باتری ها یکی از مهم ترین منابع انرژی مورد نیاز برای تامین انرژی ابزارهایی هستند که برای کارکردن به انرژی الکتریکی نیاز دارند. اما این سوال پیش میآید که برای خرید و انتخاب برند معروف باتری شارژی قلمی کارآمد در بازار ایران چه فاکتورهایی را باید در نظر گرفت؟ و چگونه میتوانیم باتری قابل شارژ مناسب برای دستگاه خود انتخاب کنیم؟
در قسمت های بعدی شما را با چند انواع باتری شارژی در مدل های باتری شارژی قلمی، نیم قلمی، باتری سکه ای، کتابی و… آشنا کرده و شناختهشدهترین تولید کنندگان این نوع باتری را با یکدیگر مقایسه کنیم.
باتری های شارژی باتریهایی هستند که چندین بار مورد استفاده مجدد قرار گرفته و به راحتی شارژ میشوند. آنها همچنین به عنوان "سلول های ثانویه" یا "باتری های قابل شارژ" نیز شناخته میشوند.
مکانیسم شارژ در باتری شارژی وارتا به این صورت است که وقتی الکترود فعال مثبت اکسید میشود، الکترون تولید کرده و زمانی که الکترون پذیرفته میشود، الکترود منفی پایین آمده و الکترولیت به عنوان یک بافر بین دو الکترود عمل میکند.
باتری های قابل شارژ عمر بسیار طولانیتری نسبت به باتری های غیرقابل شارژ دارند و در صورت تمامشدن شارژ با استفاده از شارژر باتری می توان به سادگی و به سرعت آن ها را شارژ کرد که این یک مزیت فوقالعاده برای باتری های قابل شارژ است. از آنجایی که باتری های قابل شارژ قابل بازیافت نیستند، نباید آنها را در محیط زیست رها کرد، چرا که هم سلامت محیط زیست و هم انسان را به خطر می اندازند. البته درک این نکته مهم است که برند معروف باتری شارژی قلمی مانند باتری های غیرقابل شارژ حاوی ترکیبات خطرناک یا سمی مضر برای انسان نیستند.
بهتر است بدانید باتری های قابل شارژ نیز انواع مختلفی دارند که از لحاظ ساختاری با یکدیگر متفاوت هستند.
در ادامه با متداولترین تکنولوژیهای باتریهای شارژی آشنا میشویم:
باتریهای NiCd در حال حاضر یکی از قدیمیترین اشکال باتریهای قابل شارژ هستند که تقریباً به طور کامل با باتریهای هیدرید نیکل-فلز (Ni-MH) جایگزین شدهاند.
باتری شارژی قلمی NiCd ظرفیتی بین 600 تا 1000 میلی آمپر ساعت داشته و دارای ماندگاری محدود و کمترین ولتاژ در بین هر نوع باتری شارژی هستند و نرخ تخلیه خودکار 10 درصد در هر ماه دارند.
تا اواخر دهه 1990، باتریهای نیکل کادمیوم (NiCd) عملا تنها گزینه باتری قابل شارژ بودند. باتری های قلمی NiMH دارای ظرفیت های بین 1200 تا 2700 میلی آمپر ساعت هستند و چگالی انرژی مشابه باتری های لیتیوم یونی دارند. با این حال، چیزی که باتریهای نیکل متال هیدرید را از باتریهای
از آنجایی که باتری های NiMH دارای حداقل مقاومت داخلی هستند، ولتاژ آنها، بر خلاف باتریهای قلیایی، به مقدار شارژ باقی مانده وابسته نیست و در طول عمر باتری ثابت میماند. باتری های NiMH معمولا عمر چرخه شارژ بیش از 1000 بار دارند.
PowerGenix باتریهای NiZn را در سال 2009 به عنوان جایگزینی برای باتریهای نیکل متال هیدرید در کاربردهایی که ولتاژ بیشتری نیاز دارند، عرضه کرد. ولتاژ 1.6 ولت این باتری ها به آنها اجازه میدهد تا فلاشهای دوربین دیجیتال را سریعتر شارژ کرده و نور بیشتری را به چراغ قوه ها تحویل دهند. با این وجود، همین ولتاژ ممکن است به دستگاه هایی که فاقد تنظیم کننده ولتاژ هستند آسیب برساند.
به دلیل معایب متعدد باتریهای Ni Zn، PowerGenix تنها پس از دو سال تولید خود را متوقف کرد و امروزه تنها چند تولید کننده چینی باتریهایی با این فناوری تولید میکنند.
برخلاف باتریهای قلیایی یکبار مصرف، باتریهای آلکالاین قابل شارژ یا RAM (منگنز قلیایی قابل شارژ)، میتوانند پس از شارژ مجدد، دوباره استفاده شوند. باتری های رم حدود دو سوم ظرفیت باتریهای قلیایی غیر قابل شارژ و سرعت تخلیه خودکار کمتری نسبت به باتری های NiMH دارند.
برخلاف دیگر انواع باتری های قابل شارژ ، باتری های لیتیوم یونی با ولتاژ معمولی 1.2 تا 1.5 ولت کار نمیکنند. در حقیقت، باتریهای Li-on معمولاً در اندازه معمولی 18650 ( بزرگتر از باتری شارژی قلمی ) و برای دستگاههای 3.7 ولتی تولید میشوند و نباید به عنوان جایگزینی برای باتریهای قلمی معمولی استفاده شوند.
اگرچه فناوری Li-on مطلقاً جایی در دنیای باتری های قلمی یا باتری نیم قلمی ندارد، اما به طور گسترده در لپ تاپ، تلفن های هوشمند، ماشین های الکتریکی و سایر دستگاههای الکترونیکی استفاده میشود.
امروزه باتریهای شارژی آنقدر متنوع و در اندازههای گوناگونی در دسترس هستند که دیگر محدود به یک صنعت یا زمینه واحد نیستند. باتریهای قابل شارژ در انواع دستگاهها از ابزارهای الکترونیکی ساده تا پیچیده مانند انواع چراغ قوه، ریموت کنترل، باتری دوربین دیجیتال، تلفن بی سیم تا لوازم آرایشی و بهداشتی، وسایل زندگی روزمره، وسایل ایمنی و حفاظتی، وسایل سرگرمی و در نهایت ابزارهای صنعتی شخصی، کارگاهی و عمومی استفاده میشوند.
باتری قلمی و باتری نیم قلمی شارژی یکی از پرطرفدارترین باتری های قابل شارژ هستند که مصرف کنندگان زیادی دارند. اگرچه مکانیسم کار اساسی باتریهای قابل شارژ یکسان است، اما تفاوتهای قابل توجهی در هر نوع کاربرد وجود دارد.
یکی از مهمترین عناصری که بر عملکرد و درجه کیفیت برند معروف باتری شارژی قلمی و کارایی دستگاه الکترونیکی تأثیر میگذارد، شرکت سازنده باتری است. از آنجایی که مشتریان دائماً به دنبال انتخاب برندی شناخته شده از باتری شارژی هستند، ما قصد داریم دو مارک باتری شارژی موجود در بازار ایران را جهت خرید به شما معرفی کنیم.
برخی افراد استدلال میکنند که برخی از مارک های باتری شارژی نسبت به سایرین برتری دارند. در اکثر مواقع، همه آنها به یک شکل عمل میکنند و تنها تفاوت در نوع دستگاه و ولتاژ مورد نیاز آن است.
با توجه به این موضوع، تعداد زیادی از کاربران مصرف کننده باتری های شارژی در سراسر ایران را مورد بررسی قرار داده و از بین برندهای مختلف تولید کننده باتری، دو برند معروف Duracell و Varta آلمان را به انتخاب کردیم. در آخر بر اساس عواملی مانند طول عمر، مدت زمان شارژ باتری، تنوع محصولات، کارایی باتری و ارزش خرید و… به انتخابی مناسب از میان دو برند رسیدیم.
برند آلمانی Varta به دلیل ویژگی های متعددش برنده این رقابت شد. چرا که باتری شارژی Duracell با وجود مزایایی که داشت از برند Varta گرانتر بود. در حالی که برند Varta عاوه بر برخورداری از تمام ویژگی های کارآمد پیش بینی شده از یک باتری قابل شارژ، قیمت مناسبی نیز داشت.
فروشگاه اینترنتی آنارام به عنوان نماینده شرکت وارتا، باطری های تخصصی طیف وسیعی از اقلام اعم از دوربین، ساعت دیواری و مچی، ریموت کنترل، اسباب بازی، تلفن بی سیم، تجهیزات کنترل قند خون، پخش کننده موسیقی، خوشبو کننده هوا و ... را ارائه میدهد. جهت سفارش باتری شارژی وارتا آلمان میتوانید با شماره 02187185450 یا با مراجعه به وب سایت ما به آدرس https://anaram.shop خرید خود را ثبت کنید.
انتهای رپرتاژ آگهی/