به گزارش تابناک، بر اساس بیانیه "آندری کارتاپولوف" رئیس کمیته دفاع دوما این اقدام با هدف مقابله با خرابکاری و تهدیدهای داخلی انجام شده است. این طرح مرتبط با شرکت های نظامی خصوصی یا "شرکت های ویژه" است. نشریه "دیلی بیست" برای نخستین بار این موضوع را مطرح کرد. این تصمیم تنها چند هفته پس از شورش ناکام گروه مزدور واگنر رخ می دهد که شکاف های دفاعی پوتین را آشکار ساخت.
به گزارش فرارو به نقل از بیزینس اینسایدر، جنگجویان آن گروه زمانی که کنترل شهر روستوف آن دون را در 23 ژوئن به دست گرفتند با مقاومت اندکی روبرو شدند و سپس پیش از آن که رهبران شورشیان با کرملین معامله کنند و شورش را متوقف نمایند به سمت مسکو پیشروی کردند. اگرچه پوتین یوگنی پریگوژین رهبر شورش را تنبیه نکرده اما به جستجوی افراد مظنون به ارتکاب خیانت در ارتش روسیه ادامه داده و به نظر می رسد از تهدیدات داخلی آینده برای قدرت خود می ترسد.
براساس گزارش تازه "دیلی بیست" شبه نظامیان پوتین تحت فرمان فرمانداران منطقه خواهند بود، به دستور پوتین عمل می کنند و توسط وزارت دفاع روسیه مسلح می شوند.
"بارنتز آبزرور" یک رسانه نروژی اعلام کرده که آن یگان ها وظیفه شان "حفاظت از مرزهای دولتی، مبارزه با گروه های مسلح غیرقانونی و مبارزه با خرابکاران و تشکل های اطلاعاتی خارجی" و هم چنین "سرکوب تهدیدات داخلی" خواهد بود.
نحوه تعامل شبه نظامیان با سایر شاخه های ارتش و دستگاه اطلاعاتی هنوز مشخص نشده است. روسیه در حال حاضر یک گارد ملی دارد و پوتین توسط لایههای امنیتی محافظت می شود.
"نیکلای سوکوف" یکی از مقام های سابق کرملین به "دیلی بیست" گفت که هدف از این قانون، تقویت توانایی دفاعی پوتین است. او افزوده است: "آنان ابزاری برای افزایش امنیت شخص پوتین با توجه به اقدامات مخفی بسیار فعال اطلاعات نظامی اوکراین هستند و می توانند در صورت لزوم در برابر هرگونه شورش جدید کمک کننده باشند".
یکی دیگر از وظایف اصلی شبه نظامیان دفاع در برابر حملات داخلی در پی مجموعه حملات پهپادهای اوکراینی به شهرهای روسیه خواهد بود.
تهاجم متزلزل روسیه به اوکراین نشان داد که سیطره پوتین بر قدرت ممکن است آن طور که عموما تصور میشد محکم نباشد و مقام های سابق اطلاعاتی به "بیزینس اینسایدر" گفته اند که شکستهای جدی بیشتر روسیه در اوکراین میتواند منجر به برکناری پوتین از قدرت شود.