سرعت نگران کننده رشد جمعیت سالمندی کشور

سرپرست مرکز بهداشت ساوه گفت: جمعیت سالمندی ایران طی ۳۰ سال آینده سه برابر خواهد شد.
کد خبر: ۱۱۷۵۶۶۶
|
۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۹ 18 May 2023
|
3402 بازدید
|
۹

به گزارش «تابناک»، محمد امین قربانپور در گفتگو با فارس در ساوه با اشاره به افزایش جمعیت سالمندان ایران طی ۳۰ سال آینده، اظهار کرد: اگرچه افزایش امید به زندگی یک موفقیت بزرگ برای بشر محسوب می‌شود و مرهون رشد، توسعه و پیشرفت در تکنولوژی و حوزه های پزشکی است، اما سالخوردگی‌ جمعیت که همان نسبت افراد بالای ۶۰ سال نسبت به کل جمعیت است، فراگیر و نگران کننده بوده و نیاز به برنامه ریزی دقیق و جامع دارد.

وی‌ با اشاره به چالش های موجود در این سنین از جمله شیوع بیماری های مزمن و افزایش بار مالی بر سیستم سلامت بیان کرد: در کنار مسائل پزشکی، چالش های رفاهی، معیشتی و اجتماعی نیز از عوامل سالخوردگی‌ جمعیت یک جامعه است و وقتی جمعیت سالمند یک جامعه افزایش پیدا می‌کند نیروی کار کمتری وجود خواهد داشت و مسائل مرتبط با بازنشستگی و صندوق های بازنشستگی از دیگر مواردی است که با تغییر بافت جمعیتی باید مورد توجه قرار بگیرد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در سرشماری سال ۹۵ بالغ بر ۹.۲۸ درصد جامعه را افراد سالمند تشکیل می‌دادند، تصریح کرد: در حال حاضر این نسبت به مراتب افزایش داشته و به بیش از ۱۰ درصد رسیده است البته در آن بازه زمانی نیز برخی شهرهای کشور جمعیت سالمندی بیش از ۲۴ درصد داشته اند.

قربانپور با بیان اینکه جمعیت کل ساوه بیش از ۳۶۰ هزار نفر است، گفت: در حال حاضر میانگین جمعیت سالمند بالای ۶۰ سال در ساوه و زرندیه ۹.۷ درصد است که جمعیتی در حدود ۳۵ هزار نفر را شامل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از جمعیت ۲۹۹ هزار نفری ساوه در سامانه سیب ۲۶ هزار نفر و از جمعیت ۶۴ هزار نفری زرندیه در این سامانه ۸ هزار و ۷۵۸ نفر بالای ۶۰ سال سن دارند که به ترتیب ۹.۷ و ۱۳.۵ درصد جمعیت جامعه مذکور را شکل می‌دهند.

وی افزود: آنچه حائز اهمیت است، سرعت رشد جمعیت سالمندی در کشور است به طوریکه در کشورهای توسعه یافته طی ۱۰۰ تا ۱۵۰ سال جمعیت سالمندی آن حدود دو برابر شد، اما در ایران در کمتر از ۳۰ سال آینده جمعیت سالمندی حدود ۳ برابر خواهد شد.

به گفته سرپرست مرکز بهداشت ساوه تامین زیرساخت های لازم برای پاسخگویی به نیازهای مختلف مرتبط با سالخوردگی‌ جمعیت و همچنین برنامه ریزی و سیاست گذاری در این حوزه باید در دستور کار قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه توانمندسازی سالمندان از جمله راهکارهای موثر برای مواجهه با این پدیده است، گفت: برای این منظور، افزایش مهارت این افراد از طریق آموزش های کاربردی و علمی در بسیاری از کشورها انجام شده است و با توجه به اینکه آموزش برای این دسته افراد با سایر گروه های سنی متفاوت است، بستر خاصی برای این منظور طراحی شده که در اغلب نقاط دنیا با عنوان دانشگاه سومین نسل سنی مطرح می‌شود.

محمد امین قربانپور بیان کرد: در ایران نیز با توجه به گذار جمعیتی و جمعیت رو به رشد سالمند در کشور، با الهام از تجربیات موفق در دنیا به منظور عملیاتی شدن و گسترش این راهکار در کشور، پروژه های متعددی با هدف بومی سازی و تبیین مدل ایرانی دانشگاه سالمندی انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: همزمان با اجرای این پروژه ها در طول سه سال گذشته، بازنگری کلی و تدوین مجدد محتواهای بهبود شیوه زندگی سالم و فعال در دوره سالمندی و در حوزه های تغذیه، سلامت روان، فعالیت بدنی و مشکلات شایع در دوران سالمندی و توانبخشی انجام شده و فیلم های آموزشی کوتاه و کاربردی در قالب یک پروژه مشترک بین اداره سلامت سالمندان و صندوق جمعیت سازمان ملل تهیه شده که در فهرست پخش صدا و سیما قرار دارد.

وی با اشاره به آغاز کلاس های مجازی دانشگاه سالمندان از مهرماه ۱۴۰۱ در کشور گفت: اکنون این کلاس ها هر پنجشنبه از ساعت ۱۸ الی ۱۸:۳۰ به شکل مجازی و با موضوعات مختلف مورد نیاز سالمندان برگزار می‌شود و خانواده‌ها می‌توانند این محتوی را در اختیار والدین و پدر بزرگ یا مادر بزرگ خودشان قرار دهند.

به گفته وی به محض آماده شدن شرایط برای اجرای کلاس های حضوری، در دانشکده و دانشگاه های علوم پزشکی کشور این فرایند آغاز خواهد شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۸
30 سال دیگه دهه شصتیا پیر شدن
پاسخ ها
حسام
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۸
۳۰ سال دیگه؟؟؟
همین الانشم پیر هستن عزیزمن
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۱:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۸
بله چون دهه شصت به جمع سالمندان اضافه میشود . شما که هیچ حمایتی از دهه شصتی ها در جوانی نکردید. نسلی که خاطراتش با یارانه و کوپن گذشت . 30 سال وقت دارید برای بازنشستگی این دهه برنامه ریزی کنید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۸
چرا نگرانید ما برای نسلی هستیم که تو هر خونه ایی ۶ یا ۷ تا بچه بود خوب الان سنشون بالا رفته دیگه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۸
شما خودتو ناراحت نکن
یکیخیال می‌کنه تا حالا نه به فکر همین نسل ها بدی
بابک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۸
حالا چه گلی به سر این ۸۵ میلیون نفر زدن که این جماعت بچه بزان
حالا هزینه های سنگین زندگی یه طرف ، فضاهای کوچیک آپارتمانا یه طرف ، کمبود رفاه یه طرف ... کی اعصاب و روان داره با نوزاد و کودک و بعدشم نوجوون سر و کله بزنه ، ما یه دونه بچه داریم عین چی پشیمونیم ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
ما دهه شصتی ها همیشه موجب نگرانی مسئولین وقت بودیم همیشه هم تو انواع اقسام صفوف از مدرسه های شلوغ گرفته تا کنکور عذاب آور و نبود کار و سرمایه و تشکیل خانواده و فرزند هم که تا همسری وجودش نباشه امکانپذیر نیس! حالا پیش به سوی سالمندی تا ۲۰ سال دیگه خونه سالمندان کم میاد واسمون ..یه پیشنهاد دارم از الان قبرستونارو بزرگ کنید حداقل یک گور داشته باشیم....
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
واقعا دردناکه که به دنبال فرزندآوری و افزایش جمعیت هستید ولی برای طفل های به ذنیا آمده اند هم کاری نمکنید سری به داروخانه ها بزنید پدران و مادرانی رو میبینید که برای خرید یک شیرخشک خاص (.رژیمی برای کودکان با گوارش ضعیف )باید کدملی نوزاد رو ثبت کنن و فقط یک عدد شیرخشک بخرن و تا سه روز بعد هیچ داروخانه ایی به آنها نمیفروشد واقعا به نوزاد هم باید بگویند کشور مشکل اقتصادی داره کم بخور!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
مگه چه گلی به سره ما زدن مسئولین مملکت ...
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟