بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: هشدار حزب الله عراق درباره وقوع جنگ در این کشور، موضع گیری وزارت خارجه آمریکا درباره قطعی نبودن توافق در وین، مرگ ۱۳ هزار کودک افغانستانی بر اثر سوءتغذیه، سفر سرزده نخست وزیر رژیم صهیونیستی به مصر و درخواست رئیس جمهور عراق برای تشکیل دولت ملی از مهم ترين خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
هشدار حزب الله عراق درباره وقوع جنگ در این کشور
جعفر الحسینی سخنگوی نظامی کتائب حزب الله عراق تأکید کرد که نیروهای مقاومت این کشور توانایی بازدارندگی هوایی در برابر آمریکا را دارند.
الحسینی به شبکه خبری المیادین گفت که نیروهای مقاومت میتوانند از حریم هوایی عراق دفاع کنند؛ هر چند این دفاع محدود باشد، ولی قابلیت توسعه دارد.
وی با بیان اینکه قبلا ادلهای درباره حضور رژیم صهیونیستی در کردستان عراق ارائه شد، خاطر نشان کرد: «اینکه عراق محلی برای حمله به کشورهای همسایه باشد، درگیری را به مرحله دیگری منتقل میکند».
این فرمانده عراقی با تأکید بر اینکه حضور رژیم صهیونیستی در کردستان برای حمله به همسایگان، عراق را وارد جنگ خواهد کرد، تصریح کرد: «ادلهای وجود دارد مبنی بر اینکه کردستان به رژیم اسرائیل نفت میفروشد».
الحسینی با اشاره به اینکه قدس، محور اصلی برای مقاومت عراق است، تأکید کرد، هماهنگی نیروهای عراقی با مقاومت فلسطین و لبنان نیز انجام میشود.
وی در پایان خاطر نشان کرد، راهبردی بین کشورهای مقاومت وجود دارد و بین آنان، تقسیم وظایف شده است.
موضع گیری وزارت خارجه آمریکا درباره قطعی نبودن توافق در وین
وزارت خارجه آمریکا شامگاه دوشنبه درباره وضعیت مذاکرات رفع تحریمهای ایران در وین و گزارشها درباره زمان احتمالی رسیدن به توافق اظهار نظر کرد.
«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوال خبرنگاران تاکید کرد توافق در وین نه قطعی است، نه قریب الوقوع.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، پرایس در اینباره اظهار داشت که واشنگتن به یکاندازه برای سناریوهایی در صورت بازگشت متقابل به اجرای کامل توافق هستهای یا عدم آن، آماده است.
پرایس هشدار داد که واشنگتن آماده اتخاذ «تصمیمات دشوار» برای بازگرداندن برنامه هستهای ایران به محدودیتهای آن تحت توافق هستهای است.
مرگ ۱۳ هزار کودک افغانستانی بر اثر سوءتغذیه
وزارت بهداشت افغانستان در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد، از آغاز سال۲۰۲۲ تاکنون ۱۳ هزار و ۷۰۰ نوزاد در این کشور بر اثر سوء تغذیه و بیماریهای ناشی از گرسنگی جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش"اسپوتنیک"، جاوید هژیر، سخنگوی این وزارتخانه گفت: از ابتدای سال ۲۰۲۲ تاکنون حدود ۱۲۴ هزار و ۸۰۰ مورد زایمان زودرس صورت گرفته که به طور معمول ۱۰ درصد از این کودکان جان خود را از دست میدهند، بنابراین برآورد میشود که ۱۳ هزار و ۷۰۰ نفر از این کودکان جان باختهاند.
ملالی رحیمی رئیس زایشگاه ملالی در کابل نیز اظهار داشت، فقر و نبود مراقبتهای پزشکی از جمله عوامل افزایش مرگ و میر نوزادان در افغانستان است.
هفته گذشته یک پزشک در شهر غربی هرات اعلام کرده بود که نیمی از افراد بستری در بخش مراقبتهای ویژه از سوءتغذیه رنج میبرند و ۶۰ درصد موارد به شکل بحرانی دچار بیماری سرخک هستند.
پس از دوران جنگ در افغانستان، مساله سوءتغذیه تقریباً در تمام این کشور گسترده شده است.
رامیز آلاک باروف هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد که در افغانستان حضور دارد در بیانیهای اعلام کرد، ۹۵ درصد از جمعیت افغانستان بهاندازه کافی غذا نمیخورند و این درصد برای زنان سرپرست خانوار به تقریباً ۱۰۰ درصد رسیده است.
افغانستان جمعیتی معادل ۳۹ میلیون نفر دارد. ۲.۶ میلیون نفر از افغانها از این کشور فرار کرده و در کشورهای دیگر پناهنده شدهاند.
به گزارش ایرنا، ماه گذشته، هماهنگ کننده محلی امور بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان هشدار داد که مردم در افغانستان امروز با بحران سوتغذیه و ناامنی غذایی در ابعادی بینظیر روبه رو هستند.
رامیز آلاک باروف گفت: گرسنگی حاد در افغانستان از رقم ۱۴ میلیونی در ماه ژوئیه (تیر) ، به ۲۳ میلیون نفر در ماه مارس (اسفند) افزایش یافته و خانوادهها را مجبور کرده است به اقدامات ناامیدکننده روی آورند.
سازمان ملل متحد و گروههای امدادرسان تاکید دارند تحریمهای دولت آمریکا در کنار مسدودشدن پول افغانستان شرایط سختی را برای مردم این کشور رقم زدهاست و درصورت رفع نشدن موانع، بیش از یک میلیون کودک از گرسنگی جان خود را از دست میدهند.
افغانستان و مردم آن برای چند دهه است که از شرایط کشورشان رنج میبرند و اکنون هفت ماه پس از سلطه طالبان یک قحطی گستردهتر از هر زمان دیگر آنها را تهدید میکند به گونهای که بیم آن میرود یک میلیون کودک افغان یعنی تعدادی برابر با تلفات مستقیم جنگ ۲۰ ساله این کشور جان خود را از دست بدهند.
سفر سرزده نخست وزیر رژیم صهیونیستی به مصر
نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی بعد از ظهر روز دوشنبه و در سفری از پیش تعیین نشده، به مصر سفر کرد.
شبکه خبری الجزیره گزارش داد که بنت پس از ورود به قاهره، با عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش این شبکه، نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای دومین بار است که به قاهره سفر و با السیسی دیدار کرد. این دیدار پس از انعقاد توافق جدید بین تلآویو و قاهره صورت میگیرد. این توافق درباره خط پرواز مستقیم از فلسطین اشغالی به شرم الشیخ است.
این در حالی است که «محمود السیسی» از مقامات سرویس اطلاعات مصر و فرزند رئیسجمهور این کشور، اخیرا در رأس یک هیئت امنیتی به فلسطین اشغالی سفر و با مسئولان صهیونیست دیدار کرد.
منابع آگاه خبر دادند، دوره کنونی شاهد افزایش تماسها و ارتباطات بین مقامات سرویس اطلاعاتی مصر و همتایان آنها در سرزمینهای اشغالی فلسطین به منظور دستیابی به تفاهم در خصوص اعمال اصلاحات در برخی موارد مرتبط با معاهده کمپدیوید پیش از نشست کمیته مشترک نظامی بین دو کشور است.
به گفته این منابع، مصر برنامههایی برای ایجاد یک منطقه صنعتی در شمال سینا در نزدیکی مرز با نوار غزه دارد. در دستور کار نشست اخیر پس السیسی با مقامات صهیونیست، علاوه بر تکمیل رایزنیها برای اصلاح موارد توافقنامه امضا شده بین دو کشور، تحرکات مصریها در پرونده بازسازی غزه که تحت نظارت یکی از شرکتهای مصری وابسته به سرویس اطلاعاتی این کشور است نیز بررسی شد. امری که در چارچوب طرح ابتکاری رئیس جمهور مصر پس از پایان جنگ ماه می رژیم صهیونیستی در نوار غزه ارائه شده بود.
به گفته منابع مذکور، از جمله پروندههای مطرح در نشست اخیر هیئت مصری با صهیونیستها، آمادهسازی برای برگزاری نشست چهارجانبه در سطح روسای دستگاههای اطلاعاتی مصر، اردن، اسرائیل و فلسطین به منظور احیای روند مذاکرات رسمی بین صهیونیستها و فلسطینیها بود.
مصر و رژیم صهیونیستی در نوامبر گذشته از تعدیل و اصلاح برخی بندهای توافق کمپ دیوید که در سال 1979 میان دو طرف امضا شده بود، در راستای تقویت امنیت طبق تحولات و تغییرات موجود خبر دادند.
به گفته منابع آگاه، اکثر تغییراتی که قرار است در این پیمان اعمال شود، مربوط به مفاد امنیتی و برای کنترل مناطق بیشتر و تقویت حضور در این مناطق است که منطقه مرزی با نوار غزه و سیناء سهم عمدهای از آن خواهند داشت.هر دو طرف تمایل دارند که حضور نیروهای امنیتی خود بهویژه در منطقه مصری «رفح» را افزایش دهند و با رایزنیهای دوجانبه که تمام آن با نظارت دولت آمریکا انجام میشود، هر گونه مانعی را که در مسیر این توافق قرار دارد، از میان بردارند.
این منابع میگویند که قاهره بر تغییرات امنیتی که قرار است در مفاد پیمان کمپ دیوید اعمال شود، بسیار پافشاری دارد بهویژه که این تغییرات را به اوضاع میدانی نسبتا آرام در نوار غزه و امکان دستیابی به توافقی طولانیمدت برای آتشبس که شاید تا بیش از ده سال به طول بیانجامد، گره میزند.
درخواست رئیس جمهور عراق برای تشکیل دولت ملی
رئیس جمهور عراق خواهان تشکیل دولت ملی در چارچوب قانون اساسی است.
به نوشته روزنامه مصری الیوم السابع، برهم صالح، رئیسجمهور عراق روز یکشنبه خواستار تشکیل یک دولت ملی در چارچوب قانون اساسی شد که رسیدگی به چالشها و پروندههای استثنایی موجود را به عهده بگیرد که مهمترین آنها پاسخگویی به آرمانهای مردم در زمینه اوضاع معیشتی، امنیتی و خدماتی است.
دفتر رسانهای صالح در بیانیهای اعلام کرد، این اظهارات در جریان پیام تبریک رئیس جمهوری عراق به مناسبت عید نوروز و سال نو کردی بیان شد.
وی بر نیاز به اقدام جدی در زمینه اصلاحات و مبارزه با فساد و هدر دادن ثروتهای کشور، بهره وری از ظرفیتهای انسانی به ویژه جوانان و مشارکت آنان در ساخت میهن و ترسیم آینده آن تاکید کرد و این امر را نقطه شروع و مبنایی برای حکمرانی خوب دانست که حقوق همه شهروندان در یک کشور مقتدر را تضمین میکند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.