به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ تلسکوپ فضایی "جیمز وبگ به صورت کاملاً غیرمنتظره، نخستین ابرنواختر را شناسایی و تصویر آن را ثبت کرده است. ابرنواختر به انفجار ستارههای در حال مرگ گفته میشود. دانشمندان معتقدند که این کشف احتمالاً میتواند حوزه جدیدی از تحقیقات علمی را آغاز کند.
اَبَرنُواَختَر یک انفجار عظیم و درخشان ستارهای است. این انفجار زمانی رخ میدهد که یک ستاره پرجرم در حال مرگ، شروع به خاموش شدن میکند. آن گاه بهطور ناگهانی منفجر شده و مقدار بسیار زیادی نور تولید میکند.
طی این انفجار، ستاره، ماده خود را به سوی فضا پرتاب میکند و ممکن است درخشندگی آن، به مدت چند روز، از کل یک کهکشان هم بیشتر باشد. هنوز هم میتوان بقایای درخشان ستارههای منفجر شده را (که صدها یا هزاران سال پیش از هم پاشیدهاند) مشاهده کرد.
جیمز وب با دوربین NIRCam یک جسم درخشان غیرمنتظره را در کهکشانی در فاصله 3 تا 4 میلیارد سال نوری از زمین را رصد کرده است. نور این شی درخشان در طی 5 روز بسیار کاهش پیدا کرد تا این فرضیه برای دانشمندان تقویت شود که که این شی درخشان یک ابرنواختر است.
این کشف از این جهت شگفتآور است که تلسکوپ فضایی جیمز وب برای جستجوی ابرنواخترها ساخته نشده است و این وظیفه توسط تلسکوپهای پیمایشی در مقیاس بزرگ انجام میشود که بخشهایی از آسمان را در فواصل زمانی کوتاه اسکن میکنند.
ابرنواختر کشفشده، نشاندهنده مرگ ستارهای بسیار جوانتر است، ستارهای که تنها 3 تا 4 میلیارد سال سن دارد، اما شروع امیدوارکنندهای برای تلسکوپی است که برای انجام کاری متفاوت ساخته شده است.
تشخیص ابرنواخترها دشوار است چراکه خود انفجار تنها کسری از ثانیه طول میکشد. حباب درخشان غبار و گازی که این مرگهای ستارهای ایجاد میکنند تنها پس از چند روز محو میشود، بنابراین تلسکوپ برای گرفتن آن باید در زمان مناسب و در جهت درستی نگاه کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.