به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، وزیر امور خارجه آمریکا شنبه شب به وقت محلی در گفتو گویی ادعا کرد: بر اساس اطللاعاتی که ما در اختیار داریم، به نظر می رسد ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه تصمیم خود را برای تهاجم مجدد به اوکراین گرفته است.
بلینکن در تداوم ادعاهای غرب به رغم تکذیب کرملین مدعی شد البته تا دقیقه آخر که این تهاجم رخ دهد، ما تمام تلاش خود را برای یافتن یک راه حل دیپلماتیک انجام می دهیم زیرا درگیری، جنگ و تهاجم به نفع هیچکس نیست.
پیش از بلینکن، لوید آستین رئیس پنتاگون نیز ادعا کرد: اگر امروز به موضع او(ولادیمیر پوتین) نگاه کنید، مشخص است که تصمیم خود را گرفته است و آنها در حال حرکت به سوی مواضع مناسب خود برای حمله هستند.
بلینکن و آستین ادعاهای قبلی جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا را مبنی بر اینکه ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه تصمیم به حمله گرفته است، تکرار می کنند.
در چند هفته گذشته مقامات آمریکایی اعلام کرده بودند که پوتین هنوز چنین تصمیمی نگرفته است اما به رغم نادرست بودن پیش بینیهای واشنگتن و کذب بودن ضربالاجلهای ساختگیاش اکنون به رغم تکذیب کرملین مدعی هستند که رئیس جمهوری روسیه تصمیم خود را گرفته است.
وزیر خارجه آمریکا همچنین در واکنش به اظهارات مقامات روسیه مبنی بر نسل کشی در شرق اوکراین گفت: این امر که یک نسل کشی درحال رخ دادن است کاملا اشتباه است و صادقانه بگویم توهین آمیز است.
بلینکن افزود که نسل کشی رخ نداده است زیرا حداقل در طرف اوکراینی که به دلیل تهاجم روسیه به خاک اوکراین ایجاد شده است، ما ناظران و سازمان امنیت اروپا را داریم که تحولات را تایید می کنند.
این مقام دولت بایدن اضافه کرد که ما به اطلاعات خود بسیار اطمینان داریم و آنها را بیان می کنیم تا از یک جنگ جلوگیری کنیم نه اینکه آن را آغاز کنیم. این جنگ به نفع هیچکس نیست به خصوص برای مردم روسیه.
پوتین روز سه شنبه در نشست مطبوعاتی مشترک با اولاف شولتز صدر اعظم آلمان در کاخ کرملین، گفت که روسیه خواهان جنگ نیست و به همین دلیل ایده تضمین های امنیتی را مطرح کرده است.
رئیس جمهوری روسیه تصریح کرد: آنچه که در منطقه دونباس (منطقه مناقشه در شرق اوکراین) می گذرد، نسل کشی است.
منطقه دونباس در شرق اوکراین از مناطق دونتسک و لوگانسک و نیز چند منطقه روس نشین دیگر تشکیل شده و این دو استان در سال ۲۰۱۴ پس از تغییر حکومت در اوکراین بطور یکجانبه از کی یف اعلام استقلال کردند.
پوتین درباره قطعنامه صادره ازسوی دومای روسیه که از رئیس جمهوری روسیه خواهان به رسمیت شناختن استقلال مناطق خودخوانده دونتسک و لوگانسک شده است، گفت: آنها (نمایندگان دومای روسیه) از خواسته های رای دهندگان خود اطلاع دارند که با ساکنان منطقه دونباس ابراز همدردی می کنند.
وی همچنین در مورد احتمال آغاز جنگ در اروپا و چنین تهدیدی گفت که یک جنگ در گذشته در اروپا رخ داده است که ناتو آن را علیه بلگراد (حمله ناتو به یوگسلاوی سابق در سال ۱۹۹۹) آغاز کرد.
پوتین گفت که به تعویق افتادن عضویت اوکراین در ناتو، وضعیت را تغییر نمی دهد و ما خواهان حل این مساله در زمان حاضر هستیم.
روابط مسکو و کی یف از سال ۲۰۱۴ تیره شده و این تنش تحت تاثیر فضاسازیهای تبلیغاتی آمریکا و متحدانش شدت گرفته است.
روسیه تضمینها و درخواستهای امنیتی را برای ایالات متحده آمریکا فرستاده و در آن بر توقف هرگونه رزمایش نظامی ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه و همچنین خروج نیروهای این سازمان از اروپای شرقی تاکید کرده است.