بین الملل تابناک: سیصد و پنجاه و ششمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
بیشتر بخوانید
«اوماس رینسالو» وزیر امور خارجه استونی روز جمعه تاکید کرد که کشورها باید همچنان به حمایت خود از اوکراین ادامه دهند.
وی که با شبکه خبری الجزیره مصاحبه میکرد، افزود: «اگر نتیجه جنگ به پیروزی برای روسیه تبدیل شد این به معنای آن است که در اروپا با خطر مواجه خواهیم شد».
وزیر خارجه استونی اضافه کرد: «به جز ناتو هیچ ابزار دیگری وجود ندارد تا روسیه را از مرزهایمان دور کند».
"والنتین ریباکوف" نماینده دائم بلاروس در سازمان ملل گفت که مینسک به قطعنامه پیشنهادی غرب در مورد صلح در اوکراین رای منفی خواهد داد.
ریباکوف طی سخنانی در جمعه شب گفت: «ما به آن پیش نویس قطعنامه رأی منفی خواهیم داد مگر اینکه در مدت زمان باقیمانده اصلاحات مربوطه ارائه شود».
بلاروس بارها ادعای کییف و غرب درباره کشیده شدن پای این کشور به جنگ اوکراین به طرفداری از روسیه را نفی کرده است.
به درخواست اوکراین و تعدادی از کشورهای غربی قرار است در ۲۲ فوریه (سوم اسفند) یازدهمین نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل که در بهار ۲۰۲۲ پس از آغاز عملیات ویژه راه اندازی شد، از سر گرفته می شود.
در این نشست کشورها قطعنامه ای در مورد صلح در اوکراین ارائه خواهند کرد و همچنین از روسیه می خواهند نیروهای خود را خارج کند.
«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه روز جمعه گفت که حمله روسیه به اوکراین تاثیرات فاجعهباری در بیش از یک سطح دارد.
وی در ادامه گفت: «حمله روسیه به اوکراین در چهار زمینه از جمله برآوردها در خصوص پایان سریع جنگ با شکست مواجه شد».
ماکرون گفت: «دومین نشانه شکست روسیه در اوکراین، سقوط ذهنیت استعماری است».
رئیس جمهور فرانسه اضافه کرد: «استفاده روسیه از گروه نظامی واگنر، دلیل دیگری بر ناکامی روسیه در اوکراین است».
وی در ادامه گفت: «چهارمین شکست روسیه در این بود که مسکو قادر به بازگرداندن قدرت، موقعیت و حرف خود در جهان نیست».
ماکرون افزود: «در حال حاضر زمان گفتوگو یا مذاکره نیست چون روسیه جنگ را انتخاب کرده و باید با آن مقابله کنیم».
رئیس جمهور فرانسه گفت: «جهان یکپارچگی قدرتمندی در برابر حمله روسیه به خصوص در زمینه تحریمها به نمایش گذاشت».
وی اضافه کرد: «ما باید حمایت از اوکراین را افزایش داده تا این کشور بتواند پایداری کرده و اقدام به ضد حمله کرده تا بتواند وارد مذاکرات شود».
ماکرون تاکید کرد اگر فرانسه بخواهد که از اروپا دفاع کند باید توانایی دفاعی و تولید تسلیحات خود را افزایش دهد و خواستار مذاکره به شرکا برای تقویت بازدارندگی فرانسه و اروپا هستم.
رئیس جمهور فرانسه گفت: «جنگ اوکراین تنها جنگ اروپا نبوده بله باید برای کل جهان مهم باشد و ما آماده جنگی طولانی مدت در اوکراین هستیم».
وی مدعی شد: «روسیه امروز نه تنها در اوکراین بلکه در قفقاز، خاورمیانه و آفریقا از طریق گروه واگنر یک نیروی اغتشاشگر به شمار میآید».
ماکرون تاکید کرد: «باید حمایت از اوکراین را افزایش دهیم و باید برای تهدیدات در عرصههای دیگر از جمله امنیت سایبری آماده باشیم».
رئیس جمهور فرانسه اضافه کرد: «اروپاییها، آمریکاییها و دو گروه هفت و بیست باید بیشتر در زمینه دفاعی هزینه کنند».
«بن والاس» وزیر دفاع انگلیس روز جمعه از ارتش اوکراین درخواست کرد که با دقت بیشتری شلیک کنند.
وی که این سخنان را در واکنش به بیانیه اوکراین در خصوص اتمام مهمات ارسالی به این کشور مطرح میکرد، از ارتش اوکراین خواست دقیقتر شلیک کرده تا خمپاره کمتری مصرف شود.
بر اساس گزارش روزنامه فایننشال تایمز، مشکل ارتش اوکراین درباره شلیک دقیق به دلیل استفاده از تسلیحات و روش غرب برای جنگ است.
در شرایطی که حمایتهای همه جانبه غرب از اوکراین ادامه دارد، دیپلمات ارشد کییف اعلام کرد که اوکراین به طور ویژه به جنگندههای آمریکایی، انگلیسی، فرانسوی و آلمانی علاقه دارد.
منابع رسانهای اوکراینی روز جمعه (امروز) از مصاحبه دیمیترو کولبا وزیر خارجه این کشور با شبکه تلویزیونی آلمانی «تاگسشائو» و درخواست او از کشورهای غربی برای تشدید تسلیحاتی، اطلاعاتی و اقتصادی خبر دادند.
وزیر خارجه اوکراین در این مصاحبه درباره درخواستهای این کشور از کشورهای غربی برای ارسال جنگنده شفاف سازی کرد.
دیمترو کولبا گفت: «ما به ویژه به جتهای جنگنده از ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و آلمان علاقهمند خواهیم بود. این کشورها دارای بالاترین ظرفیت تولید و بزرگترین ناوگان هواپیما هستند».
روزنامه «پراودا اوکراین» با اشاره به درخواست دیپلمات ارشد کییف از واشنگتن، لندن، پاریس و برلین برای ارسال جنگنده نوشت: «این هواپیماها میتوانند برای سرنگونی موشکهای روسی مورد استفاده قرار گیرند و برای ضد حمله مهم هستند».
بنا بر گزارش رسانههای اوکراین، احتمال میرود که دیمترو کولبا وزیر خارجه اوکراین در نشست «کنفرانس امنیتی مونیخ» که جمعه (امروز) آغاز میشود، حضور یابد.
ابراز علاقه ویژه کولبا به جنگندههای آمریکایی، انگلیسی، فرانسوی و آلمانی در شرایطی مطرح شده که پیش از این، «اولکسی ماکیف» سفیر اوکراین در آلمان گفته بود که اوکراین در حال مذاکره برای دریافت جتهای جنگنده است اما با آلمان مذاکرهای نشده است.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در دیدار با نخست وزیر هلند خواستار ارسال بیشتر سلاح به کشورش شد و گفت نباید تابویی برای ارسال سلاح به اوکراین وجود داشته باشد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، روز جمعه طی سخنانی گفت که نباید هیچ تابویی برای ارسال سلاح به اوکراین وجود داشته باشد، زیرا این کشور برای دفاع از حاکمیت خود به سلاح نیاز دارد.
وی در یک کنفرانس خبری مشترک با مارک روته نخست وزیر هلند در کییف، کمی قبل از شروع کنفرانس امنیتی مونیخ، گفت ما درک مشترکی با هلند داریم و نباید هیچ تابویی در تامین سلاح وجود داشته باشد.
زلنسکی بارها خواستار تسلیحات بیشتر از سوی متحدان غربی به ویژه جتهای جنگی و تانکهای بیشتر شده است.
رسانههای هلند گزارش دادند، نخست وزیر این کشور امروز جمعه در سفر به اوکراین وارد شهر کیِیف شده است.
شبکه خبری ان.او.اس هلند گزارش داد، مارک روته، نخست وزیر هلند وارد شهر کییف شده و قرار است با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین و دنیس شمیهال، نخست وزیر این کشور دیدار داشته باشد.
به گزارش این روزنامه، مارک روته در جریان این سفر به بازدید از دیوار یادبود برای کشتهشدههای اوکراینی در نزدیکی میدان میخایلیفسکا رفته و در آنجا حلقه گل قرار داده است.
همچنین لیسیه شرینماخر، وزیر تجارت خارجی هلند به پایتخت اوکراین سفر کرده است. طبق گزارش این رسانه، روته و شرینماکر بعد از دیدار با زلنسکی به دیدار دنیس شمیهال خواهند رفت. آنها همچنین از تاسیسات آسیب دیده بخش انرژی در اوکراین نیز بازدید خواهند کرد.
آخرین سفر مارک روته به شهر کییف در ژوئیه ۲۰۲۲ انجام شد.
بر اساس یک نظرسنجی مشخص شد که دو سوم آلمانیها مخالف احتمال ارسال جنگنده به اوکراین هستند.
به گزارش شبکه خبری ARD براساس نظرسنجی صورت گرفته توسط موسسه Infratest dimap همچنین مشخص شد که تنها ۲۳ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی موافق هستند که دولت آلمان جنگنده به اوکراین بدهد.
در این نظرسنجی همچنین مشخص شد که ۱۳ درصد از شرکت کنندگان نمیتوانند هنوز به این سوال پاسخ بدهند که دولت برلین این جنگندهها را به کییف بدهد یا خیر.
این نظرسنجی در بازه زمانی چهاردهم تا پانزدهم فوریه سال جاری میلادی و از ۱۲۱۶ تن انجام شده است.
روز پنجشنبه، "وادیم پریستایکو" سفیر اوکراین در انگلیس گفت که کییف در جدیدترین مرحله از درگیریها در اوکراین جنگندههای غربی را دریافت میکند.
اوایل ماه جاری میلادی، "اولکسی دنیلف" دبیر شورای امنیت و دفاع ملی اوکراین گفته بود، در تامین جنگندههای اف-۱۶ آمریکایی برای کییف تنها مساله زمان وجود دارد؛ اما واشنگتن در تامین این جنگندهها به اوکراین کاهلی میکند و بجایش بر تامین دیگر حمایتهای نظامی تمرکز دارد.
زلنسکی: ایران دشمن اوکراین است
روزنامه صهیونیستی تایمز روز جمعه صحبتهای تند ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین علیه ایران را در دیدار با کوهن منعکس کرد.
به نوشته منابع اسرائیلی در دیدار کوهن و زلنسکی روش های همکاری برای اقدام علیه ایران در حوزه بینالملل بررسی شده است.
کوهن به زلنسکی تاکید کرد، اسرائیل از تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین حمایت میکند.
اوکراین و برخی کشورهای غربی در ماه های اخیر با ادعای استفاده از پهپادهای ایرانی از سوی روسیه در جنگ دو طرف موضع گیری های تندی را علیه ایران مطرح کرده است.
پیش از این، تهران و مسکو چندین بار اتهامهای اوکراین، آمریکا و کشورهای غربی درباره ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه را رد کردهاند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین هم چندی پیش، این موضوع را «اخبار جعلی» خواند و تاکید کرد که ارتش روسیه از پهپادهای ساخت داخل استفاده می کند.
روسیه: آماده گفت وگو درباره هر موضوعی با آمریکا هستیم
روز پنجشنبه، دیپلمات بلندپایه روسیه به «کانال یک» این کشور گفت: روسیه آماده است در مورد هر موضوعی با آمریکا گفت وگو کند اما واشنگتن را برای انجام گفت وگو آماده نمیبیند.
ریابکوف افزود: پس از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه، آمریکاییها تمامی کانالهای ارتباطی خود را با ما به استثنای دو یا سه موضوع «تحریکآمیز»، قطع کردند. متاسفانه هیچگونه آمادگی برای گفت وگو از سوی آنها نمیبینیم.
معاون وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد: فعالیت معمول دیپلماتیک میان روسیه و آمریکا که قبلا وجود داشت و همچنین بحث در مورد مسائل امنیتی، در کنار گفتوگو درباره مسائل خاص، ضروری است.
وی تاکید کرد: انجام چنین گفتوگوهایی به منزله «مشارکت» نیست، بلکه باید به عنوان یک «تبادل نظر» برای یادآوری جایگاهی که هر یک از دو کشور از آن برخوردارند، انجام شود.
ریابکوف گفت: در حال حاضر دیگر مانند گذشته فعالیتهای دیپلماتیک لازم و ضروری میان دو کشور وجود ندارد.
معاون وزیر خارجه روسیه تصریح کرد: ما باید در مورد امنیت، ثبات استراتژیک و چگونگی ادامه زندگی خود با هم گفتوگو کنیم.
مارک میلی: جنگ اوکراین احتمالا برنده نظامی ندارد
رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده در مصاحبهای با فایننشال تایمز گفت: مناقشه اوکراین تنها از طریق یک توافق صلح به واسطه مذاکره پایان مییابد، چون احتمالا هیچیک از طرفین به اهداف خود در میدان جنگ دست پیدا نمیکنند.
مارک میلی در این مصاحبه بدون آنکه دلایلی روشن بیان کند، مدعی شد: دستیابی روسها به اهداف سیاسی خود با ابزار نظامی تقریبا غیرممکن خواهد بود. بعید است که روسیه بر اوکراین غلبه کند. این اتفاق نمیافتد. همینطور برای اوکراین هم بسیار بسیار دشوار است که در سال جاری میلادی روسها را از مواضعی که تحت کنترل خود گرفتهاند، بیرون کند.
این مقام ارشد نظامی آمریکا پس از سفر به بروکسل به منظور هماهنگی تلاشها با متحدان ناتو برای تقویت قدرت نظامی اوکراین با هدف یک ضد حمله بهاری برنامهریزیشده، این اظهارات را بیان کرد.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز دوشنبه هشدار داده بود که کییف با سرعتی بسیار بیشتر از آنچه متحدان غربیاش میتوانند برایش سلاح ارسال کنند، از تسلیحات ارسالی استفاده میکند.
مارک میلی همچنین گفت، نوع مهمات، پنتاگون را وادار کرده که موجودی تسلیحات خود را بررسی و به افزایش هزینهها فکر کند. مقامات ایالات متحده پس از چندین دهه تمرکز بر ماموریتهای مقابله با تروریسم و جنگهای غیر متعارف، اکنون در حال بررسی دوباره منابع نظامی خود هستند.
این مقام ارشد نظامی آمریکا در ادامه به فایننشال تایمز گفت: یکی از درسهای این جنگ اوکراین که آموختیم، مصرف بیش از حد مهمات متعارف است و ما در حال بررسی دوباره زرادخانهها و انبارهای خود و طرحهایمان برای اطمینان از این مساله هستیم که راه درستی را پیش گرفتهایم. ما تمامی تحلیلها را انجام میدهیم و سپس میتوانیم تخمین بزنیم که نیازهای درست چه هستند و بودجه مورد نیاز را داشته باشیم. مهمات واقعا گران هستند.