جزئیات طرح «دارو یار» اعلام شد

معاون برنامه ریزی اداره کل دارویی سازمان غذا و دارو گفت: طرح دارو یار بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۱ طراحی شد و سازمان غذا و دارو به عنوان متولی طراحی آن همه محاسبات را با نظرات کارشناسی و بررسی های دقیق انجام داده تا پرداختی از جیب مردم در حوزه دارو افزایش نیابد.
کد خبر: ۱۱۳۰۲۹۱
|
۲۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۸ 17 July 2022
|
18058 بازدید
|
۲

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، اصلاح سیاست‌های ارزی به منظور جلوگیری از آسیب به حوزه صنعت، قطع منافع سوءاستفاده‌ کنندگان ارزترجیحی، از بین بردن آثار وابستگی به زمان و نوع ارز ترجیحی اختصاصی به حوزه دارو و آسیب ناشی از ایجاد کمبودهای دارویی، مدیریت بیشتر منابع، منطقی کردن مصرف دارو یکی از مهمترین چالش‌های وزارت بهداشت در دولت‌های سیزدهم بود که به نتیجه رسید.

در این میان سازمان غذا و دارو وظیفه برنامه ریزی و طراحی و تنظیم سازوکار این برنامه را به عهده داشته و سازمان برنامه و بودجه و بیمه‌ها به عنوان دو بازوی عملیاتی و بسیار مهم، برای تامین منابع مالی و پوشش داروها ایفای نقش خواهند کرد.

دارویار طرحی است که با انتقال یارانه دارو از طریق بیمه ها به مردم، اقلام بیشتری از دارو زیر چتر حمایت بیمه قرار می‌گیرد و قیمت دارو به سمت واقعی شدن می‌رود

«دارویار»؛ طرحی که قرار است با انتقال یارانه دارو از طریق بیمه‌ها به مردم، پوشش بیمه‌ای داروها را افزایش داده، اقلام بیشتری از داروها را زیر چتر بیمه‌ها برده و در عین حال قیمت دارو را به سمت واقعی شدن سوق دهد، با این شرط که "پرداختی از جیب بیمار" نه تنها افزایش نیابد، بلکه در برخی اقلام کاهش قیمت نیز خواهد داشت.

در اجرای طرح دارو یار اشاره شده است که تمامی داروهای تولید داخل ۱۶۰۰ قلم کد ژنریک دارو مشمول اصلاح سیاست‌های ارزی قرار خواهد گرفت که افزایش قیمت ۱۴۰۰ کد ژنریک توسط بیمه ها پوشش داده می شود و ۲۰۰ قلم دیگر هیچ تغییری در نرخ نخواهد داشت.

بر این اساس افزایش قیمت ۳۶۶ قلم داروی ضروری و پرمصرف بیماران و ۴۲ ملکول داروی otc شامل ۱۱۹ قلم دارو که تاکنون تحت پوشش بیمه نبوده نیز در قالب این طرح با نسخه پزشک تحت پوشش بیمه قرار می گیرد.

داروهای خارجی بدون افزایش قیمت طبق روال گذشته عرضه می شود. بیماران مزمن ضمن مراجعه دوره‌ای برای ویزیت مجدد داروی خود را به اندازه مصرف آن دوره تا ویزیت بعدی دریافت می‌کنند.

اتباع قانونی توسط بیمه سلامت بیمه می شوند و اتباع غیرقانونی درصورت ثبت اطلاعات هویتی و شناسی از طرف وزارت کشور در صورت نیاز به خدمات دارویی تحت پوشش بیمه سلامت قرار می گیرند.

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۱۴ تیرماه در یک برنامه خبری، از اجرایی شدن طرح دارو یار برای نخستین بار در کشور خبر داد و گفت: ساعت‌های بسیاری را دوستان ما مشغول بررسی این طرح شدند و متخصصان، اساتید داروساز، اقتصاد دارو، اقتصاد سلامت و مدیریت به این طرح کمک کردند و با بررسی وضعیت و اطلاعات موجود راه‌کارهایی بررسی شد تا این مشکل حل شود.

وی به ظرفیت‌های موجود در ایران برای تولید و تامین دارو اشاره کرد و گفت: ایران برای تولید و تامین دارو، از نیروهای انسانی و دانشمندان بسیار برجسته و نیز از ظرفیت ‌های کارخانه‌ای خوبی برخوردار است همچنین قدمت ما در داروسازی به سالها قبل باز می گردد و نزدیک به یک قرن تجربه داروسازی داریم و ریشه داروسازی در ایران بوده است.

وزیر بهداشت با طرح این سوال که چرا با وجود همه این ظرفیت‌ها، باید مردم برای تهیه یک دارو معطل بمانند و دارو کمیاب شود و از بازار سیاه سر دربیاورد تاکید کرد: برای پاسخ به همه این پرسش ها به دارویار رسیدیم.

باید اقدامی انجام شود که مردم نه تنها برای تامین داروی خود موفق شوند بلکه صنایع دارویی ما نیز بیش از پیش با قوت به فعالیت خود ادامه دهد

عین‌اللهی خاطرنشان کرد: معتقدیم باید اقدامی انجام شود که مردم نه تنها به تامین داروی خود موفق شوند بلکه صنایع دارویی ما نیز بیش از پیش و با قوت به فعالیت خود ادامه دهد.

وی ادامه داد: از سوی دیگر برخی از داروهای ضروری مردم مثل داروی بیماران مبتلا به دیابت و فشار خون تحت پوشش بیمه قرار نداشتند؛ بنابراین طرح جامعی به نام «دارویار» را اجرا کردیم.

وزیر بهداشت گفت: خوشبختانه این مهم از برنامه‌های حضرت آیت الله رئیسی نیز بود و وی مکرر به ما گوشزد می‌کردند که باید کاری کنید تا مردم بتوانند داروی خود را به آسانی تهیه کنند و هزینه داروی مردم کنترل شده، تحت پوشش بیمه قرار گیرد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه ما این ۱۰۰ قلم دارو را عمدتاً از داروهایی انتخاب کردیم که مورد نیاز روزمره مردم است و در وهله نخست تحت پوشش بیمه قرار گرفتند، گفت: این مژده را به مردم می‌دهیم که در مرحله دوم نزدیک به ۳۳۶ داروی دیگر را هم تحت پوشش بیمه قرار خواهیم داد.

داروهایی که ضروری و نیز داروهایی را که دارای مصرف بالایی است، در اولویت قرار دادیم و برخی داروها هم وجود دارد که تحت پوشش بیمه بوده و اکنون نیز هست اما پوشش آنها خیلی ضرورتی ندارد و مردم هم خیلی برای آنها مراجعه نمی‌کنند اما حجم آماری ایجاد می کند.

داروهایی که ضروری و نیز داروهایی را که دارای مصرف بالایی است، در اولویت قرار دادیم و برخی داروها هم وجود دارد که تحت پوشش بیمه بوده و اکنون نیز هست اما پوشش آنها خیلی ضرورتی ندارد و مردم هم خیلی برای آنها مراجعه نمی‌کنند اما حجم آماری ایجاد می کند

روابط عمومی سازمان بیمه سلامت نیز در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است که پرداختی از جیب مردم در زمینه دارو افزایش نمی‌یابد. بحث ساماندهی ارز دارو مطرح است و حذف ارز دارو به هیچ عنوان مطرح نیست. همچنین پوشش بیمه‌ای به هیچ عنوان حذف نشده و تغییر نخواهد کرد.

داروهایی که در حال حاضر پوشش ۷۰ درصدی بیمه دارند به همین شکل باقی می‌ماند و علاوه بر آن، مابه‌التفاوت ارز به همه داروها تخصیص پیدا می‌کند. بحث پلکانی بیمه شدن مربوط به داروهایی است که تاکنون تحت پوشش بیمه نبودند. بنابراین علاوه بر پوشش ۷۰ درصدی داروهایی که تحت پوشش هستند، داروهایی که تاکنون تحت پوشش نبوده هم به صورت پلکانی تحت پوشش قرار خواهند گرفت.

طبق اعلام سازمان غذا و دارو حتی برای بخشی از داروهای بدون نسخه نیز که تحت پوشش بیمه نیستند، برنامه‌هایی برای پوشش بیمه‌ای وجود دارد. با این حساب، پرداختی از جیب مردم در زمینه دارو کاهش پیدا می‌کند.

هزینه های افزایش یافته داروها توسط بیمه پرداخت می شود و قرار نیست پرداختی از جیب مردم افزایش یافتهزینه‌های افزایش یافته در زمینه تولید دارو محاسبه خواهد شد و این مابه‌التفاوت با بودجه‌ای که سازمان برنامه و بودجه می‌دهد، توسط بیمه‌ها پرداخت می‌شود و قرار نیست پرداختی از جیب مردم افزایش پیدا کند.

همچنین لازم به ذکر است که قیمت گذاری دارو توسط سازمان غذا و دارو انجام می‌شود.

برخی از کارشناسان حوزه دارو بر این باورند که باید به مردم این اطمینان خاطر را داد که با اجرای طرح دارو یار پرداخت از جیب آنها نسبت به قبل از اجرای طرح افزایش نخواهد یافت، براین اساس باید تمام زوایای موضوع به صورت قابل فهم به مردم منعکس شود. برای تبیین این مهم برجسته کردن نقش بیمه ها در پوشش قیمت ها ضروری است.

دکتر حسین شمالی معاون برنامه ریزی اداره کل دارویی سازمان غذا و دارو در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا گفت: طرح دارو یار مطابق قانون بودجه به گونه ای طراحی شده که افزایش هزینه‌های دارویی به کمک یارانه پرداختی دولت به بیمه‌ها جبران شود.

شمالی اظهارداشت: از ابتدای سال تاکنون افزایش هزینه های سنواتی روی دارو اعمال نکردیم، تلاش شد زیر ساخت‌هایی آماده شود و از آنجایی که با صنعت دارویی نیز با افزایش هزینه های جانبی، نیروی انسانی و مواد اولیه مواجه شده بود، قیمت‌های جدید را اصلاح کردیم و این افزایش قیمت دارو به معنای افزایش هزینه‌های بیماران نیست و از طریق یارانه پرداختی دولت جبران می‌شود.

قیمت های جدید دارویی اصلاح شده و این افزایش قیمت به معنای بالا رفتن هزینه بیماران نیست و از طریق یارانه جبران می شود

وی تاکید کرد: افزایش قیمت رخ داده در حوزه دارو توسط دولت تامین می شود و داروهایی که بیمه ای بودند مابه التفاوت آنها از محل یارانه پرداخت می شود، حدود ۳۶۶ قلم داروی ضروری و پرمصرف نیز که بیمه نبوده تحت پوشش بیمه قرار گرفته است و ۱۱۹ قلم داروی او تی سی شامل داروهای سرماخوردگی، آنتی هیستامین و غیره در روزهای آتی تحت پوشش بیمه قرار می گیرد.

به گفته وی، به عنوان مثال برخی از داروهای دیابتی و فشارخون و سایر بیماری‌ها نیز تحت پوشش بیمه نبوده و مشمول افزایش قیمت می‌شدند که مشمول دریافت یارانه قرار گرفتند. این ۳۳۶ قلم داروی ضروری و پرمصرف تحت پوشش بیمه قرار می گیرد و مردم هزینه اضافی بابت افزایش قیمت این اقلام نمی دهند.

شمالی با بیان اینکه اجرای طرح دارو یار از مصرف بی رویه دارو نیز جلوگیری می کند، تصریح کرد: برخورداری از مزایای این طرح منوط به تجویز پزشک بوده و از طریق بیمه است.

وی با اشاره به اجرای بیمه رایگان برای حدود ۶ میلیون نفر در سال جاری، گفت: افرادی که بیمه پایه ندارند حتما به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند تا مشمول دریافت حمایت‌های بیمه‌ای شوند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۲
رضوی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۶
اینم مثل همه نام گذاری های معکوس تونه...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۶
حال خواهيد ديد كه طرح با شكست روبرو ميشه. ساده ترين دليلش هم اينه كه شركتهاي بيمه بدهي داروخانه ها را مثل بدهي پزشكان با ماهها و گاه بيش از يك سال تاخير پرداخت مي كنند. نتيجه اين ميشه كه بار مالي بيفته روي شانه داروخانه. يا داروخانه ها ورشكست خواهند شد يا قيمت دارو را آزاد حساب خواهند كرد.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیت دلار
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات