به گزاش «تابناک»، رحیمه حسین خانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مناسبت هفته سلامت مردان، افزود: ۱۰ تا ۲۰ درصد موارد ناباروری زوجین به دلیل وجود مشکل هم زمان در هر زن و مرد است که در این شرایط سهم مردان در ناباروری ۳۰ درصد بیشتر می شود.
به گفته حسین خانی، ناباروری به "ناتوانی در بارداری بعد از ۱۲ ماه رابطه جنسی محافظت نشده" اطلاق می شود و بدین معناست که زن و شوهر پس از یک سال تلاش قادر به باردار شدن نیستند.
این کارشناس با بیان اینکه ۳۰ درصد موارد ناباروری به دلیل وجود مشکل در مردان است، افزود: این شرایط می تواند ناشی از ناتوانی در تولید اسپرم یا انزال اسپرم باشد و کیفیت اسپرم نیز بسیار مهم است که با سنجش تعداد، حرکت و شکل اسپرم اندازه گیری می شود.
وی به برخی عوامل بروز ناباروری در مردان اشاره کرد و گفت: سیگار کشیدن، استفاده از الکل و مواد مخدر، چاقی، قرار گرفتن در معرض سموم کشاورزی، سابقه آسیب بیضه، سابقه وازکتومی، ابتلا به برخی بیماری ها از جمله تومورها و بیماری های مزمن مانند بیماری کم خونی سلول داسی شکل و مصرف برخی داروها یا انجام درمان های پزشکی مانند جراحی یا اشعه مورد استفاده در درمان سرطان ها و همچنین برخی مواد مثل استروئیدها از جمله این عوامل محسوب می شود.
حسین خانی به زمان مراجعه به مراکز ناباروری اشاره کرد و افزود: به طور کلی، اگر یک زوج طی ۱۲ ماه نزدیکی بدون استفاده از روش های جلوگیری، باردار نشوند باید به مراکز درمان ناباروری مراجعه کنند.
این کارشناس یادآور شد: بانوان ۳۵ ساله یا بیشتر اگر بعد از ۶ ماه تلاش باردار نشوند لازم است زودتر به متخصص ناباروری مراجعه کنند.
وی گفت: باید اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به زوجهای نابارور انجام شود که به مراکز درمان ناباروری سطح ۲ یا سه مورد تایید وزارت بهداشت مراجعه کنند.
این کارشناس ادامه داد: در استان زنجان برای همسران بانوانی که دارای پرونده پزشکی در مرکز ناباروری آیت الله موسوی هستند روزهای دوشنبه از ساعت ۹ تا ۱۲ ظهر خدمت ارائه می شود.