به گزارش بورس تابناک، مهدی حیدرزاده، کارشناس بازار سرمایه، در گفتگو با بورس تابناک با اشاره به مطلب فوق گفت: در حال حاضر دو غول خودروسازی به دلیل قیمت گذاری دستوری حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان زیان انباشته تولید کرده اند. سایر صنایع هم شرایطی مانند خودروسازان دارند، به عنوان نمونه صنایع پتروشیمی و پالایشی و... نیز همین مشکلات را دارند. همچنین در شرکتهای پالایشی قیمت خوراک که توسط دولت مشخص میشود، بسیار زیاد است.
این کارشناس بازارهای مالی ابراز داشت: هر گوشهای در اقتصاد ایران که مشاهده میکنید تعلل دولت مردان منجر به ضعف بازار سرمایه و اقتصاد شده است.
حیدرزاده با اشاره به این که واگذاری دو غول خودرو سازی برای بازار سرمایه بسیار حیاتی است، گفت: اومیدوارم ضربههایی که دولت بر بازار سرمایه میزند عمدی نباشد، زیرا بازار سرمایه ایران به نقطهای رسیده است که دولت خود خواسته با عدم اعلام سیاستهای خود، بازار سرمایه را به نوعی تحت کنترل خود درآورده است.
این فعال بازار سهام بیان داشت: همه اهالی بازار سرمایه متّفق القول هستند که بازار سرمایه زیر ارزش ذاتی خود معامله میشود و همه فعالان بازار سهام میدانند که هیجانهای فروش ضربه مهلکی به ذهنیت سرمایه گذارانی میزند که با امید بسیار سرمایههای سرگردان خود را به بازار سرمایه آورده اند تا در آن سرمایه گذاری و سود کسب کنند.
این کارشناس بازار سرمایه ابراز داشت: تاخیر واگذاری بلوک خودروسازی زخمهایی کاری به بازار سرمایه ایران خواهد زد، به طوری که فرهنگ سهام داری در ایران آسیب خواهد دید و در ادامه این فرهنگ زمان زیادی لازم دارد تا این زخمها را درمان کند.
وی افزود: اگر مسئولان زودتر اهالی بازار سرمایه را از این گردابی که وزارت صمت درست کرده است، خارج نکنند بازار سرمایه به سقوط خود ادامه خواهد داد.
حیدرزاده در پایان تاکید کرد: دولت نمیداند که سهام داران امکان ایستادن ندارد و اگر دولت بازار سرمایه را درجا نگه دارد، بازار سرمایه دیر یا زود حرکت خود را شروع خواهد کرد.