به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از تسنیم؛ یک گروه هکری که در تابستان امسال تپسی را هک کرده بود، اکنون با ارائه شواهدی به عنوان نمونه، میگوید کل دادههای اسنپ فود، شامل اطلاعات بیش از ۲۰ میلیون کاربر و ۸۸۰ میلیون سفارش را به دست آورده و برای فروش گذاشته است.
ساعاتی قبل خبری مبنی بر هک اسنپفود توسط یک گروه هکری منتشر شد که این خبر توسط خود اسنپفود هم تایید شد.
درهمین خصوص یک گروه هکری با ارائه شواهدی به عنوان نمونه، ادعا داشته است که کل دادههای اسنپ فود، شامل اطلاعات بیش از ۲۰ میلیون کاربر و ۸۸۰ میلیون سفارش را به دست آورده است.
این گروه میگوید اطلاعات بیش از ۲۰ میلیون کاربر شامل نام کاربری، پسورد، ایمیل، نام و نام خانوادگی، شماره موبایل، تاریخ تولد و همچنین اطلاعات بیش از ۸۸۰ میلیون سفارش محصول را استخراج کرده است.
تیم هکری اعلام کرده است که این اقدام را به اسنپ فود اطلاع نداده و مستقیما اطلاعات را برای فروش گذاشته است. اما دلیل این کار برمیگردد به تابستان امسال که همان گروه هکری تپسی را هک کرده بود و حالا عنوان کرده است که پس از ماجرای تپسی تصمیم گرفتیم با هیچ شرکتی در آینده مذاکره نکنیم!
بامداد دهم دی گروه هکری IRLeaks با انتشار پستی در کانال تلگرامی خود از هک شدن دادههای شرکت اسنپفود خبر داد. این گروه هکری پیشتر در تابستان امسال اطلاعات تپسی را هک کرده بود. این گروه نمونهای از اطلاعات هک شده را منتشر کرده و قیمت فروش آن را ۳۰ هزار دلار اعلام کرده است. بنابر اعلام این گروه اطلاعات هک شده شامل موارد زیر است:
– اطلاعات بیش از ۲۰ میلیون کاربر شامل: نام کاربری، پسورد، ایمیل، نام و نام خانوادگی، شماره موبایل، تاریخ تولد و …
– اطلاعات بیش از ۵۱ میلیون آدرس کاربر شامل: موقعیت GPS، آدرس کامل، شماره تلفن و …
– اطلاعات بیش از ۱۸۰ میلیون دستگاه همراه شامل: نوع و مدل دستگاه، پلتفرم، توکن، فروشگاه نصب برنامه و …
– اطلاعات بیش از ۳۶۰ میلیون سفارش شامل: آیپی سفارش دهنده، آدرس دریافتی، تلفن دریافتی، شهر، مدت زمان دریافت، نام و نام خانوادگی، مشخصات فروشگاه یا رستوران، قیمت، محصول و …
– اطلاعات بیش از ۳۵ هزار پیک شامل: نام، نام خانوادگی، شماره تماس، کد ملی، شهر و …
– اطلاعات بیش از ۶۰۰ هزار پرداخت سفارش شامل: نام کامل صاحب کارت، نام کامل مشتری، شماره تماس، شماره کارت، نام بانک و …
– اطلاعات بیش از ۱۶۰ میلیون سفر انجام شده توسط پیک شامل: نام کامل مبدا و مقصد، آدرس مبدا و مقصد، تلفن مبدا و مقصد، موقعیت جغرافیایی مبدا و مقصد، تاریخ و …
– اطلاعات بیش از ۲۴۰ هزار Vendor شامل: نام کامل، آدرس، تلفن، ایمیل، موقعیت مکانی GPS، نام مدیریت مجموعه و …
– اطلاعات بیش از ۸۸۰ میلیون سفارش محصول
در پی این اتفاق بسیاری از کاربران شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) در واکنش به این اتفاق پیش آمده واکنشهایی را نشان داده و اطلاعاتی را در این زمینه منتشر کردند.
اما در مقابل اسنپفود در بیانیهای اعلام کرد که همراه با پلیس فتا به دنبال شناسایی و رفع منبع آلودگی است. اسنپفود همچنین اعلام کرده مسئولیت این اتفاق را میپذیرد و بررسی دقیقی در مورد دلایل وقوع آن انجام خواهد داد. این گروه همچنین اعلام کرده قصد مذاکره با هکر را دارد تا تلاش حداکثری خود را برای جلوگیری از انتشار اطلاعات کاربران انجام دهد.
صبح امروز حدود 10 ساعت پس از اعلام هکرها در مورد هک کردن اسنپفود، این شرکت بیانیه اولیهای منتشر کرد. اسنپفود در این بیانیه مسوولیت اتفاق را پذیرفته و اعلام کرده اطلاعات بانکی و پرداخت کاربران در امنیت است.