به گزارش تابناک، تلسکوپ «تس» ناسا که به کشف سیارههای فراخورشیدی اختصاص دارد، هشت سیاره فراخورشیدی جدید را کشف کرده است که به اَبَرزمین معروف هستند.
تقریبا هر روز تعداد اکتشافات تاییدشده سیارههای فراخورشیدی افزایش مییابد. بیشتر این سیارهها که در مجموع بالای ۵۵۰۰ مورد هستند، توسط «تلسکوپ فضایی کپلر» شناسایی شدهاند اما در چند سال گذشته، تلسکوپ «ماهواره نقشهبردار فراخورشیدی گذران» یا «تس»(TESS) به طور پیوسته سیارههای بیگانه جدیدی را به فهرست سیارهای در حال رشد ما از کیهان اضافه کرده است.
تا به امروز، تس تقریبا ۴۰۰ سیاره فراخورشیدی را تأیید کرده است و ۶۹۷۷ سیاره دیگر در انتظار تأیید هستند. این تلسکوپ، ستارههای مجاور را رصد میکند و منتظر بروز افت یا نوسان در درخشندگی ستارههاست. چنین فرورفتگیهایی به ستارهشناسان نشان میدهند که احتمالا چیزی بین ما و ستاره مورد نظر گذشته است و یک جرم میتواند یک سیاره فراخورشیدی جدید باشد.
احتمال وجود حیات در ابرزمین
اگرچه اَبَرزمین، نام زمین را در عنوان خود دارد اما این لزوما به پتانسیل حیاتبخشی آن اشاره نمیکند. وجود حیات احتمالا برای هر یک از اَبَرزمینهایی که توسط میستری و گروهش کشف شدهاند، دشوار خواهد بود. دلیل آن، نزدیکی این سیارهها به ستارههای خود است. میستری گفت: آنها به ستاره میزبان خود نزدیکتر از عطارد به خورشید هستند.
این معمولا بدان معناست که آنها از نظر جزر و مدی قفل هستند. بدین ترتیب، یک طرف سیاره برای همیشه رو به ستاره قرار دارد و طرف دیگر در تاریکی ابدی پوشیده شده است. از این نظر، دمای سیاره یا سوزان یا یخبندان است که هیچ کدام برای زندگی سودمند نیستند. میستری گفت: اما چه کسی میداند؟ کیهان پر از شگفتی است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.