واکنش جنگل‌ها به تغییرات سریع آب و هوایی

یک توده هوای سرد پیرامون یک یخچال طبیعی می‌تواند به پژوهشگران در پیش بینی این مسئله کمک کند که جنگل‌ها چطور به تغییرات سریع آب و هوایی واکنش نشان خواهند داد.
کد خبر: ۱۱۳۱۰۱۵
|
۳۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۹ 22 July 2022
|
6957 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، این مسئله را تهیه کنندگان یک مطالعه موردی ۱۲۰ ساله درباره یک یخچال طبیعی در آلاسکا عنوان کرده‌اند.

در زمان کوهنوردی در کوه‌های برفی ممکن است متوجه یک توده هوای سرد در مجاورت یک توده برفی شده باشید. یک مطالعه جدید «انجمن ژئوفیزیک آمریکا» (AGU) در نشریه Geophysical Research Letters حاکی است که درختان در نزدیکی یخچال‌های طبیعی هم همین تاثیر را تجربه می‌کنند و این می‌تواند رشد آن‌ها را آهسته کند.

در واقع، درختان در حلقه‌های رشد سالانه خود تاریخچه سرما را ثبت می‌کنند.

حلقه رشد سالانه درختان به عوامل زیادی از جمله دمای هوا بستگی دارد. برای بسیاری از گونه‌ها، هوای سردتر و خشک‌تر منجر به رشد آهسته‌تر و حلقه‌های کوچکتر یا متراکم‌تر می‌شود.

این مطالعه تحقیقی به سرپرستی اکولوژیست «بن گاگلیوتی» این رابطه را در منطقه یخچال «لاپروس» و نیز جنگل ملی «گلاسیر بی» مورد بررسی قرار داده است.

این تیم بر اساس روایت‌های تاریخی می‌دانست که یخچال یادشده در اواخر دهه ۱۸۰۰ با سرعت صد‌ها متر پیشروی و در حدود سال ۱۹۵۰ شروع به عقب نشینی کرد.

گام بعدی این محققان بررسی این بود که آیا درختان منطقه تغییرات اقلیمی محلی را ثبت کرده اند یا خیر.

این محققان پس از انجام بررسی‌هایی مشخص کردند که رشد درختان با پیشروی یخچال طبیعی آهسته شده و با عقب نشینی یخچال، رشد آن‌ها افزایش یافته است.

پیشروی یخچال موجب سرد شدن دمای جنگل تا حد چهار درجه سانتی‌گراد در تابستان شده بود.

بر اساس این گزارش، این محققان تاکید کرده‌اند که این نرخ تغییرات در سده آینده متداول‌تر خواهد شد و بررسی این نوع اکوسیستم‌های انطباق با یخچال‌ها می‌تواند به ما در شناخت چگونگی پاسخ این درختان به میزان بی‌سابقه گرم‌شدن در آینده یاری برساند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟