حفاظت از پاها در زمستان بهویژه برای افراد مبتلا به بیماریهایی مانند دیابت یا کودکان که توانایی بیان ناراحتی خود را ندارند، بسیار مهم است.
به گزارش ایسنا، انگشتان یخکرده را نادیده نگیرید. حفاظت از انگشتان پا در زمستان برای راحتی و جلوگیری از مشکلاتی مانند یخزدگی یا التهاب ناشی از سرما، حیاتی است. زمانی که انگشتان پا از سرما بیحس شوند، خطر زمین خوردن و آسیبهای جدی و شکستگی بالا میرود.
بنابر گزارش ایندیپندنت، با این راهکارها میتوانید از پاها و بهویژه انگشتان پا در هوای سرد زمستانی محافظت کنید.
۱. پوشیدن کفشهای مناسب: کفشی را انتخاب کنید که مخصوص هوای سرد طراحی شده باشد. کفشهای ضدآب و عایق، پاهای شما را گرم و خشک نگه میدارند که در شرایط برفی یا مرطوب ضروری است. اطمینان یابید که کفشهای زمستانی شما سالم و بدون سوراخ باشند تا از ورود رطوبت جلوگیری شود. بهتر است کفشهای زمستانی را پیش از استفاده، برای معاینه و تمیز کردن سالانه به کفاش بسپارید.
۲. لایهبندی جورابها: دولایه جوراب میتواند به حفظ دمای پاها کمک کند. لایه اول باید جوراب نازک و جذبکننده رطوبت باشد تا عرق پا جذب شود. لایه دوم باید جوراب ضخیم و گرم باشد. داشتن چند جفت جوراب یدکی برای تعویض در طول روز نیز میتواند مفید باشد. هر زمان احساس کردید جوراب شما نمدار است، آن را با جوراب خشک عوض کنید.
۳. مراقبت از پاها: عرق کردن پاها در جورابهای دولایه، چکمه و کفشهای ضدآب زمستانی، خطر عفونت بین انگشتان پا را افزایش میدهد. پس از رسیدن به خانه، جورابهای خود را تعویض کنید و پاهای خود را خشک و تمیز نگه دارید. اگر قرار است تمام طول روز کار کنید، هرازگاهی پاها را از کفش بیرون آورید و آنها را در هوای آزاد نرمش و ماساژ دهید تا گردش خون به راحتی در آنها جریان یابد.
۴. اجتناب از قدم زدن بلندمدت در برف و یخ: راه رفتن طولانیمدت در برف و یخ میتواند به انگشتان پا فشار وارد کند و خطر یخزدگی را افزایش دهد. در صورت امکان، مسیرهای کوتاهتر را انتخاب و در فواصل منظم استراحت کنید.
۵. محافظت از پاها در بیماران دیابتی: بیماران دیابتی باید بهویژه مراقب پاهای خود باشند، زیرا افت دمای بدن میتواند برای آنها خطرناک باشد. استفاده از جورابهای مخصوص بیماران مبتلا به دیابت و بررسی مداوم پاها برای هرگونه نشانههای آسیب یا عفونت احتمالی، ضروری است.
۶. مراقبت از کودکان: اغلب کودکان نوپا، مخصوصا اگر سرگرم بازی باشند، نمیتوانند احساس درد یا سرمازدگی پاها را بهخوبی بیان کنند. پیش از بیرون بردن کودکان، مطمئن شوید که کفش و جوراب آنها نمدار یا خیس نیست و مرتب انگشتان پاهای آنان را برای نشانههای سرمازدگی احتمالی معاینه کنید. کودکان بیش از بزرگسالان نیاز به کفش و جوراب یدکی دارند.
در صورت مواجهه با هرگونه یخزدگی یا سرمازدگی در انگشتان دست یا پا، لباسهای خیس و زیورآلات فرد را بهسرعت درآورید و به مراکز درمانی رجوع کنید. پزشکان هشدار دادهاند که هیچگاه نباید عضو یخزده بدن را با حرارت آتش یا بخاری گرم کرد یا محل یخزده را ماساژ داد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.