بین الملل تابناک: ششصد و شش روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
رئیسجمهوری اوکراین طی سخنانی مدعی شد که حملات کشورش علیه نیروی دریایی روسیه در دریای سیاه، تلاشهای جنگی مسکو را فلج کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اظهارات ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در حالی مطرح شده که با وجود انتظارت جهان برای یک پیروزی آنی و فوری، وی به دنبال گردهمآوری سربازان اوکراینی است.
با وجود چندین ماه ضد حملههای اوکراین، جبهه شرقی و جنوبی این کشور موفقیت کمی به خود دیده و این مساله انتقادهای شدیدی را از سوی متحدان غربی اوکراین در پی داشته است.
زلنسکی در سخنرانی ویدئوی خود گفت: ما در جهانی زندگی میکنیم که عادت کرده موفقیت را خیلی زود و آنی به خود ببیند. وقتی یک حمله تمام عیار آغاز میشود، بسیاری از مردم در سراسر جهان به نجات اوکراین باور ندارد. پیروزی از آن افرادی است که عقب نشینی نمیکنند، خسته نمیشوند، به آنچه اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ انجام داد، باور دارند و بی وقفه میجنگند.
رئیس جمهوری اوکراین همچنین مدعی شد: سربازانمان در از بین بردن و ضربه زدن به قوای نظامی روسیه در دریای سیاه موفق عمل کردند. وقتی به امنیت بیشتر و بیشتر در دریای سیاه اطمینان داریم، روسیه توانمندی خود را در تسلط این منطقه از دست خواهد داد و نفوذش را به سایر کشورهای جهان گسترش میدهد.
زلنسکی در ادامه گفت: اگرچه ما امروز به آن موفقیتی که مدنظرمان است هنوز دست نیافتهایم اما موفقیت اوکراین در صحنه نبرد برای دریای سیاه در کتابهای تاریخی میآید.
رئیس جمهوری اوکراین گفت، در جریان دیداری با فرماندهان ارشد نظامی بخشهایی مورد بررسی قرار گرفتهاند که شدیدترین درگیریها در شرق و شمال شرق، از جمله مناطق کلیدی "آودیوکا" و "کوپیانسک" جایی که روسیه در هفتههای اخیر در آن حملاتی صورت گرفته، در نظر گرفته شده است.
وزیر امور خارجه اسبق آمریکا در بیانیهای از تداوم حمایت واشنگتن از کییف در جنگ با روسیه حمایت کرد.
مایک پامپئو، وزیر امور خارجه اسبق آمریکا در بیانیهای گفت: «آمریکا باید در کنار اوکراین در جنگ موجودیتی خود بر سر حیات ملیاش بایستد.»
به نوشته پایگاه «هیل»، پامپئو همچنین استدلال کرد، نتیجه جنگ روسیه و اوکراین «تاثیری مستقیم بر امنیت ملی آمریکا خواهد داشت» و «تاثیرات این جنگ در صورت پیروز شدن روسیه فراتر از مرزهای اوکراین احساس خواهد شد.»
این بیانیه پامپئو بعد از آن منتشر میشود که بحث در کنگره آمریکا بر سر بسته کمکی جدیدی برای اوکراین بالا گرفته است. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد، قصد دارد یک بودجه مکمل به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار را از کنگره درخواست کند. این بودجه مکمل شامل بسته کمکی جدیدی برای اوکراین و همچنین برای رژیم صهیونیستی همزمان با درگیری دو طرف در جنگ است.
بایدن اخیرا در یک سخنرانی از دفتر کارش در کاخ سفید با لحنی تهدیدآمیز ادعا کرد: «حماس و پوتین نمایانگر تهدیدات متفاوتی هستند اما وجه اشتراک آنها این است که خوستار از بین بردن یک دموکراسی در همسایگی خود هستند.»
رئیس جمهور آمریکا کار سختی برای تایید شدن این بودجه درخواستی خود در کنگره به ویژه حالا که مایک جانسون، از متحدان نزدیک دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق، به ریاست مجلس نمایندگان رسیده، دارد. اخیرا جانسون گفت، قصد دارد بسته کمکی واشنگتن برای رژیم صهیونیستی را از کلیت این لایحه تفکیک کرده و به صورت مستقل در روند تصویب قرار دهد.
وزیر خارجه آمریکا غروب سه شنبه به وقت تهران در جلسه سنا گفت که ایالات متحده باید به طور همزمان از اوکراین و (رژیم) اسرائیل حمایت بیشتری کند،
«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در جلسه استماع سنا درباره درخواست تکمیلی ۱۰۶ میلیارد دلاری جو بایدن، رئیس جمهور این کشور برای امنیت ملی ایالات متحده مدعی شد:«درگیریهای اوکراین و خاورمیانه پیوندهای روشنی دارند.»
این در حالی است که «نیکلای پاتروشف» دبیر شورای امنیت روسیه گفت «تشدید فاجعهبار» اوضاع در خاورمیانه دقیقاً نتیجه سیاست آمریکاست و واشنگتن به دامن زدن به درگیری ادامه میدهد. وی در اشاره به اقدامات تحریکآمیز اخیر واشنگتن در حمایت از رژیم صهیونیستی گفت ایالات متحده به تشدید درگیری فلسطینی-اسرائیلی با تامین تسلیحات و اعزام ناوهای هواپیمابر کمک میکند.
بلینکن با اشاره به همکاریهای ایران و روسیه گفت:«اجازه دادن به روسیه برای پیروز شدن در نبرد با اوکراین با حمایت ایران، هم مسکو و هم تهران را جسور میکند.»
حمله موشکی گسترده اوکراین به جنوب روسیه
ولادیمیر سالدو (Vladimir Saldo) فرماندار منطقه خرسون در کانال تلگرامی خود نوشت: اندکی پیش، پدافند هوایی ما حمله موشکی گسترده دشمن [اوکراین] به مناطق جنوبی روسیه را خنثی کرد.
وی ادامه داد: هفت موشک که توسط هواپیماهای دشمن شلیک شده بود و به سمت «کریمه» میرفت، بر فراز منطقه خرسون سرنگون شد.
فرماندار تصریح کرد: درحالیکه اکثر موشکها در هوا دفع شدهاند اما ۲ موشک بر روی زمین در منطقهای متروکه منفجر شد.
این مقام روس افزود: به مردم و زیرساختها آسیبی وارد نشده؛ در عین حال، تهدید موشکی هنوز از بین نرفته است و نیروهای پدافند هوایی ما در آمادهباش کامل هستند.
کاخ سفید: بایدن کمک به اسرائیل، بدون اوکراین، را در صورت تصویب کنگره وتو میکند
روزنامه آمریکایی هیل صبح امروز، چهارشنبه، با استناد به پیامی از طرف دفتر بودجه کاخ سفید گزارش داد که جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، پیش نویس کمک به اسرائیل را در صورت تصویب در مجلس نمایندگان وتو خواهد کرد. دفتر ریاست جمهوری معتقد است که جدا کردن درخواست کمک برای اسرائیل و اوکراین غیرممکن است و چنین کاری پیامدهای جهانی را به دنبال خواهد داشت.
طبق اطلاعات کاخ سفید، یک پروژه جداگانه با هدف کمک به اسرائیل، ثبات حمایت از سایر کشورها و مناطق مانند نوار غزه یا اوکراین را تهدید میکند. هیل به نقل از بیانیه دفتر بودجه کاخ سفید نوشت: «تصویب چنین لایحهای برای اسرائیل، منطقه خاورمیانه و امنیت ملی آمریکا مضر است.»
به عقیده مقامات کاخ سفید، حزب جمهوری خواه با ارائه پیشنهادی مبنی بر جداسازی کمک به اسرائیل از بقیه بودجهای که برای تامین مالی دیگر کشورها، از جمله اوکراین استفاده میشود، موضوع حمایت مالی از شرکای خارجی را به موضوعی سیاسی تبدیل کرده است. کنگره به طور مداوم و دو حزبی برای ارائه کمکهای امنیتی به اسرائیل کار کرده و این لایحه تهدید میکند که به طور غیرضروری این رویکرد طولانی مدت تضعیف شود. تفکیک کمکهای امنیتی به اسرائیل از دیگر اولویت ها پیامدهای جهانی خواهد داشت.
پولیتیکو: اوکراین از آمریکا میخواهد حمایت خود را افزایش دهد
روزنامه آمریکایی پولیتیکو صبح امروز، چهارشنبه در تحلیلی نوشت که کییف با اصرار از واشنگتن درخواست کرده تا تامین تسلیحاتی اوکراین افزایش پیدا کند.
این نشریه به عنوان نمونه از سفر اوایل هفته هیئت اوکراینی به ایالات متحده اشاره کرده و یادآور شد که نمایندگان این هیئت یک "فهرست بلندی از آرزوهای کییف" از جمله ارسال سلاح های جدید و آموزش کار با آنها برای نیروهای مسلح اوکراینی را به مقامات آمریکایی تحویل دادند.
پولیتیکو یادآور شد، این در حالی است که حتی سطح کنونی حمایت واشنگتن از کییف به دلیل تشدید درگیریها بین فلسطین و اسرائیل و انتخاب رئیس جدید مجلس نمایندگان آمریکا در معرض تهدید واقعی قرار دارد.
چند روز پیش، اعضای حزب جمهوری خواه مجلس نمایندگان آمریکا لایحه ای را ارائه کردند که در آن کمکهای مالی 14.3 میلیارد دلاری برای اسرائیل در نظر گرفته شده، ولی در این سند به حمایت از اوکراین اشارهای نشده بود.
در اواخر ماه اکتبر، نشریه فارین پالیسی نیز نوشت که تلاش جو بایدن برای پیوند دادن کمک به اوکراین و حمایت از اسرائیل، حتی در میان رای دهندگان دموکرات نیز به نارضایتی منجر خواهد شد.
مجله آمریکایی: روسیه در حال افزایش فشار بر پدافند هوایی کشورهای غربی است
نشریه آمریکایی Military Watch Magazine بامداد امروز در گزارشی به این واقعیت اشاره کرد که فشار بر نیروهای دفاع هوایی غربی مستقر در اروپا به دلیل تواناییهای رو به رشد نظامی روسیه همچنان در حال افزایش است.
کارشناسان به این مجله گفتند: «روسیه نه تنها به تولید چندین برابر بیشتر از آمریکا موشکهای زمین به هوا ادامه می دهد، بلکه تولید موشکهای کوتاه برد مدرن برای سامانه "اسکندر" را نیز چندین برابر افزایش داده است». این اقدامات نشان می دهد که روسیه قادر به تقویت فشار بر سامانههای پدافند هوایی غربی در اروپا است.
به عقیده این کارشناسان، مجتمع صنایع دفاعی آمریکا به آرامی در حال تولید سامانههای موشکی ضد هوایی جدید است، در حالی که روسیه به همراه چین همچنان راه حلهای جدیدی برای غلبه بر این سیستم با کارایی بیشتر را به نمایش میگذارند.
ناظریان همچنین تاکید کردند که استقرار نیروهای دفاع هوایی آمریکا در منطقه خاورمیانه نیز حضور غرب در سایر نقاط جهان را آسیب پذیرتر خواهد کرد.
زمان آموزش خلبانان اوکراینی برای پرواز با اف-16 بین 5 تا 9 ماه طول خواهد بود
پاتریک رایدر، سخنگوی وزارت دفاعآمریکا شب گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد که دوره آموزش خلبانان نیروهای مسلح اوکراین برای پرواز با جنگنده های F-16 بین 5 تا 10 ماه طول می کشد و زمان بندی دقیق آن بستگی به مهارت های فردی خلبانان دارد.
او گفت: «طبق محاسبات ما، زمان تکمیل این دوره آموزشی به مهارت های فردی خود خلبانان بستگی دارد.»
یک روز پیش از این، مارک روته، نخست وزیر هلند در گفتگو با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفت که جنگندههای وعده داده شده اف-16 برای آموزش خلبانان اوکراینی تا دو هفته دیگر وارد رومانی خواهند شد. بدین ترتیب آموزش خلبانان اوکراینی برای پرواز با این جنگنده ها در آینده نزدیک آغاز خواهد شد.
آمادگی آمریکا برای گفتگو با روسیه درباره کنترل تسلیحات
یک مقام وزارت خارجه آمریکا شب گذشته اعلام کرد که ایالات متحده آماده است تا با روسیه در مورد گسترش سیستم کنترل تسلیحات پس از سال 2026 و مدیریت خطرات هسته ای وارد مذاکره شود. به گفته وی، واشنگتن آماده ورود به این گفتگوها است.
همانطور که جیک سالیوان مشاور امنیت ملی علناً اعلام کرده، ایالات متحده آماده تعامل با روسیه در زمینه مدیریت خطرات هسته ای و توسعه چارچوب کنترل تسلیحات پس از سال 2026 است.
در اواخر ماه اکتبر، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز گفت که طرف آمریکایی از مسکو دعوت کرده تا گفتگو در خصوص مسائل ثبات استراتژیکی و کنترل تسلیحات را از سر بگیرد. البته به گفته وی، هیچ چیز جدیدی در این پیشنهادات وجود ندارد.
نبنزیا: روسیه بهای واقعی اشک تمساح غرب در مورد اوکراین را میداند
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در جریان سخنرانی خود در نشست شب گذشته شورای امنیت در خصوص وضعیت انسانی در اوکراین، اعلام کرد که مقامات مسکو بهای واقعی تلاشها و اشک تمساح ریختن کشورهای غربی در مورد وضعیت انسانی اوکراین را میدانند؛ در حالی که غرب سیاست دوگانه خود درباره موضوع بشردوستانه را در منطقه خاورمیانه نشان داده است.
نبنزیا گفت: «ما بهخوبی هزینه واقعی تلاشهای شما [غربها] و اشک تمساحهایی را که امروز میخواهید بریزید درک میکنیم. شما حتی نمیتوانید تصور کنید که چقدر تلاشهای شما بدخواهانه و مظابق با استفاندارد دوگانه به نظر میرسد. ولی این موضوع تاکنون در خصوص مسائل خاورمیانه، آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین به خوبی برای ما مشخص شده است.»
این دیپلمات بلندپایه روس افزود: «توصیه ما به شما این است: به جای این عملکرد بدخواهانه و مزورانه، برای مردم اوکراین کار خوب و مثبتی انجام دهید، یعنی اجازه ندهید رژیم جنایتکار نئونازی [ولادیمیر] زلنسکی، تمام مردم اوکراین را قربانی اهداف غیرواقعی کند. مقامات کییف در حال حاضر به این نقطه بسیار نزدیک شدهاند.»
وزیر دفاع آلمان: در هر صورت باید آماده جنگ با روسیه باشیم
بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان شب گذشته، سه شنبه در مصاحبه با یک برنامه رادیویی، ابراز عقیده کرد که با وجود بعید بودن تهدید حمله از سوی روسیه، این کشور باید خود را برای یک جنگ دفاعی آماده کند. به گفته وی، درگیری در اوکراین آلمان را در معرض خطر بروز یک جنگ در قاره اروپا قرار داده است.
وزیر دفاع افزود: «ما از لحاظ ذهنی برای این کار آماده نیستیم. ما باید بتوانیم خود را برای یک جنگ و یک درگیری دفاعی آماده کنیم تا در نهایت مجبور به انجام این کار نباشیم».
علاوه بر این، پیستوریوس در پاسخ به سوال مجری در مورد وجود خطرات حمله از سوی روسیه، اعتراف کرد که در حال حاضر و طبق برآوردهای مختلف، چنین تهدیدی اصلاً وجود ندارد. او در پایان گفت، با این حال، این وضعیت نباید نقشی در آماده سازی ارتش آلمان برای یک درگیری مسلحانه داشته باشد.