ایران رتبه دوم فیلترینگ اینترنت در دنیا!

طبق گزاش وبسایت comparietech ایران در رتبه دوم محدودیت‌های اینترنتی قرا دارد. در ایران استفاده از وی‌پی‌ان‌ها و میلیون‌ها وبسایت محدود است. رسانه‌های اجتماعی نیز تحت محدودیت‌های فزاینده‌ای قرار دارند.
کد خبر: ۱۱۴۳۴۰۲
|
۱۲ مهر ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۸ 04 October 2022
|
31350 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از تجارت نیوز، در حالی که قطعی‌های چند ساعته اینترنت و فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی خارجی در ایران همچنان ادامه دارد، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس گفت که باید استفاده از فضای مجازی مانند تمام دنیا قانون‌مند شود. اما بجز چین، کره شمالی و ایران کدام کشورها چنین فیلترینگ شدیدی را بر فضای مجازی اعمال می‌کنند؟

فضای مجازی قانونمند شود

به گزارش تجارت‌نیوز، رسانه‌های اجتماعی به یک ضرورت برای زندگی ما تبدیل شده‌اند. افراد نه تنها به این شبکه‌های وابسته هستند بلکه کسب و کار، سلامت امنیت آنها حول محور آنها می‌چرخد. پیرامون قطعی اینترنت چند روز اخیر و فیلترینگ شدید در کشور، روز گذشته سخنگوی هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد که فضای مجازی باید مانند تمام دنیا قانون‌مند شود.

وی در توضیح جلسه غیرعلنی مجل با وزیر کشور و فرمانده کل انتظامی کشور گفت: «نظر مجلس آن است که بر اساس واقعیت‌های جامعه مردم باید بتوانند از فضای مجازی استفاده کنند اما هنوز تصمیم‌گیری قطعی درباره رفع فیلتر برخی شبکه‌های اجتماعی اتخاذ نشده است».

سخت گیر مثل چین و کره شمالی!

اولین و سخت‌گیرترین کشورها و سردمدار سانسورکنندگان جهان کره شمالی و چین هستند. در تمام لیست‌های منتشر شده از محدودیت‌ها و فیلترینگ در جهان این دو کشور در راس قرار دارند. تقریبا چیزی وجود ندارد که این دو کشور آن را سانسور نکرده باشند.

مردم این کشورها قادر به استفاده از رسانه‌های اجتماعی غربی یا استفاده از وی‌پی‌ان‌ها نیستند و تمامی رسانه‌های سیاسی آنها به شدت سانسور می‌شوند. هر دو این کشورها برنامه‌های پیام‌رسان خارجی را نیز فیلتر کرده‌اند و شهروندان را مجبور کرده‌اند تا از برنامه‌هایی که در داخل کشور ساخته شده‌اند و به طور کامل کنترل می‌شوند استفاده کنند.

برای مثال چینی‌ها تنها می‌توانند از وی‌چت برای ارسال پیام استفاده کنند. برنامه‌ای که نه تنها پیام‌ها را رمزگذاری نمی‌کند بلکه امکان ورود شخص ثالث و دسترسی به پیام ها را نیز فراهم می‌کند.

شهروندان کره شمالی فقط به کمتر از ۳۰ وبسایت موجود در داخل کشور دسترسی دارند. تقریبا تمام محتوای ۱۲ روزنامه اصلی کره شمالی، ۲۰ مجله و مجله توسط خبرگزاری مرکزی دولتی کره شمالی، که بر فعالیت‌ها و اظهارات رهبری سیاسی تمرکز دارد، تولید می‌شود اینترنت محدود به مقامات سیاسی است، اما برخی مدارس و موسسات دولتی به اینترانت تحت کنترل شدید به نام Kwangmyong دسترسی دارند. بیشتر استفاده از اینترنت در کشور به کارکنان نظامی و دولت محدود می‌شود.

ایران در رده دوم فیلترینگ جهانی

طبق گزاش وبسایت comparietech ایران در رتبه دوم محدودیت‌های اینترنتی قرا دارد. در ایران استفاده از وی‌پی‌ان‌ها و میلیون‌ها وبسایت محدود است. رسانه‌های اجتماعی نیز تحت محدودیت‌های فزاینده‌ای قرار دارند. فیس‌بوک، یوتیوب، توئیتر و اخیرا اینستاگرام و واتساپ در ایران فیلتر هستند.

تنها وی‌پی‌ان‌های مورد تایید دولت قابلیت استفاده دارند که عملاً آنها را بلااستفاده می‌کند. بسیاری از پیام‌رسان‌ها نیز به دلیل اینکه مقامات برنامه‌ها و خدمات داخلی را به عنوان جایگزین معرفی می‌کنند، ممنوع شده‌اند.

تا سال ۲۰۱۳، نزدیک به ۵۰ درصد از ۵۰۰ وب سایت بازدید شده در سراسر جهان، از جمله یوتیوب، فیس‌بوک، توئیتر و گوگل پلاس مسدود شده‌اند و ایران را به یکی از کشورهایی تبدیل کرده‌اند که فعالیت رسانه‌های اجتماعی را ممنوع کرده‌اند.

اروپا فیلترینگ ندارد

در خصوص سایر کشورهای جهان باید گفت که هیچ کشور اروپایی به جز چند کشور از جمله ترکیه و بلاروس شبکه‌های اجتاعی را فیلتر نکرده است. تنها در دو کشور بلاروس و ترکیه رسانه سانسورهای شدید دارد. هیچ کدام از برنامه‌های پیام‌رسان در اروپا فیلتر نیستند.

تنها کشوری که در آمریکای جنوبی رسانه‌های مستقل و اخبار را به شدت کنترل و سانسور می‌کند ونزوئلا است. تنها ۴ کشور در جهان وی‌پی‌ان‌ها را به طور کامل ممنوع کرده‌اند آن هم چین، ایران، کره شمالی و عراق هستند.

به گزارش statista، طبق مطالعات آنلاین شرکت امنیت و حریم خصوصی Surfshark در مورد ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل، در حال حاضر حدود ۲ درصد از کشورهای مورد بررسی، دسترسی به رسانه‌های اجتماعی و برنامه‌های ارتباطی را مسدود کرده‌اند. چین، کره شمالی، ایران و ترکمنستان.

این محدودیت عمدتاً مربوط به شبکه‌های اجتماعی خارجی مانند توییتر و فیس‌بوک است . باید توجه داشت که چین اکوسیستم ملی خود را از شبکه‌های اجتماعی و برنامه‌های ارتباطی دارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۵۳
انتشار یافته: ۱۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۲
علامت تعجب انتهای تیتر خبر رو نمیفهمم؟!!!! وقتی فیلتریم فیلتریم دیگه جای تعجب نداره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۲
انشاالله یه هل دیگه بدیم اول شدیم. تو رفاه اجتماعی که عرضه نداریم رشد کنیم تو محدودیت هامون حداقل تلاش کنیم اول بشیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۲
به حمدالله در خيلي از زمينه ها رتبه هاي اول دنيا هستيم!
مازیار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۲
ایران تو همه موارد تخلف وتضعیع حق ملت ایران رتبه یک ودو را داریم ؟..
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۲
خوبه خجالت نميکشيد اينها رو منتظر ميکنيد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۲
به حول و قوه الهی و تلاش مسئولین جانسوز و محترم، انشالله چند ماه دیگر رتبه اول را به دست می آوریم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۲
بدبختیم ما
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۲
جون مادرتون واتساپ رو وصل کنید همه زندگی مون رو مختل کردید؟؟؟

اگر چند نفر در اتوبان همت بد رانندگی کنند شما اتوبان رو خراب می کنید یا راننده بد رو میگیرید؟

آخه این چه بساطیه همه چیزو بستید.. تو رو خدا یه ذره فکر کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۲
1. کره شمالی که اصلا اینترنت ندارد پس در بحث امر های مربوط به اینترنت آن را داخل کشورهای جهان قرار دادن بیهوده است .
2. مردم ایران با توجه به پیشینه تاریخی مردم کره شمالی نیستند . اینکه حکومت بخواهد این کشور را با کره شمالی مقایسه بکند مقایسه کاملا غلطی است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۲
همیشه تو زد وبند مقام داریم افرین به این مدیریت
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟