اینترنت ثابت LTE چیست؟

کد خبر: ۱۱۳۷۷۸۹
|
۰۹ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۳ 31 August 2022
|
16665 بازدید

اینترنت ثابت LTE چیست؟

با پیشرفت علم و گسترش تکنولوژی، هر روز نام‌های جدیدی به گوش می‌خورد. کمی پیش بود که نام اینترنت نسل چهارم یا 4G بر سر زبان‌ها افتاده بود و هنوز این نام برای بعضی جدید به نظر می‌رسید که مفهوم جدیدی از تکنولوژی به اسم LTE شروع به گسترش کرد. با گسترش شبکه‌های LTE و تعداد فزاینده‌ای از دستگاه‌های جدید که از فناوری LTE پشتیبانی می‌کنند، ظهور نوع دوم این استاندارد، یعنی TD-LTE ممکن است برای برخی از ما گیج‌کننده به نظر برسد. بنابراین بهتر است برای آشنا شدن با این فناوری ببینیم که اینترنت ثابت TD-LTE چیست، چگونه بر دنیای تلفن همراه تأثیر خواهد گذاشت و چه مزایایی برای کاربران خواهد داشت؟ با ما همراه باشید.

تاریخچه کوتاهی از اینترنت در ایران

اولین نسل از اینترنت که در دسترس عموم مردم قرار گرفت، با استفاده از فناوری Dial Up عرضه می‌شد. این فناوری برای متصل کردن کاربر به شبکه جهانی نیاز به استفاده از خطوط تلفن ثابت داشت و به همین دلیل در زمان استفاده کاربر از اینترنت تلفن ثابت قطع می‌شد. سرعت اینترنت دایال آپ 56Kbps بود که در مقایسه با اینترنت امروز بسیار کند محسوب می‌شود.

با گذشت زمان و کمی پس از معرفی اینترنت پرسرعت در دنیا،  اینترنت پرسرعت ADSL وارد ایران شد. در ابتدا این فناوری پیشرفته‌تر نسبت به اینترنت Dial Up، به صورت محدود و فقط در کافی نت‌ها عرضه می‌شد و کمتر کسی برای منزل یا شرکت برای خرید اینترنت ADSL اقدام می‌کرد. به مرور، اینترنت ADSL به خانه‌ها و شرکت‌ها هم راه یافت و با قیمتی مناسب در دسترس عموم قرار گرفت.

هم‌زمان با پیشرفت اینترنت ثابت ADSL و معرفی +ADLS 2، اینترنت تلفن همراه هم شروع به گسترش و پیشرفت کرد. اولین اینترنت همراه، با فناوری GPRS عرضه شد که گوشی‌های پیشرفته امکان استفاده از آن را داشتند و از نظر سرعت می‌توان آن را با اینترنت ثابت Dial Up مقایسه کرد اما با وجود همین سرعت کم، داشتن اینترنت روی گوشی برای مردم جذاب بود و از آن لذت می‌بردند.

با پیشرفت‌هایی که در تولید و ساخت گوشی‌های همراه به وجود آمد، نسل‌های بعدی اینترنت همراه با سرعت‌های بالاتر عرضه شدند. بعد از اینترنت GPRS، فناوری اینترنت EDGE معرفی شد و بعد از آن نسل‌های بعدی 3G و در نهایت اینترنت‌های پرسرعت 4G و اکنون 5G به بازار آمدند تا کاربران سرعتی بسیار بالا را تجربه کنند.

اینترنت ثابت و همراه، دو اینترنت جدا با هدفی یکسان

اینترنت ثابت که برای ارائه به شرکت‌ها و منازل در نظر گرفته می‌شود، در ابتدا به صورت اینترنت کابلی عرضه می‌شد که مخابرات و شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی باید هزینه زیادی برای زیرساخت‌‌‌های فنی آن متحمل می‌شدند. با معرفی اینترنت +ADLS 2 که با استفاده از فیبر نوری ارائه می‌شود، اگرچه سرعت اینترنت ثابت افزایش یافت، اما همچنان هزینه کابل‌کشی برای کاربران زیاد بود.

از سوی دیگر، اپراتورهای تلفن همراه نیز از طریق سیم کارت، نسل‌های جدید اینترنت همراه را به کاربران خود ارائه می‌دهند.

اما تمامی این موارد برای همه کاربران به خوبی پیش نمی‌رود! برای بعضی از استفاده‌کنندگان از اینترنت، داشتن اینترنت ثابت در خانه امکان‌پذیر نیست چرا که محدودیت‌های مخابراتی یا مشکلات خط می‌تواند بر اتصال آن‌ها به اینترنت ثابت تاثیرگذار باشد. از طرف دیگر، مشکل آنتن‌دهی خط موبایل، هزینه بالای اینترنت همراه یا تمام شدن سریع باتری موبایل نیز ممکن است برای برخی از کاربران اینترنت همراه مشکل‌آفرین باشد. در اینجا بود که نیاز به وجود یک فناوری جدید به نام اینترنت ثابت LTE ضروری شد.

TD-LTE، نسل جدید خدمات اینترنت ثابت بی‌سیم

فناوری TD lte را می‌توان آخرین نسل اینترنت ثابت دانست که اینترنت را به صورت بی‌سیم و بدون نیاز به خط تلفن در اختیار کاربر قرار می‌دهد. پوشش دهی lte نسبت به تکنولوژی های قبل از خود بهتر و وسیع‌تر شده است. این فناوری جدید نسبت به سایر اینترنت‌های ثابت مثل ADSL و وایمکس سرعت بالاتری دارد و مزایای بیشتری مثل جابجایی راحت‌تر و عدم محدودیت‌های ظرفیت مخابرات را ارائه می‌کند.

FDD LTE و TDD LTE دو استاندارد مختلف فناوری 4G LTE هستند. در واقع، LTE یک فناوری بی‌سیم با سرعت بالا است که از استاندارد 3GPP (پروژه مشارکتی نسل سوم اینترنت) محسوب می‌شود. سرعت اینترنت 4G LTE به قدری بالا است که کاربر می‌تواند بدون هیچ گونه قطعی و تاخیر انواع داده، صدا و ویدیو را از شبکه تلفن همراه، مانند شبکه LAN، دریافت کند.

LTE به گونه‌ای طراحی شده است که از هر دو طیف جفتی برای جداسازی فرکانسی مسیر رفت و برگشت (FDD) و طیف جفت‌نشده برای جداسازی زمانی مسیر رفت و برگشت (TDD) پشتیبانی می‌کند. به بیان دیگر تقسیم فرکانس (Frequency division) یا FD-LTE و تقسیم زمان (Time division) یا TD-LTE دو استاندارد مختلف از فناوری LTE یا نسل چهارم اینترنت هستند. منظور از تقسیم فرکانس و تقسیم زمان، طرح‌های فناوری دوپلکس مختلفی است که هر استاندارد از آن استفاده می‌کند. این طرح‌ها برای سیستم‌های ارتباطات رادیویی و به منظور ارتباط در هر دو جهت ضروری هستند. طرح دوپلکس، فرستنده و گیرنده را به گونه‌ای سازماندهی می‌کنند تا بتوانند اطلاعات را هم‌زمان ارسال و دریافت کنند. مهم‌ترین تفاوت میان FD-LTE و TD-LTE در نوع باند فرکانسی آن‌ها است. FD-LTE از باند فرکانسی متقارن برای ارسال و دریافت اطلاعات استفاده می‌کند، در حالی که TD-LTE به باند فرکانسی نامتقارن نیاز دارد که ارسال و دریافت اطلاعات، در همان کانال و در بازه‌های زمانی مختلف انجام شود.

با استفاده از فناوری TD- LTE نیازی به باند محافظ بین بازه‌های فرکانسی دانلود و آپلود وجود ندارد و کاربر می‌تواند از همه ‌ظرفیت پهنای باند برای ارسال یا دریافت اطلاعات استفاده کند. به همین دلیل سرعت آپلود و دانلود در این روش بسیار بالا است.

کاربر با داشتن اینترنت ثابت LTE می‌تواند بدون نیاز به خط تلفن، با استفاده از یک مودم TD-LT و یک سیم کارت مخصوص به اینترنت پرسرعت و ثابت متصل شود.

مزایای اینترنت ثابت LTE

ویژگی‌های که در بالا برای اینترنت TD-LTE بیان کردیم موجب می‌شود که این فناوری بتواند مزایای زیر را ارائه دهد:

افزایش ظرفیت و کاهش هزینه: با توجه به سرعت بالای داده و ظرفیت قابل توجه برای انتقال داده، این فناوری نه تنها تجربه کاربر را بهبود می‌بخشد، بلکه هزینه‌های اپراتور را نیز کاهش می‌دهد.

معماری ساده: استفاده از یک معماری نسبتاً ساده که پیاده‌سازی و استفاده از آن را سریع‌تر، آسان‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر می‌کند.

انعطاف پذیری طیف فرکانس: TD-LTE روی طیف‌های فرکانسی مختلف با پهنای باند تا 200 مگاهرتز کار می‌کند. اندازه بزرگ بلوک‌های طیف، امکان سوئیچینگ آسان‌تر، ظرفیت بیشتر و نرخ داده بالاتر را برای کاربر فراهم می کند.

تخصیص پویا: ظرفیت موجود برای جریان های Uplink یا Downlink بهترین شرایط را برای استفاده از پهنای باند موجود با توجه به نیاز کاربر فراهم می‌کند که تجربه کاربری بهتری را به همراه دارد.

همه این مزایا به TD-LTE اجازه می دهد تا به راحتی از رقیب اصلی خود یعنی وایمکس در زمینه خدمات اینترنت بی‌سیم برای کاربران خانگی و اداری پیشی بگیرد. در عین حال، سهولت راه اندازی، در دسترس بودن و هزینه‌های مقرون‌به‌صرفه و بسته‌های متنوع، بسیاری از کاربران سرویس ADSL را به سمت استفاده از اینترنت ثابت LTE سوق داده است، زیرا دیگر با مشکلات رایج این سرویس‌ها درگیر نخواهند شد و اینترنتی با سرعت بسیار بالاتر از ADSL را تجربه خواهند کرد.

ماهان نت ارائه دهنده خدمات اینترنت TD-LTE

در حال حاضر، فناوری اینترنت ثابت LTE توسط شرکت‌ها و اپراتورهای مختلف ارائه می‌شود. یکی از شرکت‌هایی که در زمینه ارائه خدمات اینترنت ثابت پرسرعت LTE بسیار قوی عمل کرده است، شرکت ماهان نت است که با ارائه بسته‌های متنوع، مودم باکیفیت و پشتیبانی حرفه‌ای کاربران زیادی را با خود همراه کرده است. این شرکت بسته‌هایی با قیمت بسیار مناسب را عرضه کرده که مودم و سیم کارت و حجم اینترنت به صورت پکیج در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. بعد از خرید مودم، کافی است سیم کارت را روی آن نصب کنید و سپس دستگاه هوشمند خود را از طریق کابل یا وای فای به مودم وصل کنید و به راحتی در همه جا از اینترنت استفاده کنید. سرعت ایننترنت TD-LTE ماهان قابلیت ارسال و دریافت اطلاعات تا حداکثر سرعت 80 مگابیت بر ثانیه را دارد.

برای مشاهده و استفاده از بسته های اینترنت lte خدمات اینترنت ثابت LTE ماهان نت به لینک مربوط مراجعه کنید و یا با شماره 1514 تماس حاصل نمایید.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟