سناتور ارشد آمریکایی:

باید از مذاکرات برجام خارج شویم؛ هراس دارم

یک عضو ارشد مجلس سنای آمریکا در ادامه آنچه برخی تحلیلگران آن را جنگ زرگری نظام حاکمیتی آمریکا بر سر نتایج مذاکرات وین‌ می‌دانند خواستار خروج از این گفت‌وگوها شده است.
کد خبر: ۱۱۱۰۷۱۱
|
۰۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۵ 23 March 2022
|
148498 بازدید
|

 

به گزارش تابناک به نقل از فارس، یک سناتور ارشد آمریکایی در بیانیه‌ای مدعی شده که چنانچه مذاکرات وین به حصول توافق منجر شود بین ۹۰ تا ۱۳۰ میلیارد دلار نصیب ایران خواهد شد و دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا بایستی از این گفت‌وگوها خارج شود.

«جیم ریش»، عضو ارشد کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا بعد از اتمام جلسه محرمانه‌ای در این کمیته با حضور «رابرت مالی»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در بیانیه‌ای مدعی شد که از «امتیازهایی» که دولت بایدن قرار است به ایران اعطا کند نگران است.

وی در این بیانیه تصریح کرد: «دولت بایدن علی‌رغم مخالفت‌های شریکانمان در خاورمیانه و همچنین نگرانی‌های مشروع هر دو شاخه کنگره به دنبال توافق با ایران است. گزارش‌های رسیده از [مذاکرات] وین را در بهترین حالت می‌توان نگران‌کننده دانست و من از امتیازهایی که دولت قصد دارد به ایران اعطا کند هراس دارم.»

جیم ریش در ادامه مدعی شده که چنین توافقی به اعطای بین ۹۰ تا ۱۳۰ میلیارد دلار به ایران از محل رفع تحریم‌ها و خروج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست FTO آمریکا منجر خواهد شد.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «از همه بدتر، این توافق می‌تواند پوتین را قادر کند زرادخانه‌ هسته‌ای خودش را تقویت کرده و در میانه حمله به اوکراین، نفع اقتصادی کسب کند. دولت باید از این مذاکرات خارج شود.»

شمار زیادی از قانونگذاران آمریکایی بعد از آغاز مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین به طرق مختلف- اعم از نامه‌نگاری با نمایندگان قوه مجریه، معرفی طرح‌هایی برای ملزم کردن دولت آمریکا به نظرخواهی از کنگره و برگزاری جلسات و نشست‌های مختلف- تلاش کرده‌اند مخالفت‌های سیاسی خود با برجام را به شکل علنی ابراز کنند.

برخی از تحلیلگران می‌گویند به استناد آنچه از تجربه ۶ ساله اجرای برجام توسط آمریکا می‌توان دریافت، این نوع مخالف‌خوانی‌ها را نمی‌توان تماماً انعکاسی از نگرانی‌های واقعی این گروه از سیاستمداران درباره برجام دانست، بلکه، آنها گاه بخشی از راهبردی گسترده‌تر هستند که هیئت حاکمه آمریکا به عنوان یک کل علیه ایران دنبال می‌کنند.

به گفته این تحلیلگران، چنین مخالفت‌هایی گاه بیشتر از آنکه به دنبال دستیابی به اهدافی دیگر باشند، خودشان هدفند. از نگاه گروهی از قانونگذاران آمریکایی، صرف وجود مخالفت با برجام و به تردید انداختن آینده آن می‌تواند فرصت‌های انتفاع اقتصادی ایران از این توافق را محدود می‌کند. به باور این گروه، ابزار مخالفت با برجام همچنین می‌تواند اهرم چانه‌زنی مناسبی برای مذاکره‌کنندگان آمریکایی در وین باشد.

از طرف دیگر، چنین مخالفت‌هایی در کشمکش‌های سیاسی داخلی در آمریکا هم برای اعضای حزب جمهوری‌خواه کاربرد دارند. نمایندگان حزب جمهوری‌خواه می‌دانند که می‌توانند در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره با به چالش کشیدن دولت بایدن در مقوله ورود به برجام با او تسویه حساب‌های سیاسی لازم را انجام دهند.

در سوی دیگر، دولت آمریکا هم از زمان آغاز مذاکرات به جای پیشنهاد دادن ابتکارهای عملی برای پیشرفت گفت‌وگوها بارها تلاش کرده طرف‌های مختلف به ویژه ایران را به کند کردن روند مذاکرات متهم کند.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» علاوه بر بازگرداندن تحریم‌های متوقف‌شده ذیل این توافق و اعمال تحریم‌های جدید به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز مانند ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورد.

تئوری ترامپ این بود که این سیاست‌ها می‌تواند جمهوری اسلامی ایران را به مذاکره بر سر توافقی جدید به جای «برجام» وادار کند. او روز ۲۰ ژانویه سال جاری میلادی در حالی از قدرت کنار رفت که در تحقق این هدف شکست خورده بود. ترامپ به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش از سوی منتقدانش آماج انتقادات تند قرار گرفت.

دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» ضمن اعتراف به اینکه سیاست فشار حداکثری شکست خورده گفته قصد دارد ایالات متحده را به برجام بازگرداند، اما تا به حال از انجام اقدامات لازم برای عمل به تعهداتش خودداری کرده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۵۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
«20 سال است ادعا می کنند ایران 2 ماه دیگر به بمب اتم دست می یابد از دروغگویی خسته نشدتد»
این (همراه با مستندات تصویری) باید محور دستگاه تبلیغاتی ایران باشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
چرا در امریکا و اسرائیل نامزدهای انتخابات صراحتا از برخورد سخت تر با ایران حرف می زنند اما مشابه چنین تبلیغاتی را در میان کاندیداهای انتخاباتی در ایران نمی شنویم؟
سید ابوالفضل موسوی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
با سلام
موقعیت فعلی مانند ملی شدن صنعت نفت است. بازی برد-برد معنا ندارد. باید به دنبال سنگین کردن هزینه های اسرائیل در منطقه خاورمیانه و شاخ آفریقا بود. به هر بهانه ای زدن تیشه به ریشه اسرائیل باعث موفقیت جمهوری اسلامی و شکست آمریکا می شود. توصیه نمی شود با آمریکا مذاکرده صورت نگیرد اما تجربه نشان داده آمریکا به نتیجه مذاکرات پایبند نیست از این رو تنها راه نجات راه مقاومت و مقابله با ابرقدرت دنیا است. چرا در مقابل این ابرقدرت که به راحتی منافع ایران را در منطقه نادیده می گیرد بمب اتم نداشته باشیم. وقتی بهایی که در سیاست خارجی و داخلی پرداخته می شود برابر با وجود و تست سلاح هسته ای است چرا به سمت تولید حرفه ای سلاح هسته ای نرویم. معلوم نیست چین و روسیه تا ابد با ایران دوست باشند. معلوم نیست همین پاکستان یا هندوستان فردا صبح علیه ایران اعلام جنگ نکنند چنان که عراق دفعتا با ایران وارد جنگ شد. معلوم نیست فردا روزی اسرائیل از طریق آذربایجان وارد جنگ نیابتی با ایران نشود. همه این اما و اگرها ما را به سمت دفاع تمام عیار برابر اسرائیل می کشاند. دفاعی که ما استطعتم من قوه باید بخشی جدایی ناپذیر از آن باشد. سلاح هسته ای و بمب های تقویت شده اورانیومی یکی از برتری های تکنولوژیک جناح مقابل برابر ملت ایران است. باید قوی شد. باید به هر وسیله ای قوی شد. افتائات تابع زمان و مکان هستند و فی الحال زمانه با ما سر جنگ دارد. باید برای جنگ سلاح سخت تولید کرد. سلاح عقب مانده روسی و چینی مسئله ای از مسائل کلی کشور را حل نمی کند. باید به فکر تولید سلاح بومی بر اساس مدل های روز دنیا رفت که سلاح هسته ای هم یکی از آن ها است. باید آخرین بمب های روز جهان را تولید و بومیسازی کرد. به عمل کار برآید به سخندانی نیست.
ناشناس
|
Germany
|
۱۰:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
باید برای همیشه بین ایران و آمریکا توافق حاصل شود و رهبران هر دو کشور رو در رو با هم سر یک میز مشکلات خود را حل کنند ، این روش گفتگو کار به جایی پیش نمی برد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
خدالعنتتون کنه..واقعا تاکی باید منتظر بمانیم..
سلیمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
آقای سناتور ۸۰ساله زیاد تند نرو توهم مثل ترامپ در فکر فشاربه ایران باش ببینیم کدوم طرف ضرر میکنه اون موقع بلوک شرق منفعتشو میبره ما هم کنار می کشیم رابطه با بلوک شرق افزایش پیدا میکنیم شما هم در فکر فشار باشیدیعنی بچرخ تا بچرخیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
لعنت بر شما ها آخه ایران شما ها رو چیکار داره
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
یه روزی برای دوستان روشن میشه ک روسیه به ایران خیانت کرد و روسها میشن دشمن ما..ولی انروز دیگه انقدر ضربه خوردیم ک این دشمنی دردی رو دوا نمیکنه..امام خوب گفت ن شرقی ن غربی
علی مطلق
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
جای حاج قاسم خالیست روح اش شاد و قرین رحمت الهی
در نبود او هر بی سروپایی در کنگره یا هر کجای دنیا بر علیه ایران عزیز ما عرض اندام میکند
دستورات حضرت اقا را لطفا فراموش نکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
برو بمیر عوضی؛؛؛؛؛؛؛
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟