به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، با سرمایه گذاری در بازارهای موازی انتظار داریم درآمد یا سودی مناسب در آینده کسب نماییم. نبض بورس به بررسی بازدهی بازارها در ایران در طول ۳۲ سال اخیر پرداخته است.
در علم اقتصاد، سرمایه گذاری به معنای تخصیص منابع مالی به یک یا چند دارائی مختلف، به امید به دست آوردن منابع با ارزش تر در آینده است.
قبل از بررسی و اعلام بازدهی بازارها ذکر دو نکته بسیار مهم است:
1. در این سه سال اخیر سهامداران در ضرر می باشند.
2. شاخص کل هیچ گاه بیانگر وضع حقیقی بورس نبوده است اما ملاک و معیار دیگری برای سنجش بورس با سایر بازارها یافت نشد.
در بررسی بازارهای موازی ایران در طول سال های ۱۳۷۰_۱۴۰۲ سهام(شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران بر اساس داده های سازمان بورس) ۴۶۰۵ برابر و طلا (سکه طرح قدیم بنا بر داده های وزارت اقتصاد) ۲۴۰۰ برابر و ارز ( قیمت دلار بازار آزاد بنابر داده های وزارت اقتصاد) ۳۴۸ برابر و خودرو (قیمت پراید۱۳۷۲-۱۴۰۲) ۱۷۰ برابر و مسکن (یک متر مربع واحد مسکونی در تهران بنا بر داده های بانک مرکزی تا پایان آذرماه ۱۴۰۱) ۱۲۷۵ برابر و سپرده بانکی (سود سپرده یک ساله بانک های دولتی بنا بر داده های بانک مرکزی) ۸۷ برابر شده است.
شاخص قیمت مصرف کننده که بیانگر تورم در طول این سال ها می باشد ۵۷۷ برابر شده است.
همانطور که مشاهده می کنید بهترین بازدهی در بین بازارهای موازی در ایران در ۳۲ سال اخیر متعلق به سهام یا بازار سرمایه با ۴۶۰۵ برابر شدن شاخص کل بوده است و اما بدترین بازار در این بین متعلق به سپرده بانکی بوده است.
البته در بررسی ۱۲ ساله ی اخیر سهام باز هم، با ۸۴ برابر شدن شاخص کل، شرایط و بازدهی بهتری نسبت به سایر بازارها داشته است.