از ویلای متعلق به فلان شخص سرشناس تا قسمت غیرمجاز سازه مجتمع مشهور تجاری در تهران، مدتی است که قلع و قمع اماکنی که غیرقانونی ساخته شده اند شدت و حدت گرفته، اما جای خالی یک اقدام هنوز مشهود است.
به گزارش «تابناک»؛ نخستین روز هفته جاری، خبری روی خروجی رسانهها رفت که به سرعت توجه بسیاری را به خود جلب کرد و بازنشر وسیعی در شبکههای اجتماعی یافت؛ خبر تخریب ویلایی بسیار مجلل که در محدوده جاده چالوس ساخته شده و نه تنها حریم رودخانه کرج را رعایت نکرده، که تقریبا قسمتی از آن بر روی رودخانه ساخته شده است.
البته تخریب این ابرویلا اتفاق تازهای نیست و مدتی است که دستگاه قضا در راستای حفظ حقوق عامه و صیانت از بیت المال، وارد عمل شده و با تاکید رئیس قوه قضائیه، با قوت و قدرت در این مسیر گام برمیدارد. اقداماتی پر شمار که شاید مرور برخی از آنها برای پی بردن به ابعاد ماجرا خالی از لطف نباشد:
یک واحد ویلای غیر مجاز لوکس در راستای حفظ کاربری زمینهای زراعی و باغی در اراضی کشاورزی لاریجان تخریب شد.
بیش از ۸ هزار متر از اراضی ملی و منابع طبیعی شهرستان گلوگاه استان مازنداران با پیگیریهای شورای حفظ حقوق بیت المال و همکاری و هماهنگی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان گلوگاه، خلع ید و رفع تصرف شد.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بهبهان استان خوزستان از دستگیری ۲ نفر از متهمان پرونده نهرخواری در این شهرستان خبر داد که ۲۶ هزار متر از یکی انهار شهرستان را با نخالههای ساختمانی پر کرده و با جابجایی پلاک ثبتی، به تعدادی از مردم فروخته اند.
با ورود دادستانی شهرستان فیروزکوه در مجموع مساحت ۲۸۲هزار و ۸۹۵ مترمربع از اراضی ملی و به ارزش بیش از هزار میلیارد ریال آزادسازی شده است.
این اخبار تنها مشتی نمونه خروار هستند که در شبانه روز اخیر رسانهای شده اند؛ اخباری که حکایت از جدیت دستگاه قضا در برخورد با زمین خواران و صیانت از زمینهایی دارد که اموال عمومی و بیت المال محسوب میشوند و به همه مردم تعلق دارند. مثل حریم رودخانهها که در برخی مناطق از فرط ساخت و ساز غیرقانونی از دسترس مردم خارج شده اند.
وضعیتی که قرار است تغییر کند و این را میشود از تخریب همان ویلای یاد شده نیز دریافت که امروز چهارمین روز آغاز پروژه مربوطه اش بوده و به گفته مقامات قضایی تا چند هفته ادامه خواهد یافت؛ سازهای که همین زمان چند هفتهای برای تخریبش برای پی بردن به ابعادش کافی است، هرچند تصاویر منتشره هم به خوبی این امر را نشان میدهد.
البته این وضعیت محدود به سازههای بیرون شهرها نیست که حقوق عامه را نقض کرده اند، بلکه کافی است سری به اخبار بزنیم تا دریابیم که تخریب پل ساخته شده در مجتمع پالادیوم در تهران نیز بعد از کش و قوسهای فراوان، امروز با حضور ماموران انتظامی آغاز شده و توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.
سلسله اقداماتی درخور توجه و قابل تقدیر که کمترین فایده آن، اعلام هشدار به آنهایی است که تصور میکنند هرجا چشم قانون را دور دیدند، میتوانند منویاتشان را پیش برده و به حقوق عموم دست درازی کنند؛ غافل از آنکه دست به قماری میزنند که دیر یا زود به باخت سنگینی برایشان گره میخورد که راه گریزی از آن ندارند.
اما آیا این اقدامات کافی است؟ پاسخ این سوال را میشود با مراجعه به نظریات کاربران شبکههای اجتماعی هم دریافت که میپرسند چگونه موقع ساخت این سازهها و ارتکاب تخلفهای متعدد، کسی مانع کار ایشان نشده است؟ مگر ممکن است چنان ویلای عریض و طویلی روی رودخانه بنا شود و کسی متوجه نشود یا پلی غیرقانونی در تهران ساخته شود و همه سکوت کنند؟
سوالاتی که هدف از طرحشان، همکاری دانسته و نادانسته برخی مجموعهها با این متخلفان است که باید در کنار قلع و قمع این ابنیه غیرقانونی، مورد رسیدگی قضایی قرار گیرد تا مشخص شود آیا این ابنیه بدون مجوز ساخته و نهادهای نظارتی قصور کرده اند یا با دریافت مجوزهای لازم ساخته شده و افزون بر تخلف صادرکنندگان مجوز، قوانین نیز نیازمند اصلاح فوری هستند؟!
اقداماتی که باید به اقدامات عملی و اجرایی دستگاه قضایی پیوست شود تا دیگر شاهد دست درازیهای بعدی به حقوق عامه نباشیم و نیازی به قلع و قمع این سازههای گران قیمت ـ که حکم دهن کجی به قوانین را دارند ـ نباشد. سازههایی که تخریب شان ستودنی است، اما وقتی حق مطلب در خصوص شان ادا میشود که تنها محکومان ماجرا نباشند و همه آنهایی که در شکل گیری شان سهم دارند هم سهمشان را بپردازند.