به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، سرانجام اولین فصل سال به پایان رسید و بورس دو نیمه بسیار متفاوتی را در این فصل پشت سر گذاشت. نیمه ابتدایی که از آغازین روزهای فروردین شروع شد و تا ۱۶ اردیبهشت ماه ادامه داشت و شاخص کل توانست سقف قبلی خود را پس بگیرد و نیمه دوم که از ۱۶ اردیبهشت تا آخرین روز خرداد بود و چندان چنگی به دل نزد.
حرف و حدیثهای بسیاری پیرامون بورس در نیمه دوم فصل بهار مطرح شد و هر آنچه بود شاخص کل باز هم توانست که کانال ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد را حفظ کند و با این کانال پا به گرمترین فصل سال بگذارد.
در این مطلب ۵ پیش بینی از بورس از ۵ کارشناس بازار سرمایه در اولین هفته تیرماه را خواهید خواهند. بورس صعودی میشود؟
چند ماه اخیر شاهد مجامع سالیانه شرکت ها و ارایه گزارشات سال مالی به نسبت خوب در برخی نمادها بودیم که اوج این مجامع در همین تیر ماه برگزار خواهد شد،
با توجه به نگاه DPS محور برخی سهامداران و اخبار و موارد خوبی که در مجامع مطرح می شود، تقاضا برای حضور در این مجامع به نسبت پر رنگ بوده و این موضوع باعث تقاضا در نمادهای DPSمحور در فصل مجامع میشود.
با توجه به قرار گرفتن قیمت دلار در منطقه منطقی و تقریبا رکود بازارهای موازی، توجه بسیاری به صنایع کوچکتر و به اصطلاح ریالی ایجاد شده و چون از منظر بنیادی می توان نگاه کوتاه مدت تا میان مدت به برخی نمادهای این صنایع داشت و به دلیل ابهامات مولفه های اقتصادی، توجه به نمادهای با ارزش بازار کوچکتر پر رنگ تر شده است.
بنابراین در طی اصلاحات بازار فرصت مناسبی برای ورود به نمادهای مناسب و اصلاح پرتفوی ایجاد شد تا سبد ها بهینه شود.
روند رشد متعادل و پایدار می تواند در بازار همچنان برقرار باشد اما نه با شیب رشد تند.
جان گرفتن بازار به ارزش معاملات و تقاضا و ورود نقدینگی مرتبط هست و توجه به ارزش ذاتی نمادها که باید این شرایط بهبود یابد.
تا حدودی هیجانات و ترس در این مقاطع بازار متعادل تر و تخلیه شده و قیمت های سهام هم بعد از اصلاح در مناطق تعادلی قرار دارد و کف بازار هم در همین محدوده ها مشخص شده لذا کم کم بازار پتانسیل دارد تا جانی تازه بگیرد.
با آمدن گزارشات سه ماهه نیز مقدمات تحلیل و برآورد شش ماه اول سال جاری هم فراهم می شود و با تحلیل و بررسی درست، سهامدار می تواند به هدف های بهتری برای انتخاب سهام و روند بازار فکر کند.
با توجه به منطقه p/e بازار و در صورت قوت مولفه های فاند بازار، نیز شرایط میتواند کم کم بهتر شود.
در مورد اخبار صنعت خودرو نیز امیدوارم مجدد عرضه در بورس کالا مورد بررسی قرار گیرد ضمن اینکه این صنعت موثر بر فضای بازار و احساسات حاکم بر آن میباشد
اخبار مرتبط با توافق (نه برجام) نیز هر چند در کلیت کار موثر بوده و منطقه دلار را مشخص کرده اما مزایای این اخبار باید کاهش هزینه ها و رشد درآمد ها در شرکت ها و در صورت های مالی آنها به طور محسوس باشد که تا زمانی اثرات آن مشاهده نشود خیلی اتفاق خاصی برای شرکت ها نخواهد افتاد.
هفته جاری را متعادل رو به مثبت متصورم و صنایع سیمان، سرمایه گذاری و زراعت را مورد توجه میدانم
در بهاری که گذشت دو اتفاق مهم رخ داد که بر روند بازار هم در تابستان و هم در هفته آینده به عنوان آغاز گر فصل تابستان اثر گذار است. اول اصلاحی بود که رخ داد که به لحاظ قیمتی به دلیل افزایش دامنه نوسان در برخی سهم ها با سرعت نسبتا بالاتری رخ داد و الان در فاز رکود به سر میبرد یعنی نه فروشنده رغبتی به فروش دارد و نه پول جدیدی وارد بازار شده است و میتوان نتیجه گرفت بازار در فاز رکود است و با یک جرقه به هر سو چه بالا و چه پایین امکان حرکت وجود دارد. دوم در مورد عملکرد شرکت ها در سه ماهه بهار است. بسیاری از شرکت ها در گزارشات ماهانه اعداد خوبی را ثبت کردند و انتظار میرود که گزارشات سه ماهه خوبی ارائه کنند. هفته آینده همچنان در فصل مجامع هستیم و به صورت سنتی رغبت برای فروش در بازار کمتر است. بنابراین انتظار داریم که هفته آینده هفته متعادل و مثبتی داشته باشیم.
در مورد گروه ها انتظار داریم که گروه پالایشی مورد توجه باشد. خبرهای غیر موثق در این گروه شنیده میشود که ارز محاسباتی برای آنها ارز حواله ایی یعنی ۳۸ هزار تومان در نظر گرفته خواهد شد. که اتفاق مهمی است.
بعد از اصلاحی که در بازار رخ داد، بسیاری از سهم ها به حمایت های تکنیکالی خود رسیدند و کمتر شاهد علائم کاهش بیشتر در آنها هستیم. از طرفی ارزش معاملات خرد سهام همچنان پایین است در حدود ۸ صدم درصد ارزش کل معاملات است. این نسبت در روزهای پر رونق به بالای یک دهم درصد میرسید. در نتیجه میتوان گفت در شرایط رکودی به سر میبریم و بازار منتظر خبر مهمی بعنوان محرک است. این محرک می تواند از جنس سیاسی و ناشی از تحولات سیاسی ایران با جهان باشد که تاثیرات آن در کوتاه و بلند مدت متفاوت است. بنابراین پیش بینی میشود هفته آیند شاهد یک بازار متعادل منفی باشیم. در مورد گروه مورد توجه بازار احتمالا قطعه سازان خودرویی با توجه به فروش های خوبی که داشتند وضعیت مناسبی داشته باشند
همچنان در هفته آتی بازار سرمایه همانند سایر بازارهای موازی زیر سایه تغییرات نرخ دلار خواهد بود. در صورت عدم انتشار خاصی بازار متعادل با ارزش معاملات کم جانی در هفته پیش رو خواهیم داشت. گروههای سیمانی، بانکی، سرمایهگذاری و تکسهمها میتوانند عملکرد بهتری داشته باشند.
سهامداران این نکته را در نظر داشته باشند در صورت به تحقق پیوستن شایعه نرخ خوراک پالایشیها، این گروه لیدر خواهد شد و کمی بازار سبز رنگ خواهد شد.
بزرگترین اشتباهی که تحلیلگران و یا معاملهگران با آن روبهرو هستند این است که بر اساس صرفا عدد شاخص کل وارد معامله شوند. زیرا بررسی وضعیت شرکتها از نظر فاندامنتال و تکنیکالی در این برهه زمانی به نظر میرسد که ارجحیت دارد. همانطور که میبینید در حال حاضر خیلی از سهمهای کوچک بازار مسیر خود را از سهام بزرگ و شاخص ساز جدا کرده اند.
منفیهای چند روز گذشته طبیعی است و در شرایطی که جابهجایی سهام صورت بگیرد، برای ادامه مسیر قطعاً مفید است.
با نگاهی به آمار آخرین روز معاملاتی مشاهده میشود که، تعداد ۱۱۲ نماد در تایم ۴۵ دقیقه واگرایی مثبت دارند و بیش از ۸۰ تا از این نمادها روی یک محدوده حمایتی هستند.
تعداد ۶۰ نماد نیز در تایم ۴۵ دقیقه از خط روند نزولی عبور و مقاومت استاتیک خود را شکسته اند. تعداد ۳۰ تای آنها همراه با واگرایی مثبت بوده است، احتمالا از این محدوده نوسانات بازار شروع بشود و بازار اینجاها یک کف بسازد، اما با توجه به تایم بالاتر نوسان بصورت ساید مدتی ادامه پیدا خواهد کرد، ولی کف بازار را میتوان در همین حوالی دانست با تلورانس ۱ الی ۳ درصدی در شاخص کل.
بازار هفته آینده را مثبت و متعادل پیش بینی میکنم و میتوانم به گروههای سیمانی، غذایی، و فلزات به عنوان گروههایی که در کانون میتوانند قرار گیرند اشاره کنم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.