به گزارش تابناک، ایرنا از خبرگزاری پرنسالاتینا نوشت: از آغاز حمله روسیه به اوکراین (۲۴ فوریه/ پنج اسفند)، در حالی که غرب تحریمهای شدیدی را علیه مسکو اعمال کرده است، افزایش ۱۰ درصدی ثروت جمعی سرمایهداران نفتی آمریکایی نشان میدهد که از این آب گلآلود بینصیب نبودهاند.
از زمان آغاز تهاجم و عملیات ویژه نظامی روسیه در خاک اوکراین (۲۴ فوریه/ پنج اسفند)، ثروت جمعی سرمایهداران نفت و گاز آمریکایی، ۱۰ درصد افزایش یافته است.
طبق آمار ارائه شده در تارنمای بلومبرگ، در جریان مناقشه اوکراین، افزایش ۳۲ درصدی قیمت نفت خام برنت و رسیدن به میانگین ۱۰۶ دلار به ازای هر بشکه، سرمایه فعالان اقتصادی آمریکایی در حوزه نفت و گاز در مجموع تا ۲۳۹ میلیارد دلار افزایش یافته است.
به این ترتیب، اعمال تحریمهای اقتصادی علیه روسیه که مسئولیت تامین ۴۰ درصد گاز مصرفی اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، به سود برخی شرکتهای آمریکایی تمام شده است.
"هارولد هام" بنیانگذار "کنتیننتال ریسورسِز" (Continental Resources) کنسرسیوم آمریکایی اکتشاف و تولید نفت و گاز طبیعی از جمله این افراد است که با ۲۸ پله صعود در شاخص ثروت بلومبرگ، اکنون با ۱۸.۶ میلیارد دلار ثروت در جایگاه ۹۳ قرار دارد.
شرکتهای بزرگ دیگر همچون اکسون موبیل (Exxon Mobil) و شورون (Chevron) نیز که حتی پیش از درگیری در اوکراین، استراتژیهایی برای افزایش تولید نفت خام خود اجرا کردند، شرایط مشابهی دارند.
نشریه ال اکونومیستا اسپانیا به تازگی در گزارشی نوشت: بازار نفت در حال آماده شدن برای عبور از یکی از بزرگترین اختلالات عرضه از زمان جنگ جهانی دوم است. تحلیلگران شرکت خدمات مالی و بانکداری گلدمن ساکس پیشبینی میکنند که در سناریوی ابتدایی، عرضه حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه مختل شود و قیمت نفت خام به ۱۳۵ دلار به ازای هر بشکه افزایش یابد.
به گفته کارشناسان، صادرات نفت روسیه پس از حمله به اوکراین کاهش یافته است و موسسات مالی همزمان با انتظار برای اطلاع از سطح تحریمهایی که در مرحله آمادهسازی هستند، تمایلی به اعطای ضمانت برای انجام عملیات خرید ندارند.
اگر چه دادههای دقیقی از محمولهها وجود ندارد اما گزارشهای گلدمن ساکس نشان میدهند که بیش از نیمی از محمولههای متعلق به ماه مارس، فروخته نشده است. محمولههایی که در مقایسه با نفت برنت، دارای تخفیف استثنایی بشکههای صادراتی روسیه است.
چنانچه این سناریو ادامه یابد، صادرات نفت خام و فرآوردههای دریایی روسیه تا سه میلیون بشکه در روز کاهش مییابد که پنجمین اختلال بزرگ در عرضه نفت خام از زمان جنگ جهانی دوم، پس از تحریم نفتی کشورهای عرب عضو اوپک (۱۹۷۳)، انقلاب اسلامی ایران (۱۹۷۹)، جنگ تحمیلی ایران و عراق (۱۹۸۰) و جنگ عراق و کویت (۱۹۹۰) است.