افزایش دو برابری معتادان متجاهر تهران در مدت ۵ سال

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در مورد اقدامات قرارگاه اجتماعی در حوزه جمع‌آوری معتادان متجاهر توضیحاتی ارائه کرد.
کد خبر: ۱۱۲۴۷۳۷
|
۲۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۴ 16 June 2022
|
5102 بازدید
|
۲

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، احمد احمدی صدر در مورد اقدامات قرارگاه اجتماعی شهرداری تهران گفت: قرارگاه فرصتی است تا همه دستگاه مسئول بدور از بوروکراسی اداری و نامه‌نگاری مسائل و مشکلات را پیگیری کنند و شهرداری تهران نیز به عنوان سرباز در قرارگاه فعال است تا با استفاده از توان نخبگان و تجربه گذشته بتوان مسأله آسیب اجتماعی را حل کرد.

وی با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که در قرارگاه بررسی می‌شود، مسأله معتادان متجاهر است، افزود: متناسب با هر موضوعی که در قرارگاه بررسی می‌شود، دستگاه‌های مسئول نیز در جلسات حضور می‌یابند. به عنوان مثال در مسأله معتادان متجاهر، بهزیستی، کمیته امداد، قوه قضائیه، سازمان زندان‌ها و ... در جلسات حاضر و دور یک میز جمع می‌شوند تا با رفع فاصله‌ها، در یک فاصله یکی دو متری هم‌افزایی ایجاد شود و مشکلات رفع شود.

احمدی صدر با اشاره به اینکه "ما معتادان متجاهر را تافته جدا بافته از جامعه نمی‌بینیم، بلکه نگاهمان این است که فرد معتاد، عضوی از خانواده خودمان است"، افزود: با این نوع نگاه به مسأله اجتماعی انگیزه خدمت افزایش می‌یابد، چراکه اگر ما فرد معتاد را برادر یا پسر و پدر خود بدانیم به فرد کمک می‌کنیم که ترک کند و با این نگاه به سمت ساماندهی معتادان متجاهر پیش می‌رویم.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه "تعداد معتادان متجاهر نسبت به سال‌های قبل افزایش جدی داشته است"، گفت: شاید بتوان گفت که در حال حاضر تعداد معتادان نسبت به پنج الی شش سال قبل، دو برابر افزایش داشته است و این معضل دلایل مختلفی دارد که باید در جای خود بررسی شود.

وی با تاکید بر اینکه قرارگاه اجتماعی دستگاه‌های مختلف را دور هم جمع کرد تا مسائل و مشکلات حل شوند، گفت: در گذشته این هم‌افزایی با این قدرت نبود و برنامه جامع و تخصصی برای بازگرداندن این افراد به اجتماع و خانواده به طور جدی وجود نداشت. کارشناسان در دنیا معتقدند که وقتی فرد معتاد به مرحله تجاهر می‌رسد امکان بازگشتش به جامعه و شرایط قبلی، تنها چند درصد است، اما از آنجایی که نگاه ما به معتادان متجاهر، نگاه انسانی است، می‌گوییم حتی اگر چند درصد هم امکان بازگشت وجود داشته باشد باید همه تلاشمان را انجام دهیم.

احمدی صدر افزود: از ابتدای تشکیل قرارگاه اجتماعی تا کنون نسبت به مدت مشابه سال قبل شاهد افزایش ۷۰ تا ۷۵ درصدی جمع‌آوری معتادان بودیم و همچنین درصد پذیرش معتادان در مراکز نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۰ درصد افزایش یافته است.

وی در مورد زمان نگهداری معتادان نیز با بیان اینکه "براساس قانون، معتادان می‌توانند سه، شش و ۹ ماه بر اساس شرایطشان در مراکز بمانند"، در مورد بازگشت افراد ترک‌کرده به چرخه اعتیاد هم گفت: امروز جلسه خوبی با استاندار داشتیم و دراین زمینه به جمع‌بندی‌هایی نیز رسیدیم اما لازم است که در هفته پیش رو نیز جلساتی برگزار شود. در قانون دیده شده که اگر مددجویی بعد از دو الی سه بار دوباره به تجاهر برگشت، چه باید کرد که باید اعلام کنم براساس قانون، دیگر برای اینگونه افراد، آزادسازی نداریم و این افراد باید مراحل بازآفرینی را به طور کامل طی کنند.

احمدی صدر با اشاره به مراحل ۹گانه ساماندهی معتادان متجاهر اظهار کرد: جمع‌آوری، غربالگری، سم‌زدایی، آمادگی جسمانی، انگیزشی و هویت‌بخشی، حرفه‌آموزی، مهارت آموزشی، بازگشت به خانواده و بازگشت به جامعه از مراحل فرآیند ساماندهی هستند و بهیار، مددکار، مددیار و ... تا یک سال در کنار مددجویان حضور دارند تا به نتیجه مطلوب دست یابیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۲
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
ببینیم و تعریف کنیم!
محمد رضا دوستی
|
Germany
|
۰۹:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
تو رو خدا یکی به داد شهر برسه ، پشت هر شمشاد لای هر درخت یه معتاد هست ، خیلی چهره شهر خراب شده ، احساس امنیت هم از بین رفته.بد تر از همه تو پارک ها ، چرا کسی به فکر نیست
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟