تب کریمه کنگو از دام آلوده به انسان منتقل می‌شود

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی قابل انتقال از دام آلوده به انسان است و در حیوان عوارض خاصی ندارد.
کد خبر: ۱۱۲۴۹۰۱
|
۲۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۰ 17 June 2022
|
4001 بازدید

به گزارش «تابناک»، محمدباقر حاج کاظمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تب کریمه کنگو یک نوع بیماری مشترک بین حیوان و انسان به شمار می رود که به صورت ناگهانی شروع می‌شود.

وی، بیشترین علت ابتلای به این بیماری را، تماس انسان با دام یا مصرف گوشت های آلوده حاصل از ذبح دام‌های غیرمجاز بیان کرد و یادآورشد: ویروس این بیماری از طریق کنه های هیالوما منتقل می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان تصریح کرد: به رغم اینکه تب کریمه کنگو در حیوان نشانه شاخص و عوارض خاصی ندارد اما در انسان با علائم، عوارض وخیم و گاهی مرگ همراه است.

حاج کاظمی خاطرنشان کرد: تاکنون فردی مبتلا به این بیماری در استان گزارش نشده است، اما با توجه به مخاطرات آن باید اقدامات احتیاطی را بویژه در برخورد با دام ها، تماس با محصولات حیوانی و مصرف آن و همچنین برخورد با کنه ها با جدیت اعمال کنیم.

دامداران و کوهنوردان از له کردن کنه ها خودداری کنند

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: با توجه به اینکه کنه های هیالوما منتقل کننده و حامل ویروس هستند و به صورت طبیعی در صحرا و مراتع هم زندگی کرده و تکثیر می شوند، گاهی نیز در نوک علوفه منتظر شکار و چسبیدن به یک میزبان خونگرم از جمله انسان هستند.

حاج کاظمی تاکید کرد: در این فصل کشاورزان، دامداران، کوهنوردان و افرادی که در طبیعت گشت و گذار می کنند باید مراقب باشند که اگر کنه ای به بدن آنها چسبید، آن را با احتیاط و با کمک دستکش از بدن خود جدا کرده و هرگز با دست برهنه آن را له نکنند.

وی ادامه داد: به طور معمول کنه موقع نیش زدن مواد ضد درد، ضد انعقاد آلوده به ویروس را در محل تزریق کرده و سپس شروع به مکیدن خون می کند که امکان دارد افراد در ابتدا متوجه نیش زدن و چسبیدن کنه به بدن خود نشود.

گوشت با برچسب دامپزشکی خریداری شود

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: با توجه به اینکه این بیماری در دام مبتلا نشانه قابل تشخیص ندارد، راه های انتقال از طریق تماس با گوشت، ترشحات، خون آبه و آلایش تازه دام و راه دیگر انتقال از طریق کنه آلوده و له کردن آن است.

حاج کاظمی متذکر شد: باید کشتار دام در کشتارگاه ها باشد و خرید گوشت از فروشگاه های و قصابی های معتبر انجام شود.

وی تاکید کرد: باید در خصوص اینکه گوشت ها و لاشه ها مهر و برچسب مربوط به دامپزشکی داشته باشند دقت شود.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: اگر گوسفند، گوساله و گاو در روستا یا منزل در مراسمی کشتار می شود باید به نکات بهداشتی توجه شود.

حاج کاظمی ادامه داد: کشتار دام در کنار چاه جذبی انجام شود تا ترشحات و خونابه حاصل از کشتار به آب های سطحی راه نیابد، از دستکش و چکمه و عینک در هنگام ذبح استفاده شود.

وی اضافه کرد: اگر کنه روی دام بود له نشود، گوشت دام بعد از کشتار به مدت ۲۴ ساعت در یخچال در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد قرار گیرد، سپس قطعه بندی و مصرف شود.

حاج کاظمی اظهار داشت: جگر دام تازه کشتار شده نیز باید به مدت 48 ساعت در دمای بیان شده (نه فریزر) نگهداری شود، گوشت و جگر دام باید به صورت پخته مصرف و از کباب کردن آن خودداری شود چرا که کباب کردن، معادل نیم پز شدن بوده و حرارت کافی به عمق آن نمی رسد.

جگر دام باید قبل از مصرف ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری شود

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: جگر، دل و قلوه باید ۴۸ ساعت قبل از مصرف در یخچال نگهداری و سپس مصرف شود چرا که جگر دارای آنزیم‌های زیادی بوده و عضوی است که بعد از کشتار هم تعداد زیادی از آنزیم‌های آن فعال است.

حاج کاظمی تاکید کرد: بر همین اساس نگهداری این عضو در این مدت و در دمای بیان شده موجب فساد آنزیمی (فساد با منشاء درونی) می شود و کیفیت و ظاهر آن به شدت تغییر می کند که این نوع فساد جدا از فساد باکتریایی( فساد با منشاء بیرونی) است.

وی اضافه کرد: در نواحی و زمان هایی که بیماری در آنجا بومی است، به عنوان یک رفتار تغذیه ای بهداشتی، عاقلانه ترین روش مصرف جگر به صورت پخته است.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: هرگز جگر دام به صورت کبابی استفاده نشود چرا که در کباب کردن حرارت لازم به مغز گوشت نمی رسد و میکروب های موجود در عمق قطعات را نیز از بین نمی برد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟