به گزارش «تابناک» به نقل از فرارو، سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران، سهشنبه شب و در آستانه چهل و چهارمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در گفتوگوی زنده تلویزیونی، به نکاتی چند اشاره کرد که مهمترین آنها در محورهای ذیل قابل ارائه است:
۱- در شش ماه اول کاری دولت تورم را مهار کردیم.
۲- تورم از ۶۰ درصد به ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
۳- بدون چاپ پول، کسری بودجه را جبران کردیم.
۴- ارز نیمایی ۲۸۵۰۰ تومان مبنای کار ما بوده و ۹۰ درصد واردات و صادرات را با این ارز انجام دادهایم.
۵- ۶۴ درصد افزایش واردات داشتهایم.
۶- شرایط فعلی برای مردم و دولت قابل قبول نیست.
۷- رشد اقتصادی ۸ درصدی امکانپذیر است.
۸- از منتقدان تقدیر خواهد شد.
۹- اخلال در اینترنت موجب نارضایتی دولت بوده و آنها در فکر تسهیل فضا برای کسبوکار اینترنتی هستند.
۱۰- تلاش میشود نوسانات دلار بر سفره مردم اثر نگذارد.
۱۱- در تحقق وعده یک میلیون شغل در سال عقب نیستیم.
۱۲- افزایش قیمتها به دلیل قاچاق و انتظارات تورمی است.
۱۳- رتبهبندی معلمان را پس از ۱۱ سال اجرا کردیم.
۱۴- تلاش آن است که کسری بودجه نداشته باشیم.
۱۵- ذخایر ارزی خوب و قبال اطمینان است.
۱۶- ثبات قیمتها را روزانه دنبال میکنیم.
۱۷- ریل گذاری در خنثیسازی تحریمها به نتیجه رسیده است.
اظهارات رئیسجمهور، در درون خود چند نکته دارد که بازخوانی آنها میتواند بسیار قابل تامل باشد. در سطح نخست، مجموع اظهارات رئیسجمهور این نوید و چشمانداز را پیشروی ما قرار میدهد که در ۱۴۰۲ پیشرفتهای شگرفی در کشور اتفاق خواهد افتاد. تورم کنترل شده، رشد اقتصادی ۸ درصدی ممکن، نوسانات دلار بر سفرههای مردم تاثیر نمیگذارد، یک میلیون شغل اضافه میشود و ذخایر ارزی کشور هم در سطح عالی هستند. مجموع این تحولات سال خوبی را نوید میدهد. حتی خنثیسازی تحریمها هم به نتیجه رسیده است. با این احوالات ظاهرا نباید غمی داشت؛ چرا که آینده روشن است و مثبت. قطار پیشرفت هم روی ریل درست قرار دارد.
در سطح دوم، نکته عجیب این است که با وجود بیان تمامی دستاوردهای مثبت از سوی دولت، اخیرا مجلس انقلابی علیه پاستور ساز ناکوک میزند. آنها از وضعیت تورم، مدیریت بازار ارز، خودرو، طلا و عدم اجرایی شدن وعدههای کابینه هر از چندگاهی گلایه میکنند. حالا هم برخی گزارشها از طرح سوال نمایندگان بهارستان از شخص رئیسجمهور حکایت دارد. هر چند تا کنون قطعی نشده، اما گویا مجلسیها از عملکرد دولت ناراضیاند. آنها هر چند وقت یکبار هم به وزاری کابینه کارت زرد نشان میدهند و گاهی هم از استیضاح وزار سخن میگویند. داستان هر چه باشد، قطعی این است که دیگر مجلس انقلابی با دولت انقلابی همراهی کامل ندارد.
نکته سوم پیرامون اظهارات اخیر رئیسی، نقد شخص رئیسجمهور از وضعیت موجود با وجود تمامی پیشرفتهای حاصل شده است. رئیس پاستور، لیست بلندبالایی از موفقیتها و دستاوردها را ریز میکند، اما یکباره خود نیز میگوید، شرایط فعلی برای مردم و دولت قابل قبول نیست. در این میان، با وضعیتی پارادوکسوار مواجه شدهایم که در یک سوی کارگزار از موفقیتهای کمنظیر سخن میگوید و در سوی دیگر، خودِ کارگزار منتقد وضع موجود میشود. مشخص نیست که وضعیت فعلی خوب است یا بد!
در سطح چهارم، با تامل در ۱۷ محور از اظهارات رئیسجمهور در ما تردیدی جدی و بزرگ ایجاد میشود. تردیدی بر این مبنا که شاید ما در کشور دیگری هستیم و دولت در کشور دیگر. زمانی به احوالات شخصی خود مینگریم بسیاری از دستاوردها را نمیتوانیم احساس کنیم. در کشور ما تورم کنترل نشده، فشار تحریمها کمرشکن هستند؛ قیمتها ثبات ندارند و نوسانات بازار ارز هر روز روی سفرههایمان تاثیر میگذرد. اثری هم از رشد اقتصادی و افزایش شغل نمیبینیم.
در کشور آنها همه آمارها مثبت است و روند رو به رشد. حالا ما ماندهایم و دو کشور متفاوت. کشوری که به گلستان میماند و کشوری که در هر سویاش دردی نهفته است. چقدر کشور آنها خوب است ای کاش ما هم آنجا بودیم!