بین الملل تابناک: ادعای سنتکام درباره سرنگونی پهپاد ایرانی در سوریه، توییت نماینده روسیه درباره برنامه پنهانی غرب برای ایران، چراغ سبز آمریکا به عراق برای واردات برق و گاز از ایران، مخالفت فرانسه، آلمان، انگلیس، آمریکا و ایتالیا با شهرک سازیهای نتانیاهو و هشدار برای حملات هکری به زیرساختهای اروپا، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
ادعای سنتکام درباره سرنگونی پهپاد ایرانی در سوریه
گروه تروریستی سنتکام مدعی شد، یک فروند پهپاد ساخت ایران را هنگام انجام مأموریت شناسایی بر فراز یکی از پایگاههای آمریکا در شمال شرق سوریه سوریه ساقط کرده است.
سنتکام در بیانیهای تصریح کرد: «روز ۱۴ فوریه، حدود ساعت ۲:۳۰ بعدازظهر به وقت محلی، نیروهای آمریکا در سوریه با یک پهپاد ساخت ایرانی که در تلاش برای انجام مأموریت شناسایی از سایت پشتیبانی ماموریت کونوکو در شمال شرق سوریه بود، درگیر شده و آن را ساقط کردند.»
منابع رسمی سوریه حدود سه هفته پیش گزارش داده بودند که آمریکا در راستای اشغال خاک سوریه و سرقت منابع این کشور با همکاری شبهنظایان کُرد به نام «نیروهای دموکراتیک سوریه» (اسدیاف) سلاح و مهمات به پایگاههای خود در شمال شرق سوریه وارد کرده است.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) روز ۵ بهمنماه به نقل از منابع محلی این کشور گزارش داده بود، یک کاروان متشکل از ۴۰ خودروی آمریکایی که بیشترشان کامیونهای حامل سلاح و مهمات بودند، با اسکورت خودروهای زرهی وارد پایگاه اشغالگران در شهر الشدادی از توابع استان حسکه در شمال شرق سوریه شدند.
این گزارش در حالی منتشر شده بود که منابع سوری چند هفته قبلتر از حملات پهپادی و راکتی به پایگاه نظامیان آمریکایی در سوریه خبر دادند که مهمترین این حملات، مربوط به پایگاه «التنف» در جنوب شرق سوریه بود.
منابع نزدیک به معارضان سوریه، اواخر دی ماه گزارش داده بودند، پایگاه آمریکایی التنف در جنوب شرق سوریه هدف حمله پهپادی واقع شده است.
ساعاتی بعد، ارتش آمریکا با انتشار بیانیهای حمله به مقر نظامیان اشغالگر خود در التنف سوریه را تایید و اعلام کرده بود، سه پرنده بدونسرنشین پایگاه نیروهای این کشور در سوریه را هدف قرار دادند.
توییت نماینده روسیه درباره برنامه پنهانی غرب برای ایران
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین با تأکید بر تعهد چین در قبال برجام گفت، چیزی که مشخص نیست، میزان تعهد طرفهای غربی (انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا) در قبال این توافق است.
وی در پیامی که در صفحه توییتری خود منتشر کرد، در این خصوص نوشت: «تردیدی نیست که چین به برجام متعهد است. سؤال این است که آمریکا و تروئیکای اروپا (فرانسه، انگلیس و آلمان) تا چه اندازه به این توافق هستهای و حفظ عدم اشاعه هستهای متعهد هستند. تا به امروز این یک علامت سؤال بزرگ باقی مانده است و به نظر میرسد که آنها برنامه پنهانی دارند.»
آخرین دور مذاکرات رفع تحریمهای وین مردادماه سال جاری در وین برگزار ولی پس از آن دچار وقفه شده است. تحلیلگران میگویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات دولت با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا، دلیل بیمیلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماههای گذشته است.
چراغ سبز آمریکا به عراق برای واردات برق و گاز از ایران
فؤاد حسین، وزیر امور خارجه عراق شامگاه روز سهشنبه تأکید کرد که عراق به سرمایهگذاری در زمینه گاز ادامه خواهد کرد.
شبکه خبری العهد به نقل از وزیر خارجه عراق گزارش داد که این کشور از آمریکا چراغ سبز دریافت کرده است تا همچنان به خرید برق و گاز از جمهوری اسلامی ایران ادامه دهد.
وی تأکید کرد، در آینده عراق در زمینه تولید گاز، به قدرت بزرگی تبدیل خواهد شد، زیرا این کشور، «سرزمین نفت و گاز است.»
حسین درباره روسیه نیز گفت: در پرداخت بدهی های خود به شرکتهای روسی که در میادین نفتی عراق فعال هستند، مشکل دارند. ما از سیستم پولی خود در قبال تحریم ها مواظبت میکنیم.
در همین ارتباط، «احمد الصحاف» سخنگوی وزارت امور خارجه عراق شانزدهم بهمن ماه جاری خبر داد که فؤاد حسین با «مهدی صفری» معاون وزیر امور خارجه ایران در امور اقتصادی در بغداد دیدار کرد.
وزیر امور خارجه عراق در این دیدار تاکید کرد که روابط بغداد با کشورهای همجوار بر اساس منافع مشترک است. در دیدار فؤاد حسین و مهدی صفری، پروندههای مشترک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وزیر امور خارجه عراق و معاون وزیر خارجه ایران در این دیدار درباره چالشهایی که منطقه با آن مواجه بوده نیز به رایزنی پرداختند. در این دیدار، همچنین پروندههای موجود بین دو کشور به خصوص موضوع انرژی نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت. عراق برای نیروگاههای برقی خود از ایران به واردات گاز میپردازد.
وزیر خارجه عراق همچنین تاکید کرد که عراق در روابط خود با کشورهای همجوار به خصوص جمهوری اسلامی ایران، بر اساس منافع مشترک عمل میکند که همین موضوع به تقویت منافع ملی عراق میانجامد.
این دیدار در حالی صورت میگیرد که فؤاد حسین، وزیر امور خارجه عراق چند روز پیش خبر داده بود که پنج نشست در سطح امنیتی بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی برگزار شده است.
حسین به شبکه خبری «رووداو» گفت: محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی از ما خواست میزبان دیدار وزیر خارجه سعودی با همتای ایرانی وی در بغداد باشیم. در حال حاضر مشغول هستیم و زمان دیدار علنی بین وزاری خارجه دو کشور را تعیین خواهیم کرد.»
وی با بیان اینکه نشستهای قبلی بین مسئولان ایران و عربستان، محرمانه و در سطح امنیتی بوده است، تصریح کرد: نشست هایی که محرمانه بود، با وساطت عراق، علنی خواهد بود. وزرای خارجه ایران و سعودی در بغداد دیدار خواهند کرد.»
مخالفت فرانسه، آلمان، انگلیس، آمریکا و ایتالیا با شهرک سازیهای نتانیاهو
وزرای خارجه فرانسه آلمان، انگلیس، آمریکا و ایتالیا در بیانیهای، مخالفت خود را با تصمیم اخیر کابینه رژیم صهیونیستی درباره شهرسازی در کرانه باختری اعلام کردند.
به گزارش شبکه الجزیره، در بیانیه وزرای خارجه این کشورها در این باره آمده است: ما به شدت با هر اقدام یکجانبهای که تلاشها برای دستیابی به راه حل دو دولتی را تضعیف میکند، مخالفیم.
وزرای خارجه مذکور همچنین تاکید کردند: نگرانی خود را از تصمیم اسرائیل درباره شهرکسازی ابراز میکنیم.
شهرک سازیهای غیرقانونی رژیم صهیونیستی، صدای متحد و حامی اش، آمریکا را هم درآورده و مقامات آمریکایی در این زمینه ابراز نگرانی کرده اند.
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن از تصمیم رژیم اسرائیل برای پیشبرد شهرک سازی و ساخت نزدیک به ۱۰ هزار واحد مسکونی جدید و آغاز روند قانونی کردن ۹ پاسگاه در کرانه باختری به شدت نگران است.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز دوشنبه به وقت محلی افزود: ما به شدت با چنین اقدامات یکجانبهای که تنشها را تشدید و چشمانداز راهحل «دو دولتی» از طریق مذاکره را تضعیف میکند، مخالف هستیم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: مانند دولتهای پیشین آمریکا، دموکرات ها و جمهوری خواهان به شدت با چنین اقدامات یکجانبهای که تنشها را تشدید و چشمانداز راه حل "دو دولتی" از طریق مذاکره را تضعیف میکند، مخالفند.
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» یکشنبه گزارش داد که جلسه کابینه امنیتی این رژیم برگزار و در این جلسه با قانونی کردن ۹ شهرک از ۷۷ شهرک غیرقانونی که «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی صهیونیستی درخواست قانونی کردن آنها را داده بود، موافقت شد.
بر اساس این گزارش، کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی در کنار قانونی کردن ۹ تجمع شهرکنشینی در کرانه باختری، با برقکشی و آبرسانی به دهها شهرک دیگر و برنامهریزی برای احداث هزاران واحد مسکونی جدید برای صهیونیستها در شهرکهای واقع در کرانه باختری موافقت کرده است.
همچنین کابینه صهیونیستی با گسترش عملیات امنیتی علیه فلسطینیان در قدس اشغالی موافقت کرده است. فلسطینی ها اخیرا در پاسخ به جنایات روزانه رژیم صهیونیستی علیه خود در عملیاتی در شمال قدس سه صهیونیست را کشته و ۲ تن دیگر را زخمی کردند.
هشدار برای حملات هکری به زیرساختهای اروپا
سازمان دیده بان ریسک سیستمی اتحادیه اروپا (ESRB) روز سه شنبه اعلام کرد، کشورهای اتحادیه اروپا باید دفاع خود را در برابر حملات سایبری به زیرساخت های مالی خود افزایش دهند، زیرا جنگ در اوکراین خطر هکرهای خارجی را افزایش داده است.
به گفته این سازمان، کشورهای اروپایی تا کنون در مقابل حملات فیزیکی از زیرساختهای خود حفاظت کرده اند، ولی هنوز اقدامات بیشتری برای دفاع این کشورها در جنگ سایبری باید تدارک دیده شود.
سازمان مذکور در گزارشی اعلام کرد: جنگ در اوکراین، چشمانداز ژئوپلیتیک گستردهتر و استفاده فزاینده از حملات هکرها به طور قابلتوجهی تهدید سایبری را افزایش داده است. خطر حملات سایبری علیه سیستم مالی اتحادیه اروپا از سوی هکرهای دولتی در حال افزایش است.
کمیسیون اروپا در ماه اکتبر بعد از حمله به خط لوله نورد استریم پیشنهاد افزایش تدابیری برای حفاظت از زیرساخت های حیاتی کشورهای اروپایی را ارائه کرد و بسیاری از کشورهای اروپایی در حال تقویت امنیت زیرساختهای خود هستند.