بین الملل تابناک: بیست و ششمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین رئیس جمهور این کشور می گذرد. تهاجمی که تحولات و رویدادهای زیادی را به دنبال خود داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
وزارت امور خارجه روسیه امروز در بیانیه ای اعلام کرد که در واکنش به تحریم های اخیر ژاپن از مذاکرات انعقاد پیمان صلح کنار کشیده و پروژه های اقتصادی مرتبط با جزابر مورد مناقشه کوریل را مسکوت گذاشته است.
به نوشته رویترز، مسکو و توکیو هنوز مخاصمات دوران جنگ جهانی دوم را بر سر جزایری که در روسیه به کوریل و در ژاپن به سرزمین های شمالی شناخته می شوند، به صورت رسمی پایان نداده اند.
وزارت امور خارج روسیه تدابیر تنبیهی ژاپن بر سر بحران اوکراین را "مواضع آشکارا غیردوستانه و تلاش برای آسیب رساندن به منافع کشورمان" خوانده و خبر داده که مسکو شهروندان ژاپنی را از امکان سفر بدون روادید به روسیه محروم کرده است.
در پی تهاجم نیروهای روسیه به اوکراین و واکنش شدید کشورهای غربی، ژاپن نیز انسداد دارایی های سرمایه داران روس و ممنوعیت واردات برخی از کالاهای روسیه را گسترش داد.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاستجمهوری روسیه امروز (دوشنبه) هرگونه آتشبس در زمان مذاکرات با اوکراین را رد کرد.
پسکوف طی نشست خبری در کرملین در پاسخ به سوالی درباره احتمال توقف جنگ در اوکراین در زمان مذاکرات بین «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه و «ولودیمر زلنسکی» همتای اوکراینی گفت: «قبل از برگزاری نشست بین پوتین و زلنسکی، ابتدا باید پیشرفت اساسی حاصل شود».
به نوشته وبگاه «ریانووستی»، وی ادعای نبود گذرگاههای بشردوستانه در شهرهای اوکراین را دروغ خوانده و تاکید کرد که ملیگرایان و افراطیهای اوکراینی به غیرنظامیان اجازه خروج نمیدهند.
سخنگوی کرملین با بیان اینکه مسکو نسبت به ایده «مأموریت حفظ صلح» برای هر یک از کشورهای ناتو در اوکراین نگرش منفی دارد، توضیح داد: «ممنوعیت عرضه نفت روسیه منجر به وخامت جدی تراز انرژی در اروپا خواهد شد».
پسکوف ادامه داد: «مذاکرات صلح با اوکراین آنطور که باید پیشرفت چندانی ندارد. روسیه آماده است سریعتر از طرف اوکراینی در مذاکرات وارد عمل شود».
بر اساس این گزارش، وی با بیان اینکه تحریم نفت به تعادل انرژی در اروپا آسیب میرساند، توضیح داد: «واشنگتن در صورت تحریم نفتی چیزی از دست نخواهد داد، اما اروپا با ضربه سختی مواجه خواهد شد».
نخست وزیر انگلیس در تماس تلفنی با ولودیمیر زلنسکی بر اراده این کشور جهت ارتقای منافع اوکراین در نشستهای آتی پیمان "ناتو" و "گروه هفت" تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس در جریان گفتگوی تلفنی با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین قصد خود را برای پیشبرد منافع اوکراین در نشستهای پیش روی ناتو و گروه هفت و همچنین مذاکرات دوجانبه با متحدان اصلی خود اعلام کرد.
در این بیانیه آمده است که جانسون در گفتگو با زلنسکی بر پایبندی مستمر لندن به همکاری با شرکای بینالمللی خود برای هماهنگی و حمایت از ارتقای توانمندی دفاعی اوکراین تاکید کرده و از او خواسته است که آخرین نیازهای نظامی اوکراین را در مقابله با نیروهای روسی مورد ارزیابی قرار دهد.
در سایه تداوم حملات روسیه به اوکراین، ولودیمیر زلنسکی منع آمد و شد در کشورش را به مدت ۳۰ روز تمدید کرد.
به گزارش شبکه المیادین، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، روز یکشنبه، قانون تمدید حکومت نظامی در اوکراین را به مدت ۳۰ روز از ۲۶ مارس ۲۰۲۲ امضا کرد.
پارلمان اوکراین در بیانیهای اعلام کرد، رئیس جمهور اوکراین قوانین کشور را امضا کرد؛ از جمله قانون تصویب تمدید منع آمد و شد در کشور که به موجب آن دوره حکومت نظامی در اوکراین از ۲۶ مارس ۲۰۲۲ در ساعت ۵:۳۰ بامداد به مدت ۳۰ روز تمدید شد.
زلنسکی پیشتر از پارلمان اوکراین خواسته بود تا حکومت نظامی در اوکراین را برای ۳۰ روز دیگر تمدید کند.
رئیس جمهور اوکراین در ۲۴ فوریه گذشته، پس از آغاز حمله روسیه در کشورش، حکومت نظامی را در سراسر اوکراین اعلام کرد و روز بعد، زلنسکی با صدور فرمانی، بسیج عمومی در اوکراین را اعلام کرد که ظرف ۹۰ روز پس از اجرایی شدن تمام میشود.
رئیس جمهور اوکراین همچنین در ۹ مارس قانونی را امضا کرد که به همه ساکنان اوکراین اجازه میدهد در دوره حکومت نظامی از سلاح استفاده کنند.
با افزایش درگیری ها در حومه کی یف، وزارت دفاع روسیه مدعی شد که نیروهای این کشور مدافعان اوکراینی را عقب رانده و غنائمی را به دست آورده اند.
خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از بیانیه امروز وزارت دفاع نوشت که در جریان عقب نشینی ارتش اوکراین غنائمی از قبیل تانک های تی ۶۴ و تی ۷۲، راکت های ضد تانک آلمانی پانزرفاوست ۳ و پدافند هوایی دوش پرتاب ایگلا به دست مهاجمان افتاد که متعاقباً تحویل تجزیه طلبان جمهوریهای خود خوانده دونتسک و لوهانسک خواهد شد.
از سوی دیگر، دولت اوکراین درخواست روسیه از نیروهای اوکراینی در ماریوپول مبنی بر اینکه سلاحهای خود را در ازای عبور ایمن از شهر و ایجاد کریدور بشردوستانه بر زمین بگذارند، رد کرده است.
تارنمای خبری «اوکراینسکا پراودا» به نقل از ایرینا ورشچوک معاون نخست وزیر اوکراین گزارش داد: هیچ بحثی در مورد تسلیم و زمین گذاشتن سلاح وجود ندارد. ما از قبل به طرف روسی این موضوع را اطلاع دادیم.
با گذشت نزدیک به یک ماه از تهاجم روسیه به اوکراین، برخی از مناطق این کشور به اشغال نیروهای روس و جدایی طلبان درآمده و کشورهای غربی نیز تحریم های شدیدی را علیه مسکو وضع کرده اند.
وزارت دفاع انگلیس در تازهترین ارزیابی خود از تحولات اوکراین ادعا کرد که روسیه در پیشروی به سمت کییف متوقف شده است.
در سلسله پیامهای منتشر شده در حساب رسمی توئیتری وزارت دفاع انگلیس ادعا شده است: درگیری های شدید در شمال کی یف ادامه دارد. نیروهای روسی که از شمال شرق به سمت کییف پیشروی می کنند متوقف شده اند. نیروهایی که از جهت هوستومل به سمت شمال غربی پیشروی می کردند نیز با مقاومت شدید اوکراین عقب رانده شدند.
وزارت دفاع انگلیس افزود: بخش عمده ای از نیروهای روسیه در بیش از ۲۵ کیلومتری مرکز شهر باقی مانده است.
براساس این ارزیابی، علیرغم عدم پیشرفت مداوم، کییف همچنان هدف نظامی اصلی روسیه است و آنها احتمالاً تلاش برای محاصره این شهر را در هفته های آینده در اولویت قرار خواهند داد.
شهردار کییف پایتخت اوکراین از وقوع جندین انفجار در این شهر در شامگاه یک شنبه خبر داده است.
براساس گزارش شبکه الجزیره، ویتالی کیلچکو شهردار کییف مدعی شده، انفجارها در منطقه «پودیلسکی» ساختمانهای مسکونی و تجاری را هدف قرار داده است و بر اثر این حملات حداقل یک نفر کشته شده است.
در خبری دیگر منابع روسی اعلام کردند که ارتش این کشور چندین موشک کروز دریاپایه از ناوهای خود در دریای خزر به سمت اهدافی در شرق اوکراین شلیک کرده است.
وزارت دفاع روسیه روز یک شنبه از استفاده از موشک فراصوت علیه نظامیان اوکراینی خبر داده بود و گفته بود: «نیروهای ما از موشکهای فراصوت کینژال در بمباران تأسیسات نظامی اوکراین استفاده کردند و بیش از ۱۰۰ نیروی ویژه اوکراین در بمباران دقیق یک مرکز آموزشی در ژیتومیر کشته شدند».
براساس گزارش پایگاه خبری الجزیره، وزارت دفاع روسیه یک شنبه اعلام کرده بود که با موشکهای مافوق صوت از دریای سیاه و دریای خزر اهدافی در اوکراین را هدف قرار داده است.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام کرده است که از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، نیروهای مسلح روسیه ۲۰۷ پهپاد، ۱۴۶۷ تانک و ۱۴۸ راکتانداز چندگانه را منهدم کرده است.
وی ادامه داد: «در مجموع از آغاز عملیات نظامی ویژه، ۲۰۷ هواپیمای بدون سرنشین، ۱۴۶۷ تاکن و دیگر خودروهای زرهی، ۱۴۸ راکتانداز چندگانه، ۵۷۳ قبضه توپ و خمپاره صحرایی و ۱۲۶۲ دستگاه خودروی ویژه نظامی منهدم شده است».
بعد از موشکباران مناطقی از پایتخت اوکراین توسط نیروهای روس در بامداد دوشنبه، اکنون گفته میشود که روسها به کییف نزدیک شدهاند.
رکن اطلاعات ارتش انگلیس امروز ادعا کرد که نیروهای روسی که از شمال شرق به سمت کییف پیشروی میکنند متوقف شدهاند و بخش عمدهای از آنها در فاصله ۲۵ کیلومتری مرکز شهر باقی ماندهاند.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وزارت دفاع انگلیس گفت: «درگیریهای شدید در شمال کییف ادامه دارد. نیروهایی که از جهت هوستومل به سمت شمال غرب پیشروی میکردند با مقاومت شدید اوکراین عقب رانده شدند».
همزمان وزارت دفاع روسیه نیز اعلام کرد که نیروهای این کشور توانستهاند برخی مناطق از حومه کییف را به کنترل خود درآورند.
هشدار روسیه درباره فاجعه انسانی در صورت تسلیم نشدن ماریوپل
دولت اوکراین امروز (دوشنبه) درخواست روسیه برای تسلیم کردن شهر بندری ماریوپول را رد کرد.
روسیه از نیروهای اوکراینی در ماریوپول خواسته بود تا سلاحهای خود را در ازای عبور ایمن از شهر بر زمین بگذارند و گذرگاههای بشردوستانه از ساعت ۱۰ صبح امروز به وقت مسکو در ماریوپل باز شود، که با پاسخ منفی کییف مواجه شد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز» به نقل از روزنامه پراودا، «ایرینا ورشچوک» معاون نخست وزیر اوکراین، گفت: «هیچ بحثی در مورد تسلیم و زمین گذاشتن سلاح وجود ندارد. ما قبلاً در این مورد به طرف روسی اطلاع دادهایم».
بر اساس این گزارش، ماریوپل از زمانی که روسیه در ۲۴ فوریه به اوکراین حمله کرد، متحمل شدیدترین بمبارانها شده است. بسیاری از ۴۰۰ هزار سکنه آن همچنان در حالی که درگیریها در خیابانهای اطراف آنها ادامه دارد، گرفتار شدهاند.
به نوشته رویترز، ورشچوک گفت که بیش از ۷ هزار نفر روز یکشنبه از شهرهای اوکراین از طریق گذرگاههای امن تخلیه شدند که بیش از نیمی از آنها را ساکنان ماریوپل تشکیل داده بود.
وی اظهار داشت که دولت اوکراین قصد دارد روز دوشنبه نزدیک به ۵۰ اتوبوس را برای تخلیه هرچه بیشتر مردم به آنجا بفرستد.
بر این اساس، شورای شهر ماریوپل نیز خبر داد که چندین هزار نفر از ساکنان این شهر طی هفته گذشته به روسیه رفتهاند. خبرگزاریهای روسی میگویند طی روزهای اخیر اتوبوسها صدها پناهجو را از ماریوپل به روسیه بردهاند.
رد درخواست روسیه برای تسلیم شدن در ماریوپل
دولت اوکراین درخواستهای روسیه از نیروهای اوکراینی در ماریوپول را رد کرد تا سلاحهای خود را در ازای عبور ایمن از شهر بر زمین بگذارند و راهروهای بشردوستانه از صبح روز دوشنبه باز شود.
به گزارش رویترز، ایرینا ورشچوک، معاون نخست وزیر اوکراین، گفت: «هیچ بحثی در مورد تسلیم شدن یا زمین گذاشتن سلاح وجود ندارد.ما قبلاً در این مورد به طرف روسی اطلاع داده ایم.»
ورشچوک گفت که بیش از ۷۰۰۰ نفر روز یکشنبه از شهرهای اوکراین از طریق کریدورهای بشردوستانه تخلیه شدند که بیش از نیمی از ماریوپل بودند. او گفت که دولت قصد دارد روز دوشنبه نزدیک به ۵۰ اتوبوس را برای تخلیه بیشتر به آنجا بفرستد.
روسیه و اوکراین در طول جنگ در مورد کریدورهای بشردوستانه برای تخلیه غیرنظامیان توافقاتی بسته اند، اما یکدیگر را به نقض مکرر آن متهم کرده اند. بحران در ماریوپول و دیگر شهرهای ویران شده اوکراین احتمالاً کانون مذاکرات رهبران اتحادیه اروپا در این هفته باشد زیرا آنها در نظر دارند تحریم های شدیدتری علیه روسیه از جمله تحریم نفتی اعمال کنند.
وزیران خارجه دولت های اتحادیه اروپا قرار است امروز دیدار داشته باشند، جو بایدن، روز پنجشنبه برای اجلاس سران با ۳۰ متحد ناتو و همچنین اتحادیه اروپا و در قالب گروه هفت (G۷) از جمله ژاپن وارد بروکسل می شود.
کشورهای حوزه بالتیک از جمله لیتوانی به عنوان گام منطقی بعدی بر تحریم فشار می آورند، در حالی که آلمان نسبت به اقدام خیلی سریع به دلیل قیمت بالای انرژی در اروپا هشدار می دهد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در آخرین درخواست خود برای کمک از خارج از کشور، روز یکشنبه از طریق لینک ویدیویی در پارلمان اسرائیل سخنرانی کرد و از عدم تمایل اسرائیل برای فروش سامانه دفاع موشکی گنبد آهنین خود به اوکراین سؤال کرد. زلنسکی که دارای میراث یهودی است، گفت: «همه میدانند که سیستمهای دفاع موشکی شما بهترین هستند... و قطعاً میتوانید به مردم ما کمک کنید، جان اوکراینیها و یهودیان اوکراینی را نجات دهید».
طی روزهای اخیر اتوبوس ها صدها پناهجو را از ماریوپل به روسیه برده اند. روسیه هدف قرار دادن غیرنظامیان را رد می کند. سرکنسول یونان در ماریوپول، آخرین دیپلمات اتحادیه اروپا که شهر را تخلیه کرد، گفت که این شهر به صفوف مکان هایی می پیوندد که به دلیل ویران شدن در جنگ ها شناخته شده اند. او گفت: "آنچه را که دیدم، امیدوارم هیچ کس هرگز نبیند."
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.