به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، این روزها مردم با خانهتکانی به استقبال بهار رفتهاند و میزان استفاده از مواد شوینده نیز افزایش یافته است این درحالیست که مسوولان و فعالان محیط زیست نسبت به تبعات زیستمحیطی افراط در مصرف این مواد هشدار دادهاند. در ادامه به شش نکته در این زمینه اشاره شده است:
*شویندههای شیمیایی پس از مصرف به همراه پسابها و فاضلابها به دریاچهها یا رودخانهها تخلیه شود و به دلیل تجمع کف روی آبهای سطحی و جلوگیری از عمل اکسیژنگیری آب، تعادل اکوسیستمهای آبی را برهم میزند و موجب مرگ و میر جانداران آبزی می شود.
*این تمیزکنندهها همچنین میتوانند با افزایش ورود «مواد شبه هورمونی» به آبهای زیرزمینی باعث آلودگی آبهای زیرزمینی شوند.
* شویندههای مصنوعی، «میکروبیدها» و ریزپلاستیکهایی هستند با ابعاد بسیار ریز که قادرند حتی از غشاهای تصفیه آب نیز بگذرند و ضمن آلودگی دریاها و رودخانهها، با ورود در بافت آبزیان در نهایت وارد زنجیره غذایی انسانها شوند.
* نکته مهم در مصرف شویندهها، استفاده منطقی از شویندهها، کاربرد شویندههای طبیعی و شویندههای سازگار با محیط زیست است.
*در مناطقی که سیستم تصفیه فاضلاب وجود ندارد و فاضلابهای شهری و روستایی مستقیم وارد رودخانهها میشود، مواد شوینده میتوانند آثار تخریبی زیادی بر آب و خاک داشته باشند.
*شوینده پایه فسفری دارند و آبهایی که به آن وارد میشوند را دچار مشکل میکنند بنابراین این مواد اگر وارد آبهای راکد مانند سدها شوند کاهش کیفیت آب را به دنبال دارند.
*در شهرها و روستاهایی که سیستم تصفیه فاضلاب ندارند بهویژه مناطقی که بالادست سدهای تامین آب شرب هستند مصرف بیرویه مواد شوینده میتواند مخاطرات محیط زیستی برای بدنههای آبی کشور به دنبال داشته باشد، در این شرایط لازم است که از مصرف بیرویه مواد شوینده جلوگیری شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.