۷ ماهواره ایرانی در مرحله تکمیل یا آماده پرتاب است

رئیس سازمان فضایی ایران اعلام‌کرد: اگر ماهواره‌سازها به قرارداد خود عمل کنند، تا پایان ۱۴۰۱ در مجموع هفت ماهواره تکمیل شده و آماده پرتاب خواهیم داشت.
کد خبر: ۱۱۱۹۱۰۸
|
۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۵ 16 May 2022
|
9077 بازدید

به گزارش تابناک، «حسن سالاریه» امروز (دوشنبه) در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا، درباره تعداد ماهواره‌های بومی که تا پایان سال جاری ساخته یا تکمیل شده و در مرحله پرتاب قرار دارد، افزود: سری ماهواره‌های «ناهید» ماهواره‌های مخابراتی هستند که در کشور توسط پژوهشگاه فضایی ساخته می‌شوند، بخشی دیگر ماهواره‌ها، سنجشی هستند که عنوان سری پارس را برای آن‌ها انتخاب کرده‌ایم.

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: برای ساخت ماهواره با شرکت‌های دولتی یا خصوصی سازنده ماهواره، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها قرارداد می‌بندیم. اکنون نمونه دوم ماهواره «ظفر» ساخته شده و دانشگاه «علم‌و صنعت» طبق قراردادی که داریم متعهد است در مدت کوتاهی (طی یکی دو ماه آینده)، با نصب و آزمایش محموله سنجشی مربوط به ماهواره، نمونه دوم ماهواره را تکمیل و به سازمان فضایی تحویل دهد. با توجه به اینکه پیش از این تامین منابع لازم مالی انجام شده است و با تجربه بالایی که دانشگاه علم و صنعت در این خصوص دارد، قاعدتا باید مراحل تکمیلی کار نیز بدون مشکل انجام شود.

۷ ماهواره ایرانی در مرحله تکمیل یا آماده پرتاب است

معاون وزیر ارتباطات با این توضیح که بخشی از ماهواره‌های در حال ساخت و طراحی در پژوهشگاه فضایی ایران مخابراتی هستند که آن‌ها را با نام ناهید می‌شناسیم و بخش دیگر ماهواره‌های سنجشی هستند که آن‌را سری پارس نامگذاری کرده‌ایم، خاطرنشان‌کرد: تا پایان ۱۴۰۱، اگر شرایط بر اساس قراردادهای منعقد شده پیش برود، نمونه دوم ماهواره «پارس ۱» که یک ماهواره از کلاس مینی و با قابلیت‌های بسیار خوب در این کلاس است، برای پرتاب آماده می‌شود.

وی افزود: علاوه بر آن نمونه نخست ماهواره «ناهید ۲» نیز تکمیل می‌شود. این ماهواره جزو ماهواره‌های با فناوری ارتباط مخابراتی و مجهز به تراستر و دارای توان انجام مانورها و اصلاحات مداری نیز است و می‌تواند یک قدم مهم در مسیر ساخت منظومه‌های مخابراتی ارتفاع پایین به حساب آید.

سالاریه خاطرنشان‌کرد: ماهواره دیگر در حال ساخت «پایا» نام دارد که یک ماهواره سنجشی با دقت و کیفیت بالاتر از پارس ۱ است که آن هم در مراحل آزمایش و تجمیع قرار دارد و می‌تواند در کنار ۲ ماهواره پارس ۱ خدمات سنجش از دور مناسبی را در چند سال آینده در حوزه های کشاورزی، مدیریت حوادث و پایش محیط زیست ارائه کند.

وی همچنین گفت: یکی از نمونه‌های ماهواره ناهید ۱ تحویل پرتابگر شده و آماده پرتاب است و نمونه نخست پارس ۱ آماده شده و نمونه اول ناهید ۲ نیز تا آخر سال تکمیل خواهد شد.



اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟