کیوسک بین الملل تابناک

طرح شش تن از رهبران مخالف دولت ترکیه برای کنار زدن اردوغان/ افشای بیماری روانی محمد بن سلمان/ نشست شورای امنیت ملی آمریکا با محوریت اوکراین/ درخواست رئیس جمهور اوکراین برای آتش‌بس فوری در «دونباس»

طرح شش تن از رهبران مخالف دولت ترکیه برای کنار زدن اردوغان، افشای بیماری روانی محمد بن سلمان، نشست شورای امنیت ملی آمریکا با محوریت اوکراین، درخواست رئیس جمهور اوکراین برای آتش‌بس فوری در «دونباس» و خروج کارمندان ناتو از اوکراین از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۱۰۵۷۴۸
|
۰۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۱ 20 February 2022
|
15953 بازدید
|

طرح شش تن از رهبران مخالف دولت ترکیه برای کنار زدن اردوغان/ افشای بیماری روانی محمد بن سلمان/ نشست شورای امنیت ملی آمریکا با محوریت اوکراین/ درخواست رئیس جمهور اوکراین برای آتش‌بس فوری در «دونباس»

کیوسک بین الملل تابناک: طرح شش تن از رهبران مخالف دولت ترکیه برای کنار زدن اردوغان، افشای بیماری روانی محمد بن سلمان، نشست شورای امنیت ملی آمریکا با محوریت اوکراین، درخواست رئیس جمهور اوکراین برای آتش‌بس فوری در «دونباس» و خروج کارمندان ناتو از اوکراین از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

طرح شش تن از رهبران مخالف دولت ترکیه برای کنار زدن اردوغان

در روزهای اخیر، شش تن از رهبران احزاب مخالف دولت ترکیه در نشستی به ارائه مسیری برای پایان دادن به نظام اجرایی ریاست جمهوری در این کشور که به گفته آنها باعث تمرکز بیش از حد قدرت در دستان رجب طیب اردوغان و تضعیف پارلمان، دادگاه‌ها و دیگر نهادهای دموکراتیک شده، پرداختند.

به گزارش پایگاه المانیتور، اپوزیسیون ترکیه استدلال می‌کند، نظام ریاست جمهوری در این کشور - که با رفراندوم سال ۲۰۱۷ به راه افتاده و به طور رسمی با پیروزی رجب طیب اردوغان در انتخابات سال بعدش به اجرا درآمد - مقصر حداقل بخشی از مشکلات فراوان فعلی ترکیه است.

در نشست مذکور، روسای چهار حزب تشکیل‌دهنده ائتلافی به نام "ائتلاف ملت" شامل احزاب مردم جمهوری‌خواه (CHP)، حزب خوب، حزب سعادت و حزب دموکرات – به همراه موسسان دو حزبی که از حزب عدالت و توسعه (AKP) اردوغان جدا شده بودند، حضور داشتند.

طرح شش تن از رهبران مخالف دولت ترکیه برای کنار زدن اردوغان/ افشای بیماری روانی محمد بن سلمان/ نشست شورای امنیت ملی آمریکا با محوریت اوکراین/ درخواست رئیس جمهور اوکراین برای آتش‌بس فوری در «دونباس»

حزب دموکراتیک خلق (HDP)، سومین حزب بزرگ در پارلمان ترکیه، در آن گردهمایی حضور نداشت؛ هرچند این حزب ریشه گرفته از جنبش کردها با ائتلاف اپوزیسیون ترکیه همکاری کرده است – واضح‌ترین موردش مربوط به انتخابات محلی سال ۲۰۱۹ این کشور است - وارد ائتلاف رسمی با احزاب دیگر نشده است.

پس از این نشست که در شهر آنکارا برگزار شد، طرف‌های شرکت‌کننده اعلام کردند، مصمم به ایجاد یک سیستم دموکراتیک قوی، شفاف و بی‌طرف هستند.

آنها در بیانیه‌ای که صادر کردند، با توصیف وضعیت کنونی در ترکیه به عنوان یکی از "عمیق‌ترین بحران‌های سیاسی و اقتصادی" این کشور نوشتند: "بی‌شک مهم‌ترین دلیل این بحران، مدیریت خودسرانه و غیرمتعهد" تحت نظام فعلی است.

در فرآیند اعمال نظام ریاست جمهوری در ترکیه در سال ۲۰۱۸، این کشور نظام پارلمانی ۹۵ ساله خود را به نفع نظامی که به اردوغان اجازه می‌دهد با صدور فرمان ریاست جمهوری حکومت کند، کنار گذاشت. پیش از آن پست ریاست جمهوری ترکیه نقشی عمدتا تشریفاتی و پست نخست‌وزیری عمده قدرت اجرایی را در اختیار داشت.

منتقدان می‌گویند که این حکومت تک نفره تا حد زیادی پارلمان را بی‌اثر کرده است، استقلال قوه قضاییه را از بین برده و نهادهای نظارتی را به مهره‌های قوه مجریه ترکیه تبدیل کرده است.

رهبران احزاب مخالف دولت ترکیه گفتند، جزئیات برنامه‌های خود را در ۲۸ فوریه فاش خواهند کرد. آنها افزودند: امروز، ما گام مهمی برای ساختن ترکیه فردا به نمایندگی از ملت خود برداشته‌ایم.

تاریخ در نظر گرفته شده برای اعلامیه عمومی آنها مناسبتی مهم در تاریخ اخیر ترکیه و مصادف با مناسبت "کودتای پست مدرن" سال ۱۹۹۷ است؛ اتفاقی که در جریان آن یک یادداشت ژنرال‌های ارتش ترکیه منجر به فروپاشی دولت تحت رهبری نجم‌الدین اربکان شد؛ چهره اسلام‌گرایی که حزبش قبل از احزاب عدالت و توسعه اردوغان و حزب مخالف سعادت وجود داشت.

ارتش ترکیه همچنین مجموعه‌ای از قوانین سخت سکولاریستی مانند ممنوعیت حجاب در نهادهای عمومی را اعمال کرد که باعث انزجاری عمیق شدند.

بنابراین، انتخاب این تاریخ می‌تواند نشان‌دهنده تلاش‌هایی برای ارتباط برقرار کردن با پایگاه رای‌دهندگان محافظه‌کار مذهبی که بخش عمده پایگاه حامیان حزب عدالت و توسعه را تشکیل می‌دهند، باشد.

برک اسن، استادیار علوم سیاسی در دانشگاه سابانچی استانبول اظهار کرد: کمال قلیچداراوغلو، رهبر حزب مردم جمهوری‌خواه، "تمام توان خود را به کار گرفته تا به رای‌دهندگان محافظه‌کار بگوید که دوران رخدادهای ۲۸ فوریه برای همیشه به پایان رسیده است و اگر مخالفان دولت فعلی در ترکیه به قدرت برسند، این سیاست‌ها دیگر باز نمی‌گردند.

همچنین گمان برده می‌شود این رهبران علاوه بر ترسیم مسیر بازگشت به نظارت پارلمانی در ترکیه، به روی دورنمای اولین گام‌هایشان در صورت سرنگون شدن اردوغان در انتخابات در نظر گرفته شده برای ژوئن ۲۰۲۳ کار کرده‌اند. این گام‌ها شامل برنامه‌هایی برای بازیابی اقتصادی، ریشه‌کن کردن فساد، احیای حاکمیت قانون و بازیابی حقوق اساسی است.

این نشست همچنین حاکی از آن است که دو حزب منشعب از حزب عدالت و توسعه - شامل حزب گلچک و حزب دموکراسی و پیشرفت – می‌توانند برای رقابت انتخابات به ائتلاف چهار حزبی ملت بپیوندند.

یکی از مسائل حیاتی که این ائتلاف هنوز باید به آن رسیدگی کند، این است که چه کسی در مقابل اردوغان بایستد. در حال حاضر، در نظرسنجی‌ها دو شهردار وابسته به حزب مردم جمهوری‌خواه - اکرم امام‌اوغلو در استانبول و منصور یاواس در آنکارا محبوب هستند. گفته می‌شود که نام قلیچداراوغلو، که حزبش دومین حزب بزرگ ترکیه است، نیز برای این منظور محل مناقشه است.

بسیاری کاندیداتوری قلیچداراوغلو را گام اشتباه بالقوه از سوی مخالفان دولت ترکیه می‌دانند، زیرا او نتوانست اردوغان را در هیچ انتخابات سراسری در ۱۲ سال ریاستش بر حزب مردم جمهوری‌خواه شکست دهد.

افشای بیماری روانی محمد بن سلمان

منابع خبری گزارش دادند که ولیعهد عربستان از یک اختلال جدی روانی به نام درماتوفاژی(Dermatophagia) رنج می‌برد که خود را در پوست نشان می‌دهد. این بیماری تحت تأثیر سطح اضطراب و استرس شکل می‌گیرد.

به گزارش سعودی لیکس، مطالعات صورت گرفته در این زمینه نشان می‌دهد که برچسب‌های استفاده شده توسط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان مربوط به اختلالات روانی مانند کنترل تکانه و اختلالات وسواس فکری-اجباری است.
پس آنکه محمد بن سلمان در مصاحبه‌های خود حرکات عجیبی در رفتارش نشان داد، متخصصان با تواجه به شواهد و مطالعات صورت گرفته اعلام کردند که وی از یک اختلال روانی جدی رنج می‌برد، به صورتی که در این اختلال، شخصیت رفتاری فرد تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

طرح شش تن از رهبران مخالف دولت ترکیه برای کنار زدن اردوغان/ افشای بیماری روانی محمد بن سلمان/ نشست شورای امنیت ملی آمریکا با محوریت اوکراین/ درخواست رئیس جمهور اوکراین برای آتش‌بس فوری در «دونباس»

افرادی که مبتلا به درماتوفاژی هستند، معمولا پوست اطراف ناخن را گاز می‌گیرند که با گذشت زمان منجر به خونریزی و تغییر رنگ می‌شود.

متخصصان می‌گویند که رفتارهای بن سلمان با علائم پارانویا و اختلالات خودشیفتگی تلاقی دارد، به صورتی که معتقد است خشونت و سرکوب دو راه برای حفظ قدرت او هستند.

براساس اعلام متخصصان، از اقدامات و سیاست‌های بن سلمان می‌توان نتیجه گرفت که او فاقد اعتماد به عموم است و همیشه از تلاش آنها برای سرنگونی و طرد او به عنوان وارث احتمالی تاج و تخت در پادشاهی می‌ترسد.

همچنین از مردم عادی می‌خواهد که او را تحسین کنند و تسلیم حکومت او شوند و پیروانش را مجبور می‌کند ارزش‌های خود را با ارزش اولیه و پیش پا افتاده عوض کنند و سعی دارد ضعف خود را با احساس خودبزرگ بینی خود پنهان کند. اما از سوی دیگر، او ترس‌های خود را پشت قدرت پلیس مخفی می‌کند.

وی همچنین با منحرف کردن افکار عمومی از شکست‌های مکرر خود از طریق سرگرمی و گسترش فساد و زوال، ناکامی‌های بزرگ خود را پنهان می‌کند، به طوریکه بن سلمان تمایل دارد با ایجاد دشمنان خارجی، خشم مردم را از خود به سوی دیگران منحرف کند و با گرایش خصمانه خود با عدم درک مطالبات تغییر، مقابله می‌کند.

علاوه بر این، بن سلمان در زمانی که پارانویا و خودشیفتگی در کنار هم بدترین بیماری‌های روانی را تشکیل می‌دهند، در نهایت معیارهای اخلاقی را در برخورد با کسانی که مخالفان خود می‌داند، کاملا زیر پا می‌گذارد.

وی پس از اینکه نامش با توطئه‌ها، رسوایی‌ها و سرکوب‌های داخلی مرتبط شد، شهرتش در سطح بین‌المللی لکه‌دار و به یکی از منحرف‌ترین رهبران جهان تبدیل شد، در این زمینه گزارش‌های زیادی صورت گرفته است.

یکی از بارزترین این گزارش‌ها، فاش شدن دست داشتن بن سلمان در کشتن و مثله کردن جمال خاشقجی، خبرنگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در اوایل اکتبر ۲۰۱۸ بود.

براساس گزارش‌های سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر و رسانه‌های غربی، رویکرد بن سلمان در حکومت، مبتنی بر سرکوب و خفگی صدای هر مخالفی است. به صورتی‌که او در دستگیری ده‌ها مبلغ مذهبی، فعالان حقوق بشر، روزنامه نگاران و شیوخ قبایل و همچنین بازداشت شاهزادگان و بازرگانان و غارت پول آنها دست داشت.

طبق این گزارش‌ها، فروپاشی برنامه‌های بن سلمان برای جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و احیای اقتصاد پادشاهی عربستان اوضاع فعلی ولیعهد این کشور را دچار بحران کرده است.

علاوه بر این، جنگ جنایتکارانه علیه یمن و کشتار هزاران غیرنظامی چهره بن سلمان را مخدوش و او را به جنایتکاری جنگی تبدیل کرد که احتمال کشیده شدن وی را به محاکم بین‌المللی افزایش داده است.

در این گزارش شکست سیاست‌های عربستان در قبال قطر را مساله دیگری در بحرانی شدن وضعیت روحی بن سلمان دانسته‌اند.

در مورد تصویر بن سلمان در ذهنیت مردم سعودی نیز باید گفت: این تصویر به تبعیت کامل از دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا و ارائه میلیاردها دلار برای جلب حمایت وی، کاملا خدشه‌دار شده است.

علاوه بر این، ولیعهد عربستان از طریق توییتر درگیر یکسری رسوایی‌های جاسوسی و هک بود که آخرین آن هک تلفن جف بزوس، بنیانگذار آمازون بود.

در نهایت ناظران اتفاق نظر دارند که پادشاهی عربستان سعودی گرفتار یک حاکم بی‌پروا شده است که اولین دغدغه‌اش حفظ تاج و تخت خود بدون توجه به منافع و آینده مردمش است.

نشست شورای امنیت ملی آمریکا با محوریت اوکراین

سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد، بایدن به دنبال برگزاری نشست شورای امنیت ملی برای رسیدگی به اوضاع اوکراین است و این نشست امروز (یکشنبه) برگزار می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری هیل، جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد: جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به نظارت بر اوضاع اوکراین ادامه می‌دهد و از اوضاع و رویدادهای پیش آمده در این کشور توسط تیم امنیت ملی خود مطلع می‌شود. آنها بار دیگر تاکید کردند که روسیه می‌تواند در هر زمان به اوکراین حمله کند.

طرح شش تن از رهبران مخالف دولت ترکیه برای کنار زدن اردوغان/ افشای بیماری روانی محمد بن سلمان/ نشست شورای امنیت ملی آمریکا با محوریت اوکراین/ درخواست رئیس جمهور اوکراین برای آتش‌بس فوری در «دونباس»

ساکی همچنین افزود، رئیس جمهوری آمریکا از نشست‌ها و دیدارهای کامالا هریس، معاونش در کنفرانس امنیتی مونیخ اطلاعات به‌روزی دریافت کرده است.

این تحولات در حالی رخ داده که مقام‌ها تخمین زده‌اند ۱۹۰ هزار نیروی روسی در نزدیکی مرزهای اوکراین مستقر شده‌اند. اخیرا نیز روسیه مدعی شده بود که برخی از نیروهایش را از منطقه خارج کرده اما مقام‌های ناتو و آمریکا گفته‌اند به نظر می‌رسد روسیه بر خلاف ادعایش عمل کرده است.

در جریان نشست روز شنبه کنفرانس امنیتی مونیخ، مقام‌های آمریکایی بار دیگر تاکید کردند که روسیه در صورت حمله به اوکراین با پیامدهای شدیدی روبه رو می‌شود.

در همین حال، نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در نشستی خبری گفت: اگر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه تصمیم بگیرد به اوکراین حمله کند، باید بهای سنگینی بپردازد.

درخواست رئیس جمهور اوکراین برای آتش‌بس فوری در «دونباس»

رئیس جمهور اوکراین که با فضاسازی غرب چندی است خود را در تنش با روسیه قرار داده، بعد از ظهر یکشنبه به وقت تهران آتش بس در منطقه جدایی طلب «دونباس» را خواستار شد.

طرح شش تن از رهبران مخالف دولت ترکیه برای کنار زدن اردوغان/ افشای بیماری روانی محمد بن سلمان/ نشست شورای امنیت ملی آمریکا با محوریت اوکراین/ درخواست رئیس جمهور اوکراین برای آتش‌بس فوری در «دونباس»

به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک» «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین، خواستار آتش بس «فوری» در دونباس شده است.

زلنسکی در توییتی با اشاره به روند گفت‌وگوی روز شنبه خود با رئیس جمهور فرانسه در زمینه وضعیت امنیتی کنونی منطقه نوشت: «ما خواهان تشدید روند صلح هستیم و از تشکیل فوری گروه تماس سه جانبه درباره اوکراین و برقراری فوری آتش بس حمایت می‌کنیم.»

خروج کارمندان ناتو از اوکراین

یکی از مقام‌های ناتو گفته است، کارمندان این ائتلاف در کی‌یف به لِویو واقع در غرب اوکراین و بروکسل، بلژیک منتقل شده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری هیل، این مقام مسئول ناتو در بیانیه‌ای اعلام کرد:‌ ناتو و کشورهای متحد در حال نظارت و ارزیابی اوضاع در اوکراین هستند و به انجام اقدامات لازم و ضروری ادامه می‌دهند. امنیت پرنسل ما اولویت دارد و به همین دلیل، ما پرنسل خود را به لِویو و بروکسل منتقل کرده ایم.

وی ادامه داد: دفاتر ناتو در اوکراین همچنان به فعالیت خود ادامه می دهند. ما از روسیه می‌خواهیم تا به کاهش تنش بپردازد و راه دیپلماسی را در پیش بگیرد.

هنوز مشخص نیست که چه تعداد کارمند ناتو در لِویو و بروکسل مستقر شده و اینکه در هر کدام از این دو شهر چه تعداد جابجا شده اند. اخیرا دولت انگلیس در بیانیه مربوط به هشدار سفر اعلام کرد که کارمندان سفارتش در کی‌یف را به لِویو منتقل کرده است.

دولت لندن در این بیانیه همچنین آورده است: دفتر سفارت انگلیس در کی‌یف موقت جابجا شده است. کارمندان سفارت در دفتری واقع در لِویو به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

مقام‌های غربی تخمین می زنند که ۱۹۰ هزار سرباز روسی اکنون در مرز با اوکراین مستقر شده و جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا نیز روز جمعه اعلام کرد که بر این باور است ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به دنبال حمله به اوکراین باشد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه گذشته اعلام کرده بود که سفارت این کشور در کی‌یف باید بسته شود چون مقام‌ها شاهد افزایش استقرار نظامیان روس در نزدیکی مرز با اوکراین هستند.

وزیر خارجه آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد: ما تمامی اقدامات صادقانه خود را برای رسیدن به یک راه حل دیپلماتیک ادامه داده و همچنان با دولت روسیه در پی گفت‌وگوی میان بایدن با پوتین و همچنین صحبت‌هایم با سرگئی لاوروف‌، وزیر خارجه روسیه در تماسیم.

وی ادامه داد: مسیر دیپلماسی همچنان برای روسیه هموار است؛ اگر این کشور انتخاب کند تا با حسن نیت اقدام کند. ما به دنبال بازگرداندن کارمندان خود به سفارت هستیم.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰
کوروش
|
Denmark
|
۲۳:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۱
بیچاره مقامات اوکراین فریب خوردند و خود را در اوج بحران تنها حس می کنند و به قول های پوچ انگلیس و امریکا تازه پی بردند
پاسخ ها
احمد
| Spain |
۰۵:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
البته روسیه به اندازه تموم کشورها دنیا قول پوچ داده
علی قمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۲
مردم عربستان از بن سلمان متنفر هستن بخاطر همین اختلال روان پیدا کرده و ناخن هاشو میخوره
مرتیکه برای مردمش کلی فضای تفریحی و فرهنگی درست کرده و برای زن های کشورش خیلی کار انجام داده و با حماقت هاش خیلی از افکار تعصبی رو کنار زده
مردم حق دارن متنفر باشن از بن سلمان ا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۲
البته بهشون کاربرد جدید اره را هم نشون داده
ناشناس
| Netherlands |
۱۹:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۲
شما خودت رو به روانشناس نشان بدی نتایج خوبی میگیری
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۲
خوبه ملک سلمان بیماره وکشورش اینهمه پیشرفت کرده .اگه سالم بود چه میکرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۲
اگه سالم بود راه بهتری برای از بین بردن خاشچقچی پیدا می کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۲
فعلا که جلوی وهابی های متعصب رو گرفته و آزادی های مردم رو بهشون برگردونده . و طرح های بزرگ اقتصادی برای منافع مردم و کشورش در نظر گرفته ، اموال شاهزاده ها و آقا زاده ها رو بازداشت و به نفع مردم به خزانه برگردونده .
معلومه که این کارا مخالفان زیادی در کل دنیا براش ایجاد می کنه .
از خوبیهاش هم بگید بد نیست .
ولی خوب کسی که در راس حکومته قاعدتا افرادی رو میکشه و ...
.
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۹:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۲
اگر علت مقابله اش با وهابی ها ، بازگشت به احکام و معارف درست اسلامی بود، میشد گفت که کارش درسته. اما ...
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
مسخره کردن سایرین و برچسب روانی زدن به سران دیگر کشورها ما رو از رتبه اول عصبانی ترین ملت دنیا پایینتر نمیاره ! و البته مشکلات خودمون رو هم حل نمیکنه !
به فکر چاره باشید . دهها سال مرگ بر کل دنیا گفتن فقط مشکلات خودمون رو بیشتر کرده !
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟