اقتصاد در گذر زمان

از «لایحه شکایت از تحریم‌های آمریکا» تا «افزایش حجم مبادلات قطر و روسیه»

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی چهارمین روز خرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۱۱۷۹۵۱۶
|
۰۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۸ 25 May 2023
|
1122 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی چهارمین روز خرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

4 خرداد 1309، اتاق‌ های تجارت در سراسر کشور منحل شد تا بعدها با برنامه‌ ها و اصول صحیح ‌تری شکل بگیرد.

4 خرداد 1326، سفیر کبیر آمریکا در یک فقره چک به مبلغ چهارده میلیون و دویست و سی و یک هزار ریال بدهی دولت آمریکا به راه‌آهن ایران را پرداخت کرد.

4 خرداد 1334، بانک صادرات و واردات آمریکا 53 میلیون دلار وام به ایران داد. همچنین در این روز، دوازده نفر از نمايندگان 8 كمپاني نفتي عضو كنسرسيوم بين ‌المللي نفت، وارد تهران شدند.

4 خرداد 1339، فرمان اجراي قانون اصلاحات ارضي از سوي شاه صادر شد.

4 خرداد 1349، واردات انواع لاستیک به ایران آزاد شد.

4 خرداد 1360، جراید از بلاتکلیفی 19 هزار دستگاه ویدئوی وارد شده به ایران در گمرکات خبر دادند و نوشتند: هنوز هیچ تصمیمی در مورد روشن شدن وضع آنها گرفته نشده است.

در خبر دیگری دکتر «اشترنسیوک» سفیر جمهوری فدرال آلمان در ایران در گفت ‌وگویی اعلام کرد: ما امیدواریم جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه وارداتی «شریک پیشرفت» شرکت کند.

همچنین در این روز جراید کشور به نقل از عبدالله ابتهاج شیرازی، مدیرعامل وقت بانک مسکن (در دولت بنی‌صدر) اعلام کردند که میزان پرداخت وام مسکن در شهرهای کوچک تا میزان 80 هزار تومان است (در حالی که سال قبل – یعنی 59 – در شهرستان ‌ها 100 هزار تومان و در تهران 500 هزار تومان بود).

4 خرداد 1376، لايحه استاني شدن قزوين در مجلس شوراي اسلامي تصويب شد. پيش از اين، قزوين جزو استان تهران بود.

4 خرداد 1389، نمایندگان مجلس در جلسه علنی خود لایحه‌ای را به تصویب رساندند که براساس آن راه برای حضور آسان‌تر خارجی‌ها در فعالیت‌های بانکی در ‌ایران باز شد.

4 خرداد 1390، دولت آمریکا هفت شرکت خارجی از جمله شرکت نفت دولتی ونزوئلا را به خاطر تجارت با ایران تحریم کرد و تحریم‌های جداگانه‌ای را علیه ۱۵ شخص و شرکت به دلیل آن‌چه تجارت غیرقانونی در فناوری موشکی و تسلیحات کشتار جمعی خواند، اعمال کرد.

4 خرداد 1391، محمد قاسم پناهی معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی گفت: مالیات بر ارزش افزوده سکه‌های پیش‌فروش شده بانک مرکزی بر اساس سال تحویل دریافت می‌شود.

4 خرداد 1393،  اعمال قانون برای مقابله با تخریب زودهنگام ساختمان‌های مسکونی در تهران - پدیده‌ای که از نظر کارشناسان به نابودسازی ثروت ملی تعبیر می‌شود - در دستور کار شهرداری قرار گرفت. با پیشنهاد معاونت شهرسازی و معماری شهرداری‌تهران، بررسی طرح «ممنوعیت صدور مجوز تخریب‌ونوسازی برای آپارتمان‌های زیر ۲۵سال» آغاز شد.

4 خرداد 1394، غلامحسین محسنی اژه ای سخنگوی قوه‌قضائیه با اعلام خبر قطعی شدن محکومیت ۱۰ نفر از متهمان پرونده فساد بزرگ سه هزار میلیاردی افزود: «در محکومیت‌های صادر شده غلامحسین نوایی، نایب‌رئیس گروه توسعه فولاد ایران و عباسعلی احمدی هر یک به اتهام معاونت در جرم به دو سال حبس محکوم شدند. همچنین جعفر دارابی، مسوول واحد خرید این شرکت و یارمحمد محمدی، مدیرعامل شرکت اسپادانا نیز هر یک به دو سال حبس محکوم شدند.»

4 خرداد 1396، ورود بیش از ۱۲ میلیارد دلار سرمایه‌ مستقیم خارجی به کشورمان در سال ۲۰۱۶ باعث شد نام ایران در فهرست برترین‌های جذب سرمایه خارجی منطقه خاورمیانه قرار گیرد. ایران به لحاظ ارزش سرمایه‌های خارجی جذب‌شده با جذب 12.2 میلیارد دلار سرمایه مستقیم خارجی، توانست پس از مصر در رتبه دوم جذب سرمایه در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا قرار گیرد.

4 خرداد 1398، سرپرست مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست‌جمهوری گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران لایحه تفصیلی خود مربوط به شکایت از تحریم‌های غیرقانونی ایالات‌متحده را به دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه تسلیم کرد. محمدجعفر قنبری جهرمی توضیح داد: این لایحه مشتمل بر ۷ جلد ادله و مستندات و بالغ‌بر حدود ۳ هزار صفحه است که دلایل نقض معاهده ۱۹۵۵ توسط ایالات‌متحده به علت وضع مجدد تحریم‌ها علیه کشورمان و همچنین آثار زیانبار تحریم‌های غیرقانونی ایالات‌متحده بر اقتصاد و تجارت و زندگی روزمره مردم ایران را تشریح می‌کند.

4 خرداد 1401، وزیر تجارت و صنعت قطر اعلام کرد که حجم مبادلات تجاری بین کشورش و بریتانیا در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۲۰، ۵۱.۴ درصد افزایش یافته است.

 

 منابع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟