به گزارش «تابناک»، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در جمع خبرنگاران درباره سفرش به ژنو و رایزنیهای انجام شده، گفت: سفر به ژنو با هدف شرکت در نشست شورای حقوق بشر انجام شد.
وی اضافه کرد: روز گذشته در شورای حقوق بشر مواضع جمهوری اسلامی ایران را در این خصوص تبیین کردیم. ماههای گذشته تلاش زیادی را دشمنان کردند که از یک موضوعی که در ایران پیش آمده بود حداکثر سوءاستفاده را بکنند و به دنبال اغتشاش، ناامنی، بی ثباتی و ترور در ایران بودند. از این فرصت استفاده شد واقعیتهای صحنه برای شرکت کنندگان تشریح شود. همچنین با برخی از همتایان و وزرای خارجه در خصوص مناسبات دوجانبه و موضوعات منطقه ای و بینالمللی گفتوگو داشتیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی به دیدارش با دبیرکل سازمان ملل نیز اشاره کرد و گفت: نکات مهمی را با ایشان مورد تبادل نظر قرار دادیم. از گفتوگو برای رفع تحریمها، همکاری که براساس یک نقشه راه بین ایران و آژانس در جریان است تا موضوعاتی همچون یمن، افغانستان و اوکراین.
امیرعبداللهیان با اشاره به نشست برگزار شده با چهار سازمان بینالمللی بشردوستانه اظهار داشت: امروز هم یک جلسهای با چهار سازمان بینالمللی بشردوستانه داشتیم. محور گفتوگوهای ما نیرومندسازی همکاریهای سازمانهای بشردوستانه بینالمللی در حمایت از وضعیت پناهندگان و مهاجران افغانستان است. در حالی که نزدیک به پنج میلیون آواره، مهاجر و پناهنده افغان داریم متاسفانه سازمانهای بشردوستانه بینالمللی توجهی به ارسال کمک وحمایت از این جمعیت بزرگ ندارند، ضمن اینکه تحریمهای یکجانبه آمریکا باعث شده که وضعیت آوارگان و پناهندگان نیز تحت تاثیر قرار بگیرد.
وی گفت: این فرمتی که امروز نشست را به صورت پنج جانبه برگزار کردیم قرار است ادامه یابد و دور بعدی نشست را در تهران داشته باشیم و بتوانیم همکاریهای نیرومندتری را با سازمانهای بشردوستانه بینالمللی و ارتقای وضعیت افغانها در کشورمان داشته باشیم.
وزیر خارجه همچنین گفت که رافائل گروسی مدیرکل آژانس طی روزهای آینده قرار است به ایران سفر کند.
امیرعبداللهیان درباره بحث تروریسم شویی که در سخنرانی خود در نشست شورای حقوق بشر به آن اشاره کرده بود نیز گفت: دشمنان ملت ایران خیلی تلاش کردند که از جمهوری اسلامی ایران و فراتر از آن حتی از ایران بخواهند مشروعیت زدایی کنند و کار دیگری که انجام شد این بود که تروریستها را هم شستشو بدهند و چهره جدیدی از آنها خلق کنند.
رئیس دستگاه دیپلماسیا ادامه داد: در گفتوگویی که با وزرای خارجه اروپایی و گوترش داشتم خطاب به آقای گوترش گفتم آیا آلمانها میپذیرند که اگر هیتلر فرزندی داشت امروز بیاید صدراعظم آلمان شود؟ این چه رفتاری است که یک فردی که پدر و خاندانش دهها هزار نفر را در سالهای حکومتشان در ایران به قتل رساندند چهل و چند سال پیش میلیونها و میلیاردها دلار از اموال ایران را سرقت کردند امروز ادعای لیدر بودن برای افرادی را داشته باشد که به دنبال تغییر وضعیت در ایران هستند، این مثل این است که فرزند هیتلر امروز صدراعظم آلمان شود.
وی ادامه داد: اینکه فردی که در گروهک تروریستی مسؤول شهادت بیش از ۱۷ هزار زن، مرد و کودک بیگناه است، توسط یک سناتور آمریکایی به عنوان رئیس جمهور آینده ایران معرفی شود.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه البته مردم ایران پاسخ آنها را دادند، گفت: کاربرد این واژه برای اینکه این مسئله و خطایی که دارد صورت میگیرد را به خوبی تبیین کنند. اینها غربی ها را به خطای در تحلیل و ارزیابی نسبت به ماهیت تروریستی و غیرانسانی خودشان واداشتند.