به گزارش «تابناک»، رییس انجمن بازیگران سینمای ایران در گفتوگویی با ایسنا درباره مشکلات مالیاتی صنوف سینمایی و نیز بعضی حاشیههای اخیر بیان کرد: مدتی است که جامعه فرهنگی کشور بخصوص سینماگران به طرزی بیسابقه و عجیب از هر سو مورد تهمت و اهانت قرار گرفتهاند و متاسفانه درچنین فضای آشفتهای ، پرداختن به مشکلات معیشتی و صنفی بسیار سختتر از گذشته شده است.
وی افزود: مسئله مهمی که این روزها درگیر آن هستیم و موجب نگرانی جدی بازیگران شده، میزان سقف مشمول معافیت مالیاتی بازیگران سینما است. شکی نیست که دریافت مالیات کاری درست و اصولی است و باید شامل همه نهادها و اقشار جامعه متناسب با درآمدشان باشد. البته در بیشتر جاهای دنیا فعالیتهایی مثل امور فرهنگی و خیریه کم و بیش مشمول معافیتهایی هستند و تا سال گذشته نیز هنرمندان کشور ما از این معافیت برخوردار بودند؛ اما در سالهای اخیر با نمایش ظواهر زندگی و وضعیت مالی معدودی از دست اندرکاران سینما خصوصا بازیگران، تصویری غیرواقعی از وضعیت اقتصادی و درآمد این قشر از جامعه هنری کشور به جامعه ارائه شده است که هیچ ربطی به شرایط واقعی زندگی صدها بازیگر عضو انجمن بازیگران سینمای ایران ندارد؛ اکثریتی که حقوقبگیر ثابت جایی نیستند و ممکن است یک سال کار کنند و سال دیگر کاری نداشته باشند و بدون کمترین اندوختهای نگران بیکاریهای فراوان و دوران از کار افتادگی خود هستند.
معتمدآریا با تاکید بر اینکه «صحبت من تجدید نظر درمورد سقف معافیت مالیاتی اکثریت بازیگران کم درآمد سینماست»، ادامه داد: سقف درآمد معاف از مالیات بازیگران سینما باید تغییر کند و سقف معقول و منطقی متناسب با هزینهها و درآمد آنها با مشورت کارشناسان و با حضور نمایندگان نهادهای صنفی سینمایی کشور تعیین شود. درحال حاضر این خواسته با جدیت از طرف نمایندگان انجمن بازیگران سینما و خانه سینما در حال پیگیری است.
رییس انجمن بازیگران سینمای ایران در مورد شنیدههایی مبنی بر برخوردهای نامناسب برخی مسئولان و کارکنان حوزههای مالیاتی با بازیگران گفت: برخوردهایی با همکاران من شده که در شأن جامعه هنری کشور نیست. مثلا از یک بازیگر قدیمی و شناخته شده که به حوزه مالیاتی مراجعه کرده، خواسته بودند ثابت کند بازیگر است! یا در مواردی افرادی از دارایی با بعضی از همکارانم تماس گرفتهاند و با لحن ناخوشایند و سختگیرانه خواستار پرداخت بدهی مالیاتی شده اند. به نظرم سازمان امور مالیاتی نیاز به ایجاد یک بخش کاملا مستقل برای هنرمندان و آموزش بیشتر کارکنان برای برخورد با اقشار مختلف متناسب با حرفهشان دارد، چون برخورد با کسانی که شغلشان پول و تجارت است و در امور مالیاتی با تجربه هستند نسبت به افرادی که زندگیشان صرف فعالیتهای هنری بوده و اکثرا هیچ اطلاعی از مقررات اداری و مالی ندارند باید متفاوت باشد.