بین الملل تابناک: قطعنامه فراحزبی ۱۶۵ نماینده کنگره آمریکا در حمایت از گروهک منافقین، گزارش فاکس نیوز از رونمایی پایگاه هوایی زیرزمینی ایران، نامه ۶۰ نماینده کنگره آمریکا به بایدن برای مقابله با آن، هشدار دبیر کل ناتو به چین و نشست مشترک پنج قدرت هستهای جهان در امارات، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
قطعنامه فراحزبی ۱۶۵ نماینده کنگره آمریکا در حمایت از گروهک منافقین
روز چهارشنبه، بیش از صد عضو کنگره آمریکا، از قطعنامهای حمایت کردهاند که ضمن طرح اتهامات تکراری درباره اغتشاشات در ایران، حاوی بندهایی در حمایت از گروهک تروریستی منافقین است؛ این قطعنامه روز چهارشنبه در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان معرفی شد و از حمایت ۱۶۵ قانونگذار از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه برخوردار است. قطعنامه مذکور، جمهوری اسلامی ایران را به «نقض حقوق بشر» متهم میکند؛ اما از آنچه طرح «مریم رجوی برای آینده ایران خوانده شده حمایت کرده است.
گزارش فاکس نیوز از رونمایی پایگاه هوایی زیرزمینی ایران
تارنمای شبکه فاکس نیوز نوشت: همزمان با تهدید تهران علیه اسرائیل و رونمایی از یک پایگاه هوایی زیرزمینی ارتش ایران، تنش افزایش یافته است. فرماندهان ارشد ارتش ایران در هنگام رونمایی از این پایگاه هوایی زیرزمینی، پیام تهدیدآمیزی برای اسرائیل فرستادند.
روز سه شنبه، ایران رسما از نخستین پایگاه هوایی زیرزمینی رونمایی کرده که توانایی استقرار جت های جنگنده و موشک های کروز دوربرد را دارد.
مقامهای ایران همزمان با سخن گفتن درباره امکانات این پایگاه برای اجرای بهتر عملیات گوناگون ارتش، در هنگام سخن گفتن درباره اسرائیل دشمن اصلی، لحن تهاجمی به خود گرفتند.
این سخنان در حالی بیان شد که اوج گیری تنش میان ایران و اسرائیل به ویژه در پی انتخاب بنیامین نتانیاهو به نخست وزیری اسرائیل ادامه یافته که از هنگام کارزار انتخاباتی به شدت عمل علیه ایران تهدید میکرده است.
یک کارشناس دفاعی ایران به فاکس نیوز دیجیتال گفت که رونمایی از این پایگاه، نشانگر تداوم روندی است که از مدتی پیش در سیاست امنیتی جمهوری اسلامی دیده میشده است.
ایران پیش از این پایگاههای زیرزمینی مشابهی برای استقرار موشک و پهپاد داشته و همچنین دارای امکانات شلیک موشکهای بالستیک از زیرزمین را به نمایش گذاشته است.
وی افزود: تازهترین پایگاه زیرزمینی ایران، نشانگر تغییر راهبرد تهران به سوی دفاع است.
به گزارش حوزه دفاعی ایرنا از روابط عمومی ارتش؛ پایگاه هوایی راهکنشی عقاب ۴۴ ارتش، مورد بازدید سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.
پایگاه هوایی راهکنشی عقاب ۴۴ ارتش، قابلیت پذیرش و عملیاتی کردن انواع جنگندههای شکاری و بمبافکن و همچنین پرندههای بدون سرنشین نیروی هوایی ارتش را دارد.
پایگاه هوایی راهکنشی عقاب ۴۴ با داشتن اماکنی چون آلرت، پست فرماندهی، آشیانههای نگهداری جنگنده، مراکز تعمیر و نگهداری هواپیما، تجهیزات ناوبری و فرودگاهی، مخازن سوخت و ... این قابلیت را دارد تا انواع جنگندههای نیروی هوایی را برای انجام ماموریتهای محوله پذیرا باشند.
این پایگاه بزرگ زیرزمینی، قابلیت پذیرش و بکارگیری عملیاتی جنگندههای جدید نیروی هوایی ارتش را نیز خواهد داشت.
عقاب ۴۴ یکی از چندین پایگاه هوایی راهکنشی زیرزمینی نیروی هوایی ارتش است که در سالهای گذشته متناسب با نیاز عملیاتی این نیرو و با در نظر گرفتن اصول پدافند غیرعامل در مناطق مختلف کشور احداث شده است.
ساخت این پایگاهها در نقاط مختلف متناسب با نیازها و با ضریب ایمنی بالا با توجه به طراحی و استقرار در زیر کوه ها قابلیت اجرای عملیات غافلگیرانه هوایی را از مکان و زمان دور از انتظار دشمنان فراهم میکند.
این پایگاهها با نگهداری جنگندهها در مکانهای امن و تجهیز آنها به سامانههای جنگ الکترونیک، بمبها و موشکها از جمله یاسین، قائم و آصف، امکان عملیات دورایستا و افزایش برد راهبردی برای اهداف دوردست را فراهم کرده است.
نامه ۶۰ نماینده کنگره آمریکا به بایدن برای مقابله با آن
در پی ترس واشنگتن از قدرت پهپادی جمهوری اسلامی ایران، ۶۰ نماینده کنگره آمریکا با ارسال نامهای به جو بایدن رئیس جمهور این کشور، خواستار مقابله با برنامه پهپادی تهران شدهاند.
هنری کوئلار، نماینده کنگره آمریکا با رهبری گروه دو حزبی متشکل از ۶۰ قانونگذار آمریکایی در نامه ای از جو بایدن رئیس جمهور آمریکا خواسته است با برنامه پهپادی ایران مقابله کند.
در این نامه بر اساس اتهامات آمریکا و غرب در ماه های اخیر به ایران در خصوص استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین، از بایدن خواسته شده است که رویکردی هماهنگ و همه جانبه برای اختلال در زنجیرههای تامین پهپادهای ایران و توقف جریان ورود قطعات پهپادی ساخت آمریکا به ایران به کار گیرد.
کوئلار رهبر این گروه از قانونگذاران آمریکایی مدعی شده است: ایران نباید به فناوری آمریکا برای ساخت تسلیحات جنگی دسترسی داشته باشد. توقف جریان ارسال قطعات ساخت آمریکا به ایران، نه تنها تلاشهای حکومت این کشور برای تسلیح روسیه را ناکام میکند، بلکه توانایی ایران در انجام حملات دقیق را نیز کاهش میدهد. من از بایدن و دولتش میخواهم در مورد این تحول نگران کننده تحقیق کرده و اطمینان حاصل کنند که فناوری آمریکایی به دست دشمنان ما نمیرسد.
فلوگر، یک نماینده دیگر کنگره نیز ادعا کرد: گزارشها مبنی بر استفاده روسیه از پهپادهای ساخت ایران که حاوی قطعات آمریکایی هستند، بسیار نگرانکننده است. اقدام فوری برای اختلال در روابط رو به رشد ایران با روسیه باید انجام و اطمینان حاصل شود که هیچ کالای آمریکایی نمی تواند در جنگ بی رحمانه روسیه مورد استفاده قرار گیرد.
اشنایدر دیگر نماینده کنگره نیز مدعی شد: تلاش ایران برای حمایت از روسیه در جنگ بیرحمانهاش علیه اوکراین، نه تنها به کشتار مردم بیگناه در اوکراین کمک می کند، بلکه تواناییهای شرورانه ایران برای تهدید آمریکا و متحدان ما را ارتقا میدهد. به همین دلیل، من با همکاران جمهوریخواه و دموکرات خود برای فلج کردن برنامه رو به رشد پهپادی ایران همکاری می کنم.
بیکن یک عضو دیگر کنگره در هراس از نفوذ منطقه ای ایران بدون اشاره به نقش واشنگتن در اقدامات مخرب در جهان ادعا کرد: آمریکا باید ایران را در قبال جنایات آن، از جمله نقض حقوق بشر علیه شهروندان خود، حمایت از تروریستهایی مانند حزبالله و ارسال صدها پهپاد به روسیه پاسخگو کند. من و همکارانم نامهای به رئیسجمهور ارسال کردیم که در آن ضرورت اقدام فوری برای برهم زدن روابط رو به گسترش ایران با روسیه و کمرنگ کردن توانایی ایران برای تضعیف قوانین بینالمللی، قدرتنمایی در سراسر خاورمیانه و تهدید نظامیان آمریکایی در سطح جهانی را بیان کردیم.
هشدار دبیر کل ناتو به چین
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در سخنانی با اشاره به پرواز بالون اطلاعاتی چین بر فراز آمریکا، مدعی افزایش فعالیتهای جاسوسی چین در اروپا شد و درباره این فعالیتها به پکن هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، استولتنبرگ چهارشنبه شب مدعی شد که چین در حال افزایش فعالیتهای جاسوسی خود در اروپاست و تاکید کرد به علت موضوع بالون مشکوک، تنشها بین واشنگتن و پکن بیشتر شده است.
دبیرکل ناتو با طرح این ادعا که کشف این بالون بر فراز قاره آمریکا، الگوی رفتاری چین را تائید میکند، گفت: چین در سالهای گذشته، سرمایهگذاری زیادی روی قابلیتهای نظامی جدید از جمله انواع مختلف پلتفرمهای نظارتی و اطلاعاتی انجام داده است.
وی در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به خبرنگاران افزود: ما همچنین شاهد افزایش فعالیتهای اطلاعاتی چین در اروپا آن هم با پلتفرمهای مختلف هستیم. آنها از ماهوارهها استفاده میکنند، از فضای سایبری بهره میبرند و همانطور که بر فراز ایالات متحده دیدیم، از بالون نیز استفاده میکنند.
استولتنبرگ افزود: پس ما فقط باید با هشیاری از خطر دائمی اطلاعات چین آگاه باشیم و سپس قدم برداریم و بدانیم برای محافظت از خود چه کنیم؛ همچنین باید به روشی محتاطانه، مسئولانه و هشیارانه واکنش نشان دهیم.
وزیر امور خارجه آمریکا در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: تیمهای آمریکایی به کار برای جمع آوری تکههای بالون ادامه میدهند و به جمع آوری اطلاعات از باقی ماندهها و همچنین آنچه در جریان عبور بالون دیده شده است، ادامه خواهند داد.
بلینکن افزود: مهم نیست چه کسی و در چه سطحی مسئول این اقدام بوده اما واقعیت این است که چین در این اقدام غیرمسئولانه، حاکمیت ارضی و حقوق بین الملل ما را نقض کرده است.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت: اطلاعات تکمیلی در مورد این بالون در روزهای آینده در اختیار مردم گذاشته خواهد شد.
آمریکا بالون مذکور را روز شنبه در سواحل کارولینای جنوبی در آبهای سرزمینی ایالات متحده پس از عبور از بخش بزرگی از کشور سرنگون کرد.
پکن مالکیت این هواپیما را پذیرفته است، اما گفته که از آن برای تحقیقات هواشناسی استفاده شده و تصمیم واشنگتن برای سرنگونی آن را غیرقابل قبول و غیرمسئولانه خوانده است.
کشف بالون باعث شد تا بلینکن سفر برنامه ریزی شده آخر هفته خود به چین را لغو کند و آن را تا زمانی که شرایط نامشخصی برآورده شود به تعویق بیندازد.
نشست مشترک پنج قدرت هسته ای جهان در امارات
یک روزنامه روسی به نقل از منابع ناشناس نوشت، پنج قدرت هسته ای جهان اوایل ماه جاری میلادی اجلاس دو روزهای را در شهر دوبی به منظور بحث درباره مسائل مربوط به عدم اشاعه تسلیحات هستهای برگزار کردند.
روزنامه روسیهای "کومرسانت" به نقل از منابع ناشناس از برگزاری مذاکراتی بین پنج قدرت هستهای جهان در اوایل ماه فوریه در شهر دوبی خبر داد.
به نوشته پایگاه شبکه بلومبرگ، کارگروههایی از جانب وزارت امور خارجه آمریکا و وزارتخانههای امور خارجه انگلیس، فرانسه، چین و روسیه، نشستی را در دوم و سوم فوریه (۱۳ و ۱۴ بهمن) برگزار کردند که طولانیترین مذاکرات آنها بر مسائل حوزه هستهای از زمان برگزاری کنفرانس مشابه دسامبر ۲۰۲۱ در شهر پاریس است.
در این گزارش جزئیات و اطلاعات بیشتری درباره این مذاکرات یا نتیجه آن ارائه نشده است. این نشست پنج جانبه در حالی برگزار شده که آمریکا و روسیه نتوانستند بر سر سازماندهی رایزنیها درباره معاهده کنترل تسلیحاتی استارت جدید توافق کنند.
چند روز قبل وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد، روسیه مفاد این معاهده را با خودداری از اجازه دادن به ورود بازرسان به خاکش و مانعتراشی بر سر راه تلاش های آمریکا برای بحث بر سر این مسأله نقض کرده است. روسیه اعلام کرد، نمیتوان این رایزنیها را به دلیل آنکه آمریکا به ارسال تسلیحات به اوکراین ادامه میدهد، از سر گرفت.