علی‌اف:

کریدور «زنگه‌زور» رکن صلح و ثبات در منطقه است

رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان بار دیگر با مطرح کردن ادعاهای ارضی گفت که کریدور «زنگه‌زور»، رکن اصلی صلح و ثبات در منطقه است.
کد خبر: ۱۱۲۴۸۱۷
|
۲۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۹ 16 June 2022
|
8864 بازدید


به گزارش تابناک به نقل از فارس، «الهام علی‌ اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان امروز (پنجشنبه) در سخنرانی در مراسم افتتاحیه مجمع جهانی باکو در خصوص «تهدیدات نظم جهانی» تصریح کرد که اجرای بندهای گشایش کریدور «زنگه‌زور»، رکن کلیدی صلح و ثبات در منطقه است.

خبرگزاری «آذرتاج» جمهوری آذربایجان در این خصوص گزارش کرد، علی‌اف همچنین تصریح کرد: «مردم ارمنستان در جریان اشغال ۳۰ ساله خوشحال نبودند و برعکس، جامعه جهانی آن‌ها را به عنوان اشغالگر و متجاوز در نظر گرفته می‌شد و بعد از جنگ همه مشاهده کردند که آن‌ها در دوران اشغال چه کرده بودند».

رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در حالی این موضوع کریدور زنگه‌زور را به میان آورده است که «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان «ادعاهای ارضی» جمهوری آذربایجان درباره «دالان زنگه‌زور» را به شدت محکوم کرد و گفت که باکو سیاست تجاوز مستمر به قلمرو ارمنستان را در پیش گرفته است و این مسئله باید در جامعه بین‌المللی مورد رسیدگی قرار گیرد.

روزنامه «آسبارز» ارمنستان در این خصوص گزارش کرد، پاشینیان درباره ادعاهای ارضی جمهوری آذربایجان گفت: «(جمهوری) آذربایجان ظاهراً ادعاهای ارضی درباره قلمرو ارمنستان مطرح می‌کند. "دالان زنگه‌زور» یعنی چی؟ "زنگه‌زور شرقی" یعنی چی؟ چه کسی این اصطلاحات را ابداع کرده است و معنی آن چیست؟»

پاشینیان سپس با اشاره به این موارد ادامه داد: «ما بارها گفته‌ایم و تکرار می‌کنیم که درباره هیچ موضوعی در قالب "منطق کریدور" بحث نمی‌کنیم. این به مفهوم این نیست که ما دستورکار گشایش ارتباطات منطقه‌ای را رد می‌کنیم».

وی با اشاره به این مسئله ادامه داد که باکو دستورکار «کریدور زنگه‌زور» را مطرح کرده است تا روند گشایش ارتباطات منطقه‌ای را به طور کلی متوقف کند.

جنگ سال گذشته بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در تاریخ نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتش‌بس به امضای «نیکول پاشینیان»، رئیس جمهور ارمنستان، «الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان و «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه پایان یافت و و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش آفرینی کرد.

توافق مذکور به جنگ ۴۴ روزه سال گذشته بر سر منطقه قره باغ کوهستانی پایان داد. در تاریخ نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) توافق آتش‌بس به امضای نیکول پاشینیان رئیس‌جمهور ارمنستان، الهام علی‌اف رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه رسید و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش‌آفرینی کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟