جلسه رسیدگی حقوقی به پرونده گروهک تروریستی حرکة‌النضال برگزار شد/ فرزند شهید لویمی باقری: اگر خون ۵۰۰ عرب خوزستانی سیرابتان کرده، ترور‌ها را متوقف کنید

دادگاه حقوقی بین‌المللی پیرامون حادثه تروریستی ۳۱ شهریور سال ۹۷ در اهواز، صبح امروز در مجتمع امام خمینی(ره) برگزار شد. طرح دعوی مطابق با قانون صلاحیت محاکم دادگستری جمهوری اسلامی ایران برای رسیدگی به دعاوی مدنی علیه دولت‌های خارجی مصوب ۱۳۹۰ مجلس شورای اسلامی ایران و همچنین قانون الزام دولت به پیگیری جبران خسارت ناشی از اقدامات و جنایات آمریکا علیه ایران و اتباع ایران مصوب ۱۳۹۵، ثبت شده است.
کد خبر: ۱۱۹۴۱۰۶
|
۲۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۹ 20 September 2023
|
2397 بازدید

تابناک _ جلسه رسیدگی حقوقی به پرونده گروهک تروریستی حرکة‌النضال صبح امروز «چهارشنبه ۲۹ شهریور» به ریاست قاضی حسین‌زاده، رئیس شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی ویژه روابط بین‌الملل تهران، با حضور خواهان برگزار شد.

۳۲ نفر از اعضای خانواده شهدای حادثه و همچنین ۳۳ نفر از مصدومین و مجروحین این حادثه با اعطای وکالت به وکیل پرونده در قالب ۲۴ فقره دادخواست، طرح دعوی علیه عاملان و مسببین این حادثه تروریستی را در مرجع قضایی ثبت کرده و پرونده این حادثه در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی روابط بین‌الملل تهران(شعبه ویژه رسیدگی کننده به پرونده دعاوی اتباع ایرانی علیه دولت آمریکا) مفتوح شده است.

 طرح دعوی مطابق با قانون صلاحیت محاکم دادگستری جمهوری اسلامی ایران برای رسیدگی به دعاوی مدنی علیه دولت‌های خارجی مصوب ۱۳۹۰ مجلس شورای اسلامی ایران و همچنین قانون الزام دولت به پیگیری جبران خسارت ناشی از اقدامات و جنایات آمریکا علیه ایران و اتباع ایران مصوب ۱۳۹۵، ثبت شده است.

این پرونده درمجموع ۳۶ خوانده دارد که ۳۲ خوانده از اشخاص حقیقی و حقوقی ایالات متحده و ۴ نفر هم از اعضای گروهک حرکة‌النضال هستند.

در ابتدای جلسه قاضی حسین‌زاده گفت: حسب گزارشی که اجمالا واصل شد مطلع شدم که خانواده شهدا در این جلسه حضور پیدا کردند. جلسه شعبه ۵۵ دادگاه تهران دایر بر دادرسی حقوقی با دادخواهی دادخواهان و خانواده شهدا مظلوم حادثه تروریستی رژه اهواز در سال ۱۳۹۷ برگزار می‌شود.

وی افزود: این دادگاه به دادخواهی خانواده شهدای حادثه تروریستی مورخ ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ که منتهی به شهادت بالغ بر ۲۵ هموطن و جراحت بالغ بر ۷۰ نفر از حاضرین در رژه بود تشکیل شده است.

 در حادثه تروریستی سال ۱۳۹۷ در اهواز، گروهک تروریستی حرکة‌النضال با پشتیبانی لجستیک، مالی و معنوی سران دولت ایالات متحده آمریکا و پیش‌بینی‌های انجام شده به صورت مسلحانه مردم بی دفاع و مظلوم حاضر در رژه و نیز بعضاً سربازان و نظامیانی که آمادگی جهت دفاع نداشتند حمله‌ور شده و بسیار مظلومانه و فجیع نسبت به شهید کردن ۲۵ نفر و مجروح کرده ۷۰ نفر از مردم کشور اقدام کرده‌اند.

قاضی حسین‌زاده با تاکید بر اینکه به لحاظ قانون مبارزه با تامین مالی تروریست این یک اقدام کاملا وحشت‌افکن است، گفت: دادگاه حاضر خود را صالح و شایسته به رسیدگی به دعوا حاضر می‌داند، زیرا براساس اصل ۳۴ قانون اساسی دادخواهی حق مسلم هر فرد و هر شخصی است و کلیه اشخاص می‌توانند نسبت به دادخواهی در دادگاه حقوقی تهران از باب اقدامات وحشت افکن دولت‌های متخاصم ناقض قوانین ایران، طرح دعوا کند.

 بر اساس قانون تشدید مقابله با اقدامات تروریستی دولت آمریکا، دادگاه حقوقی تهران صلاحیت دارد که به لحاظ نقش آفرینی‌های دولت آمریکا در منطقه و ایران مبنی بر نقض حقوق اولیه اتباع ایرانی رسیدگی و دادخواهی را انجام داده است.

قاضی اظهار کرد: براساس ماده ۱ و ۴ قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه دولت تروریستی ایالات متحده آمریکا و نیز براساس قانون اقدام متقابل، دولت جمهوری اسلامی ایران و دستگاه قضایی مکلف و ملزم هستند نسبت به استماع دادخواهی تمامی اتباع ایرانی که از باب اقدامات دولت آمریکا متضرر شده‌اند رسیدگی و دادخواهی را انجام دهند.  

 براساس ماده ۱ قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم اقدام دولت ایالات متحده آمریکا مبنی بر تجهیز پشتیبانی لجستیک، مالی و معنوی گروهک‌های تروریستی و حمله به هموطنان و اتباع شریف ایرانی توسط این گروهک‌ها مصداق بارز اقدام تروریستی و ناقض حقوق بشر است و قانون موضوع جمهوری اسلامی ایران، دولت ایالات متحده آمریکا را به عنوان یک رفتار ناقض حقوق بشر می‌داند؛ بنابراین با لحاظ موادی که اشاره شد این دادگاه شایستگی قانونی استماع دعوا حاضر را دارد.

در ادامه جلسه کلیپی از این حادثه پخش شد و سپس پور ابراهیمی وکیل شکات پرونده در جایگاه قرار گرفت و گفت‌: رهبران حمله تروریستی گروهک تروریستی حرکة‌النضال در دانمارک و هلند و سوئد ساکن هستند و با پشتیبانی قبلی دولت آمریکا و برخی دیگر از اشخاص حقیقی و حقوقی این دولت، حمله تروریستی اتفاق افتاد. در این حمله زنان، مردان، خبرنگاران و نظامیان مورد حمله مسلحانه قرار گرفتند.

حمایت سیاسی، نظامی و مالی دولت آمریکا از گروهک تروریستی حرکة النضال 

وکیل شکات در ادامه گفت: این پرونده ۳۶ خوانده دارد که ۴ نفر از آن اعضای گروهک تروریستی حرکة‌النضال هستند و یکی از اعضا با نام حبیب فرج‌الله‌چعب با رای صادره دادگاه انقلاب محکوم به اعدام شده است و سه نفر دیگر به نام حبیب بنگال و یعقوب نیسی در زندان مرکزی دانمارک و عیسی فاخر در زندان مرکزی هلند به سر می‌برند. ۳۲ خوانده دیگر اشخاص حقیقی و حقوقی ایالات متحده آمریکا هستند؛ یعنی روسای جمهور وقت که در ایجاد و شکل‌گیری گروهک داعش نقش به‌سزایی داشتند و وزاری امور خارجه دولت به دلیل حمایت سیاسی.

  نهاد دیگری که داعش را حمایت کرده وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا بوده و وزارت دفاع این کشور نیز این گروهک را حمایت نظامی کرده است. همچنین آژانس اطلاعات مرکزی و مرکز فرماندهی سنتکام ایالات متحده آمریکا به دلیل حمایت نظامی و بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا و روسای آن به دلیل حمایت مالی، در شکل‌گیری گروهک داعش نقش داشته‌اند.

دختر شهید علی لویمی باقری: اگر خون ۵۰۰ عرب خوزستانی سیرابتان کرده، ترور‌ها را متوقف کنید

دختر شهید علی لویمی باقری یکی از شهدای حمله گروهک تروریستی حرکة النضال در این جلسه اظهار کرد:آنچه در اینجا به حضور اعلام می‌کنم برای اولین بار و یک واقعیت شگفت‌انگیز و باورنکردنی است. من از قربانی تروری می‌گویم که سه مرتبه هدف مستقیم اقدامات تروریستی دولت آمریکا و سایر خواندگان آمریکایی قرار گرفت و در نهایت نیز به دست مزدوران آن‌ها ترور شد.

وی گفت: افرادی به اسم جدایی‌طلبی و با حمایت دولت آمریکا و دولت‌های اروپایی مثل سوئد، دانمارک و انگلستان تاکنون بیش از ۵۰۰ هموطن عرب‌زبان خوزستانی و عرب را مثل پدرم ترور کردند و به شهادت رسانده‌اند. انگیزه آن‌ها غیر از مزدوری و خیانت به کشور را نمی‌دانم، ولی دشمن و خباثت آمریکا و کشور‌های حامی تروریست مثل سوئد‎‏، دانمارک و انگلستان را کاملاا می‌شناسیم.

هم وطن عربم دیگر خیانت و مزدوری برای کشور‌های تروریستی مثل آمریکا‏، سوئد، دانمارک و انگلستان بس است. دیگر اقدامات تروریستی را در خوزستان علیه عرب، فارس لر و ... را متوقف کنید، دیگر خون هموطنانتان را نریزید. خیانت بس است و به دامان ملت و خانواده خود برگردید. اگر خون ۵۰۰ عرب خوزستانی سیرابتان کرده، ترور‌ها را متوقف کنید و به هم‌زبان، هم‌وطن و خانواده خودتان خیانت نکنید آغوش ما به روی شما باز است، اینجا خانه مادر و پدری شماست؛ کسی خانه پدر و مادرش را به خاطر غریبه‌ها خراب نمی‌کند.

در ادامه دادگاه پدر شهید محمدطاها اقدامی، کودک ۴ ساله شهید شده در حادثه تروریستی اهواز، با حضور در جایگاه، لباس و کفش غرق در خون کودک شهید خود را به قاضی و حاضران نشان داد و گفت: گروهک تروریستی داعش با حمایت و هدایت ایالات متحده آمریکا، ارکان و مقامات آن تاسیس شد و علاوه بر دریافت کمک‌های مالی و تسلیحاتی، بسیاری از آموزش‌های نظامی و تروریستی نیز در پایگاه‌های منطقه‌ای وزارت دفاع و آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا به تروریست‌ها آموزش داده شده و تجهیز شده‌اند.

وی گفت: در اقدامی تعجب‌برانگیز دیگر، شاهد حمایت و پشتیبانی دولت سوئد به عنوان دولت حامی حقوق بشر از گروهک حرکه‌النضال و این قاتلان هستیم که دستشان به خون ده‌ها مرد، زن و کودک آلوده است، به‌گونه‌ای که سرکرده گروهک حرکه‌النضال در آخرین جلسه دادگاه خود که در ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ برگزار شد، گفت که کشور سوئد و دستگاه‌های امنیتی آن از او حمایت و پشتیبانی همه جانبه‌ای در قتل عام مردم بی‌دفاع داشته‌اند. همچنین تروریست مزبور در جلسه دادرسی اعتراف کرده است که سرکردگان و عناصر گروهک تروریستی حرکه‌النضال در طراحی و انجام عملیات تروریستی ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ دخیل بوده‌اند. 

 پدر شهید محمدطاها اقدامی گفت: پس از این حادثه، چعب در رسانه‌های خارجی حاضر شد و ضمن افتخار به عملیاتی که انجام داده‌بود گفت که این عملیات تروریستی با هماهنگی ما انجام شده است. در دادگاه از او سوال شد چگونه توانستید یک کودک ۴ ساله را فدای اهداف شوم خود کنید که گفت من برای رسیدن به اهدافم باید محمدطا‌ها و امثال محمدطا‌ها را می‌کشتم. این گروهک برای رسیدن به اهداف شوم خود به هیچ کسی رحمی نکرد و با آگاهی کامل این اقدام را انجام دادند.

مادر شهید محمدطا‌ها اقدامی: وقتی شنیدم دولت سوئد به سرکرده گروهک تروریستی حرکه‌النضال اقامت داده است روزها گریه کردم

در ادامه جلسه دادگاه، فاطمه خدادوست مادر شهید محمدطا‌ها اقدامی با حضور در جایگاه گفت: من به عنوان قربانی و بازمانده قربانی ترور تمایل دارم به نمایندگی از تمامی قربانیان ترور، تمامی مادرانی که تن خودشان به همراه فرزندانشان زخم ترور را چشیده‌اند‏، صحبت کنم. شکایت و شکوه ما فقط برای خودمان نیست، تمایل دارم به نمایندگی از قربانیان ترور در افغانستان، عراق، سوریه، ترکیه و اتباع سایر کشور‌های دیگر، صحبت کنم.

وی گفت: جنایت ۳۱ شهریور اهواز با طراحی و حمایت آمریکا و با همکاری دو گروه تروریستی داعش و حرکه‌النضال اجرا شد؛ به طوری‌که هر دو گروه تحت حمایت آمریکا همزمان مسئولیت این اقدام تروریستی را بر عهده گرفتند. آن‌ها از رسانه‌های خود به این جنایات افتخار و فریاد زدند که ما این جنایت را مرتکب شدیم.

مادر شهید محمدطا‌ها اقدامی در ادامه افزود: درد ما حمایت آشکار دولت و مقامات آمریکا از اقدامات تروریستی نیست‎، درد ما سکوت دولت‌ها و بی‌عملی نخبگان جهان علیه این جنایت‌کار و حمایت برخی دولت‌ها از آمریکا و سیاست‌های تروریستی آن است. وقتی ما شنیدم آمریکا با اعمال فشار و زور سرکرده گروهک تروریستی حرکه‌النضال را که با جلب بین‌الملل در لهستان دستگیر شده بود، آزاد کرده و به دولت سوئد دستور داده تا به او تابعیت بدهند و از لهستان به سوئد منتقل شود و در سوئد مأمن امنی برای استمرار اقدامات تروریستی خود داشته باشد، داغمان چند برابر شد، روز‌ها گریه کردم، دلم برای بقیه مادرانی که کودکشان در آغوششان امنیت داشت لرزید و مصمم شدم با فریاد بگویم سوئد و آمریکا دست از اقدامات تروریستی وحمایت از تروریست‌ها بردارید.

در ادامه قاضی حسین‌زاده از علی رشاد یکی از مجروحان حادثه تروریستی رژه اهواز سال ۹۷ پرسید چه تعداد خبرنگار در این مراسم حضور داشتند که او گفت: تروریست‌ها از پشت خبرنگاران اقدام به تیراندازی کور کردند و خبرنگاران در این حادثه زودتر از شهروندان مورد حمله قرار گرفتند.

رشاد افزود: ایران با ۱۷ هزار شهید ترور یکی از قربانیان تروریست داخلی و خارجی است، گروهک‌های تروریستی با حمایت آمریکا و کشور‌های اروپایی در گوشه و کنار دنیا به نفرت‌پراکنی علیه ایرانیان ساکن داخل و خارج از کشور مشغول هستند. گروهک تروریستی داعش با حمایت و هدایت ایالات متحده آمریکا و با کمک‌های ملی و تسلیحاتی بسیاری آموزش‌های تروریستی دیده‌اند و شاهد حمایت دولت سوئد به عنوان دولت حامی حقوق بشر از این گروهک تروریستی هستیم.

در پایان جلسه دادگاه قاضی حسین‌زاده با بیان کرد: با توجه به پرونده و اظهارات خواهان و خانواده معزز شهدا، اقدامات دولت ایالات متحده امریکا اعم از فرماندهان پیشین و کنونی این دولت مبنی بر تجمیع گروهک تروریستی برای حمله به ایران، جرم تلقی می‌شود. خود آن‌ها این اقدامات را وصف جزایی می‌دادند و تقویت و پشتیبانی این گروه‌ها، مصداق یک عملیاتی تروریستی است؛ لذا دولت خوانده اقدامی را انجام داده است که در کشور خودش جرم است. 

وی افزود: در جلسه امروز دادگاه نماینده‌ای از آمریکا حضور نداشت و باید می‌آمدند و نسبت به این اقدامات پاسخ می‌دادند. تحقیقات نشان می‌دهد آمریکا از طریق سیا و وزارت خزانه‌داری هزینه‌های زیادی را جهت حمله تروریستی علیه ملت ایران انجام داده است. این دولت با هزینه بالا و تخصیص بودجه لازم این کار را کرده است. حادثه تروریستی شاهچراغ در شیراز و نیز حمله تروریستی داعش به مجلس و حادثه تروریستی در رژه اهواز نیاز به تامین مالی دارد و پشتیبان آن آمریکاست.

قاضی حسین زاده گفت: فرمانده‌ها، مشاوران و مقامات دولت ایالات متحده آمریکا در رسانه‌ها خوش‌رقصی می‌کنند و می‌گویند ما با دولت ایران هستیم؛ همین راستا سوالی که دارم این است آیا شهدای حمله تروریستی گروهک حرکه‌النضال مردم ایران نبودند، افرادی که به دلیل حمله داعش به مجلس به شهادت رسیدند، مردم ایران نبودند؟ بدیهی است که تعارض محرز وجود دارد.

وی گفت: ختم جلسه را اعلام می‌کنم و ختم دادرسی متعاقبلا اعلام‌ می‌شود.

گفتنی است؛ حکم اعدام حبیب فرج‌الله‌چعب، ملقب به «حبیب اسیود» به عنوان سرکرده گروهک حرکة‌النضال و طراح حمله تروریستی به رژه نیروهای مسلح در سال ۱۳۹۷  صبح روز شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ به اجرا در آمد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟