با صد و شصت و دومین روز حمله روسیه به اوکراین

آماده شدن روسیه برای حمله به زادگاه زلنسکی/درخواست زلنسکی برای مذاکره مستقیم با رئیس جمهور چین/ پیش شرط اوکراین برای مذاکره با روسیه/ موافقت سنای آمریکا با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو

صد و شصت و دومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۳۳۲۷۰
|
۱۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۳ 04 August 2022
|
25491 بازدید
|

آماده شدن روسیه برای حمله به زادگاه زلنسکی/

بین الملل تابناک: صد و شصت و دومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

روسیه دیپلمات نروژی را اخراج کرد
۱۴۰۱/۰۵/۱۳ - ۲۱:۵۲

وزارت خارجه روسیه اعلام کرد مسکو به علت رفتار نامناسب و غیرقابل‌پذیرش کارمند سرکنسولگری نروژ، «رونا ریسالند»، سفیر نروژ در روسیه را احضار و به او اطلاع داده است که این دیپلمات باید خاک روسیه را ترک کند.

وزارت خارجه روسیه با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد گرچه نروژ بعد از اظهارات توهین‌آمیز این دیپلمات عذرخواهی کرد، او دیگر نباید در خاک روسیه باشد.

چهار روز پیش، فیلمی از «الیزابت الینگسن»، کارمند سرکنسولگری نروژ در فضای مجازی روسیه منتشر شد که نشان می‌داد او در حال دعوا و مشاجره با کارمندان هتلی در شهر «مورمانسک» روسیه، می‌گوید «از مردم روسیه متنفرم».

روابط روسیه و نروژ پس از عملیات نظامی روسیه در اوکراین دچار تنش شده است. پیش از این و در اواخر ماه آوریل، دولت نروژ در همسویی با تحریم‌های غرب علیه روسیه، محدودیت‌هایی در خصوص حمل و نقل جاده‌ای کالاهای روسی اعمال کرد.

بنا به اعلام وزارت خارجه روسیه، کالاهایی که تحت محدودیت‌های جمل و نقلی از سوی نروژ قرار دارند شامل مواد غذایی، تجهیزات پزشکی، مصالح ساختمانی و قطعات یدکی وسایل نقلیه می‌شوند.

وزرای خارجه آمریکا و روسیه در کامبوج دیدار می‌کنند
۱۴۰۱/۰۵/۱۳ - ۲۱:۵۱

کاخ سفید اعلام کرد «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا در حاشیه نشست اتحادیه کشوهای جنوب‌شرق آسیا (آسه‌آن) در کامبوج با «سرگئی لاوروف»، همتای روس خود دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

گفته می‌شود موضوع تبادل زندانی‌ها، محور اصلی گفت‌وگوی دو طرف خواهد بود.

وزرای خارجه آمریکا و روسیه ۷ مرداد برای نخستین بار پس از جنگ اوکراین در تماسی تلفنی با هم گفت‌وگو کردند و درباره مسئله تبادل زندانی‌ها و مسائل جنگ اوکراین رایزنی کردند. این گفت‌وگوی تلفنی به درخواست طرف آمریکایی انجام شد.

وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد که در گفت‌وگو با وزیر خارجه روسیه، به او فشار آورده تا پیشنهاد واشنگتن برای آزادی «بریتنی گرینر و پل ویلان» دو آمریکایی بازداشت شده در روسیه را بپذیرد. از سوی دیگر رسانه‌های روسیه اعلام کردند که وزیر امور خارجه روسیه به همتای آمریکایی خود پیشنهاد بازگشت به «دیپلماسی سکوت» در مورد تبادل زندانیان را داده است.

پیش شرط اوکراین برای مذاکره با روسیه
۱۴۰۱/۰۵/۱۳ - ۱۴:۵۸

بعد از اظهارات مقام‌های روسیه مبنی بر عدم تمایل اوکراین برای مذاکره جهت حل معضل اخیر، مسئولان کی‌یف به‌صورت غیرمستقیم صحت این اظهارات را تایید کردند.

دولت اوکراین بامداد پنجشنبه اظهارات «گرهارد شرودر» صدراعظم سابق آلمان مبنی بر اینکه روسیه خواهان یک «راه حل مذاکره‌شده» برای جنگ است را رد کرد و گفت هرگونه گفتگو با مسکو، مشروط به آتش‌بس و خروج نیروهای روس خواهد بود.

به نوشته خبرگزاری رویترز، «میخائیلو پودولیاک» مشاور رئیس جمهور اوکراین، شرودر را «صدای دربار سلطنتی روسیه» توصیف کرد و گفت که این توافقنامه منجر به مذاکرات گسترده‌تر نخواهد شد.

پودولیاک در صفحه توییتر خود نوشت: «اگر مسکو خواهان گفتگو است، توپ در زمین اوست. اول آتش‌بس و خروج نیروهای روس، سپس مذاکرات سازنده».

دبیر کل ناتو: روسیه نباید در جنگ اوکراین پیروز شود
۱۴۰۱/۰۵/۱۳ - ۱۴:۵۶

ینس استولتنبرگ دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) امروز پنجشنبه گفت: نباید به روسیه اجازه دهیم در جنگ اوکراین پیروز شود.

به گزارش پایگاه اینترنتی ناتو، استولتنبرگ در سخنانش در نروژ گفت: به نفع ما است که این نوع از سیاست تهاجمی موفق نشود.

به گفته وی، در درگیری اوکراین ناتو دو وظیفه برعهده دارد: حمایت از اوکراین و جلوگیری از گسترده شدن این درگیری به جنگ تمام عیار بین ناتو و روسیه.

دبیر کل ناتو اظهار داشت: از زمانی که روسیه کریمه را در سال ۲۰۱۴ به خاک خودد ضمیمه کرد، ناتو و کشورهای متحد آن مانند آمریکا، کانادا، انگلیس و ترکیه به اوکراین کمک کردند. بسیاری از کشورهای دیگر از جمله نروژ اکنون در این امر مشارکت دارند.سهم نروژ در جنگ اوکراین بسیار قابل احترام است.

بیش از یک ماه پیش در نشست سران ناتو در مادرید، همه کشورهای ناتو توافق کردند که تا زمانی که لازم باشد از این کشور حمایت خواهیم کرد.

وی توضیح داد این به نفع ما است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در بلندپروازی های خود در اوکراین موفق نباشد. دنیایی که در آن درس پوتین این است که با استفاده از نیروی نظامی می تواند به آنچه می خواهد برسد برای ما دنیای خطرناک تری است. اگر روسیه در این جنگ پیروز شود او تایید خواهد کرد که خشونت موثر است و کار می کند. سپس سایر کشورهای همسایه در نوبت بعدی اهداف این کشور خواهند بود.

مقام ارشد ناتو گفت: پوتین همچنین معتقد بود که از طریق استفاده از نیروی نظامی، ناتو کمتر به مرزهای روسیه نزدیک خواهد شد. اهداف و خواسته های اعلام شده او از ناتو این است که ما باید نیروهای خود را خارج کنیم، تمام زیرساخت های نظامی را حذف کنیم و کشورهای عضو بیشتری را نپذیریم. اما آنچه که او به آن دست یافت، برعکس بود.

استولتنبرگ مدعی شد: ناتوی قوی تر و متحدتر، چابک تر و قاطع تر شده و با نیروهای بیشتر در مرز حضور دارد. همچنین فنلاند و سوئد به زودی اعضای کامل این اتحاد خواهند شد.

درخواست زلنسکی برای مذاکره مستقیم با رئیس جمهور چین
۱۴۰۱/۰۵/۱۳ - ۱۴:۵۴

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین که به تازگی از چین خواسته بود به کشورهای مخالف روسیه بپیوندد، گفت خواستار مذاکرات مستقیم با رئیس جمهوری چین است.

تارنمای هیل نوشت: زلنسکی گفت امیدوار است چین در دیدگاهش در قبال روسیه در رابطه با حمله به اوکراین «تجدیدنظر»کند.

رئیس جمهوری اوکراین در مصاحبه با روزنامه مورنینگ پست که امروز (پنجشنبه) منتشر شد اظهار داشت علاقه مند است مذاکرات مستقیمی با شی جین پینگ رئیس جمهوری چین داشته باشد.

وی گفت ما یک سال پیش نیز مذاکراتی داشتیم. ما از زمان حمله روسیه در ۲۴ فوریه رسما خواستار مذاکره با چین بوده ایم اما در این مدت گفت و گویی نداشتیم هر چند که به باور من این مذاکرات کمک کننده خواهد بود.

زلنسکی، چین را کشوری «بسیار قدرتمند» توصیف کرد و گفت این کشور «اقتصادی قوی» دارد و اگر پکن در واکنش به حمله به اوکراین، اقدامات اقتصادی علیه مسکو بکار بندد، اقتصاد روسیه بشدت آسیب خواهد دید.

این مقام اوکراینی اظهار داشت، من مطمئن هستم که بدون بازار چین، روسیه احساس انزوای کامل اقتصادی خواهد کرد.

زلنسکی در مصاحبه با این روزنامه همچنین گفت: چین تلاش می کند رویکرد متوازنی را در جنگ اوکراین حفظ کند اما این ابر قدرت آسیایی به عنوان عضو دائم شورای امنیت تعهد بیشتری دارد.

رئیس جمهوری اوکراین همچنین با زیر سوال بردن شورای امنیت گفت «اگر بدون قانون اقدام می کنیم اصلا چرا باید شورای امنیت داشته باشیم، به ویژه اگر کشوری یا چندین کشور جهان به سادگی درباره نقض قوانین با روش های نظامی تصمیم گیری می کنند.»

موافقت سنای آمریکا با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو
۱۴۰۱/۰۵/۱۳ - ۱۴:۵۱

مجلس سنای آمریکا با پیوستن فنلاند و سوئد به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) موافقت کرد.

به گزارش تارنمای هیل، سناتورهای آمریکایی در نشست عصر چهارشنبه خود به وقت محلی، با ۹۵ رای موافق در برابر تنها یک رای مخالف عضویت سوئد و فنلاند در ناتو را تصویب کردند.

همه اعضای دموکرات و اکثر جمهوریخواهان درحمایت از این طرح رای دادند. در واقع بیش از دو سوم سناتورهای آمریکایی در حالی با این طرح موافقت کردند که مهمترین گسترش این ائتلاف ۳۰ عضوی از دهه ۱۹۹۰ است.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پی موافقت سنا با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو، آن را نشانگر حمایت واشنگتن از شرکای دیرینه خود خواند و گفت که پیوستن این دو کشور به ناتو، همکاری‌های دفاعی ما را تقویت کرده و به نفع همه اعضای این ائتلاف خواهد بود.

طرح پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو به تایید دیگر کشورهای عضو این ائتلاف نیز نیاز دارد و ممکن است چندین ماه طول بکشد. پیش از اینکه سوئد و فنلاند بتوانند از حمایت کامل ماده ۵ منشور ناتو در ارتباط با محافظت در مقابل حمله برخوردار شوند، تمامی ۳۰ کشور عضو ناتو باید عضویت آنها را به طور رسمی تصویب کنند.

فنلاند و سوئد در پی جنگ اوکراین، درخواست پیوستن به ناتو را دادند و رهبران ناتو هشتم تیر پس از پایان مخالفت رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه با عضویت فنلاند و سوئد در ناتو، به طور رسمی از دو کشور حوزه اسکاندیناوی برای پیوستن به این ائتلاف دعوت کردند.

ترکیه با متهم کردن سوئد و فنلاند به حمایت از حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) و متحدان این حزب که آنکارا آنها را سازمان‌های تروریستی می‌داند، تهدید کرده بود روند عضویت این دو کشور در ناتو را متوقف خواهد کرد.

الحاق فنلاند و سوئد به ناتو در پی جنگ اوکراین در حالی صورت می گیرد که روسیه در خصوص گسترش سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هشدار داده است.تحلیلگران و کارشناسان بین‌المللی بر این باورند که این عضویت می‌تواند شرایط را در مرزهای شرقی اروپا با توجه به حساسیت روسیه نسبت به گسترش ناتو به مراتب پیچیده‌تر سازد.

آماده شدن روسیه برای حمله به زادگاه زلنسکی

اوکراین مدعی شد که روسیه آماده می شود به شهر «کریفیی ریه» (Kryvyi Rih) زادگاه «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری این کشور حمله کند.

 خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه گزارش داد: در حالی که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با نزدیک تر شدن به عضویت دو کشور فنلاند و سوئد، گسترش قابل توجهی را در چند دهه گذشته خواهد داشت، اوکراین گفته که روسیه آماده می شود به شهر « کریفیی ریه» (Kryvyi Rih) زادگاه «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری این کشور حمله کند.

سنای آمریکا و پارلمان ایتالیا عضویت فنلاند و سوئد را تصویب کرده اند که باید همچنین به تصویب همه ۳۰ عضو ناتو برسد.

روسیه بارها درباره عضویت این دو کشور در ناتو هشدار داده است.

حمله شدیداللحن اوکراین به صدر اعظم سابق آلمان

میخائیلو پودولیاک مشاور رئیس جمهور اوکراین سخنان اخیر شرودر صدراعظم سابق آلمان را صدای دربار سلطنتی روسیه توصیف کرد و به صراحت اعلام کرد که توافق غلات منجر به مذاکره میان روسیه و اوکراین نخواهد شد.

به گزارش الجزیره، پیش از این شرودر صدراعظم سابق آلمان گفته بود که روسیه خواهان یک راه حل مذاکره برای جنگ است.

پودلیاک گفت : هرگونه گفت و گو و مذاکره ، مشروط به آتش بس و خروج نیروهای روسی از خاک این کشور خواهد بود.

وی در واکنش به سخنان صدراعظم سابق آلمان در پیامی توییتری نوشت: اگر مسکو خواهان گفتگو است، توپ در زمین اوست. ابتدا آتش بس و خروج نیروها سپس گفت و گوی سازنده.

عفو بین الملل: تاکتیک های جنگی اوکراین غیرنظامیان را به خطر می اندازد

عفو بین‌الملل امروز اعلام کرد که نیروهای اوکراینی با ایجاد پایگاه‌ها و سیستم‌های تسلیحاتی در مناطق مسکونی پرجمعیت، از جمله در مدارس و بیمارستان‌ها، غیرنظامیان را به طور عمدی در معرض آسیب قرار داده‌اند.

به گزارش تارنمای نیوزویک، چنین تاکتیک هایی قوانین بشردوستانه بین المللی را نقض می کند و غیرنظامیان را به خطر می اندازد، زیرا موجودیت های غیرنظامی را به اهداف نظامی تبدیل می کند.

اگنس کالامارد، دبیرکل عفو بین‌الملل گفت: «ما الگویی از نیروهای اوکراینی را ثبت کرده‌ایم که غیرنظامیان را در معرض خطر قرار می‌دهند و قوانین جنگ را در مناطق پرجمعیت نقض می‌کنند. قرار گرفتن در موقعیت تدافعی ارتش اوکراین را از احترام به قوانین بین المللی بشردوستانه مستثنا نمی کند.».

با این حال، همه حملات روسیه که توسط عفو بین‌الملل مستند شده است، از این الگو پیروی نمی‌کنند. در برخی مکان‌های دیگر که عفو بین‌الملل به این نتیجه رسیده که روسیه مرتکب جنایات جنگی شده است؛ از جمله در برخی از مناطق شهر خارکف، این سازمان شواهدی از حضور نیروهای اوکراینی در مناطق غیرنظامی که به‌طور غیرقانونی توسط ارتش روسیه هدف قرار گرفته‌اند، پیدا نکرد.

در فاصله بین فروردین تا تیر، محققان عفو ‌بین الملل چندین هفته را صرف بررسی حملات روسیه در مناطق خارکف، دونباس و میکولایف کردند و مصاحبه هایی با بازماندگان، شاهدان و بستگان قربانیان حملات صورت دادند.

در طول این تحقیقات، محققان شواهدی از حملات نیروهای اوکراینی از داخل مناطق مسکونی پرجمعیت و همچنین مستقر در ساختمان‌های غیرنظامی در ۱۹ شهر و روستا در این مناطق یافتند. این سازمان برای تأیید بیشتر برخی از این حوادث، به تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره ای هم پرداخته است.

طی بررسی ها معلوم شد، بیشتر مناطق مسکونی که سربازان در آن قرار داشتند کیلومترها از خطوط مقدم دور بودند. جایگزین‌های مناسبی در دسترس بودند که غیرنظامیان را به خطر نمی‌انداختند؛ مانند پایگاه‌های نظامی یا مناطق پر درخت حومه شهر، یا سایر سازه‌های دورتر از مناطق مسکونی. در مواردی که مستند شده، عفو بین‌الملل اظهار بی اطلاعی کرده که نظامیان اوکراینی که خود را در سازه‌های غیرنظامی در مناطق مسکونی مستقر کرده‌اند، از غیرنظامیان خواسته اند یا به آنها کمک کرده‌اند تا ساختمان‌های مجاور را تخلیه کنند.

بازماندگان و شاهدان حملات روسیه در مناطق دونباس، خارکف و میکولایف به محققان عفو ‌بین‌الملل گفتند که ارتش اوکراین در حوالی زمان حملات در نزدیکی خانه‌های آن‌ها عملیات می‌کرده و مناطق شهری را در معرض آتش تلافی‌جویانه نیروهای روسی قرار می‌داد. محققان عفو ‌بین‌الملل شاهد چنین رفتاری در مکان‌های متعدد بودند.

حقوق بین‌الملل بشردوستانه همه طرف‌های درگیری را ملزم می‌کند که تا حد امکان از قرار دادن اهداف نظامی در داخل یا نزدیک مناطق پرجمعیت خودداری کنند. سایر تعهدات برای محافظت از غیرنظامیان در برابر تأثیرات حملات عبارتند از بیرون بردن غیرنظامیان از مجاورت اهداف نظامی و دادن هشدار مؤثر در مورد حملاتی که ممکن است بر جمعیت غیرنظامی تأثیر بگذارد.

به علاوه، محققان عفو ‌بین‌الملل شاهد استفاده نیروهای اوکراینی از بیمارستان‌ها به‌عنوان پایگاه‌های نظامی در پنج نقطه بودند. در دو شهر، ده‌ها سرباز در حال استراحت و خوردن غذا در بیمارستان‌ها بوده اند. در شهر دیگری، سربازان از نزدیک بیمارستانی تیراندازی می کردند.

حمله هوایی روسیه در ۸ اردیبهشت دو کارمند یک آزمایشگاه پزشکی در حومه خارکف را پس از ایجاد پایگاهی در این مجتمع توسط نیروهای اوکراینی مجروح کرد.

استفاده از بیمارستان ها برای مقاصد نظامی نقض آشکار قوانین بین المللی بشردوستانه محسوب می شود.

عفو بین الملل اعلام کرد ارتش اوکراین به کرات پایگاه هایی را نیز در مدارس در شهرها و روستاهای دونباس و در منطقه میکولایف ایجاد کرده است. از زمان آغاز درگیری، مدارس به‌طور موقت به روی دانش‌آموزان بسته شده است، اما در بیشتر موارد ساختمان‌ها در نزدیکی محله‌های غیرنظامی پرجمعیت قرار داشتند.

در شهری در شرق اودسا، عفو بین‌الملل شاهد الگوی گسترده‌ای از تجمع سربازان اوکراینی بود که از مناطق غیرنظامی برای اسکان و محل استقرار استفاده می‌کردند، از جمله استقرار خودروهای زرهی زیر درختان در محله‌های کاملاً مسکونی، و استفاده از دو مدرسه واقع در مناطق مسکونی پرجمعیت. در حملات روسیه در نزدیکی مدارس در ماه های اردیبهشت و خرداد چندین غیرنظامی کشته و زخمی شدند؛ از جمله یک کودک و یک زن سالمند در حمله موشکی به خانه شان در ۷ تیر کشته شدند.

در باخموت نیز، نیروهای اوکراینی در حال استفاده از ساختمان دانشگاهی به عنوان پایگاه بودند که حمله روسیه در ۳۱ اردیبهشت مه به کشته شدن هفت سرباز منجر شد. این دانشگاه در مجاورت یک ساختمان مسکونی مرتفع بود که در جنگ آسیب دیده است و در کنارش سایر منازل غیرنظامی در فاصله ۵۰ متری قرار داشت. محققان عفو ‌بین الملل بقایای یک خودروی نظامی را در حیاط ساختمان دانشگاه پیدا کردند.

عفو بین‌الملل در هفتم مرداد با وزارت دفاع اوکراین تماس گرفته و این موارد را به آنها گوشزد کرده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۲۸
ناشناس
|
Singapore
|
۱۵:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
به امید شکست پوتین
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
به امید پیروزی پوتین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
روسیه پیروزه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
چی به تو میرسه جز تحریم و فشار بیشتر؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
از روزی که جنگ سه روزه شد ۴ روز پوتین شکست خورد . په برسد به ۱۶۰ روز
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
پوتین نابوده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
پوتین پیروزه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
دبير كل ناتو در مصاحبه نيم صفحه اي خود خواسته يا ناخواسته اتهامات خود بر عليه روسيه در مورد بلندپروازي اين كشور را به ناتو برگزدانده و تائيد كرده كه ناتو به دنبال گسترش مرزهاي خود است، اين يعني چي؟
ضمنا قبل از روسيه بايد به آمريكا هشدار دهد كه نبايد با استفاده از نيروي نظامي به آنچه دلش مي خواهد برسد حال اين نيروي نظامي مربوط به خود آمريكا باشد يا به نيابت از آمريكا مانند داعش
ناشناس
|
Russian Federation
|
۱۶:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
کسانی که پسر خاله آقای پوتین هستن بهش بگن تمام ساختن اوکراین به عهده روسیه خواهد بود حالا ای بیشتر خراب کن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
دیگر اوکراین به حالت قبل از جنگ بر نخواهد گشت
و یا حتی ممکن است دیگر اوکراینی وجود نداشته باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
به امید شکست ناتو
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
چون الان اوکراین و زلنسکی از حمایت سازمان ها بین‌المللی و افکار عمومی برخوردارند، ارتکاب جنایات جنگی برای آنها اهمیت ندارد
پایگاه های جنگی را در میان جمعیت و شاید بیشتر روی زبان ها قرار می دهند تا با یک تیر دو نشان بزنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
خدا کلا نوکران غرب رو دوست نداره سرنوشت همشون تلخه اگه یادتون باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
خدا کلا نوکران غرب رو دوست نداره سرنوشت همشون تلخه اگه یادتون باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
زلنسکی دلقک الان چین به خون آمریکا و همه زیر دستانش تشنه است تو میگی بیاد طرف غرب رو بگیره
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟