افزایش حکم حبس واعظ سعودی به ۴۰ سال

سازمان‌های حقوق بشری اعلام کردند که یک دادگاه تجدید نظر در عربستان حکم حبس یک واعظ سعودی را از ۲۳ سال به ۴۰ سال افزایش داد.
کد خبر: ۱۱۵۰۸۰۸
|
۲۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۰ 17 November 2022
|
5505 بازدید


به گزارش تابناک به نقل از  تسنیم، محافل حقوق بشری از تصمیم قوه قضائیه عربستان مبنی بر افزایش مجازات یک واعظ بازداشت شده سعودی به 40 سال حبس به دلیل ابراز عقیده ابراز شگفتی کردند.

به گزارش سعودی لیکس، دادگاه تجدید نظر در ریاض برای دومین بار حکم شیخ « خالد راشد» را افزایش داد.

منابع حقوق بشری اعلام کردند که مقامات سعودی حکم حبس شیخ خالد الراشد را از 23 سال به 40 سال افزایش دادند.

این مبلغ سعودی در سال 2005 بازداشت شد. وی در حالی بازداشت شد که درباره کاریکاتورهای توهین آمیز دانمارکی حضرت محمد (ص) سخن گفت.

حساب کاربری زندانیان آزادی بیان در توئیتی صدور حکم خودسرانه علیه شیخ الراشد را محکوم کرد و خواستار آزادی فوری بی قید و شرط وی شد.

حساب کاربری مذکور تاکید کرد: صدور احکام سنگین علیه زندانیان آزادی بیان یک تخلف قضایی است که طبق قانون، توسط دستگاه قضائی علیه یک زندانی بی‌گناه اعمال می‌شود. اتهاماتی همه کسانی که توسط دادگاه تجدیدنظر به احکام سنگین محکوم شده‌اند واهی و تحت شکنجه اجباری صورت گرفته است.

سازمان‌های حقوق بشر تاکید کردند که احکام شدید خودسرانه‌ای که توسط قوه قضاییه به‌طور عمده علیه زندانیان عقیدتی در عربستان سعودی اعمال می‌شود، در سایه بی‌توجهی به قانون، فقدان عدالت، و نقض حقوق و آزادی‌های بشر است.

سازمان حقوق بشر« سند » نیز اقدامات خودسرانه مقامات سعودی علیه زندانیان آزادی بیان را محکوم کرد و از قوه قضاییه عربستان خواست تا به قوانین حقوق بشر احترام بگذارد.

به دنبال صدور افزایش حکم علیه یک واعظ سعودی برخی از کاربران در تویئتر با راه‌اندازی هشتگ‌هایی این اقدام را محکوم کردند و از مقامات سعودی خواستند تا وی را بدون قید و شرط آزاد کنند.

خالد بن محمد الراشد چندین سال به عنوان واعظ و امام جماعت «مسجد فهد بن مفلیح السبعی » در شهر «الخبر » فعالیت می‌کرد. او در ایالات متحده به تحصیل علوم جنایی پرداخت و سپس حوزه فعالیت و تحصیل خود را تغییر داد و به تحصیل علوم شرعی پرداخت.

وی پس از آن که روزنامه‌های دانمارکی به پیامبر گرامی اسلام اهانت کردند خواستار تحصن در مقابل ساختمان فرمانداری ریاض برای بستن سفارت دانمارک شد. پس از این درخواست تحصن در سال 2005 دولت سعودی وی را بازداشت کرد.

این درحالی است که در پی کمپینی که عربستان برای صدور احکام طولانی و غیرمنطقی علیه مخالفان و فعالان به راه انداخته، دادگاه کیفری عربستان سعودی «عبدالله جیلان» را که از فارغ التحصیلان خارج از این کشور است، به دلیل مطالب انتقادی در شبکه‌های اجتماعی درباره بیکاری، شرایط اقتصادی و حقوق شهروندی به 10 سال حبس محکوم کرد.

 

این حکم درحالی صادر شده که طی دوره اخیر فعالان سعودی به طرز قابل توجهی هدف موج جدید سرکوب‌ها در این کشور قرار گرفته‌اند.

اخیرا کمیته دفاع از حقوق بشر در شبه جزیره عربستان در توئیتی نوشت که دادگاه کیفری سعودی با صدور حکمی شدید، مدت حبس شیخ «عبداللطیف الناصر» فعال سعودی را از 8 سال به 35 سال افزایش داده است.

طی هفته‌های گذشته، قوه قضائیه عربستان برای تعدادی از مبلغان سعودی حکم طولانی حبس را صادر کرد و حکم شیخ «ناصر العمر» را از 10 سال به 30 سال زندان افزایش داد. همچنین شیخ «عبدالرحمن المحمود» به 25 سال، شیخ «عصام العوید» به 27 و شیخ ابراهیم الدویش به 15 سال حبس محکوم شدند.

محمد بن سلمان از زمان روی کار آمدن در سال 2017، الگوی حکومتی سرکوبگرانه و وحشیانه را در عربستان تداوم بخشیده است. مجازات اعدام به عنوان یک ابزار سیاسی توسط مقامات سعودی مورد استفاده قرار گرفته است و این مجازات برای گسترش ترس در این کشور و ارعاب شهروندان به ویژه در میان فعالان حقوق بشر در تلاش خانواده حاکم طراحی شده است.

برخی ناظران در گزارشی با اشاره به تشدید سرکوبگری در عربستان سعودی اعلام کردند که مقامات سعودی به‌طور مستمر صدها مدافع و فعال حقوق بشر را به‌همراه بسیاری از شخصیت‌های مذهبی، نویسندگان و منتقدان بازداشت می‌کنند و این بازداشت‌ها شامل مقامات دولتی، تاجران و شاهزادگان نیز می‌شود.

بازداشت شدگان تحت شکنجه‌هایی از جمله محرومیت از تماس با خانواده، ضرب و شتم و توهین‌های روزانه مواجه می شوند و در بسیاری از موارد، شکنجه منجر به معلولیت یا مصدومیت و درد دائمی و همچنین حالت اغما و از دست دادن هوشیاری می‌شود و که برخی از زندانیان نیز از حق درمان محروم هستند.

عربستان سعودی در مورد شرایط آزادی بیان و حقوق بشر با انتقادهای بین‌المللی مواجه است و تعداد زیادی از روشنفکران، علما، روزنامه‌نگاران و مدافعان حقوق بشر و همچنین تعدادی از فعالان برجسته در زمینه حقوق بشر را بازداشت می‌کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟