به گزارش تابناک اقتصادی؛ هم اکنون یکی از مشکلات جدی کشور ما در حوزه ی اقتصادی، کسری بودجه ی دولت است که در نهایت به تورم و نارضایتی مردم می انجامد؛ بنابراین، برای اداره ی بهتر کشور، پرداخت هزینه های جاری دولت و فعال سازی پروژه های عمرانی و توسعه ای در کشور لازم است به سمت افزایش درآمدهای دولت گام برداریم.
مالیات، یکی از مهمترین منابع درآمدی پایدار دولت ها محسوب می شود. اما لازمه ی اخذ مالیات این است که از یک نظام مالیاتی قوی و کارآمد برخوردار باشیم. به زعم بسیاری از کارشناسان، راه اندازی کامل سامانه مودیان می تواند ما را در رسیدن به این هدف یاری دهد.
شواهد نشان می دهد، تا کنونی نتوانسته ایم یک سیستم مالیات گیری صحیح را در کشور ایجاد کنیم، زیرا می بینیم که شغل های واسطه ای و پرسود در کشورمان پرطرفدارند و در عوض افراد تمایلی به سرمایه گذاری در کارهای تولیدی ندارند.
کارمندان و کارگران دولتی و تولیدکنندگان خرد به راحتی برای مالیات گیری در دسترس هستند اما اقدامات پرسود سوداگرانه به علت عدم شفافیت از تیررس مالیات گیرندگان پنهان مانده اند. تنها راهکار این است که با استفاده از سیستم های هوشمند و نوین به اخذ مالیات عادلانه روی بیاوریم.
به زعم کارشناسان، مالیات ستانی هوشمند و مبتنی بر اطلاعات در قالب سامانه مودیان، علاوه بر اینکه به افزایش درآمدهای دولت منجر می شود و بستری برای اداره ی بهتر امور به وجود می آورد، به نفع مودیانی است که شفافیت مالی دارند و قانونمند هستند، زیرا بستر فرار مالیاتی را برمی چیند و مالیات ستانی دقیق و مبتنی بر اطلاعات را ممکن می سازد.
نظرات حسین ذوالفقاری را به عنوان یک کارشناس امور مالیاتی در خصوص مزیت های راه اندازی کامل سامانه ی مودیان جویا شدیم که در ادامه حاصلش را می خوانید.
ذوالفقاری در گفتوگو با تابناک اقتصادی با اشاره به این موضوع که سامانه مودیان مزیت های زیادی دارد و باید اجرایی شود، تصریح کرد: لازم است سازمان ها و وزارتخانه هایی که متولی راه اندازی این سامانه هستند، تلاش حداکثری خود را در مورد راه اندازی کامل سامانه به کار بگیرند. در صورتی که قانون سامانه مودیان به درستی اجرا شود، مودیان از مزیت های زیادی بهره مند می شوند.
این کارشناس امور مالیاتی گفت: بدیهی است که شفافیت به نفع کشور است و سامانه مودیان به ارائه ی اطلاعات دقیق و شفاف سازی امور اقتصادی کشور کمک می کند. اما موضوع مهم این است که این قانون را به درستی اجرا کنیم و هر چه سریع تر شاهد راه اندازی کامل سامانه ی مورد بحث باشیم.
وی ادامه داد: در مرحله ی اول دولت باید به وظایف خود در زمینه ی راه اندازی سامانه عمل کرده و زیرساخت ها را به لحاظ الکترونیکی برای این امر مهیا کند. در مرحله ی بعد از مودیان انتظار داشته باشیم که به این سامانه بپیوندند.
ذوالفقاری اشاره کرد: در دنیای امروز، اطلاعات مبنای تصمیم گیری های کلان هستند. در شرایطی که به اطلاعات متقن دسترسی نداریم، تخمینی میزان درآمدهای دولت از مالیات را در بودجه برآورد می کنیم، اما وقتی اطلاعات در دسترس باشد، همه چیز دقیق و شفاف خواهد بود. حتی منافع این سامانه می تواند در یک روستای دورافتاده نیز دیده شود، زیرا بودجه بندی بر اساس اطلاعات دقیق صورت می گیرد.
این کارشناس امور مالیاتی گفت: اطلاعاتی که سامانه مودیان به دست می دهد، قطعاً می تواند در مقابله با فرار مالیاتی موثر باشد. اما نباید اجازه دهیم این قانون هم به سرنوشت قانون ارزش افزوده دچار شود. باید به سرعت زیرساخت های لازم برای راه اندازی کامل سامانه مودیان فراهم شود و شاهد بهره برداری از آن باشیم. هماهنگی سیاست گذاری ها در این زمینه یک الزام است. در اوضاع کنونی کسانی که فرار مالیاتی دارند، نسبت به کسانی که می خواهند قانونمند عمل کنند و مالیاتشان را بپردازند، منفعت بیشتری می برند. باید وضعیت را عوض کرده و از طریق استفاده از سامانه های هوشمند، منسجم و دقیق و اجرای کامل سامانه مودیان، به نفع مودیان قانونمند عمل کنیم.
ذوالفقاری گفت: افراد حقیقی و حقوقی که قانونی فعالیت می کنند، همگی از عدالت مالیاتی بهره می برند و از آن استقبال می کنند. راه اندازی کامل سامانه مودیان به نفع این افراد است و شرایط را برای مالیات ستانی دقیق، عادلانه و اطلاعات محور فراهم می کند.