به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه خراسان، بهمن سال ۹۹ بود که خبر مرگ مشکوک دختر ۱۵ سالهای در یک جشن تولد، پلیس را به تکاپو انداخت و پروندهای پر رمز و راز را روی میز قضاوت گشود.
طولی نکشید که نظر پزشکی قانونی درباره علت دقیق مرگ این دختر نوجوان، ابعادی فاجعه گونه از این حادثه تلخ را فاش کرد. بررسیهای سم شناسی و کالبدشکافی بیانگر آن بود که دختر نوجوان بر اثر مسمومیت با مشروبات الکلی تقلبی جان خود را از دست داده است. خانواده این دختر ۱۵ ساله که احتمال میدادند فرزندشان قربانی دسیسه شوم برخی از سودجویان و قاتلان نامرئی شده است، با طرح شکایتی از عامل یا عاملان توزیع مشروبات الکلی، خواستار پیگیری ماجرا شدند. این در حالی بود که خانوادههای بعضی از مسمومان با الکلهای تقلبی، فقط به دلیل حفظ آبروی خانوادگی حتی از اعلام شکایت نیز صرف نظر کردند.
گزارش روزنامه خراسان حاکی است با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع، دستورات ویژهای از سوی مقام قضایی در دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان طرقبه شاندیز برای ردیابی عاملان توزیع مشروبات الکلی صادر شد و به این ترتیب گروهی تخصصی از کارآگاهان پلیس آگاهی با هدایت و نظارت مستقیم سرهنگ اویسی (فرمانده انتظامی طرقبه شاندیز) تحقیقات گستردهای را با ورود به تاریکخانه این پرونده حساس آغاز کردند. بررسیهای غیرمحسوس کارآگاهان نشان داد که افرادی بساط مشروبات الکلی دست ساز و تقلبی را با شگردی خاص در جشن تولد پهن کرده و این گونه زندگی برخی از مهمانان این جشن را در معرض خطر قرار داده اند.
بر اساس گزارش روزنامه خراسان، دامنه تحقیقات میدانی و اطلاعاتی که خانواده دختر متوفی در اختیار کارآگاهان قرار دادند به سرنخهایی از اتباع خارجی رسید که بیانگر فعالیت یک باند زیرزمینی درباره تولید و توزیع گسترده مشروبات الکلی دست ساز بود. مدتی بعد با رصدهای اطلاعاتی پلیس، هویت دو زن جوان به نامهای «و- ر» و «ک- ر» به همراه مردی به نام «سعید- پ» شناسایی شد که از عوامل اصلی انتقال مشروبات الکلی تقلبی به جشن تولد بودند.
با آن که کنکاش در سوابق متهمان تحت تعقیب، آنها را از اتباع خارجی معرفی میکرد، اما عملیات هماهنگ و ضربتی کارآگاهان پلیس آگاهی طرقبه شاندیز با راهنماییها و دستورات ویژه مقام قضایی به نتیجه رسید و توزیع کنندگان «شراب مرگ» دستگیر شدند.
متهمان این پرونده که ابتدا مدعی بودند الکلهای مذکور را برای استفاده در ضدعفونی کنندهها توزیع میکردند، در بازجوییهای فنی و تخصصی دچار تناقض گویی شدند و با مشاهده اسناد و مدارک انکارناپذیری که کارآگاهان رو کرده بودند به ناچار لب به اعتراف گشودند و برخی زوایای دیگر از «معمای شراب مرگ» را فاش کردند. آنها مدعی شدند مشروبات دست ساز و تقلبی را از فردی به نام «امید» گرفته اند که به صورت گستردهای در مشهد اقدام به تولید و توزیع میکند. به دنبال اعترافات متهمان، ردزنیهای پلیس نیز وارد مرحله جدیدی شد.
کارآگاهان که برای پیشگیری از قربانی شدن افراد دیگر، دامنه فعالیتها و تحقیقات خود را با هماهنگیهای قضایی به بولوار کوثر جنوبی مشهد کشانده بودند، به بررسیهای غیرمحسوس درباره سوابق اجتماعی و اخلاقی امید ادامه دادند تا این که مشخص شد او فقط در طول یک ماه بیش از یک میلیارد تومان گردش مالی داشته است و به صورت زیرزمینی باند تولید و توزیع مشروبات مرگبار را هدایت میکند.
گزارش اختصاصی روزنامه خراسان حاکی است با جمع آوری اسناد و مدارک و اطلاعات محرمانه از فعالیتهای «امید»، مخفیگاه وی در حالی در بولوار کوثر مشهد به محاصره کارآگاهان پلیس آگاهی درآمد که احتمال میرفت او با ترفندی خاص از چنگ ماموران بگریزد به همین دلیل، همه تدابیر پلیسی به کار گرفته شد و گروه عملیاتی با رعایت موازین شرعی و قانونی، سرشاخه اصلی باند تولید و توزیع مشروبات الکلی دست ساز را در مخفیگاهش به دام انداختند.
در بازرسی از مخفیگاه متهم، حدود ۸۶۰ لیتر مشروبات الکلی دست ساز کشف شد که در گالنهای ۲۰ لیتری جاساز شده بود.
بنا بر گزارش روزنامه خراسان، در حالی که از ابتدای تشکیل پرونده «شراب مرگ» تاکنون هفت نفر از عوامل اصلی و مرتبط با این باند دستگیر شده اند، تحقیقات قضایی برای بررسی دقیق همه جوانب و ابعاد این ماجرا همچنان در دادسرای عمومی و انقلاب طرقبه شاندیز ادامه دارد.