سویه جدید کرونا XE به نوع غالب تبدیل می‌شود

قدرت انتقال‌پذیری بالای زیرسویه XE به این معنا است که ممکن است به نوع غالب تبدیل و موجب بروز موج دیگری از بیماری کووید-۱۹ شود.
کد خبر: ۱۱۱۳۸۰۵
|
۲۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۶ 15 April 2022
|
7173 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، دقیقاً زمانی که بسیاری از کشورهای سراسر دنیا به دلیل کاهش تعداد مبتلایان به بیماری کووید -۱۹، مقررات و محدودیت‌های کرونایی را کاهش دادند، سازمان جهانی بهداشت (WHO) درباره شیوع سویه جدیدی به نام XE هشدار داده است. اطلاعات اولیه ارائه شده نشان می‌دهد که زیرسویه XE مسری‌تر از دیگر سویه‌های ویروس کرونا است.

میزان انتقال‌پذیری زیرسویه XE چقدر است؟

سویه امیکرون ویروس کرونا در نوامبر سال ۲۰۲۱ میلادی در آفریقای جنوبی پدیدار شد، در عرض دو ماه به سویه غالب تبدیل شد و باعث افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کووید -۱۹ در سراسر جهان شد. انتقال‌پذیری سویه امیکرون تقریباً دو تا چهار برابر بیشتر از سویه دلتا بود، پس از آن زیرسویه امیکرون به نام BA.۲ شیوع پیدا کرد. این زیرسویه مسری‌تر از سویه اصلی بود. هم‌اکنون نیز اعلام شده که زیرسویه XE انتقال‌پذیرترین سویه شناخته شده در جهان است.

زیرسویه XE در چه کشوری شناسایی شد؟

XE ترکیبی جهش‌یافته از دو زیرسویه BA.۱ و BA.۲ است که قدرت انتقال آن ۱۰ برابر بیشتر از سویه امیکرون پنهان‌کار یا BA.۲ است. BA.۲ به دلیل قابلیت انتقال‌پذیری بالایی که دارد، جز انواع نگران‌کننده در نظر گرفته شده است. زیرسویه XE برای اولین بار در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۲ میلادی در انگلیس شناسایی شد، سپس بیش از ۶۰۰ مورد ابتلاء به این زیرسویه در کشور ذکر شده ثبت شد.

آیا زیرسویه XE به نوع غالب تبدیل می‌شود؟

قدرت انتقال‌پذیری بالای زیرسویه XE به این معنا است که ممکن است به نوع غالب تبدیل شود و باعث بروز موج دیگری از بیماری کووید -۱۹ شود. سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده است تا زمانی که تفاوت‌های قابل توجه زیرسویه XE با امیکرون، از جمله شدت بیماری و میزان انتقال آن مشخص نشود، به عنوان نوعی از امیکرون در نظر گرفته می‌شود و جز سویه‌های نگران‌کننده دسته‌بندی می‌شود.

با وجود اینکه علائم دقیق زیرسویه XE هنوز مشخص نشده است، اما متخصصان معتقدند که علائم آن مشابه امیکرون و زیرسویه امیکرون پنهان‌کار است. کرونا امیکرون باعث بروز علائم شدید نمی‌شود، اما با سرعت زیادی از فرد بیمار به دیگران منتقل می‌شود. خستگی و سرگیجه جز علائم اولیه کرونا امیکرون است که ممکن است با علائم دیگر مانند سردرد، گلودرد، درد عضلانی و تب بروز پیدا کند. از دست دادن حس بویایی و چشایی به ندرت در میان افراد آلوده به سویه امیکرون مشاهده شده است. علاوه بر این، بروز مشکلات گوارشی مانند اسهال، حالت تهوع، استفراغ و معده درد در میان افراد مبتلا به کرونا امیکرون بسیار رایج است.

آیا زیرسویه‌های جدید دیگر نیز شناسایی شده است؟

مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که دو سویه نوترکیب جدید دیگر به نام XD و XF نیز در حال شیوع پیدا کردن هستند. زیرسویه XD اغلب در فرانسه، دانمارک و بلژیک شناسایی شده است، در حالی که زیرسویه XF در بریتانیا شناسایی شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟