هنوز احراز شرایط نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال برای حضور در انتخابات 8 شهریورماه مشخص نشده، اما تلاش برخی نامزدها برای مطرح کردن نام خودشان و مورد حمایت قرار گرفتن نهادهای مختلف، جالب توجه است.
شرایط نامزدها ابتدا باید در کمیته بدوی انتخابات بررسی شود که اصلیترین معیار برای بررسی شرایط نامزدها، اساسنامه فدراسیون فوتبال و آیین نامه انتخابات است. این در حالی است که با وجود ثبتنام شش چهره مطرح در انتخابات برای کسب کرسی ریاست، فقط نام سه نفر با توجه به تکمیل مدارک نهایی شده و رقابت میان عزیزالله محمدی، مهدی تاج و میرشاد ماجدی خواهد بود.
در میان این سه نامزد انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال، تاج جزو با سابقهترین افراد محسوب میشود که سه دوره حضور در هیئت رئیسه را تجربه کرده و در پستهای نایب رئیس اول، نایب رئیس دوم و رئیس سازمان لیگ و همچنین رئیس فدراسیون فوتبال عضو هیئت رئیسه بوده است. البته این سابقه تاج، میتواند مانع حضور او در انتخابات شود، چرا که طبق بند 3 ماده 33 اساسنامه فدراسیون فوتبال اعضای هیئت رئیسه نمیتوانند بیشتر از سه دوره متوالی یا متناوب در هیئت رئیسه (رئیس، نواب رئیس و عضو هیئت رئیسه) حضور داشته باشند که سه دوره حضور تاج در هیئت رئیسه، باید مانع از حضور او در انتخابات شود.
حالا با وجود صراحت قانون در اساسنامه فدراسیون فوتبال برخی در تلاش هستند تا القا کنند که به دلیل تغییر اساسنامه، اجرای این قانون از زمان اصلاح اساسنامه لازم الاجراست و «عطف به ماسبق» نمیشود. یعنی سابقه مهدی تاج پیش از تغییر اساسنامه با اساسنامه جدید پاک میشود که این تحلیل اشتباه است. مانند اینکه مجلس قصد داشت با افزایش سن بازنشستگی، قانون را در این خصوص تغییر دهد و 35 سالگی را سن بازنشستگی در نظر بگیرد. در صورت تصویب این قانون آیا باید با تکیه بر «عطف به ماسبق» نبودن اینطور القا شود که اگر کسی 29 سال خدمت کرده، میتواند 35 سال دیگر خدمت کند یا 6 سال تا بازنشستگی دارد؟ مسلم است که سوابق کاری هیچ فردی با تغییر یا اصلاح قانون پاک نمیشود و با اصلاح اساسنامه، سوابق تاج یا هر عضو سابق هیئت رئیسهای قابل بررسی است.
مهدی تاج در شرایطی خود را برای انتخابات آماده میکند که به این بخش از قانون بی توجهی کرده و البته جدا از این مسئله، پا را فراتر هم گذاشته است. نامزد انتخابات فدراسیون فوتبال در مسیری قدم گذاشته که در انتخابات قبلی شهابالدین عزیزیخادم وارد آن شده بود و برای ورود به فدراسیون فوتبال، قول دبیرکلی به علی خطیر داده بود. مدیری که پیش از این از سوی کمیته اخلاق محروم شده بود و یکی از انتقادات به عزیزی خادم استفاده از خطیر بود که در نهایت پشیمان شد و از خطیر فاصله گرفت. حالا به نظر میرسد تاج در حال استفاده از چنین فردی رفته و حتی قولهایی برای دبیرکلی داده است.
به نوشته آنا؛ به نظر میرسد خطری بالقوه اطراف فدراسیون فوتبال وجود دارد که نباید این خطر با ورود افرادی که سابقه آنها در فوتبال مشخص بوده، فوتبال را به شرایط بحرانی بکشاند. آنچه مسلم است، در صورت اجرای درست اساسنامه اصلاً مهدی تاج وارد انتخابات نخواهد شد و این نامزد انتخابات باید طبق بند 3 ماده 33 از رقابت انتخاباتی کنار برود.