بین الملل تابناک: ششصد و سی و نه روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
چهل و چهار درصد اوکراینیها معتقدند دولتشان باید به دنبال راهحل سازش در درگیری با روسیه بر سر میز مذاکره باشد؛ در طرف دیگر، حدود نیمی از اوکراینیها معتقدند کی یف باید باید مذاکره را رد کند و به جنگ ادامه دهد.
در نظرسنجی جدید Rating که سایت خبری اوکراینی Strana.ua گزارش کرد ۴۴ درصد اوکراینیها از راهحل مذاکره شده با مشارکت کشورهای دیگر حمایت کردند در حالی که ۴۸ درصد گفتند جنگ باید تا آزادسازی اراضی ادامه یابد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، اغلب کسانی که مذاکره را رد کردند بین ۳۶ تا ۵۰ سال دارند و ۵۰ درصد آنها در غرب اوکرین ساکن هستند. برعکس، ۴۵ درصد کسانی که از مذاکره برای رسیدن به راهحل حمایت کردند در سنین ۱۸ تا ۳۵ سال هستند و ۵۱ درصد آنها در شرق اوکراین (در همسایگی روسیه) زندگی میکنند.
کمترین میزان حمایت از مذاکره در همین نظرسنجی در فوریه و ژانویه با ۳۵ درصد ثبت شد. در حالی که بیشترین میزان حمایت در ماه مارس ۲۰۲۲ با ۶۹ درصد درست بعد از آغاز درگیریها بود. بیشترین میزان رد مذاکرات با ۶۰ درصد در ژوئن ۲۰۲۲ و همچنین در فوریه و ژوئن ۲۰۲۳ بود.
مدیر بودجه کاخ سفید طی نامهای به نمایندگان کنگره آمریکا با بیان اینکه پول ما برای کمک به اوکراین تمام و تقریباً وقت ما نیز رو به اتمام است، تاکید کرد که بودجه دولت برای ارسال سلاح به اوکراین تمام شده است.
شالاندا یانگ روز دوشنبه در نامهای به مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان کنگره آمریکا هشدار داد که زمان و پول ایالات متحده برای کمک به اوکراین در جنگ با روسیه تمام شده است.
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا ماه اکتبر از کنگره حدود ۱۰۶ میلیارد دلار برای حمایت تسلیحاتی از اوکراین و اسرائیل درخواست کرده بود.
یانگ در این نامه خاطر نشان کرد که کاهش بودجه برای ارسال سلاح به اوکراین به احتمال زیاد روسیه را در موقعیت پیروزی قرار خواهد داد.
وی نوشت: من میخواهم واضح بگویم: بدون اقدام کنگره، تا پایان سال منابع ما برای تهیه تسلیحات و تجهیزات بیشتر برای اوکراین و تهیه تجهیزات از ذخایر نظامی ایالات متحده تمام خواهد شد.
یانگ اضافه کرد: هیچ ظرف جادویی از بودجه برای این لحظه در دسترس نیست. پول ما تمام شده است و تقریباً وقت ما نیز رو به اتمام است.
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) به کنگره این کشور هشدار داده است که برای جایگزینی تسلیحاتی که واشنگتن به اوکراین فرستاده با مشکل مواجه است و بودجه لازم در این خصوص را در اختیار ندارد.
در نامه پنتاگون به رهبران کنگره آمده است که وزارت دفاع آمریکا مجبور شده تا تامین مجدد برخی از نیروها را کاهش دهد و از کنگره خواسته است تا بودجه لازمه برای اوکراین را تامین کند.
در این میان، دستیاران بایدن سعی دارند نبود بودجه برای اوکراین را کم اهمیت جلوه دهند. یک مقام کاخ سفید در این خصوص گفت: رئیس مجلس نمایندگان حمایت خود را از کمک به اوکراین اعلام کرده است.
بایدن نیز تاکید کرد که انتظار دارد تلاش دیگری برای تصویب کمک به اوکراین در کوتاه مدت صورت گیرد.
یک رسانه اوکراینی گزارش داد، کییف در جریان سفر رئیس پنتاگون به این کشور اعلام کرده که اوکراین برای ادامه جنگ به میلیونها سلاح دیگر و نیرو و ابزاری به ارزش ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلار نیاز دارد، چیزی که حیرت پنتاگون را در پی داشته است.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در جریان سفر خود به اوکراین در ماه نوامبر مطلع شده که این کشور «برای ادامه جنگ به ۱۷ میلیون گلوله توپ نیاز دارد و نیرو و منابعی به ارزش ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلار هم برای آزادسازی تمامی اراضی اوکراین ضروری است.»
بنابر گزارش پایگاه اوکرایینسکا پراودا، والری زالوژنی، فرمانده ستاد کل ارتش اوکراین در جریان سفر اخیر آستین به کییف برخی از ایدهها برای برنامهریزی در جنگ را با او در میان گذاشت.
این رسانه در ادامه گزارش داد که محاسبات ستاد کل نشان میدهد، رئیسجمهوری اوکراین «برای انجام وظایف خود به منظور پس گرفتن کل خاک اوکراین به نیرو و ابزاری به مبلغ ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلار نیاز دارد.»
همچنین وزیر دفاع آمریکا در مورد نیاز به ۱۷ میلیون گلوله توپ مطلع شده و او، مات و مبهوت شده است، زیرا نمیتوان این همه سلاح را بهراحتی در سراسر جهان جمعآوری کرد.
به گفته منابع آگاه، آستین بهعلاوه در سفر به کییف گفت که زالوژنی به خاطر مداخله دفتر رئیس جمهوری اوکراین از او شکایت کرده است. این منبع آگاه افزود: آستین سپس به ما گفت که زالوژنی از اینکه چگونه همه - دفتر رئیس جمهور - مانع او شدهاند، شکایت کرده است. خب، واضح است که رئیس جمهور نیز از چنین گفتوگوهایی مطلع شده و آنها اعتماد نمیکنند.
پایگاه خبری اوکرایینسکا پراودا در ادامه گزارش داد که در این میان، دفتر رئیس جمهوری اوکراین تمایل دارد بر این باور باشد که برکناری زالوژنی به کار سیاسی او کمک خواهد کرد.
این منابع آگاه علاوه بر این خاطر نشان کردند که اطرافیان ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین این را به خوبی درک میکنند، بنابراین بخش قابل توجهی از تیم او قاطعانه مخالف استعفای فرمانده کل فعلی است.
روزنامه بیلد آلمان در گزارشی استفاده از گربهها در جنگ اوکراین برای مقابله با وجود جانوران جونده در جبههها را مورد توجه قرار داد.
زمستان در جبهههای جنگ اوکراین از راه رسیده است اما سربازان اوکراینی نهتنها با سرمای فزاینده و گرسنگی شدید، از مشکلات جنگی سخت، دستوپنجه نرم میکنند، حالا با مشکل وجود جانوران جونده، گرفتار طاعون موشها شدهاند و به ناچار، گربهها در این میان ماموریت یافتاند.
روزنامه آلمانی بیلد در این باره نوشت: پناهگاههای ارتش اوکراین و محل استراحت آنها بیش از پیش با مهمانهای ناخوانده روبهرو میشود. در ویدیوهای متعددی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده، شاهدیم که موشها و مارها، به ویژه در مناطق جنوبی وارد سنگرها میشوند. مشکلی که مسلما، سربازان روسی نیز باید با آن کنار کلنجار بروند.
مشکل فقط حضور این حیوانات جونده نیست، آنها مزاحم خواب سربازان میشوند، کیسههای خوابشان را گاز میگیرند و هر چیزی را که زیر دندانشان بیاید، از جمله تجهیزات سربازان را میجوند.
سربازان اوکراینی برای حل این مشکل از گربهها استفاده میکنند و سربازان برخی از آنها را، مستقیما، به جبههها میبرند. یکی از این گربهها به نام «شایبیک» به دلیل «کمک به ارتش» مدال افتخار نیز دریافت کرد.
نیویورک پست در گزارشی راهبرد دولت آمریکا در قبال اوکراین و اسرائیل را بیش از اندازه سست ارزیابی و پیشبینی کرد که ادامه آن حتی به شکست اوکراین و اسرائیل نیز بیانجامد.
به گزارش این روزنامه آمریکایی، سستی دولت بایدن در هر دو جنگ اسرائیل و اوکراین بیش از اندازه زیاد بوده و میتواند به شکست هر دو (اوکراین و اسرائیل) منجر شود.
این گزارش با اشاره به اظهارات هفته گذشته آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا پس از اظهارات یوآو گالانت وزیر جنگ اسرائیل که گفته بود "کل جامعه اسرائیل برای نابودی حماس یکصدا هستند، حتی اگر چنین چیزی ماهها بهطول بینجامد،" خطاب به او نوشت: «دیپلماسی باید اولویت باشد و من فکر نمیکنم شما برای این کار حمایت لازم برخوردار باشید».
این روزنامه آمریکایی منظور بلینکن از این اظهارات را چنین تفسیر کرد: دولت بایدن در صورت طولانی شدن جنگ اسرائیل با حماس، در کنار اسرائیل نمیایستد.
براساس این گزارش، وزیر امورخارجه امریکا همچنین در ادامه، فهرستی از درخواستهای دولت بایدن از اسرائیل ارائه کرد و از این رژیم خواست به آنها عمل کند؛ درخواستهایی که از نظر این روزنامه تحقق آنها غیرممکن است، از جمله "تلفات گسترده غیرنظامیان و آوارگی گستردهای که در شمال غزه رخ داد نباید در جنوب این منظقه نیز تکرار شود و اسرائیل باید به وضوح مناطق امن غیرنظامی را تعیین و از آوارگی ادامهدار جلوگیری کند».
وی در ادامه با طرح این ادعا که حماس نمیتواند غزه را پس از جنگ در کنترل خود داشته باشد، به صراحت اعلام کرد که بایدن در صورت طولانیشدن این جنگ از اسرائیل حمایت نمیکند، حتی اگر این امر با کاهش تلفات غیرنظامیان همراه باشد.
نیویورک پست در بخش دیگری از این مطلب، واکنش دولت بایدن به حملات برخی گروهها به نیروهای آمریکایی حاضر در منطقه را سبب جسورتر شدن آنها ارزیابی کرد.
این روزنامه به حملات هفته گذشته نیروهای یمن به یک کشتی جنگی آمریکایی اشاره کرد و نوشت: حمله روز گذشته به ناو آمریکایی در دریای سرخ خود نشانه و هشداری به واشنگتن بود که هنوز باید منتظر بدتر از این حملات باشد، دستکم تا زمانی که جنگ اسرائیل و حماس ادامه دارد.
نیویورک پست در ادامه مدعی شد که ایران با تسلیح یمن سعی در تشدید تنشها دارد؛ یعنی درست همان چیزی که بایدن از آن هراس دارد.
این رسانه خاطرنشان کرده است: بایدن نگران گسترش این جنگ و یا حتی وقوع جنگ جهانی سوم است، به همین دلیل با اعمال فشار بیشتر بر تل آویو سعی دارد هرچه سریعتر به این جنگ خاتمه دهد.
تلفات سنگین ارتش اوکراین با ضد حملات روسیه+ فیلم
وزارت دفاع روسیه امروز (دوشنبه) اعلام کرد که طی بیستوچهار ساعت گذشته، ۳۰ پهپاد اوکراینی را سرنگون کرده و در ۱۰۷ منطقه با نیروهای رژیم کییف درگیر شدند.
این وزارتخانه در بیانیهای گفت که ۱۰ عملیات تهاجمی نظامیان اوکراینی به مواضع نیروهای روسیه در محورهای جنوب دونتسک، کوبیانسک، زاپروژیا، کراسنیلیمان و خِرسون طی یک روز گذشته دفع شدند.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وزارت دفاع روسیه در ادامه توضیح داد که در جریان مقابله نیروهای روس با حملات ارتش کییف در محورهای مذکور، حداقل ۸۰۵ نظامی اوکراینی کشته و حجم زیادی از تجهیزات جنگی آنها نابود شد.
در این بیانیه آمده است که ۱۶ نفربر و خودروی زرهی، ۱۸ وسیله نقلیه نظامی، ۳ قبضه توپخانه چندگانه ارتش اوکراین طی این حملات روز گذشته از بین رفتند.
طبق این گزارش، از زمان آغاز عملیات نظامی ویژه در منطقه دونباس (۲۴ فوریه ۲۰۲۲) تاکنون ۵۴۵ فروند هواپیمای جنگی، ۲۵۶ بالگرد رزمی، ۹ هزار ۳۹۱ فروند پهپاد، ۴۴۲ سامانه پدافند موشکی، ۱۳ هزار ۷۷۵ دستگاه تانک و خودروهای زرهی، ۱ هزار و ۱۸۷ دستگاه موشکانداز چندگانه، ۷ هزار ۲۲۷ قبضه توپخانه و خمپارهانداز، و همچنین ۱۵ هزار ۸۹۴ دستگاه خودروی نظامی نیروهای مسلح رژیم کییف منهدم شدهاند.
شکستهای پی در پی عملیاتهای تهاجمی نظامیان اوکراین علیه روسیه در حالی است که رژیم کییف با طرح این ادعا که حمله روسها به کشورش بهمثابه اقدام علیه کل اروپاست، تاکنون صدها میلیارد دلار کمک نظامی از کشورهای غربی جلب کرده است.
وزارت دفاع روسیه همچنین کلیپهای زیر را از پروازهای عملیاتی جنگندههای «سوخو-۳۵» نیروی هوافضای این کشور علیه ایستگاههای راداری و محل تجمعات نظامیان اوکراینی را منتشر کرد.
هشدار جان بولتون به کنگره آمریکا درباره جنگ اوکراین
مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ رئیسجمهوری پیشین آمریکا در مصاحبهای خطاب به کنگره این کشور خواست تا برای حمایت از اوکراین در بحبوحه جنگ با روسیه به سرعت اقدام کند. وی با اشاره به درگیریها در غزه خاطرنشان کرد که جنگ در خاورمیانه ممکن است، سبب انحراف توجه آمریکاییها شود.
وی در این گفتوگو تاکید کرد: «اگر به اوکراینی ها کمک نکنیم، در نهایت روسیه پیروز می شود».
بولتون سپس ادامه داد: «به عقیده من، اعضای مجلس نمایندگان و سناتورها باید جو بایدن را برای ایجاد یک راهبرد برنده بیشتر تحت فشار قرار دهند تا نه تنها از شکست اوکراین جلوگیری کند، بلکه دریابد که چگونه میتوانند پیروز شوند».
اظهارات این مقام سابق آمریکایی در حالی مطرح شده که در ماههای اخیر اختلاف میان دموکراتها و برخی از جمهوریخواهان بر سر ادامه حمایت از کییف بیشتر شده است. این امر باعث دودستگی جمهوریخواهان شده و همین امر تائید کنگره بر سر تداوم حمایت از اوکراین را دشوارتر کرده است.
با شروع زمستان و کُند شدن سرعت جنگ، شنیده ها حاکی است که ارتش اوکراین در جنگ مقابل روسیه به بن بست رسیده است. علاوه بر این نتایج ضدحملات کییف که از تابستان گذشته شروع شده بود، چندان رضایت بخش نبوده است.
بولتون در بخش دیگری از مصاحبه خود اضافه کرد: «من فکر میکنم اوکراینیها نگران از دست دادن احتمالی بخشی از حمایت آمریکا هستند. امیدوارم راهی پیدا کنیم تا به آنها حمایت نظامی بیشتری که نیاز دارند برسانیم».
مشاور سابق امنیت ملی آمریکا نگرانی فزاینده در خصوص اوکراین را پیروزی کرملین در حفظ سرزمینی دانست که به گفته وی در شرق اوکراین و به طور غیرقانونی به قلمرو روسیه اضافه شده است.
وی در پایان مدعی شد: «ما باید در مورد تهاجم دیپلماتیک روسیه که تلاش میکند در میز مذاکره علیرغم پیروز نشدن ارتش خود در میدان جنگ برنده شود، بسیار نگران باشیم. این ممکن است در هر زمانی رخ دهد، بنابراین ما باید برای آن آماده باشیم».
فایننشال تایمز: وعدههای غرب در حمایت از اوکراین مبهم است
نشریه فایننشالتایمز با اشاره به تشدید اختلافها میان اعضای اتحادیه اروپا بر سر حمایتهای مالی از اوکراین و توقف طرح تایید بسته کمکهای مالی آمریکا به این کشور، تحقق وعدههای غرب برای پشتیبانی از کییف در مقابل مسکو را در هالهای از ابهام ارزیابی کرد.
این روزنامه انگلیسی نوشت: در حالی است که بسته پیشنهادی ۶۰ میلیارد دلاری دولت آمریکا برای کمک به اوکراین به طور ناگهانی در کنگره آن کشور متوقف شد، اعضای اتحادیه اروپا نیز ممکن است بهدلیل افزایش اختلافات میان خود از وعده ماهها پیش برای حمایت ۵۰ میلیارد یورویی از اوکراین که امروزه در مقطعی بسیار حساس و خطرناکی از رویارویی با روسیه قرار دارد، دست بکشند.
فایننشال تایمز با استناد به اظهارات مقامات اروپایی درگیر در این موضوع نوشت: کشورهای عضو این اتحادیه تا رسیدن به توافق بر سر تکمیل بودجه مشترک میان خود از جمله تخصیص ۵۰ میلیارد یورو برای کمک اوکراین پیش از برگزاری نشست سران اتحادیه در بروکسل در ۱۴ و ۱۵ دسامبر، هنوز فاصله زیادی دارند.
گفتنی است، پیروزی یک حزب راست افراطی در انتخابات ماه گذشته هلند و حکم اخیر دادگاه آلمان در محدود کردن استقراض دولتی، تلاشها برای دستیابی به توافق بر سر آینده کمک به اوکراین را با دشواریهایی مواجه کرده است.
این در حالی است که ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان نیز هشدار داد آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا را وتو خواهد کرد.