پروژهای که قرار است اطلاع رسانی کند، به دلایلی ناگفته، حادثه آفرین شده و واکنش دایرکنندگان پروژه به آن فقط سکوت بوده است!
به گزارش «تابناک»؛ چند هفته پیش، ایدهای در تهران به اجرا درآمد که توجه شهروندان را به خود جلب کرد و این سوال را به دنبال داشت که علت به پرواز درآوردن بالنهای قرمزرنگی که در مناطقی از شهر دیده میشوند، چیست؟ سوالی که خیلی زود با پاسخ مسئولان شهرداری همراه شد تا همگان پی ببرند که بالنها بر فراز شماری از پروژههای در دست اجرا در شهرداری قرار دارند.
بالنهایی تبلیغاتی که به منظور اطلاع رسانی آن دسته از پروژههای در حال اجرا در شهرداری تهران به پرواز درآمده که قرار است تا پایان سال جاری و نهایتا بهار پیش روی، پایان یافته و مورد بهره برداری قرار گیرند؛ پروژههایی متنوع و مختلف که به نوعی گستره فعالیتهای شهرداری را هم نشان میدهد؛ از مترو و راه گرفته تا بوستان و اماکن مختلف عمومی.
ایدهای جالب توجه که ظاهرا آن چنان که باید در مرجله اجرا به آن دقت نشده و الزامات مربوط به آن رعایت نشده است؛ این را میشود از تامل در حادثهای دریافت که به شکلی عجیب در اخبار بازتاب یافته و شهرداری تهران به رغم اطلاع از جزییات آن، قبول مسئولیت و حتی اتخاذ تدابیر اضطراری، ترجیح داده که در قبال آن سکوت نماید!
به این خبر دقت کنید: «اسماعیل فراهانی، معاون فنی و عملیات مرکز اورژانس تهران روز سهشنبه [۲۵ مهر]از مصدومیت ۶ پسر بچه ۱۰ تا ۱۳ ساله بخاطر مجاورت با بادکنک هلیومی در منطقه چیتگر تهران خبر داد و به ایرنا: اولین گزارش مردمی مبنی بر سوختگی چند پسر بچه بر اثر مجاروت بادکنک در منطقه چیتگر تهران، حوالی ساعت ۱۳ امروز به مرکز فوریتهای پزشکی تهران اعلام شد. ۶ دقیقه بعد از تماس اولیه شهروندان، ۲ دستگاه آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس (در مجموع سه دستگاه) به محل حادثه در منطقه چیتگر تهران اعزام شد.
با حضور تکنسینهای اورژانس مشخص شد که در این حادثه متاسفانه ۶ نفر (پسربچه ۱۰ تا ۱۳ ساله) مصدوم شدند و همکاران اعزامی بلافاصله کارهای اولیه را برای آنها انجام دادند؛ در ادامه نیز این کودکان برای درمان بیشتر به بیمارستان شهدای یافت آباد منتقل شدند. بر اساس بررسیهای اولیه درصد سوختگی مصدومان حادثه ۱۰ تا ۲۰ درصد تشخیص داده شده است.
فراهانی با اعلام بی اطلاعی از علت وقوع این حادثه در خصوص حال عمومی کودکان گفت: آنها سوختگی سطحی داشتند و درمانهای اولیه از سوی همکاران فوریتهای پزشکی که به محل حادثه اعزام شده بودند، انجام شد سپس برای سیر مراحل درمانی به بیمارستانی در جنوب تهران منتقل شدند.»
این روایت حادثهای است که کم و بیش به شکل مشابه به نقل از این مقام مسئول و یا حتی به نقل از محمد اسماعیل توکلی، رییس مرکز اورژانس استان تهران در خبرگزاریهای مختلف بازتاب یافته و موجب شده که برخی تصور کنند پای بادکنکهایی در میان بوده که در تولدها استفاده میشود و به دلیل اینکه بعضا با گازهای خطرآفرین مانند گاز شهری پر میشوند، حادثه ساز میشوند و گاه تبعات جبران ناپذیری به دنبال دارند.
اما واقعیت از چه قرار است؟ احتمالا حدس زده اید که نه تولدی در کار بوده و نه حادثه در فضای منزل یا حیاط خانهای رقم خورده است، بلکه یکی از همان بالنهای قرمزرنگ شهرداری تهران، آن هم در محدوده بوستان مادر، در منطقه چیتگر به دلایلی نامعلوم سقوط کرده و باز به علتی که نامشخص است، حریقی رقم خورده که سوختگی شش کودک را به دنبال داشته است. حادثهای که ابهامات پیرامون آن زیاد است.
از جمله این ابهامات، گاز مورد ادعا توسط مسئولان اورژانس تهران، یعنی گاز هلیوم است که اساسا گاز غیرقابل اشتعال است و نمیتواند بسوزد و موجبات سوختگی را فراهم آورد، مگر آنکه در کنار آن، از گازهای دیگری مانند گاز شهری برای پرکردن بالنها استفاده شده باشد. اتفاقی که اگر رقم خورده باشد، ضرورت دارد که هرچه سریعتر برای گردآوری انبوه بالنهای به پرواز در آمده در سطح شهر اقدام شده و الزامات ایمنی در این خصوص رعایت گردد.
ابهام بزرگتر، اما آنجایی خودنمایی میکند که حالا نقش آفرینی یکی از این بالنها در حادثه به روایت چند رسانه بازتاب یافته و منتشر شده، اما این موضوع هم موجب نشده که مسئولان شهرداری تهران به این حادثه واکنش نشان داده و با قبول مسئولیت، از بروز حادثههای دیگر پیشگیری کنند؛ واکنشی عجیب به حادثهای که در حاشیه یک پروژه اطلاع رسانی رقم خورده و ترجیح داده اند با سکوت از کنار آن گذشته و چه بسا روی حوادث شومی که ممکن است در روزها، هفتهها و ماههای آینده با نقش آفرینی این بالنها رقم بخورند، چشم ببندند!
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.