فاطمی امین در گفت‌وگوی تلویزیونی:

فرصت‌های دلالی در بازار خودرو رو به کاهش است/ بازار در انتظار عرضه یک میلیون خودرو / ثبت سفارش ۲۷ هزار دستگاه خودرو / با وجود افزایش نرخ دلار، کسی به دنبال خرید سرمایه‌ای لوازم خانگی نمی‌رود

وزیر صمت با ابراز امیدواری به تصویب هرچه سریع‌تر مالیات بر عایدی سرمایه توسط مجلس گفت: مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات ضد دلالی است و دلالان نگران اجرای این نوع مالیات هستند. فرصت‌های دلالی برای کسانی که به دنبال منفعت از بازار خودرو هستند، رو به کاهش است.
کد خبر: ۱۱۵۶۸۵۶
|
۰۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۰ 28 December 2022
|
14634 بازدید
|

به گزارش تابناک اقتصادی،‌ شامگاه سه‌شنبه، وزیر صمت در برنامه تلویزیونی پایش حضور یافت و بیش از یک ساعت پاسخگوی پرسش های مجری این برنامه بود.

وزیر صمت در این برنامه تلویزیونی گفت: تا پایان سال جاری بیشتر واحد‌های تولیدی به سامانه پایش وزارت صمت متصل می‌شوند و تمام آمار مواد اولیه، هزینه‌ها و تولیدات آن‌ها برخط در دسترس قرار می‌گیرد.

سیدرضا فاطمی امین افزود: تاکنون ۲۰ هزار واحد تولیدی (از ۷۰ هزار واحد) و بیش از ۱۱ هزار واحد فروشگاهی (از ۴۰۰ هزار واحد خرده‌فروشی) به این سامانه متصل شده‌اند و تمام آمار مواد اولیه، فروش، قیمت، مصرف انرژی و ... آن‌ها به طور برخط در دسترس قرار دارد و با اطلاعاتی که به دست می‌آوریم، می‌توانیم به راحتی برنامه‌ریزی یا از بحران‌های پیش رو جلوگیری کنیم. البته تقریبا تمام واحد‌های معدنی و صادراتی به این سیستم متصل شده‌اند.

وی اضافه کرد: این سامانه هم قدرت پیش‌بینی و اشراف بر اطلاعات و هم قدرت کنترل را می‌دهد. مثلا در خردادماه امسال شایعه قطع برق کارخانجات سیمان پخش شد که موجب افزایش قیمت سیمان در بازار گشت؛ اما سریع قیمت پایین آمد. دلیل پایین آمدن آن، هم این بود که با توجه به این اطلاعات، به گونه‌ای برنامه‌ریزی کردیم که بین مصرف مواد اولیه سیمان و فروش محصول نهایی آن، توازن ایجاد شود و از کمبود سیمان در بازار جلوگیری شد.

وزیر صمت با اشاره به اینکه وزارتخانه متبوع وی بیش از ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی کشور را بر عهده دارد، گفت: وزارت صمت متولی ۲۷ صنعت و بخش اقتصادی کشور است که خودرو فقط یکی از آنهاست؛ اما آنقدر مورد توجه قرار گرفته که سایر بخش‌های صنعت و معدن را تحت‌الشعاع قرار داده است.

سامانه پایش موجب پیشگیری از توقف فعالیت واحدهای تولیدی می‌شود

فاطمی امین با تاکید بر اینکه یکی از وظایف وزارت صمت جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی است،‌ گفت: سامانه پایش موجب پیشگیری از توقف فعالیت واحدهای تولیدی می‌شود. همچنین این سامانه از تخلفات و مفسده‌ها و انحرافات مالی هم جلوگیری می‌کند.

 وزارت صمت به یک وزارت دانش‌بنیان تبدیل خواهد شد

وزیر صمت از برنامه بزرگ دولت برای متصل کردن جریان کالا در کشور به جریان مالی خبر داد و گفت: با این اتصال، جلوی بسیاری از سوءاستفاده‌ها و اقدامات پنهانی گرفته و از انحراف جریان کالا در کشور جلوگیری می‌شود که کاملا به نفع تولید تمام خواهد شد. بدین ترتیب، وزارت صمت به یک وزارت دانش‌بنیان تبدیل خواهد شد، به گونه‌ای که با داشتن داده‌های گسترده، اقدام به تحلیل آنها کرده و سپس بر مبنای تحلیل‌ها برنامه‌ریزی درست کند.

وی گفت: در بودجه سال گذشته قرار بود ۱۰ هزار میلیارد تومان حقوق دولتی معادن وصول شود؛ اما توانستیم ۱۹ هزار میلیارد تومان وصول کنیم، چون به سراغ بدهی‌های گذشته رفتیم. امسال هدف را ۴۰ هزار میلیارد تومان قرار دادیم.

کاهش چشمگیر مصرف روغن با حذف ارز ۴۲۰۰

فاطمی امین با اشاره به ضرورت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: امسال در روغن خوراکی ۲۶ درصد کاهش تولید داشتیم که وفور این کالا در بازار، نشان می‌دهد، مازاد بر آن، به کشور‌های همسایه قاچاق می‌شد که با مردمی‌سازی یارانه‌ها جلوی هدررفت حجم عظیمی از منابع کشور گرفته شد.

وزیر صمت افزود: مسائل انباشته‌ای در اقتصاد کشور وجود دارد که حل آن‌ها نیازمند برنامه‌ریزی هوشمندانه، همراهی مردم و مقابله با تضاد منافع است.

 

روند حرکتی صنعت، مثبت است

وی با اشاره به رشد بالای صنعت در نیمه اول امسال طبق گزارش‌های بانک مرکزی و مرکز آمار درباره تاثیر آن‌ها بر سفره مردم گفت: روند حرکتی صنعت، مثبت است، اما با انباشتگی تورم در کشور مواجهیم. سال‌های متمادی تورم بالا در کشور حاکم بوده که سبب شده بین درآمد و هزینه مردم، فاصله ایجاد شود. مردم کشورمان چهار سال تورم بالای ۳۰ درصد را تحمل کرده‌اند. دولت سیزدهم تلاش کرده با یارانه، بخشی از این فاصله را جبران کند؛ اما بهترین راهکار، ایجاد تولید و اشتغال است که جدی در حال پیگیری است.

حال تولید خوب است

وزیر صمت تاکید کرد: خوشبختانه آمار اقتصادی بیانگر حرکت مثبت کلان اقتصاد است؛ اما همچنان به علت انباشتگی تورم، طعم این رشد مثبت به مردم نمی‌رسد، ولی به زودی محقق خواهد شد.

مجری برنامه پایش هم تاکید کرد، بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد، تولیدکننده‌ها حالشان خوب است و حتی تولیدکنندگان کوچک هم می‌گویند که در دولت جدید وضعشان بهتر شده است.

وزیر صمت ادامه داد: در تابستان امسال در بخش صنعت مصرف برق ۲۰ درصد بیشتر شد که نشاندهنده رشد تولید صنعتی است.

فاطمی امین گفت: به مردم عزیز ایران حق می‌دهم که نگران معیشت باشند؛ اما این نوید را می‌دهم که تمام تلاشمان را می‌کنیم و با تسهیل کسب‌وکارها و رفع موانع، وضعیت تولید را بهتر کنیم و برآورد ما این است که در آینده نزدیک اوضاع اقتصاد بهتر خواهد شد.

 ۲۷ هزار دستگاه خودرو ثبت سفارش شد

فاطمی امین درباره برنامه‌های صنعت خودروسازی هم گفت: در ۹ ماه نخست امسال تقریبا به اندازه دوازده ماه سال گذشته، خودرو تولید شده است.

وی به مسائل مزمن چند دهه‌ای صنعت خودرو اشاره کرد و اولویت‌های این صنعت را این گونه برشمرد: اول باید انحصار در صنعت خودرو شکسته شود. برای همین هدف، خودروسازان کوچک را تقویت می‌کنیم و امسال سهم آن‌ها از تولیدات خودرو تاکنون دو برابر شده است. از سوی دیگر، واگذاری خودروسازان را پیگیری می‌کنیم و طرح سوم هم واردات است که عرضه ۲۰۰ هزار خودروی خارجی در شش ماه را برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

وزیر صمت با اشاره به تسریع در اجرای فرآیند واردات خودرو در فاصله کوتاهی پس از ابلاغ مصوبه دولت گفت: در سال ۱۳۸۲ که واردات خودرو آزاد شد، دو سال طول کشید تا واردات انجام شود، اما این بار در دو ماه واردات خودرو شروع شده است و از این پس محموله‌های متعدد خودرو‌های وارداتی را شاهد خواهیم بود.

وی از اقدامات دولت برای کاهش قیمت تمام‌شده خودرو‌های وارداتی خبر داد و گفت: ۲۷ هزار دستگاه خودرو ثبت سفارش شده که بخش زیادی از آن‌ها ۱۰ هزار دلار یا کمتر هستند و خودرو‌های اقتصادی محسوب می‌شوند.

فاطمی امین همچنین افزود: با عرضه خودرو‌های وارداتی و ایجاد رقابت در بازار، به تدریج قیمت خودرو‌های تولید داخل و خودرو‌های کارکرده پایین خواهد آمد و کل بازار تنظیم خواهد شد.

آنقدر عرضه و تولید لوازم خانگی بالا رفته که دیگر هیچ کمبودی در بازار وجود ندارد و امسال با وجود افزایش نرخ ارز، دیگر کسی به دنبال خرید سرمایه‌ای لوازم خانگی نمی‌رود. اما در مورد خودرو چون عرضه کمتر از تقاضاست، فضای سرمایه‌ای در بازار آزاد ایجاد شده است.

وی مشکل صنعت خودرو را عدم توازن بین عرضه و تقاضا دانست و گفت: چنین مشکلی در صنعت لوازم خانگی وجود ندارد، زیرا آنقدر عرضه و تولید لوازم خانگی بالا رفته که دیگر هیچ کمبودی در بازار وجود ندارد و امسال با وجود افزایش نرخ ارز، دیگر کسی به دنبال خرید سرمایه‌ای لوازم خانگی نمی‌رود؛ اما در مورد خودرو چون عرضه کمتر از تقاضاست، فضای سرمایه‌ای در بازار آزاد ایجاد شده است، در حالی که قیمت خودرو در بازار به همین علت رواج سوداگری بالا رفته است.

مجلس مالیات بر عایدی سرمایه سریع‌تر تصویب کند

فاطمی امین راهکار رفع این معضل را افزایش عرضه و کنترل تقاضا با تصویب مالیات بر عایدی سرمایه دانست و ابراز امیدواری کرد نمایندگان مجلس هرچه سریع‌تر این طرح را تصویب کند.

وی افزود: مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات ضد دلالی است و دلالان باید نگران اجرای این نوع مالیات باشند و مردم نباید نگران باشند. فرصت های دلالی برای کسانی که به دنبال منفعت از بازار خودرو هستند، رو به کاهش است.

فاطمی امین از رکوردشکنی تولید خودرو در آذرماه خبر داد که در پنج سال اخیر بی‌سابقه بوده است.

طی شش ماه آینده ۸۰۰ هزار خودروی داخلی و ۲۰۰ هزار خودروی وارداتی عرضه خواهد شد که در قالب طرح‌های فروش فوری یا پیش‌فروش چندماهه خواهد بود. این حجم از عرضه، بسیاری از تقاضا را پاسخ خواهد داد و آشفتگی موجود را رفع خواهد کرد.

عرضه یک میلیون خودرو

به گفته وی، در شش ماه آینده ۸۰۰ هزار خودروی داخلی و ۲۰۰ هزار خودروی وارداتی عرضه خواهد شد که در قالب طرح‌های فروش فوری یا پیش‌فروش چندماهه خواهد بود. این حجم از عرضه، بسیاری از تقاضا را پاسخ خواهد داد و آشفتگی موجود را رفع خواهد کرد؛ بنابراین در شش ماه آینده، حدود یک میلیون خودرو عرضه خواهیم داشت که می‌تواند تقاضای بازار را پاسخ دهد.

وزیر صمت با اشاره به شماره تماس ۱۲۴ از مردم خواست، انتقادات و گزارش‌های فساد را مستقیم خبر بدهند.

 

نقش بورس کالا در ایجاد شفافیت در بازار مواد اولیه

وزیر صمت با تاکید بر نقش بورس کالا در ایجاد شفافیت در بازار مواد اولیه گفت: برای کاهش قیمت تمام‌شده محصولات، راهکار اصلی مهار قیمت مواد اولیه است. در وزارت صمت، در محصولاتی مثل فولاد و سیمان، با عرضه آنها در بورس کالا توانستیم به شدت تورم تولیدکننده در این صنایع را پایین بیاوریم.

وی اضافه کرد: با اقداماتی همچون حذف سهمیه‌بندی‌ها و کنترل سودهای مازاد،‌ در یک سال اخیر در قیمت محصولات فولادی ثبات ایجاد شده است، در حالی که در اوایل سال جاری در جهان قیمت محصولات فولادی به شدت افزایش پیدا کرد، به طوری که قیمت میلگرد در ایران نصف قیمت میلگرد در ترکیه شده بود؛ بنابراین، علت ثبات قیمت محصولات پایین‌دستی همچون لوازم خانگی، کنترل قیمت مواد اولیه آنها در بخش محصولات فولادی بوده است.

فاطمی امین یکی از اهداف وزارت صمت را افزایش قدرت خرید مردم خواند که ثبات قیمت لوازم خانگی در همین راستا بوده است.

وزیر صمت افزایش طول دوره گارانتی خودرو و لوازم خانگی را در جهت رضایت مصرف‌کننده دانست.

وی با اشاره به هوشمندسازی معادن گفت: با این اقدام، اطلاعات بهره‌برداری از معادن با پهپاد به دست می‌آید و بارنامه‌های استخراج معادن به یک سامانه متصل می‌شود تا تمام فرآیند کارهای معدنی، شفاف و قابل رصد شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۲
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۸۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
حالا بعد میگن مصرف بنزین بالاست و.....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
برای توی آلبانی نشین چه فرغی می کنه تو فقط عقدتو خالی کن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
دروغ میگویند خودرو را آوردند تو بورس که افزایش غیر رسمی قیمت کارخانه را داشته باشند. همین خودرو دیگنیتی که مونتاژ می شه چند شب پیش تلوزیون گفت که قیمت تمام شده آن با ارز آزاد این روزها نزدیک 500 میلیون تومان با تمامی هزینه هایش برای خودرو ساز تمام می شه. اما قیمت کارخانه را گذاشتند 1120 ولی قیمت کشف شده آن در بورس نزدیک دو میلیارد و سیصد میلیون تومان تعیین شد. یعنی یک ایرانی باید حدود 5 برابر یک اماراتی بابت این خودرو پول پرداخت کنه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
وزیر صمت خودروهاش که گارانتی نداره و فرغونه ولی در عوض وزارتش گارانتی شده
ناشناس
| Canada |
۱۷:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
بسلامتی ومبارکی ومیمنت
دلار وارد کانال ۴۴۰۰۰ تومان شد
علی برکت الله !!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
در یک آمار مقایسه ای بین بهره وری کارخانه های خودرو سازی دنیا اعداد زیر را دیدم

جنرال موتورز آمریکا به تعداد هر کارگر کارخانه اش سالی ۵۴ خودرو تولید میکند

تویوتا ژاپن برای هر کارگرش سالی ۶۳ خودرو تولید میکند

کارخانه سایپا برای هر کارگر کارخانه اش سالی ۱۰خودرو تولید میکند

کارخانه ایران خودرو سالی۹ خودرو تولید میکند

حالا بروید و محاسبه کنید که چرا ما در صنعت عقب مانده و بی کیفیت و متضرر خودرو ساز یمان گرفتار هستیم ؟

دو خودرو ساز ما جمعا صد و ده هزار نیروی انسانی دارند!!؟

در حالیکه برندهای معروف مشابه بین المللی برای تولید این میزان خودرو تنها ۱۲ هزار
نیروی انسانی دارند

یعنی دو خودرو ساز ما شده است محلی برای استخدام افراد بیربط و اضافی و غیر متخصص سفارشی از طرف دولت و مجلس و نهادها با حقوق های نجومی کهکشانی

و مردم طبق معمول باید خسارات ناشی از پرداخت حقوق این افراد سفارشی را بر روی نرخ تمام شده فرغونهای نامرغوب موتور دار بپردازند

وزیر صمت هم که ایشان هستند و نیازی به توضیح ندارند
علی
| Canada |
۰۸:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۸
قیمت خودرو رو ازاد کنید به قیمت روز، تمام پیش فروش ها رو حذف کنید تا همه دلال ها از بین برن، و با فقط فروش فوری خودرو فروخته شود بعد از مدت کوتاهی قیمت خودرو از قیمت فعلی پایین تر می اید و مصرف کننده واقعی فقط خودرو میخرد و کسی نمی تواند با خرید (قرعه کشی و پیش خرید و…) باعث افزایش قیمت خودرو شود
تنها راه حذف قیمت دستوری و فروش به قیمت بازار است
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۸
تاحالا هرچه وزیر محترم صمت گفته اند برعکس شده است خوب بود دستور داده میشد مقامات با کم گویی وعمل گرایی مردم را در مقابل عمل. انجام شده البته مثبت قرار میدادند؟!؟!
ناشناس
|
France
|
۱۲:۲۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
مازاد سود ۱۵ درصد از فروش فرغونهای داخلی از رده خارج بی کیفیت و آشغالهای چینی توی بورس توو جیب کی میره؟ کدوم دلالی دو برابر قیمت خودرو سود میگیره که شماها توو بورس از مردم میگیرین؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
بورس کالا چهره جدید دلالی در دنیای مدرنیته که سودش بازم واسه سوداگراس
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
كدوم دلالي سود مي كرده؟ الان براي چي همه دنبال ثبت نام خودرو هستند؟ توي بورس عرضه نكنند كه به قيمت
كارخانه بدن دلال تا دلال سود كنه؟
كارخانه سود كنه كه سهام دار داره بهتره يا دلال؟
شما دلال نيستي احتمالا؟
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
متاسفانه اکثر وزراء با درد جامعه و مردم بیگانه اند بقدری که باید تصور کرد از کره دیگر آمده اند البته بیگانه نیستند ولی خود را به کوچه باغ میزنند و دوست دارند آب گلال باشد
صنعت خودرو مشکل دارد و شما هم با علم به این مشکلات وزیر شدید و دولت و وزارت هم قولهایی داد ولی راهی که میرود بر اساس قول نیست
دلالی خودرو سازان سبب افزایش بی سابقه خودرو شده ده سال پیش هم وضعیت خودرو سازی و خرید خودرو جور دیگری بود به گونه ای که خودرو ساز التماس میکرد خودرو بخرید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
بابا ماشین نخواستیم داریم از گرسنگی میمیریم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
شنیدم تو آلبانی غذا گیر نمیاد؟ ما خوبه وضعمون به کوری چشم سیاه نماها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
ناشناس 13:55 از سوریه بیرونت کردی برگشتی بالاخره؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
بزرگترین دلال خود فرغون سازان هستند
ناشناس
|
Australia
|
۱۲:۵۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
شاهکارهای خودرویی ایشان

دلالی حذف اوکی
دلال واسطه است و گرنه قیمت اعلامی دست کسی دیگر است
ناشناس
|
Canada
|
۱۲:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
این جمله در متن بالا رو نگاه کنید:
"وی به مسائل مزمن چند دهه‌ای صنعت خودرو اشاره کرد و اولویت‌های این صنعت را این گونه برشمرد: اول باید انحصار در صنعت خودرو شکسته شود. برای همین هدف، خودروسازان کوچک را تقویت می‌کنیم و امسال سهم آن‌ها از تولیدات خودرو تاکنون دو برابر شده است."

سهم خودروسازان کوچک دوبرابر شده. این حرف بازی با جملات هستش، چون عملا آمار عددی مشاهده نمی کنید، یعنی عملا از انحراف صحبت می کنیم. چند بوده که دوبرابر شده؟ تولید خودروسازان کوچک یک عدد بوده که امسال با تولید دو عدد خودرو ما اون رو "دوبرابر" اعلام می کنیم.
ایشون حتی می تونست تولید ده خودرو رو بگه ما امسال تولید خودرو سازان کوچک رو ده برابر کردیم. هر وقت دیدید عدد واقعی اعلام نمی کنند و فقط از الفاظی مثل دوبرابر - سه برابر - یا درصدی مثل ده درصد افزایش 50 درصد ، 100 درصد اعلام می کنند بودنید رقم رفرنس انقدر پایین هستش که نمی تونند اون اعلام کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
خداییش عجب رویی داره... من این گند رو زده بودم تا 2 قرن حرف نمی زدم. ولی ماشاء الله مسئولین اونقدر تشنه خدمت ..هستند که میان و یه جوری حرف میزنن که آخرش طلبکار هم میشن.

ایشون باید چه گندی بزنه تا برکنار بشه؟ چیزه دیگه ای هم مونده؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۸
تو دانشگاه پل مدیریت که اقتصاد و مدیریت نمی توانند درس بدهند
اما تا دلتون بخواد پر رویی درس میدهند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
مشکل خودرو نیست ارزش پولی ملی هست این رو حل کنید کشور از این باتلاق ها بیرون می آید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
استاد بزرگ اقتصاد. درامد ریالی که درامد نیست که ازش بخواین مالیات بگیرید. درامد واقعی قیمت دلاری یک کالا هست.
وقتی طرف پراید را میخره 50 تومن و میشه 200 تومن عملا سودی نکرده بلکه ارزش پول هست که کم شده. و کم شدن ارزش پول هم یعنی کاهش سرمایه های نقدی و درامد و حقوق مردم. بعد به خاطر کم شدن سرمایه و درامدشون میخواید مالیات ازشون بگیرید؟!b
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟