بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد شصتمین روز خود شده است که توافق آتش بس میان حماس و اسرائیل تمدید نشد و حملات اسرائیل علیه مردم غزه به صورت گسترده ای آغاز شد و امروز چهارشنبه با شدت بیشتری ادامه داشته است.
در ویدئوهایی که گردانهای القسام شاخه نظامی جنبش حماس از این عملیات منتشر کردهاند، چند تانک اسرائیلی به چشم می خورد که پس از هدف قرار گرفتن توسط مبارزان القسام، در آتش میسوزند.
منابع خبری فلسطینی روز چهارشنبه اعلام کردند همزمان با شدت گرفتن نبردهای زمینی به ویژه در سه محور خان یونس، بیت لاهیا و بیت حانون در نوار غزه، مقاومت فلسطین مخفیگاه نظامیان صهیونیست در یک خانه در خان یونس را هدف قرار داد و ۱۲ خودرو، یک نفربر و یک تانک ارتش رژیم اشغالگر را منهدم کرد.
خبرگزاری شهاب درباره آخرین تحولات نبرد زمینی در نوار غزه اعلام کرد که رزمندگان مقاومت درحال یک نبرد شدید با نظامیان رژیم صهیونیستی در محور شرق خان یونس هستند.
برپایه این گزارش، صدای چندین انفجار شدید در شرق خان یونس شنیده شده و منابع محلی از تشکیل دود در آسمان منطقه خبر دادهاند. همچنین محل تجمع نظامیان صهیونیست در این شهر هدف حمله خمپاره ای قرار گرفت.
در همین راستا، گردانهای شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس از هدف قرار دادن مخفیگاه نظامیان صهیونیست خبر داد و اعلام کرد: خانهای در محور شرق خانیونس را که تعدادی از نظامیان اشغالگر در آن سنگر گرفته بودند با خمپاره و مسلسل هدف قرار دادیم.
گردانهای القسام همچنین اعلام کرد که تکتیراندازان آن چهار نظامی صهیونیست را در منطقه مذکور هدف قرار دادند.
شاخه نظامی جنبش حماس همچنین تأکید کرد که در درگیریهای منطقه «بیت لاهیا» در شمال غزه، ۱۲ خودروی نظامی ارتش رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.
گردانهای القسام در بیانیه دیگری گزارش داد: رزمندگان ما یک نفربر و یک تانک «مرکاوا» ارتش دشمن را در محور شمال خان یونس با راکت «الیاسین ۱۰۵» منهدم کردند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در نامه ای بیسابقه به شورای امنیت بار دیگر بر لزوم برقراری «آتشبس بشردوستانه» در نوار غزه تاکید کرد و نسبت به «فروپاشی کامل و قریبالوقوع نظم عمومی» در این منطقه هشدار داد.
به گزارش سازمان ملل، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: دبیر کل سازمان ملل متحد با توجه به گستردگی تلفات انسانی در غزه نامه ای را با استناد به ماده ۹۹ منشور سازمان ملل به رئیس شورای امنیت ارسال کرده است.
این اولین باری است که گوترش از زمانی که در سال ۲۰۱۷ به سمت دبیر کلی سازمان ملل رسید، این کار را انجام میدهد. ماده ۹۹ منشور سازمان ملل بیان میکند که «دبیر کل میتواند هر موضوعی را که به نظر او ممکن است حفظ صلح امنیت بینالمللی را تهدید کند، به شورای امنیت اطلاع رسانی کند.»
گوترش در این نامه گفته است: «فروپاشی کامل نظم عمومی» در نوار غزه ارسال کمکهای بسردوستانه حتی به صورت محدود را «غیرممکن» خواهد کرد.
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرده است: وضعیت غزه ممکن است صلح و امنیت بین المللی را تهدید کند و جامعه بین المللی باید از نفوذ خود برای پایان دادن به بحران استفاده کند.
این مقام ارشد سازمان ملل در این نامه از اعضای شورای امنیت خواسته است که برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی فشار بیاورند و خواستار اعلام آتش بس بشردوستانه شده است.
گوترش در این نامه گفته است: «هیچ حفاظت موثری از غیرنظامیان در غزه وجود ندارد. هیچجا در غزه امن نیست. جامعه بینالمللی مسئولیت دارد از همه نفوذ خود برای جلوگیری از تشدید بیشتر تنشها و پایان دادن به بحران استفاده کند.»
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرده است: «اوضاع در غزه رو به وخامت گذاشته و در حال تبدیل شدن به فاجعهای با تبعات برگشت ناپذیر برای فلسطینیها و در کل برای صلح و امنیت در منطقه است.»
حزبالله لبنان شامگاه چهارشنبه در بیانیههای جداگانه از حمله به چهار موضع نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی خبر داد.
مقاومت اسلامی لبنان شامگاه چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد، مجاهدان پایگاه نظامی «رویسات القرن» در مزارع اشغالی شبعا لبنان را با موشک هدایت شونده هدف قرار دادند و اهداف مستقیما مورد اصابت قرار گرفتند.
حزبالله در بیانیهای دیگر تصریح کرد، مجاهدین ما با سلاحهای مناسب پایگاه «الظهیره» را هدف قرار دادند و اهداف تعیین شده مستقیما مورد اصابت قرار گرفتند.
مقاومت اسلامی لبنان همچنین در بیانیه سوم گزارش داد، مجاهدین ما موضع نظامی «حدب البستان» را با موشکهای هدایت شونده هدف قرار دادند.
حزبالله لبنان همچنین در بیانیه چهارم اعلام کرد، رزمندگان مقاومت اسلامی ساعت ۱۶:۲۰ روز چهارشنبه پادگان نظامی «رامیم» را در حمایت از ملت استوار فلسطین در نوار غزه و در حمایت از مقاومت دلیرانه و شرافتمندانه آنها و با سلاحهای مناسب هدف قرار دادند.
حزب الله همچنین در بیانیههای جداگانه از هدف قرار دادن محل تجمع نظامیان صهیونیست در شمال فلسطین اشغالی خبر داد.
مقاومت اسلامی لبنان اعلام کرد، مجاهدین ما محل تجمع نظامیان اشغالگر را در «تل شعر» در مقابل شهرک عیتا الشعب با سلاحهای مناسب هدف قرار دادند و تلفاتی را در میان نیروهای دشمن برجای گذاشتند.
حزبالله لبنان در بیانیهای دیگر همچنین از هدف قرار دادن محل تجمع نظامیان اشغالگر در «کرم التفاح» در نزدیکی میتات و تجمع دیگر نظامیان صهیونیست در موضع «جل العلام» با سلاحهای مناسب خبر داد.
مقاومت اسلامی لبنان ظهر امروز نیز شش فروند موشک را به سمت موضع نظامی «رادار» ارتش رژیم اسراییل در منطقه کشتزارهای اشغالی شبعا در شمال فلسطین اشغالی شلیک کرد.
ارتش لبنان عصر سهشنبه در بیانیهای از شهادت یک سرباز و مجروح شدن سه سرباز دیگر این کشور در حمله رژیم صهیونیستی به موضع آن در العدیسه واقع در جنوب لبنان خبر داد.
به تازگی روزنامه الاخبار نوشت که مقاومت لبنان به تاکتیکهای خاصی روی آورده است که دشمن توان رویارویی با آن را ندارد.
بر این اساس، فرماندهی مقاومت به رزمندگان اختیاراتی داده که آنها را قادر به انجام اقدامات زیادی میکند و مقاومت لبنان موفق به وارد کردن خسارات مستقیم به مواضع، جنگ افزارها و سیستمهای دشمن شده است.
منابع رسانهای فلسطین از حمله راکتی مقاومت به شهر اشغالی «بئر السبع» در جنوب سرزمینهای اشغالی در پاسخ به جنایات علیه زنان و کودکان بیگناه در نوار غزه خبر دادند.
سمانیوز گزارش داد که آژیرهای خطر در شهر بئر السبع و شهرک های مجاور نوار غزه به صدا درآمده است.
منابع رسانه ای صهیونیستی نیز از شنیده شدن صدای چند انفجار در این شهر خبر دادند.
منابع رسانه ای همچنین اعلام کردند که آژیرهای خطر در پایگاه هوایی «حتسریم» رژیم صهیونیستی در جنوب فلسطین اشغالی به صدا درآمده است.
در همین راستا، گردان های شهید عزالدین القسام اعلام کرد که بئر السبع را در پاسخ به جنایات علیه غیرنظامیان در نوار غزه راکت باران کرده است.
منابع خبری فلسطین از اصابت ۱۲ راکت به بئر السبع خبر دادند.
مسئول وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد،به دلیل بسته بودن گذرگاه رفح بسیاری از زخمی ها جانشان را از دست می دهند و از ابتدای تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه تاکنون، فقط ۴۰۰ زخمی توانسته اند از طریق این گذرگاه از غزه خارج شده و به مصر سفر کنند.
منیر البرش در این باره گفت: بیمارستان کمال عدوان به عنوان تنها بیمارستان فعال در شمال نوار غزه از کار افتاده است و هیچ گونه زخمی یا بیماری در این بیمارستان، پذیرش نمی شود.
منیر البرش افزود: از ابتدای تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه، از مجموع ۴۰ هزار زخمی بمباران های اشغالگران به نوار غزه، فقط ۴۰۰ زخمی توانسته اند از طریق گذرگاه رفح به مصر سفر کنند و شمار زیادی از آنها در انتظار سفر به خارج از غزه، جانشان را از دست می دهند.
مسئول وزارت بهداشت فلسطین در غزه تأکید کرد: اشغالگران سراسر نوار غزه را بمباران کرده و باعث زخمی شدن اهالی سراسر این بخش از خاک فلسطین شده اند.
منیر البرش همچنین گفت: بسته ماندن گذرگاه رفح غیر قابل پذیرش است و در جنگ های قبل، کامیون های مصری از طریق گذرگاه رفح به طور مستقیم وارد نوار غزه می شدند.
قانونگذار منتقد آمریکا از ادامه کمکهای بی قید و شرط آمریکا به رژیم اسرائیل انتقاد کرد.
«برنی سندرز» قانونگذار اهل ایالت «ورمونت» در آمریکا روز چهارشنبه در پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» گفت: «معتقدم که ارائه ۱۰.۱ میلیارد دلار کمک نظامی بدون قید و شرط که به دولت نتانیاهو اجازه میدهد به رویکرد نظامی تهاجمی کنونی خود ادامه دهد، غیرمسئولانه خواهد بود.»
کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که در نبرد روز سهشنبه (دیروز) در غزه هفت نظامی این رژیم کشته شدند.
ارتش رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که از آغاز نبرد زمینی در غزه تاکنون ۸۴ نفر کشته شدهاند.
بنابر گزارش شبکه الجزیره، ارتش رژیم صهیونیستی همچنین اعلام کرد که از هفتم اکتبر(آغاز جنگ علیه غزه) تاکنون در مجموع شمار نظامیان صهیونیست که در جنگ غزه کشته شدهاند به ۴۰۸ نفر رسید.
دفتر اطلاعرسانی دولت در غزه نیز اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی از زمان پایان یافتن آتشبس در غزه مرتکب ۷۷ مورد جنایت و کشتار علیه فلسطینیان شده است که در نتیجه آن ۱۲۴۰ نفر به شهادت رسیدند و شمار شهدا نیز به ۱۶ هزار و ۲۴۸ نفر افزایش یافت.
گردانهای عزالدین امروز (۱۵ آذر) در شصت و یکمین روز جنگ در غزه، از انهدام ۱۵ خودرو، نفربر و تانک رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف غزه خبر داد
رزمندگان فلسطینی در منطقه «بیت لاهیا» در شمال غزه ۱۲ خودرو و نفربر نظامی رژیم اشغالگر را هدف قرار دادند. یک نفربر و یک تانک مرکاوا نیز در شمال شهر خان یونس با موشکهای «الیاسین ۱۰۵» هدف قرار گرفت و منهدم شد. یک تانک نیز در شرق خان یونس هدف حمله فلسطینیها قرار گرفت.
همچنین نیروهای مقاومت فلسطینی پایگاه «رعیم» در شرق غزه را موشکباران کردند؛ این پایگاه مقر «لشکر غزه» و مقر اصلی ارتش صهیونیستی برای اداره جنگ در غزه به شمار میرود.
از سوی دیگر عزالدین القسام خبر داد که یک خانه را در شرق خان یونس که نظامیان اسرائیلی در آن سنگر گرفته بودند را با خمپاره و تیرباز هدف قرار داده است.
چهار نظامی صهیونیست در شرق خان یونس و دو نظامی دیگر نیز در منطقه «القراره» در این شهر هدف شلیک تک تیراندازان فلسطینی قرار گرفته و کشته و زخمی شدند.
وزارت جنگ رژیم صهیونیستی با اعلام خبر ورود هواپیمای حامل تجهیزات نظامی آمریکایی به سرزمینهای اشغالی تاکید کرد که از هفتم اکتبر تاکنون ۱۰ هزار تن تجهیزات جنگی آمریکایی دریافت کردیم.
وزارت جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرد که این رژیم از ابتدای جنگ ۱۰ هزار تن سلاح و تجهیزات نظامی آمریکایی از طریق پل هوایی دریافت کرده است.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که هواپیمای شماره ۲۰۰ حامل سلاح و تجهیرات نظامی و خودروهای ضدزرهی آمریکایی وارد سرزمینهای اشغالی شد.
از سوی دیگر، آویر جندلمان، سخنگوی کابینه رژیم صهیونیستی در اظهاراتی گفت که نیروهای صهیونیستی به قلب خانیونس رسیدند.
به نقل از الجزیره، وی مدعی شد که نیروهای صهیونیستی بهطور فشرده در شمال نوار غزه فعالیت دارند و توانستند بیش از ۶۰۰۰ فرد وابسته به جنبش حماس را بکشند.
سخنگوی کابینه رژیم صهیونیستی افزود: عملیات نظامی در برخی مناطق غزه به حالت تعلیق درآمد تا کمکهای انسانی به مردم برسد.
جندلمان بدون اشاره به شکستهای میدانی که ارتش این رژیم متحمل شده است گفت: تحقق پیروزی بر حماس امری است که باید انجام شود، هدف ما در غزه از بین بردن جنبش حماس و آزاد کردن اسرای اسرائیلی است. بعد از نابودی حماس نوار غزه بازسازی خواهد شد.
این درحالی است که اخیرا یک رسانه آمریکایی با اشاره به توانمندیهای نظامی جنبش حماس، از جمله تونلهای زیرزمینی و زرادخانه راکتی آن، همچنین فشارهای دیپلماتیک بینالمللی برای کاهش تلفات نظامیان در غزه، نوشت رژیم صهیونیستی در پیادهسازی کامل اهداف راهبردی خود در عملیات علیه حماس پیشرفت چندانی نداشته است.
مقامات رژیم صهیونیستی در گفتوگویی با یک رسانه آمریکایی به شرط فاش نشدن نامشان اعلام کردند که رژیم صهیونیستی جبهه جدیدی در جنوب غزه گشوده است که هنوز با دستیابی به هدف اعلامی «نابودی کامل» حماس فاصله زیادی دارد.
در گزارشی که در روزنامه واشنگتنپست منتشر شده، آمده است: عملیات در شمال غزه هنوز راه زیادی تا کامل شدن دارد. اگرچه، بیشتر غزه در پی حملات هوایی ویران شده است، نیروهای زمینی هنوز به مقرهای اصلی حماس در آنجا وارد نشدهاند. سرهنگ «ریچارد هچ» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی میگوید «راه درازی در پیش است. به زمان نیاز داریم.»
خبرگزاری رویترز دیشب (۱۴ آذر) گزارش کرد که مقامهای ارشد آمریکایی، از جمله کامالا هریس، معاون رئیسجمهوری و آنتونی بلینکن، وزیر امورخارجه آمریکا آشکارا از اسرائیل خواستهاند تا حملات دقیقتری را در جنوب انجام دهد تا از تکرار تلفات سنگین غیرنظامیان در شمال غزه جلوگیری شود.
به گفته وزارت بهداشت غزه، از پایان آتشبس در جمعه پیش (۱۰ آذر) تا دوشنبه این هفته (۱۳ آذر)، حدود ۹۰۰ تن از اهالی غزه در حملات هوایی اسرائیل جان باختند.
به گفته دو مقام آمریکایی، واشنگتن در حال حاضر خودداری از تحویل تسلیحات یا انتقاد شدید از اسرائیل بهمنظور تغییر تاکتیکهایش را رد میکند، زیرا این کشور معتقد است راهبرد مذاکره خصوصی مؤثر است.
یک مقامارشد آمریکایی با ادعای تغییر رفتار بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، مدعی شد که وی ابتدا مانع از کمک به غزه شده بود و اکنون اجازه ورود روزانه نزدیک به ۲۰۰ کامیون را به غزه میدهد. وی افزود که این پیشرفتها نتیجه دیپلماسی فشرده و نه تهدید بوده و کاهش حمایت نظامی از اسرائیل خطرات بزرگی را به همراه خواهد داشت.
این مقام کاهش کمک به اسرائیل را موجب تشویق طرفهای دیگر برای ورود به این درگیری دانست و افزود: این اقدام حتی تضعیف تاثیرات بازدارنگی را در ژی خواهد داشت و همچنین موجب تشویق دیگر دشمنان اسرائیل برای ورد به جنگ می شود.
به نوشته رویترز، آمریکا سالانه ۳.۸ میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل میکند که این اقلام نظامی از جتهای جنگنده تا بمبهای قدرتمندی که میتوانند تونلهای حماس را تخریب کنند، شامل میشود. دولت بایدن بهتازگی از کنگره خواست تا ۱۴ میلیارد دلار کمک اضافی به اسرائیل را تصویب کند.
ست بایندر (Seth Binder)، یکی از مدیران سازمان غیر انتفاعی "پروژه دموکراسی خاورمیانه"، گفت که چنین حمایتی، "اهرم فشار قابلتوجهی" در مورد نحوه انجام جنگ علیه حماس در اختیار واشنگتن میگذارد.
بایندر گفت: عدم تحویل انواع خاصی از تجهیزات یا تأخیر در تکمیل انبارهای تسلیحات، دولت اسرائیل را مجبور میکند تا راهبردها و تاکتیکهای خود را تعدیل کند، چرا که تضمینی برای دریافت بیشتر اقلام نظامی در اختیار نخواهند داشت. تا به امروز، واشنگتن نشان داده که تمایلی به استفاده از این اهرم ندارد.
با وجود آنکه دستیاران ارشد دولت بایدن درخواست برای خویشتنداری اسرائیل را افزایش داده اند، اما همچنان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ تحت فشار است زیرا هر گونه تلاش برای کاهش کمکها میتواند رایدهندگان مستقل طرفدار اسرائیل را از انتخاب رئیسجمهوری دموکراتی که بهدنبال پیروزی دوباره برای تصدی سمت ریاست جمهوری است، منصرف کند.
بایدن همچنین با فشار جناحی از دموکراتهای چپگرا مواجه است که میخواهند کشورشان کمکهای نظامی به نزدیکترین متحد خود در خاورمیانه را مشروط کرده و رئیسجمهوری آن از درخواست برقراری فوری آتشبس حمایت کند.
با تمام این اوصاف، یک منبع ارشد امنیتی اسرائیلی به رویترز گفت که تاکنون هیچ تغییری در حمایت آمریکا از اسرائیل ایجاد نشدهاست. این منبع گفت: در حال حاضر تفاهم (میان تل آویو و واشنگتن) وجود داشته و هماهنگی ادامه دارد. اگر آمریکا مسیر خود را تغییر دهد، اسرائیل باید به عملیات خود شتاب بخشیده و عملیات را فیصله دهد.
یک مقام آمریکایی دیگر نیز گفت این واقعیت که اسرائیل مجدانه مناطق ممنوعه را برای غیرنظامیان مشخص میکند، نشانه ای از موثر بودن فشار آمریکاست. وی ادامه داد که آمریکا از اسرائیل میخواهد در حملات خود در جنوب غزه دقیقتر عمل کند، اما هنوز زود است که بگوییم آیا اسرائیل این توصیه را پذیرفته یا خیر.
عمر شاکر، مدیر اسرائیل و فلسطین در سازمان دیدهبان حقوق بشر به رویترز گفت: همه نشانهها و گزارشها حاکی از آن است که الگوی پرتاب بمبهای سنگین و استفاده از توپخانه در مناطق پرجمعیت از زمان ازسرگیری حملات اسرائیل در حال تکرار است.
دیروز نیز یکی از مقامهای وزارت امورخارجه آمریکا که در اعتراض به کمکهای نظامی بیحساب و کتاب کاخسفید به تلآویو استعفا کرده و به شبکه سی ان ان گفت که واشنگتن باید از اهرم فشار کمکهای مالی و تسلیحاتی به رژیم صهیونیستی برای پایاندادن به کشتار در غزه استفاده کند.
جاش پال با اشاره به اینکه آمریکا در سراسر منطقه از رژیم صهیونیستی پشتیبانی امنیتی و دیپلماتیک میکند، افزود: ما ارائهدهنده تسلیحات به اسرائیل بوده و هر ساله میلیاردها دلار پول مالیاتدهندگان را به [این رژیم] ثروتمند پرداخت میکنیم. ما اهرمهای فشار زیادی در اختیار داریم تا اسرائیل را در مسیر بهتری قرار داده و به کشتار بیهوده در غزه پایان دهیم که از آنها استفاده نمیکنیم.
در حالی که مصر به تلاشهای خود برای توقف جنگ غزه ادامه میدهد، منابع مطلع از طرح رژیم صهیونیستی برای کوچاندن تعداد زیادی از ساکنان غزه به مصر بعد از پایان جنگ خبر دادند.
سایت روزنامه العربی الجدید به نقل از منابع آگاه اعلام کرد، در مقابل تلاشهای مصر برای توقف جنگ غزه یک طرح اسرائیلی برای بعد از پایان عملیات نظامی در غزه وجود دارد.
این طرح شامل انتقال تدریجی تعداد زیادی از ساکنان غزه که احتمالا یک میلیون نفر باشند، به استانهای مصر است. این افراد میتوانند در مصر زندگی و کار کنند. فرصتهای شغلی نیز برای آنها در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس یا حتی کشورهای اروپایی ایجاد میشود.
نگرانیهای مصر بعد از انتشار گزارشهایی درباره طرحهای غرب، آمریکا و رژیم صهیونیستی در خصوص کاهش تراکم جمعیت نوار غزه به ضرر مصر افزایش یافته است.
مصر بارها از طریق اظهارات علنی سیاسی با این طرحها مخالفت کرده است. طرح اصلاح شده در دوره زمانی طولانیتری و با اقدامات تدریجی انجام میشود. طوری که با مخالفت دستگاههای مصری و نهاد نظامی این کشور روبرو نشود. صهیونیستها در این راستا به توانایی مصر برای استقبال از صدها هزار آواره سوری به دنبال بحران در سوریه اشاره میکنند.
این منابع اعلام کردند، مانع اصلی در اجرای این طرح مخالفت دستگاههای حاکم مصر است. طرفهای غربی و آمریکایی در حال حاضر تلاش میکنند تا دستگاههای مصری به ویژه نهاد نظامی این کشور را به قبول تدریجی این طرح و درآمدهای اقتصادی که با کمک اتحادیه اروپا، آمریکا و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس خواهد داشت، قانع کنند.
مصر نگران ماهیت طرحهای رژیم صهیونیستی و آمریکا درباره وضعیت آینده غزه است. تلآویو به تعدادی از کشورها از جمله مصر درباره ایجاد منطقه حائل در اطراف نوار غزه اطلاع داده است.
این مسئله در واقع اشاره به طرحی برای کاهش مساحت کنونی نوار غزه به تقریبا نصف است. در حال حاضر ۲.۳ میلیون نفر در نوار غزه زندگی میکنند و این در حالی است که مساحت کنونی غزه ۳۶۰ کیلومتر است.
طرحهایی به قاهره ارائه شده است اما در حال حاضر به دلیل خشم مردم کشورهای عربی و مخالفت برخی نهادهای حاکم در داخل مصر با هرگونه طرحی برای اسکان ساکنان نوار غزه در سینا، اجرای این طرحها دشوار است.
بهرغم مخالفت مصر با طرحهای کوچاندن فلسطینیها به این کشور، اما طرحی وجود دارد که شامل تسهیل انتقال حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن از مردم غزه برای زندگی در مصر بدون مشخص کردن یک منطقه برای آنهاست. یعنی به گونهای که بین شهروندان مصری در استانهای مختلف و شهرهای جدید اسکان داده شوند. مثل اسکان دادن شهروندان یمنی، سوری و سودانی. این اقدام در ازای بسته امتیازهای اقتصادی گسترده صورت میگیرد.
در این راستا منابع مصری اعلام کردند، بهرغم اینکه هیئت شاباک بعد از فروپاشی مذاکرات تمدید آتشبس در روز جمعه گذشته مصر را ترک کرد، اما تماسهای رژیم اشغالگر با مسئولان مصری از آن زمان قطع نشده و از طریق کانالهای امنیتی ادامه دارد.
قاهره به امید احیای مذاکرات تمدید آتشبس و مذاکرات گسترده برای توقف کامل درگیریها کانالهای ارتباطی را قطع نکرده است.
در این راستا عصام عبدالشافی، استاد علوم سیاسی و روابط بینالملل گفت: طرح کوچاندن مردم غزه مسئله اصلی است که در حال حاضر تمام کشورهای غربی برای آن تلاش میکنند. ارائه ۱۰ میلیارد دلار به نظام مصر و اظهارات رئیس صندوق بینالمللی پول درباره حمایت از دولت مصر از طریق تمام راههای ممکن و چشمپوشی آمریکا از نقصهای صورت گرفته در پرونده حقوق بشری در مصر و معاملات سلاح و این استقبال گسترده از مصر، در راستای اجرای این طرح است.
وی گفت: آنچه اجرای این طرح را به تاخیر میاندازد جنگ غزه و پایداری مقاومت است. هرچه مقاومت پایداری کند و به گزینه جنگ و درگیری ادامه بدهد منجر به تعویق در اجرای این طرح میشود. هدف افراط در استفاده از زور از سوی رژیم صهیونیستی اجرای فوری و سریع طرح کوچاندن است. یکی از ستونهای طرح دولت مصر درباره ارتقای شبه جزیره سینا چگونگی اجرای طرح کوچاندن است. هرچند که این مسئله رسما اعلام نشده است. مصر در خصوص اسکان هشت میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در شبه جزیره سینا صحبت کرد. در حالی که این رقم بسیار بالاست چرا که تعداد ساکنان سینا از سال ۱۹۷۳ تاکنون بیشتر از یک میلیون نفر نبوده است. ما درباره ۵۰ سال صحبت میکنیم و تعداد ساکنان بیش از یک میلیون نفر نیست. پس چگونه این تعداد در یک زمان در این منطقه اسکان داده میشود. از اینجا میتوان فهمید که این مسئله با دستور کارهای خارجی و طرح کوچاندن فلسطینیها در ارتباط است.
عبدالشافی درباره آتشبس احتمالی گفت: ممکن است آتشبس جدید در نوار غزه محقق شود چرا که ما در مقابل یک جنگ فرسایشی هستیم که وارد سومین ماه خود شده است. ادامه جنگ نیز ممکن است چرا که اگر جنگ متوقف شود این مسئله بر اوضاع داخلی اسرائیل تاثیر خواهد گذاشت و بحران را وارد کابینه افراطی نتانیاهو میکند. این مسئله منجر به تنشها و بیثباتی داخلی میشود. این مسئله باعث میشود نتانیاهو بخواهد جنگ را تا زمان طولانیتری برای تحقق "پیروزی" ادامه بدهد.
همچنین میریت مبروک، مدیر برنامه مصر در مرکز خاورمیانه در واشنگتن گفت: اسرائیل میخواهد این طرح را تبلیغ کند که این یک مهاجرت اجباری نیست. اسرائیلیها نمیخواهند فلسطینیها در سینا باشند بلکه میخواهند در جامعه مصر پخش شوند چرا که حضور آنها در سینا به نفع اسرائیل نیست. مصر و تمام اعراب با این طرح مخالفت میکنند چرا که اگر فلسطینیها از غزه خارج شوند اسرائیل دیگر اجازه بازگشت آنها را نمیدهد و این یک طرح اسرائیلی است. اسرائیل میخواهد فلسطینیها را به سمت جنوب غزه ببرد تا تنها مکانی که برای آنها بماند مصر باشد اما این طرح خطرات شدیدی دارد چرا که آنها نمیدانند که اگر بیش از حد لازم بر مصر فشار بیاورند این مسئله امنیت کل منطقه را تهدید میکند.
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرد، کابینه به هماهنگ کننده امور انسانی سازمان ملل در اراضی اشغالی به دلیل محکوم نکردن حماس ویزا نداد.
الی کوهن، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی گفت، هرکسی که حماس را به بهانه «کشتن، گروگانگیری و نقضها» محکوم نکند و رژیم صهیونیستی را که «دموکرات» است و از شهروندانش حفاظت میکند، محکوم کند، وارد اراضی اشغالی نخواهد شد.
«لین هاستینگز»، هماهنگ کننده امور انسانی سازمان ملل در اراضی اشغالی در قدس اشغالی حضور دارد، اما مقامات صهیونیست به سازمان ملل اطلاع دادهاند که گذرنامه کانادایی او را تمدید نخواهند کرد.
هاستینگز پیش از این گفته بود، شرایط لازم برای انتقال کمکهای انسانی به نوار غزه وجود ندارد، پناهگاهها امکانات ندارند، سیستم بهداشتی در حال فروپاشی است، آب آشامیدنی سالم، آب و فاضلاب مناسب وجود ندارد.
براساس گزارش خبرگزاری «سما»، وی گفت: پس از یک آتشبس هفت روزه، حمله اسرائیل به جنوب غزه کشیده شد. این گسترش دامنه عملیات زمینی اسرائیل دهها هزار فلسطینی دیگر را مجبور کردهاست به مناطقی پناه ببرند که با فشار فزایندهای مواجه هستند، طوری که از یافتن غذا، آب، سرپناه و امنیت ناامید شدهاند.
هاستینگز ادامه داد: هیچ مکان امنی در غزه و جایی برای رفتن وجود ندارد.
جنبش حماس نیز در واکنش به تصمیم رژیم صهیونیستی برای ویزا ندادن به هاستینگز، با صدور بیانیهای از جامعه جهانی و سازمان ملل خواست موضع قاطعی در قبال احترام نگذاشتن این رژیم به سازمانها و شخصیتهای بینالمللی و سیاست اخاذی رژیم صهیونیستی اتخاذ کنند که قبلا هم بارها از سوی مقامات این رژیم تکرار شدهاست و آنها خودشان را فراتر از قانون و مجازات میبینند.
در این بیانیه آمدهاست، ویزا ندادن به هاستینگز به دلیل نپذیرفتن روایت کاذب رژیم صهیونیستی علیه حماس، تداوم رویکرد استکبار و نگاه برتر صهیونیستها است که سعی در تحمیل روایت گمراه کننده و دروغین خود و سرپوش گذاشتن بر جنگ نسل کشی و پاکسازی قومی علیه ملت فلسطین دارند.
مقامات آمریکایی روز چهارشنبه فاش کردند که هنوز بین دیدگاه واشنگتن و تلآویو در مورد آینده نوار غزه پس از جنگ اختلاف وجود دارد. به گزارش آکسیوس، در عین حال مقامات آمریکایی گفتند که رژیم صهیونیستی تمایل بیشتری برای بحث درباره آنچه «برنامههای غزه پس از جنگ خوانده میشود» دارد.
طبق گزارشها، تیم جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، اشغالگران را از مراحل اولیه جنگ تحت فشار قرار دادهاست تا برنامهای را برای آنچه در غزه پس از جنگ اتفاق خواهد افتاد، ایجاد کنند.
طبق گزارش آکسیوس، به گفته مقامات آمریکایی آگاه از مذاکراتی که این هفته بین دولت اشغالگر و دولت بایدن انجام شد، ایالات متحده در اقدامی مداخله جویانه میخواهد از به اصطلاح خلأ حاکمیتی و امنیتی در غزه پس از جنگ جلوگیری کند و اجازه ندهد حماس دوباره به پا خیزد.
یک مقام ارشد آمریکایی گفت که در جریان گفتوگوهای این هفته با فیل گوردون، مشاور امنیت ملی کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری آمریکا، مقامات صهیونیست که پیش از این بر جنگ متمرکز شده بودند «آماده صحبت درباره آینده» در غزه شدهاند.
دولت آمریکا همچنین ابراز نگرانی کرده که اشغالگران ممکن است به عملیات زمینی نظامی خود در جنوب غزه مانند شمال نوار غزه ادامه دهند.
فیل گوردون این هفته از اراضی اشغالی و رام الله بازدید کرده تا در مورد سناریوها و برنامههای «روز بعد» گفتوگو کند.
ایلان گلدنبرگ، مشاور خاورمیانهای هریس، که عمیقاً درگیر برنامه ریزی بین سازمانی در مورد «چگونگی اداره غزه پس از حماس است»، گوردون را همراهی میکند.
پایگاه خبری آکسیوس اشاره کرد که اشغالگران با وجود اختلافات موجود بین خود و واشنگتن، به ویژه در مورد نقشی که تشکیلات خودگردان فلسطین ایفا خواهد کرد، تمایل بیشتری به بحث درباره برنامههای مربوط به آینده غزه پس از جنگ پیدا کردهاند.
یک مقام آمریکایی گفت: «هیچکس باور نمیکند که تشکیلات خودگردان فلسطین در وضعیت فعلی خود بتواند غزه را مدیریت و امنیت را تامین کند، اما در حال حاضر هیچکس جایگزینی برای رهبری فلسطینی در غزه پس از جنگ نمیبیند.»
وی افزود: ما معتقدیم که باید تشکیلات خودگردان فلسطین را تقویت کنیم تا بتواند غزه را اداره کند.
این وبگاه اعلام کرد که مشاوران کامالا هریس، معاون رئیسجمهور آمریکا با مقامات ارشد اشغالگر درباره اهداف عملیات در غزه گفتوگو کردند، چشمانداز واشنگتن برای بازسازی و حکومت را به آنها ارائه دادند و آنها را از نیاز به طرحی برای جلوگیری از بازگشت حماس پس از جنگ آگاه کردند.
مقامات کاخ سفید از دبی وارد اراضی اشغالی شدند و در آنجا هریس را در دیدار با رهبران امارات، مصر و اردن در حاشیه اجلاس آب و هوای COP28 همراهی کردند. بحث آنها در دبی بر «روز بعد در غزه» متمرکز بود.
مشاوران هریس در اراضی اشغالی با اسحاق هرتزوگ رئیس اشغالگران، بنی گانتس عضو کابینه جنگ، هانگبی مشاور امنیت داخلی، ران درمر وزیر امور استراتژیک و وزیر گادی آیزنکوت، ناظر کابینه جنگ و یائیر لاپید، رهبر مخالفان دیدار کردند.
مقامات آمریکایی گفتند که این گروه در مورد اهداف و عملیات نظامی در غزه گفتوگو کردهاست.
یکی از مقامات آمریکایی گفتهاست: «گوردون به اسرائیلیها اطمینان داد که حماس یک سازمان است (..) و هیچ کشوری نمیتواند تهدید ناشی از حماس را بپذیرد و ما از اهداف نظامی اسرائیل (..) حمایت میکنیم.»
به ادعای این مسؤول، گوردون همچنین بر اهمیت پایبندی به قوانین بینالمللی بشردوستانه و ضرورت افزایش کمکهای بشردوستانه و حفاظت از غیرنظامیان در جریان عملیات زمینی اشغالگران در جنوب غزه تاکید کرد.
مقامات آمریکایی گفتند که گوردون صهیونیستها را در مورد گفتوگوهای هریس در دبی با رهبران عرب در مورد آنچه پس از پایان جنگ در غزه روی میدهد مطلع کرده و آنچه را هریس علناً در مورد نحوه نگاه دولت به بازسازی، امنیت و حکومت در غزه پس از آن ارائه کرده بود، با اشغالگران مطرح کردهاست.
سفر گوردون به اراضی اشغالی جدیدتری سفر از سری دیدارهای مقامات ارشد آمریکایی است که از زمان شروع جنگ هر هفته در آنجا بودهاند.
سومین مقام آمریکایی گفت که مسؤولان آمریکایی میخواهند هر هفته در آنجا حضور داشته باشند تا بتوانند با اسرائیلیها و فلسطینیها رو در رو در مورد موضوع روز بعد ارتباط برقرار کنند.
این مقامات افزودند که گوردون به همتایان صهیونیست خود گفتهاست که ایالات متحده میخواهد برای آینده غزه برنامهای داشته باشد تا اجازه ندهد به تصور آنها حماس « بازگردد».
یک مقام ارشد صهیونیست گفت که دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و دولت بایدن هفتهها است که درباره غزه پس از جنگ گفتوگو میکنند و هیچ تغییری در رویکرد اشغالگران ایجاد نشدهاست.
مقامات آمریکایی اذعان کردند که هنوز بین نوع نگاه ایالات متحده به توهم غزه پس از جنگ و دیدگاه اشغالگران به آن - عمدتاً در مورد نقشی که تشکیلات خودگردان فلسطینی ایفا خواهد کرد، تفاوتهایی وجود دارد.
روز سهشنبه، نتانیاهو به ایده نقش تشکیلات خودگردان فلسطین در آینده اعتراض و تاکید کرد که تنها راه برای اطمینان از غیرنظامیسازی غزه پس از جنگ، نظارت ارتش اشغالگر - نه نیروهای بینالمللی - بر این روند است.
دولت بایدن نگران است که اقداماتی که اشغالگران از زمان جنگ داشتهاند- مانند نپرداختن بخش قابل توجهی از درآمدهای مالیاتی که برای تشکیلات خودگردان فلسطین جمع آوری میکند - توانایی این تشکیلات برای اثربخشی را تضعیف کرده باشد.
بایدن روز سهشنبه گفت: «من با افراد زیادی در داخل و خارج از دولت کار کردهام تا بفهمم چه اتفاقی برای غزه خواهد افتاد. من معتقدم که تنها راه حل موجود راه حل دو دولتی است.»
گوردون و گلدنبرگ روز چهارشنبه برای دیدار با مقامات ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین از رام الله دیدن خواهند کرد.
این مقام گفت: «ما کارهای زیادی برای انجام دادن داریم تا همه از جمله فلسطینیها را در یک راستا قرار دهیم». «آسان نخواهد بود.»
این در حالی است که کاخ سفید اعلام کرد که مشاوران کامالا هریس در اراضی اشغالی درباره درگیری با جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و تلاشهای بازسازی، امنیتی و حکومتداری پس از جنگ غزه گفتوگو کردهاست و امروز چهارشنبه از رامالله بازدید خواهند کرد.
کاخ سفید اعلام کرد که مشاوران هریس در گفتوگوهای خود با اشغالگران بر آنچه «حمایت از اهداف نظامی مشروع اسرائیل» خوانده، تاکید کرده و تعهد واشنگتن به راه حل دو دولتی را توضیح داده و گفتهاند فلسطینیها باید افق سیاسی معناداری داشته باشند.
وزارت بهداشت غزه در بیانیه ای اعلام کرد که رژیم اشغالگر اسرائیل عملیات بمباران محیط و اطراف بیمارستان «کمال عدوان» و اردوگاه «جبالیا» در شمال نوار غزه را متوقف نکرده است و همچنان به این جنایت خود که در زمره جنایات جنگی است، ادامه می دهد.
وی با اشاره به اینکه اردوگاه جبالیا نیز توسط جنگنده ها و بمب افکن های رژیم صهیونیستی بمباران شده است، افزود: این اردوگاه که از سوی جنایتکاران اسرائیل بمباران شد بیش از ۱۰۰ خانواده را در خود جای داده است.
وزارت بهداشت غزه با اشاره به اینکه هیچ بیمارستانی در این نزدیکی وجود ندارد که بتوان مجروحان و قربانیان بمباران بیمارستان کمال عدوان را به آنجا برد، اضافه کرد: ما فقط دو دستگاه تنفس مصنوعی داریم که به دو طفل بیمار در بیمارستان کمال عدوان وصل شده است.
در بیانیه وزارت بهداشت غزه آمده است که موسسات بین المللی شمال نوار غزه را رها و به سمت جنوب که تحت تهدیدات نیروهای رژیم اشغالگر صهیونیستی است رفته اند.
منابع صهیونیستی از تاثیرات ویرانگر جنگ غزه بر اقتصاد رژیم صهیونیستی پرده برداشتند.
به گزارش شبکه المیادین، پس از آنکه بانک مرکزی رژیم صهیونیستی اذعان کرد که جنگ غزه حدود ۵۳ میلیارد دلار هزینه روی دست این رژیم گذاشته است، حال آنچه سازمان بیمه این رژیم خوانده می شود نیز فاش کرد که ۱۶۰ هزار نفر درخواست مقرری بیمه بیکاری از زمان شروع جنگ غزه داده اند.
با شروع جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در 15 مهرماه و ادامه آن، رسانه های رژیم صهیونیستی از بحران اقتصادی بغرنج این رژیم پرده برداشتند، بحرانی که دامن گیر تل آویو شده است.
این رسانه ها به تاثیر این بحران بر اوضاع نظامیان احتیاط ارتش این رژیم اشاره و اعلام کردند که این نظامیان که کار و زندگی خود را رها کرده و به جنگ فراخوانده شده اند به شدت شاکی هستند.
رسانه های رژیم صهیونیستی اذعان کردند که به دلیل کمبود شدید کارگر به علت جنگ غزه، نظامیان ارتش این رژیم کار کشاورزی می کنند.
«یوسی یهوشع» تحلیلگر امور نظامی روزنامه یدیعوت آحارونت اعلام کرده که بسیاری از نظامیان احتیاط رژیم صهیونیستی به علت جنگ با مشکلات مالی شدید دست و پنجه نرم می کنند.
چند روز قبل هم «امیر یارون» رئیس بانک مرکزی رژیم صهیونیستی اعتراف کرده بود: در هفتههای ابتدایی جنگ، شاهد تأثیر منفی قابل ملاحظهای روی اقتصادمان بودیم. پیشبینی می شود هزینه های بودجه جنگ به ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی برسد. ما تا حد زیادی در مرحله عدم اطمینان و ابهام در وضعیت سیاسی به سر می بریم و پیش بینیهای ما درباره آینده به میزان افزایش در تخصیص بودجه امنیتی بستگی دارد.
خبرگزاری سما در این باره به نقل از این مقام صهیونیست نوشت که این رژیم پیش بینی کرده بود که جنگ کنونی غالبا در یک جبهه یعنی جبهه غزه باشد.
روز دوشنبه (اول آذرماه)، نیز خبرگزاری رویترز به نقل از رئیس بانک مرکزی رژیم صهیونیستی نوشت، پیشبینی میشود که این جنگ تاثیر قابل توجهی بر اقتصاد «اسرائیل» داشته باشد.
وی همچنین گفته بود: پیشبینی ما این است که به زودی تاثیر قابل توجه جنگ بر افزایش قیمتها در اسراییل احساس خواهد شد.
انتظار میرود تأثیر جنگ بر اقتصاد رژیم «اسرائیل»، به ویژه در ارقام مصرف خصوصی و گردشگری ویرانگر و بیسابقه باشد.
رژیم صهیونیستی با افت شدید بخشهای فناوری و گردشگری که محرکهای اصلی رشد اقتصادی آن هستند، و کاهش ارزش شِکِل (واحد پول این رژیم) مواجه است.
سیانان: تهاجم زمینی به غزه تا ژانویه ۲۰۲۴ ادامه مییابد
شبکه «سیاِناِن» بامداد چهارشنبه به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که واشنگتن انتظار دارد مرحله کنونی تهاجم زمینی رژیم صهیونیستی به نوار غزه تا ماه ژانویه سال ۲۰۲۴ ادامه یابد.
یک منبع اطلاعاتی نیز به این شبکه گفت: «ارزیابیهای آمریکا نشان میدهد که اسرائیل نمیتواند سطح فشرده کنونی عملیات خود را برای یک دوره بدون انتها تضمین کند».
سیانان در ادامه به نقل از منابع آگاه مدعی شد: «اگر هشدارهای آمریکا نبود، اسرائیل قصد داشت کل نوار غزه را با خاک یکسان کند».
این شبکه به نقل از دیگر مقامهای ارشد دولت آمریکا، که نامشان فاش نشد، گزارش داد که کاخ سفید نگران است عملیات زمینی رژیم صهیونیستی به نوار غزه، طی هفتههای آینده به چه نحوی پیش میرود و درباره تلفات غیرنظامیان به تلآویو هشدار داده است.
یک منبع دیگر به سیانان گفت که باور دولت آمریکا این است که رژیم صهیونیستی نمیتواند تا پایان سال جاری میلادی به هدف خود یعنی جلوگیری از تکرار عملیاتی مشابه طوفان الاقصی توسط حماس دست یابد و تلآویو به تلاش برای این هدف در طولانی مدت ادامه خواهد داد.
اردن حملات رژیم صهیونیستی علیه غزه را محکوم کرد
«أیمن الصفدی» وزیر خارجه اردن با «جوزب بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و «اسپن بارت اید» وزیر خارجه نروژ درباره اوضاع نوار غزه تلفنی گفتوگو کرد.
دفتر اطلاعرسانی دولت در غزه نیز اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی از زمان پایان یافتن آتشبس در غزه مرتکب ۷۷ مورد جنایت و کشتار علیه فلسطینیان شده است که در نتیجه آن ۱۲۴۰ نفر به شهادت رسیدند و شمار شهدا نیز به ۱۶ هزار و ۲۴۸ نفر افزایش یافت.
وزارت خارجه اردن اعلام کرد که الصفدی در این تماس تلفنی «تجاوزات وحشیانه اسرائیل که غزه را نابود و مردم آن را میکشد و همه ساکنان آن را به گروگان میگیرد» محکوم کرد.
به نوشته روزنامه «رأی الیوم»، الصفدی همچنین در این تماس تلفنی اوضاع فاجعهبار غزه را بررسی و بر ضرورت دستیابی به توافق آتشبس فوری و وارد کردن کمکهای انساندوستانه کافی به نوار غزه تأکید کرد.
وی درباره پیآمدهای عدم اتخاذ موضع بینالمللی روشن در محکومیت تجاوزات رژیم صهیونیستی و درخواست توقف آن هشدار داد.
ادامه بمباران رژیم صهیونیستی علیه غزه
بیش از ۱۰ غیرنظامی در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به منازل مسکونی نوار غزه شهید و ده ها نفر دیگر هم زخمی شدند.
به گزارش خبرگزاری «سما»، منازل شهروندان فلسطینی مناطق مختلف نوار غزه از جمله اردوگاه النصیرات، خان یونس و دیرالبلح بامداد امروز توسط بمب افکن های رژیم صهیونیستی بمباران شد.
در بمباران منزل مسکونی خانواده «منیر یونس» در اردوگاه النصیرات در وسط نوار غزه ۷ عضو این خانواده به شهادت رسیدند و شمار دیگری هم زخمی شدند.
بمباران منزل مسکونی خانواده «داوود» در نزدیکی مسجدعبدالرحمن خان یونس نیز به شهادت ۳ عضو این خانواده منجر شد.
منزل مسکونی خانواده «الفراء» در اردوگاه النصیرات و یک منزل مسکونی در اردوگاه جبالیا در شمال نوار غزه نیز هدف بمباران امروز هواپیماهای جنگی رژیم صهیونیستی قرار گرفت که وجود چندین شهید و مجروح در این دو مکان گزارش شده است.
منطقه دیرالبلح در وسط نوار غزه نیز شاهد بمباران شدید بمب افکن های اسرائیلی است.
همزمان با موشکباران شمال غزه توسط توپخانه رژیم صهیونیستی، قایق های جنگی این رژیم نوار ساحلی منطقه دیرالبلح را زیر آتش گرفته اند.
براساس آخرین آمارهای منتشر شده، از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی در پانزدهم مهر تا روز سه شنبه (چهاردهم آذر ۱۴۰۲) در اثر حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی ۱۶ هزار و ۲۴۸ نفر از مردم غزه به شهادت رسیدهاند.
ماموریت مرموز هواپیماهای انگلیسی بر فراز غزه
روزنامه رای الیوم در مطلبی به نقل از محافل دیپلماتیک به ماموریت جاسوسی هواپیماهای انگلیسی بر فراز غزه پرداخته است، اقدامی که در ذات پلید سران لندن در حمایت ادامه دار از اقدامات جنایت بار مقامات رژیم صهیونیستی مهر تایید می زند.
رای الیوم در مطلبی با اشاره به حمایت نظامی انگلیس از رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه آورده است: تصمیم مقامات نظامی انگلیسی در فرستادن هواپیماهای جاسوسی در ارتفاعات بالا در آسمان نوار غزه و در سواحل مدیترانه، شگفتی محافل دیپلماتیک و اطلاعاتی در برخی پایتختهای عربی را به همراه داشته است که اصولا با توجه به شمار زیادی هواپیماهای اسرائیلی و آمریکایی در همان منطقه و در آسمان آن، چه نیازی به هواپیماهای انگلیسی است!؟
این رسانه نوشت: آنچه درباره ماموریت و هدف این هواپیماها از سوی مقامات انگلیسی گفته شده، مبنی بر اینکه هدف مطلع شدن از مکان حضور اسیران نزد مقاومت فلسطین است، نمیتواند درست و دقیق باشد.
منابع آگاه دیپلماتیک اعلام کرده اند که این ماموریت جاسوسی با وزارت دفاع آمریکا هماهنگ شده است نه با ارتش رژیم صهیونیستی.
از نگاه کارشناسان و تحلیلگران امور، این هواپیماها ماموریت پنهان دیگری دارند و موضوع به یافتن اسیران مربوط نمیشود زیرا هواپیماهای اسرائیلی و آمریکایی به شکل گسترده از چند هفته قبل به دنبال یافتن مکان اسیران هستند.
رای الیوم در ادامه آورده است: ماموریت بسیار مهمی به هواپیماهای انگلیسی موکول شده است و آن رصد تحرکات نیروهای قسام و گروههای مقاومت فلسطین و در عین حال گرا دادن و هدایت نظامیان رژیم صهیونیستی در صحنه جنگ است. کارشناسان امور همچنین ماموریت این هواپیماها را رصد میزان پایبندی ارتش اسرائیل به توصیه های آمریکا درباره کاستن از حجم قربانیان نیز قلمداد کردند.
این رسانه نوشت: ملاحظات دیگر، مربوط به بمباران شدید غزه از سوی جنگنده - بمب افکن های رژیم صهیونیستی به ویژه خان یونس مربوط می شود و ظاهرا آنگونه که یک منبع نظامی آمریکایی مدعی شده، این حجم شدید از بمباران خلاف توافق انجام شده با تل آویو بوده است و از این رو، وزارت دفاع آمریکا از انگلیس خواسته است تا هواپیماهای خود را بفرستد تا تحولات میدانی را ثبت کند.