به گزارش تابناک: مجید چگنی در نشست خبری امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۲) گفت: با توجه به روند توسعه پالایشگاههای گاز کشور، زیرساختهای توسعه در شبکه نیز صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در حال حاضر هزار و ۲۵۳ شهر و ۳۹ هزار و ۶۹۹ روستا از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند. بر اساس آخرین آمار ارائه شده در دو سال گذشته، به پنج هزار و ۲۹۷ روستا با بیش از ۳۰۷ هزار خانوار و همچنین ۴۱ شهر با بیش از ۹۴ هزار خانوار گازرسانی شده است.
چگنی ادامه داد: بنابراین حدود ۹۸.۶ درصد از جمعیت شهری و ۸۶.۳ درصد از جمعیت روستایی تحت پوشش گاز رسانی قرار گرفتهاند.
این مقام مسئول توضیح داد: تعداد مشترکین گاز در حال حاضر ۲۷.۵ میلیون مشترک برآورد میشود.
او همچنین درباره میزان مصرف گاز نیروگاهها در سال ۱۴۰۱ توضیح داد: نیروگاهها حدود ۷۵ میلیارد مترمکعب گاز ( به عبارتی ۳۲ درصد از سهم کل مصرف گاز) را به خود اختصاص دادهاند.
چگنی ادامه داد: دیگر بخشها نظیر صنعت ۳۱ درصد (۷۱ میلیارد مترمکعب)، بخش خانگی ۲۷ درصد(۶۲ میلیارد مترمکعب)، بخش عمومی ۴ درصد (۹ میلیارد مترمکعب)، حمل و نقل ۴ درصد (۹ میلیارد مترمکعب) و کشاورزی ۲ درصد (۴.۸ میلیارد مترمکعب) گاز مصرف میکنند.
او تصریح کرد: با این حساب در مجموع حدود ۲۳۰ میلیارد متر مکعب گاز صرف مصارف داخلی میشود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، به گاز رسانی در نیروگاهها اشاره کرد و گفت: تاکنون به حدود ۱۵ نیروگاه گازرسانی شده و در کل حدود ۱۰۱ نیروگاه از نعمت گاز برخوردار هستند.
این مقام مسئول با اشاره به اهمیت دو استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان عنوان کرد: این دو استان برای ما اهمیت ویژهای دارد و همکاران ما نیز در توسعه گازرسانی این استان ها تلاش کردهاند.
وی ادامه داد: در دوسال گذشته هفت شهر و ۱۴۵ روستا در استان سیستان و بلوچستان و سه شهر و ۲۴ روستا در استان هرمزگان گازرسانی شده است.
چگنی درباره حجم سرمایهگذاری شرکت ملی گاز طی دوسال گذشته گفت: در بخش پروژههای گازرسانی روستایی و شهری حدودا ۳۸.۶ همت، در بخش پروژههای انتقال گاز حدود ۲.۹ همت، پروژههای مهندسی توسعه گاز حدودا ۱۹.۶ همت، پروژههای پالایشگاههای گاز ۲.۴ همت و بخش پژوهش و فناوری ۴.۷ همت سرمایهگذاری شده است.
او ادامه داد: به این ترتیب در مجموع در دو سال گذشته ۶۷.۷ همت در بخشهای مذکور سرمایهگذاری انجام شده است. در سال جاری نیز پیشبینی میشود که این ارقام در بخش پروژههای گازرسانی حدود ۳۴.۵ همت، در بخش پروژههای انتقال گاز ۲.۴ همت، پروژههای مهندسی توسعه گاز حدودا ۲۳.۴ همت و در بخش پالایشگاهها حدودا ۹ همت باشد.