بقایای یک موشک چینی امروز به زمین برخورد می‌کند

بقایای یک موشک چینی ۲۳ تنی امروز به زمین خواهد رسید، اگرچه زمان و مکان دقیق برخورد آن هنوز مشخص نیست اما پیش‌بینی‌هایی در این مورد ارائه شده است.
کد خبر: ۱۱۴۸۷۱۶
|
۱۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۰ 04 November 2022
|
4861 بازدید
|
۳

به گزارش به نقل از ایسنا نقل از اسپیس، انتظار می‌رود توده عظیمی از زباله‌های فضایی چینی امروز، ‌جمعه (چهارم نوامبر/ ۱۳ آبان) روی زمین سقوط کند، اما هیچ‌کس به طور دقیق نمی‌داند که این بقایا کجا و چه زمانی روی زمین فرود خواهد آمد.

زباله فضایی ذکر شده، ‌بخش هسته‌ ۲۳ تنی موشک لانگ مارچ ۵‌بی (Long March 5B) است که در روز دوشنبه (۳۱ اکتبر/ ۹ آبان) سومین و آخرین ماژول ایستگاه فضایی تیانگونگ (Tiangong) چین را به مدار زمین برد.

کشش جوی از آن زمان تا کنون در حال پایین کشیدن بدنه موشک به سمت زمین بوده است. آخرین مشاهدات و مدل‌سازی‌ها نشان می‌دهد که بقایای لانگ مارچ ۵‌بی صبح روز جمعه به وقت منطقه زمانی شرقی (ظهر به وقت تهران) ‌ فرود خواهد آمد، اگرچه هنوز احتمال خطای زیادی در این پیش‌بینی وجود دارد.

شرکت هوافضای آمریکایی اروسپیس (The Aerospace Corporation)، ورود مجدد این بقایا به جو را در روز جمعه ساعت ۷:۲۰ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۴:۵۰ به وقت تهران) با احتمال خطای سه ساعته پیش‌بینی کرده است. احتمال اخطای سه ساعته به این معناست که بقایای این موشک ممکن است سه ساعت زودتر یا دیرتر از زمان اعلام شده به زمین برخورد کند. این پنجره زمانی بزرگ، بخشی از آمریکای شمالی، تقریباً تمام آمریکای مرکزی، بیشتر بخش‌های آفریقا و بخشی از جنوب شرقی استرالیا را در میان مناطقی که خطر برخورد احتمالی به آن‌ها وجود دارد، قرار می‌دهد.

این شرکت همچنین اعلام کرد: ما پیش از این نیز این رخدادهای دردسرساز را پشت سر گذاشته‌ایم. بخش‌ هسته‌ موشک لانگ مارچ ۵ بی در هر سه پرتاب قبلی این موشک‌ها به صورت کنترل نشده به زمین بازگشته است که آخرین مورد آن در ماه ژوئیه، رخ داد.

در واقع، می‌توان گفت این یک مشخصه نامطلوب از موشک‌های لانگ مارچ ۵‌بی است. سایر موشک‌های مداری به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که مراحل اولیه آن‌ها اندکی پس از بلند شدن در اقیانوس یا روی زمین‌های خالی از سکنه سقوط می‌کنند در حالی که موشک فالکون ۹ و فالکون هوی اسپیس‌ایکس برای استفاده مجدد در آینده به صورت یکپارچه فرود می‌آید. اما مرحله اصلی این موشک چینی به مدار می‌رسد و راهی برای فرود و بازگشت به زمین ندارد، بنابراین به کشش جوی اجازه می‌دهد تا آن را به صورت کنترل نشده به زمین بازگرداند.

اگرچه بخش عمده‌ای از بدنه این موشک هنگام ورود به جو می‌سوزد اما برخی از قطعات محکم‌تر آن تا سطح زمین جان سالم به در می‌برند و خطری برای مردم و زیرساخت‌ها خواهند بود.

شرکت اروسپیس در این زمینه توضیح می‌دهد: قاعده کلی این است که ۲۰ تا ۴۰ درصد از جرم یک جسم بزرگ به زمین برسد، اما میزان دقیق آن به طراحی جسم بستگی دارد. در این مورد، انتظار می‌رود که حدود 5 تا ۹ تن متریک [۵.۵ تا ۹.۹ تن] زباله‌ به زمین برسد.

چنین زباله‌هایی به احتمال زیاد در اقیانوس سقوط می‌کنند، زیرا دریاها حدود ۷۰ درصد از سطح زمین را پوشانده‌اند. اگرچه بقایای موشک‌ لانگ مارچ ۵بی که برای اولین بار در ماه مه سال ۲۰۲۰ پرتاب شده بود، در روستایی در کشور آفریقای غربی ساحل عاج اصابت کرد و تا آنجا که می‌دانیم، هیچ کس در آن حادثه یا در هر یک از برخوردهای دیگر لانگ مارچ ۵‌بی آسیب ندید.

بیل نلسون، مدیر ناسا در بیانیه‌ای که اندکی قبل از سقوط موشک لانگ مارچ‌ ۵‌بی در ماه مه منتشر شد، نوشت: کشورهای پرتاب‌کننده فضاپیما باید خطر ورود مجدد موشک‌های فضایی را برای افراد و زیرساخت‌های روی زمین به حداقل برسانند.

وی افزود: واضح است که چین در رعایت استانداردهای مسئولانه در مورد زباله‌های فضایی خود کوتاهی می‌کند. بسیار مهم است که چین و همه کشورهای دارای فناوری فضایی و نهادهای تجاری، مسئولانه و شفاف در فضا عمل کنند تا ایمنی، ثبات، امنیت و پایداری بلندمدت فعالیت‌های فضایی ماورای جو تضمین شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۳
جنس چینی همین طور است دیگه ! بنجل است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۳
یعنی احمقتر از این چینی ها هم هست؟! انقدر غیر ایمن موشک پرتاب میکنن که نمیدونن قراره کجا سقوط کنه؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۳
چین شعور نداره. جان انسان ها براشون مهم نیست
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟