به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، دبیرکل سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در اجلاس سران قاره آمریکا افزود: امروز، نزدیکتر کردن کشورهای قاره آمریکا به یکدیگر و کمک به ایجاد جوامعی مرفه، دموکراتیک و مبتنی بر عدالت مطابق با انتظار مردم از همیشه مهمتر است.
گوترش تصریح کرد: در سراسر منطقه، ما کشورهایی را می بینیم که همچنان تحت فشار نابرابری، فقر، جنایت، ناامنی و بی اعتمادی قرار دارند.
دبیر کل سازمان ملل اضافه کرد: کرونا به شدت به این منطقه ضربه زده و دستاوردهای توسعه را که به سختی به دست آمده را تخریب کرده است.
وی اضافه کرد: پیامدهای جهانی تهاجم روسیه به اوکراین در سراسر دنیا موج می زند. این درحالی است که جهان از قبل با افزایش قیمت کالاها، ناامنی غذایی و سطوح بالای فقر و نابرابری دست و پنجه نرم می کرد.
گوترش ادامه داد: تورم در حال رشد است، بدهی ها در حال افزایش است و بسیاری از کشورها فاقد ظرفیت و حمایت مالی برای سرمایه گذاری در بهبودی هستند. برخی از کشورهای با کم درآمد و نیازمند، واجد شرایط حمایت از سوی موسسات مالی بینالمللی نیستند.
دبیر کل سازمان ملل پیش از این ۱۶ خرداد ماه به مناسبت روز جهانی محیط زیست گفت: حفاظت از سلامت جو زمین، غنا و تنوع حیات، اکوسیستم ها و منابع محدود روی زمین حیاتی است. اما ما در انجام این کار در حال شکست خوردن هستیم. بیش از ۳ میلیارد نفر تحت تأثیر اکوسیستم های تخریب شده قرار دارند. آلودگی عامل حدود ۹ میلیون مرگ زودرس در سال است.
وی خاطر نشان کرد: بیش از یک میلیون گونه گیاهی و جانوری در خطر انقراض هستند که بسیاری از آنها در طی چند دهه اخیر اتفاق افتاده است. نزدیک به نیمی از بشریت در حال حاضر در حوزه خطرناک اقلیمی قرار دارند. احتمال مرگ ناشی از تغییرات اقلیمی مانند گرمای شدید، سیل و خشکسالی ۱۵ برابر بیشتر شده است.
گوترش ادامه داد: ۵۰ درصد احتمال دارد که میانگین دمای جهانی سالانه از حد ۱.۵ درجه سانتیگراد توافق پاریس در پنج سال آینده خارج شود. بیش از ۲۰۰ میلیون نفر در هر سال ممکن است به دلیل اختلالات آب و هوایی تا سال ۲۰۵۰ آواره شوند.