مرگ‌های کرونایی، افزایشی/علت کاهش مبتلایان روزانه

دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کووید۱۹ با بیان اینکه در هفته اخیر نسبت به هفته ماقبل تعداد موارد تست مثبت در کشور کاهش داشته که نمی‌دانیم آیا این کاهش ناشی از کاهش ابتلا است یا ناشی از کاهش تعداد تست‌هایی تشخیصی، گفت: طبق میزان آمار گزارش شده، تعداد مرگ ها همچنان در حال افزایش خفیف است.
کد خبر: ۱۱۰۵۳۹۷
|
۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۱ 19 February 2022
|
6027 بازدید

به گزارش «تابناک»، دکتر مسعود یونسیان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت کرونا در کشور، گفت: در هفته اخیر نسبت به هفته ماقبل تعداد موارد تست مثبت کاهش نشان داده است. منتها نمی‌دانیم که آیا این کاهش ناشی از کاهش ابتلا است یا ناشی از کاهش تعداد تست‌هایی تشخیصی.

وی با بیان اینکه برای تحلیل دقیق وضعیت به سه نوع داده نیاز داریم، افزود: اگر این داده ها به صورت روتین در اختیار باشد، می توان به خوبی تحلیل کرد. یکی از داده‌های مورد نیاز تعداد مراجعین سرپایی، دوم تعداد تست‌هایی که گرفته می‌شود و سوم تعداد تست‌هایی است که مثبت می‌شوند. ترجیحا هم این موارد باید به تفکیک استان‌ها در اختیار کارشناسان باشد تا بتوان هم درباره کل کشور صحبت کرد و هم درباره مناطق و استان‌های مختلف اظهار نظر کرد که ما این موارد را در اختیار نداریم و بر این اساس قضاوت سخت است.

افزایش خفیف مرگ‌های کرونایی
داده هایی که در اختیار کارشناسان قرار نمی گیرد

یونسیان ادامه داد: درباره تعداد مرگ‌ها باید توجه کرد که طبق میزان آمار گزارش شده، همچنان در حال افزایش خفیف است که البته می‌تواند همزمان با کاهش تعداد موارد جدید هم باشد؛ چراکه تقریبا در حال حاضر برای همه جا افتاده که مرگ‌های امروز، ناشی از مواردی هستند که دو تا چهار هفته قبل مبتلا شدند. بنابراین افزایش مرگ‌ها به این معنا نیست که حتما موارد ابتلا هم رو به افزایش است. می‌تواند موارد ابتلا رو به افزایش، رو به کاهش یا پایدار باشد و از آنجایی که اطلاعات لازم در اختیار ما نیست و داده‌های لازم را نداریم، نمی‌توان اظهار نظر کرد.

سرازیری پیک ششم؛ احتمالا هفته های پایانی سال

وی درباره زمان رسیدن به اوج پیک ششم بیماری، گفت: در حال حاضر نمی‌توان پیش‌بینی کرد که دقیقا اوج و قله پیک چه زمانی خواهد بود. با این حال می‌توان گفت با مقایسه وضعیت‌مان با کشورهایی که زودتر از ما وارد موج بیماری شدند و زودتر از ما روند کاهشی را آغاز کردند، ما هم انتظار داریم که طی هفته‌های پایانی سال وارد سرازیری موج شویم، اما نمی‌توان گفت که ۱۰۰ درصد این اتفاق می‌افتد یا خیر.

یونسیان درباره وضعیت ابتلا و مرگ و میر ناشی از اُمیکرون در کودکان نیز گفت: این هم جزو مباحثی است که از آن اطلاعاتی نداریم. اگر اطلاعات وضعیت فوت یا بهبودی بیماران بستری را به تفکیک سن داشته باشیم، بهتر می‌توانیم قضاوت کنیم. طبق اطلاعاتی که اکنون دارم، این است که کودکان نه به این دلیل که ویروس تمایل بیشتری به آنها دارد، بلکه به این دلیل که هنوز تعداد زیادی از کودکان واکسن تزریق نکردند و برخی از کودکان هم اخیرا واکسیناسیون‌شان آغاز شده، به ویژه در کودکان زیر ۱۲ سال، بیشتر در معرض ابتلا هستند. بنابراین اکثر صاحب‌نظران معتقدند که علت اینکه ویروس بیشتر به این رده سنی تمایل دارد، به این دلیل است که کودکان کمتر مصون شدند و بیشتر در معرض بیماری هستند. اگر افراد بزرگسال ما هم واکسن تزریق نکرده بودند یا قبلا مبتلا نشده بودند، کماکان ابتلا در بزرگسالان بیشتر از این بود، هرچند که کماکان هم ابتلا در بزرگسالان بیشتر است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات